A vjerovao ti meni ili ne ne taj "tokmak" je veliki ŽeljovacBolanBolan je napisao/la:Sve je kod nas moguće, a sumnjam da onaj tokmak može išta uraditi...

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
A vjerovao ti meni ili ne ne taj "tokmak" je veliki ŽeljovacBolanBolan je napisao/la:Sve je kod nas moguće, a sumnjam da onaj tokmak može išta uraditi...
Kad se ovo već spominje, da stavim nešto zanimljivo. Do kraja godine se mora formirati novi sastav županijskog NS moje županije, Kantona 10 (da zadovoljim nečije ideje tako ga nazivam). I sad, jedan političar, koji uopće ne živi ovdje, u Kantonu 10, nego na relaciji ZG-SA, niti zna nabrojati pet klubova iz ovog kantona niti ligu u kojoj sudjeluju ovdašnji klubovi, a aktivan je političar, želi biti predsjednik županijskog saveza.SkyWallker je napisao/la:Pa, tako što će se poslije fudbalskih izbora u BiH u N/FS BiH većinom vratiti ljudi iz kantona i entiteta koji su fudbal ove zemlje doveli pred propast. Ustvari, bio je propao i izbrisan sa karte svijeta. Zato je Komitet i formiran.
Znam da je Željovac!SkyWallker je napisao/la:A vjerovao ti meni ili ne ne taj "tokmak" je veliki ŽeljovacBolanBolan je napisao/la:Sve je kod nas moguće, a sumnjam da onaj tokmak može išta uraditi...ponekad i dodje na utakmicu u drustvu kolega iz stranke (Zukić,Sarajlić) hajde sto su oni nego imamo simpatizere i iz vladajuce stranke (Komšić,Lagumdžija,Mršić itd)
valjda ce biti neke fajde od njih a sigurno hoce
Stvarno presmiješnoBegAx je napisao/la:Sloboda 76,61 KM. Jebote![]()
![]()
![]()
Ovo da sjediste udruzenja bude u Banjoj Luci niposto ne smije da se desi, dovoljno je napomenuti da sva rusilacko nacjonalisticka politika prema drzavi Bosni i Hercegovini dolazi iz Banja Luke, jos treba da nam sport pocnu rusiti i plasirati svoje ideje.U hotelu Evropa u Sarajevu danas je održan sastanak Komiteta za normalizaciju sa predstavnicima i direktorima klubova Premijer lige BiH. Sastanku su prisustvovali i predstavnici UEFA Marcel Benz te FIFA Eva Pasquier. Tema sastanka bio je prijedlog Statuta Udruženja klubova.
Pismene primjedbe i sugestije dostavilo je 13 klubova, podržavajući generalno ideju o formiranju udruženja, uz prijedlog FK Borac da sjedište Udruženja bude u Banjoj Luci.
mostar bi bio najidealnijiElegant je napisao/la:Ideju o Udruženju podržalo 13 klubova
http://sportsport.ba/bh_fudbal/ideju-o- ... bova/78325
Ovo da sjediste udruzenja bude u Banjoj Luci niposto ne smije da se desi, dovoljno je napomenuti da sva rusilacko nacjonalisticka politika prema drzavi Bosni i Hercegovini dolazi iz Banja Luke, jos treba da nam sport pocnu rusiti i plasirati svoje ideje.U hotelu Evropa u Sarajevu danas je održan sastanak Komiteta za normalizaciju sa predstavnicima i direktorima klubova Premijer lige BiH. Sastanku su prisustvovali i predstavnici UEFA Marcel Benz te FIFA Eva Pasquier. Tema sastanka bio je prijedlog Statuta Udruženja klubova.
Pismene primjedbe i sugestije dostavilo je 13 klubova, podržavajući generalno ideju o formiranju udruženja, uz prijedlog FK Borac da sjedište Udruženja bude u Banjoj Luci.
Niposto !
Pa to je samo prijedlog za sjedište, oni bi se pitali koliko i ostali klubovi. Mada bi bilo najbolje Zenica.Elegant je napisao/la:Ideju o Udruženju podržalo 13 klubova
http://sportsport.ba/bh_fudbal/ideju-o- ... bova/78325
Niposto !
Uglavnom radi se o tome da bi klubovi preuzeli odgovornost za organizaciju i regularnost takmicenja. Tako da se ne bi vise bilo price oko namjestanja, sudij, saveza...itd. Znaci da se ovo moze realizirati sam pod Savezom BiH, bez ikakvih entitetskih saveza i podjela.samir825 je napisao/la:Elegant, jel mi mozes malo bolje pojasniti o cemu se radi?
Sta dobijamo tim udruzivanjem i zasto su neki protiv?
Taman, osim simbolike i malo većeg računa za gorivo pojedinim, ne znači ništa u biti. Nek' bude i u Suhodolu što se mene tiče, samo da se konačno krene u ozbiljni preustroj takmičenja. Određeni pomaci su napravljeni, mora se priznat. Ali mora se i dovršit započeto; skraćianje lige i formiranje pomenenutog udruženja su neophodan sljedeći korak.voltron30 je napisao/la:Ne znam kakve veze ima ako sjedište bude u Banja Luci? Šta se to može raditi protiv određenog kluba ako je sjedište u Banja Luci? (ako se aludira na to, odnosi se na tvoj post Elegant) To bi bilo kao što sama riječ kaže ''Udruženje'' prvoligaša, sastančili bi po potrebi u B. Luci, ništa više. Ovi iz Borca tjeraju to, jer njima je sve centralizacija ako se nešto osnuje sa sjedištem u Sarajevu. Ja nemam ništa protiv, neka sjedište bude bilo gdje, samo da mi više ne kukaju kako Komitet radi za Želju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.