NK Zvijezda Gradačac

Bosanski zmaj
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la Bosanski zmaj » 09 apr 2012, 20:40

seven je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:iznenadio me podatak iz avaza da neplacamo redovno porez mislio sam da smo tu cisti

plaćamo redovno (oko 80000 KM godišnje) izuzev zadnju godinu kada je ministar najavio mogućnost da se dugovi oproste klubovima, pa zašto onda da plaćamo bolje da čekamo da se i nama oprosti zar ne
Nisi u pravu, vlada FBiH je donijela odluku kojim je ostavila rok od sest mjeseci da se isplati glavnica duga,a onaj ko isplati glavnicu ( u Zvijezdinom slucaju 23.000 KM) vlada cemu otpisati kamate (Zvijezda na osnovu kamata duguje 60.000 KM).Tako da nije istina da Zvijezda nece da placa doprinose drzave, cak sta vise u Zvijezdinom interesu je da se isplate dugovanja u narednih sest mjeseci, jer u svakom slucaju bolje je sad platiti 23.000 KM, nego kasnije kada se dug popne mozda i na 100.000 KM.Siguran sam da ce nasi iskoristiti tu povoljnost i u narednih 6 mjeseci otplatiti dug.
mačak u čizmama je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:iznenadio me podatak iz avaza da neplacamo redovno porez mislio sam da smo tu cisti
Taj dug što se spominje po novinama je dug od prije 10 godina koji iznosi oko 20 hiljada KM a ostalo su kamate oko 63 000 KM a navodno je dug još od čikvine koju je zvijezda tada držala i tadašnji vodeći ljudi vezano za čikvinu nisu ništa uplatili. Nakon toga je došao Fadil i uveo red u zvijezdu i digo je na noge. Međutim to je nebitno da se to izmiriti, nego mene ljuti nešto drugo. Čuo sam kako pojedini igrači se žale da nemaju premije a dobro znaju da premije će biti ako budu 6 na tabeli. Pogotovu ti koji se bune nemaju osnova, neka se samo sjete da ljudi u cimosu rade mjesec dana 8 sati dnevno za 800 KM a igrači imaju oko 2000 KM i rade svega dva tri sata dnevno. Igrajte i pobjeđujte pa biće premije
Odmah mi je bilo sumnjivo da na 23.000 KM glavnice, dugujemo oko dva i ipo puta vecu kamatu (60.000 KM).Tako visoka kamata moze biti samo iz razloga sto je dug star nekoliko godina, pa se logicno namece zakljucak da je taj dug ostavila stara uprava.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 09 apr 2012, 22:35

stari dugovi su riješeni tako što se više ne zovmo NK Zvijezda nego NK Zvijezda Gradačac, ovaj dug je valjda iz prošle godine kada nije plaćena ni 1 KM

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 09 apr 2012, 22:44

seven je napisao/la:stari dugovi su riješeni tako što se više ne zovmo NK Zvijezda nego NK Zvijezda Gradačac, ovaj dug je valjda iz prošle godine kada nije plaćena ni 1 KM
Bit će sve uplaćeno do zadnjeg feninga, trenutno je inicijativa bila za uredjenje stadiona. A inače se ne duguje igračima i njihovim doprinosima na plate. Sve u svemu i mi znamo malo zaštekat, jer se nekada prioriteti malo promijene, kako znam trenutno se sva sredstva čime raspolažemo ulažu u infrastrukturu.
Dragon Town

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 10 apr 2012, 00:39

seven je napisao/la:stari dugovi su riješeni tako što se više ne zovmo NK Zvijezda nego NK Zvijezda Gradačac, ovaj dug je valjda iz prošle godine kada nije plaćena ni 1 KM
jeli stavrno mislis da smo promjenom odnosno dodavanjem crtice u nazivu kluba (NK Zvijezda- Gradacac) rijesili svih dugova.Grdno se varas.To bi fakticno znacilo da vise FK Zvijezda ne postoji i da je NK Zvijezda-Gradacac novi klub.
Uzmimo da je tvoja tvrdnja tacna, kakve bi posljedice proizvela.NK Zvijezda- Gradacac bi kao novoosnovani klub krenuo iz najnizeg ranga u BiH (opcinske lige Gradacac) sto se naravno nije desilo.Promjena naziva kluba je nastala kada smo bili clan Druge lige Sjever ili u prvoj Federalnoj ligi one prve sezone i ona ama bas nema nikakve veze sa dugovanjima.
Navescu ti kao primjer KK Sloboda-Dita koja je ugasila klub zbog velikih dugovanja.Osnovan je potpuno novi klub OKK Sloboda.Sta se desilo sa njima ???? Okk Sloboda je isto tako krenula od najnizeg kosarkaskog ranga.
Isto tako primjer imas u Italiji sa Fiorentinom koja je bankrotila, klub su osnovali sa novim nazivom i zapoceli takmicenje u najnizem rangu pa im je trebalo 4-5 godina da se vrate u Seriju A.
Dakle, dodavanjem crtice u naziv kluba nije se promjenilo svojstvo kluba niti su se otpisali dugovi, u suprotnom da jesu NK Zvijezda-Gradacac bi bio totalno novi klub,koji nebi imao veze sa FK Zvijezdom i koji bi takmicenje zapoceo iz najnizeg ranga sto svakako nije bio slucaj.
Po tvojoj teoriji svako malo neki klub bi mjenjao naziv ili dodavao ctice i otpisivao dug,a nastavljao takmicenje u najvisem rangu.Pa zasto to ne uradi FK Sloboda,lijepo dodaju cticu FK Sloboda-Tuzla i rijesili se svih dugova.Da, moze to Sloboda uradit ali bi kao njihove kolege u kosarci takmcenje zapoceli od Opcinske lige Tuzla.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 10 apr 2012, 08:03

Bosanski zmaj je napisao/la:
jeli stavrno mislis da smo promjenom odnosno dodavanjem crtice u nazivu kluba (NK Zvijezda- Gradacac) rijesili svih dugova.Grdno se varas.To bi fakticno znacilo da vise FK Zvijezda ne postoji i da je NK Zvijezda-Gradacac novi klub.
Uzmimo da je tvoja tvrdnja tacna, kakve bi posljedice proizvela.NK Zvijezda- Gradacac bi kao novoosnovani klub krenuo iz najnizeg ranga u BiH (opcinske lige Gradacac) sto se naravno nije desilo.Promjena naziva kluba je nastala kada smo bili clan Druge lige Sjever ili u prvoj Federalnoj ligi one prve sezone i ona ama bas nema nikakve veze sa dugovanjima.
Navescu ti kao primjer KK Sloboda-Dita koja je ugasila klub zbog velikih dugovanja.Osnovan je potpuno novi klub OKK Sloboda.Sta se desilo sa njima ???? Okk Sloboda je isto tako krenula od najnizeg kosarkaskog ranga.
Isto tako primjer imas u Italiji sa Fiorentinom koja je bankrotila, klub su osnovali sa novim nazivom i zapoceli takmicenje u najnizem rangu pa im je trebalo 4-5 godina da se vrate u Seriju A.
Dakle, dodavanjem crtice u naziv kluba nije se promjenilo svojstvo kluba niti su se otpisali dugovi, u suprotnom da jesu NK Zvijezda-Gradacac bi bio totalno novi klub,koji nebi imao veze sa FK Zvijezdom i koji bi takmicenje zapoceo iz najnizeg ranga sto svakako nije bio slucaj.
Po tvojoj teoriji svako malo neki klub bi mjenjao naziv ili dodavao ctice i otpisivao dug,a nastavljao takmicenje u najvisem rangu.Pa zasto to ne uradi FK Sloboda,lijepo dodaju cticu FK Sloboda-Tuzla i rijesili se svih dugova.Da, moze to Sloboda uradit ali bi kao njihove kolege u kosarci takmcenje zapoceli od Opcinske lige Tuzla.

znam sve to, u pravu si ali se sada više ne sjećam kako je i šta je bilo ali mislim da smo nešto smutili oko tog imena

Dzin
Kontakt:

Post Postao/la Dzin » 10 apr 2012, 08:36

Bosanski zmaj je napisao/la:
I ja znam da je se smutilo i da je dug obrisan promijenom naziva i neznam cime jos,ali je uspjelo i to iz naziva NK Zvijezda u NK Zvijezda Gradacac, nikakav FK zvijezda,ne razumijemo te o cemu pises o nasoj Zvijezdi ili nekoj drugoj.Znam da je i Ninkovic rekao svaka cast nasoj upravi sta je uspijela uraditi,ali znam i da je taj dug iznosio tada oko 100.000,zato nemora se vezati za ovaj novi.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 10 apr 2012, 08:43

sve u svemu ovo je dobro ne dugujemo puno kada bi nam trebala licenca odma bi to uplatili.a isto tako zasto bi placali ako se mozda neka marka oprosti.gledam olimpic hoce u evropu doveo skupe igrace a nista ne placaju pa brate lako je tako.tu se vidi da u mnogim klubovima ljudi iz uprava zgrcu pare u svoje dzepove
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 apr 2012, 11:23

astra1922 je napisao/la:sve u svemu ovo je dobro ne dugujemo puno kada bi nam trebala licenca odma bi to uplatili.a isto tako zasto bi placali ako se mozda neka marka oprosti.gledam olimpic hoce u evropu doveo skupe igrace a nista ne placaju pa brate lako je tako.tu se vidi da u mnogim klubovima ljudi iz uprava zgrcu pare u svoje dzepove
Ovo ti je upravo generalni problem, posebno pojedinih klubova ovdje. Nije ovo nista osobno, iako vjerujem da ce brojni to tako shvatiti ili su tako shvatili, al ja sam jedno stotinu puta pisao o ovoj temi prije ovih svih podataka i jasno je bilo da najvise ovo Sloboda i Celik rade na svoju stetu, svake godine ide se s nekim europskim projektom, odnosno obmanjivanjem i laganjem vlastite javnosti, a na kraju sezone slijede razne tuzbe, potrazivanja i ovrhe, i onda ide sezona za opstanak potpomognuta u nekim situacijama cisto eto zbog imena, pa onda opet javnosti obecavaju borbu za titulu nakon sto se nekim cudom spase, pa opet iduce sezone borba za opstanak i tako u krug... A cijelo to vrijeme te najave borbi za titulu su financirane na nacin da su se zanemarivale sve obveze, dugovi i uvjeti, a dovodili igraci na pola godine, maksimalno godinu, racunajuci da ako se nekako ta Europa izbori da ce se to kasnije moci pokriti, usput stavivsi sebi u dzep odredjeni visak takodjer, kunevsi se pritom vlastitoj javnosti da nije do njih, kako ima drugih faktora u igri koji im ne omogucuju da ostvare klupske ambicije. Ali, to je potpuno pogresan pristup u startu i vrlo neozbiljan i opasan, to je zanemarivanje odgovornosti i guranje na silu tamo gdje ti trenutacno realno nije mjesto pa sve da se zoves Manchester United, i nazalost, zaista nazalost, vrlo vjerovatno ce ovo sad sve doci na zestoku naplatu, velika su dugovanja pojedinih, ne znam na sta ce to izaci sve.
...Život za Široki...

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 10 apr 2012, 11:32

@astra - Moram replicirati. Mnogo toga si u pravu, ali ja se moram osvrnuti na ovo o Olimpicu. Oni su zatekli klub u velikim dugovima i znam pouzdano podatak da su od 800.000 KM dugova vratili 700.000. Znači nije da ne rade ništa. Što se tiče poreza, istina imaju dug, ali u ovom tekstu Avazovom piše da su krenuli u dogovore sa Poreznom upravom.

Samo želim reći da treba odvojiti rad od nerada. Nemojmo sve u isti koš, iako ja nisam navijač Olimpica.

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 10 apr 2012, 12:10

jel ima neko da ide u Sarajevo na tekmu ako ima nek mi se javi na pp ako nije problem

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 10 apr 2012, 18:09

sretno momcima sutra.sutrasnju utakmicu zvijezda ce odigrati u sasvim izmjenjenom sastavu u odnosu na utakmicu sa zrinjskim,neki ce na hladenje neki ce se cuvati za zelje dok ce drugi mozda i neocekivano dobiti priliku zaigrati u prvoj postavi.uglavnom ko god istrci vjerujem da ce dati sve od sebe da donesemo pozitivan rezultat i prekinemo neugodan niz protiv olimpica na njihovom terenu..bilo bi lijepo izvuci remi a o pobjedi da i ne govorim.sretno zmajevi :arrow: :arrow:

Nova sezona nova nafaka

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 11 apr 2012, 10:41

eto lijepo bogami sude nam prosici mislim da gdje god su mogli oni su nas zakinuli,pravi domacinski sudija gdje on sudi tu je kec...kuntic je uvjeren da necemo izgubit danas pa vidicemo kvalitet sigurno imamo da pariramo olimpicu samo jos malo da nas sreca proprati i to je to.naprijed zvijezdo.vrijeme je da se krene :)

Nova sezona nova nafaka

maksi
Kontakt:

Post Postao/la maksi » 11 apr 2012, 11:23

astra1922 je napisao/la:eto lijepo bogami sude nam prosici mislim da gdje god su mogli oni su nas zakinuli,pravi domacinski sudija gdje on sudi tu je kec...kuntic je uvjeren da necemo izgubit danas pa vidicemo kvalitet sigurno imamo da pariramo olimpicu samo jos malo da nas sreca proprati i to je to.naprijed zvijezdo.vrijeme je da se krene :)
Astra jel ideš danas u Sarajevo ;) možda tvoj jaran "pabizo" časti ćevapima ;)

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 11 apr 2012, 17:10

opet pred odmor primimo gol..jbt
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

zvjezdas
Kontakt:

Post Postao/la zvjezdas » 11 apr 2012, 18:11

Realno,Olimpik je trenutno bolja ekipa i mislim da su zasluzeno pobijedili.Kuntić je danas trebao igrati defanzivnu taktiku i nenadigravati se sa ekipom koja ima odlične pojedince.Drugi minus sa taktikom,prvi je bio postavka sa kojom je započeo protiv Zrinjskog.Ofanzivna taktika prolazi na domaćem terenu i kod gostovanja čije su ekipe slabije.Idemo dalje,ova tri zadnja losa rezultata trebala bi se prekinuti već u subotu jer u suprotnom ne bi bilo dobro jer na dnu nema izrazitig favorita za ispadanje.Svako svakog moze dobiti.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 11 apr 2012, 18:15

maksi je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:eto lijepo bogami sude nam prosici mislim da gdje god su mogli oni su nas zakinuli,pravi domacinski sudija gdje on sudi tu je kec...kuntic je uvjeren da necemo izgubit danas pa vidicemo kvalitet sigurno imamo da pariramo olimpicu samo jos malo da nas sreca proprati i to je to.naprijed zvijezdo.vrijeme je da se krene :)
Matere mi moje hteo sam ga vodit na cevape i na hladno sarajevsko pivo i na baklave ali eto nije mi se javio------dobar je to covo a i mi danas pobedismo solidnu ekipu Zvijezde,,,,

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 11 apr 2012, 18:24

zvjezdas je napisao/la:Realno,Olimpik je trenutno bolja ekipa i mislim da su zasluzeno pobijedili.Kuntić je danas trebao igrati defanzivnu taktiku i nenadigravati se sa ekipom koja ima odlične pojedince.Drugi minus sa taktikom,prvi je bio postavka sa kojom je započeo protiv Zrinjskog.Ofanzivna taktika prolazi na domaćem terenu i kod gostovanja čije su ekipe slabije.Idemo dalje,ova tri zadnja losa rezultata trebala bi se prekinuti već u subotu jer u suprotnom ne bi bilo dobro jer na dnu nema izrazitig favorita za ispadanje.Svako svakog moze dobiti.
U potpunosti se slazem sa tobom,a danas mi je jedino zasmetalo sto je mali Jahic ponovo bio na klupi.Trenera sam nedavno hvalio ali mu ovo zamjerim i da protiv Zelje previse ne eksperimentise ni sa sastavom ni sa taktikom da nas nebi natrpali kao Rudara.Znaci protiv Zelje u najjacem sastavu,a medju kojima po mom misljenju ima mjesta za Jahica.

emir_dj
Kontakt:

Post Postao/la emir_dj » 11 apr 2012, 18:45

ja sam bio na takmi.. olimpic ruku na srce je imao zrelije prilike, ali u neku igru nije pokazao...
pocrtao bih loš nastup... nezića, ristanića, almira halilovića (iako je ima dobri lopti, ali je nekako sav zbunjen bio) mali jahić ušao u drugom poluvremenu nista nije pokazao.... golman sta reci los na visokim lopatama, na kraju spasio nas blamaze, upisao odbranu jako lijepom paradom i zasluzneo dobio aplauz... ostali su manje vise bile na nivou....
emir kad je usao to je vec bila druga prica i tačno se vidi da je za kalsu bolji od svih na terenu...
istako bi loš teren...
i jos bi dodao da ovaj poraz ide na dušu Kuntića... i da naravno sudjen nije bilo domaćinsko ali je bilo grešaka za na povjerovat...

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 11 apr 2012, 19:18

Evo još jedan po meni relani info sa tekme. Mislim da je ovo bila rutinska pobjeda Olimpica, mada sam očekivao više od Zvijezde. Uglavnom, mislim ia da je sve bilo korektno, mada moram naglasiti da su oba tima po jednom tražila penal. Jesu li bili penali ili nisu ne bih ulazio, ali igrači oba tima su odigrali korektnu utakmicu na terenu.

Ako se nećete ljutiti, moram naglasiti da su se danas dva stopera Zvijezde pokazali kao prilično loši, bolje rečeno spori. Nekako mi je to zapalo za oko.

I napomena, raja iz Gradačca su bila na stadionu i kao što sam rekao to nikome nije smetalo niti će smetati na Otoci. Sve najbolje u nastavku prvenstva.

maksi
Kontakt:

Post Postao/la maksi » 11 apr 2012, 20:17

pabizo je napisao/la:
maksi je napisao/la:
Matere mi moje hteo sam ga vodit na cevape i na hladno sarajevsko pivo i na baklave ali eto nije mi se javio------dobar je to covo a i mi danas pobedismo solidnu ekipu Zvijezde,,,,
Ma dobar je, pun je svježi informacija ;) al voli i ćevape i dobru šljivu....a znaš kad je čojk u penziji pa mu dosadno :lol: al dobar je čova kako ti ono reče....

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.