Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Buffon
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Buffon » 09 apr 2012, 19:04

GaetanoScirea je napisao/la:Italija je izgubila mjesto u CL zbog loših rezultata u posljednjih 5 godina večine klubova koji su nastupali u UEFA takmičenjima, a i ne može se reći da su Italijani bili toliko loši, koliko Njemci dobri pogotovo u EL, zato je i došao gubitak tog jednom mjesta u CL. U posljednjih par godina klub koji je branio čast italijanskog fudbala u Europi je inter, iako to teška srca priznajem. :mrgreen:

Juventusa nije nigdje bilo jer nije imao konkurentan tim zbog Calciopolija, Milanu nakon što je izbačen u Serie B početkom 80-ih godina je trebalo 9 godina da naprave neki tim, pa tako i Juventus prolazi trenutno prolazi kroz taj period, nakon svega što je proživio taj klub od njega se nije ni moglo očekivati da se tako brzo vrati na vrh. Roma je znala proći grupnu fazu i odmah ispasti, mada su i oni Reala jednom izbacio, Napoli je imao solidne i sasvim pristojne nastupe prošle sezone u EL, a ove u CL. Milan nakon 5 godina prođe u 1/4 i odjednom su oni ti koji ne sramote ligu. Ta priča vam je bezveze, olako se zaboravlja onih 7 primljenih golova u dvomeču protiv Uniteda. :mrgreen:
Milan kad je izbacen zbog namjestanja ranih 80-tih, vratio se ekspresno u Serie A da bi iste te godine ispao iz lige, sad je tek jasno koliki smo mi podvig napravili vrativsi se odmah i veoma brzo prosavsi grupnu fazu LP gdje smo izbaceni od Chelsea, ostali losi europski rezultati mogu se zahvaliti samo nesposobnom treneru tacnije upravi.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 apr 2012, 19:22

Neće (relativno) dugo vremena proći prije nego se Italija vrati na 4. predstavnika, možda neke 3 godine. Ove sezone je Inter uprsko, ali siguran sam da će Juventus i Milan dogurati minimalno do 1/4, a vrlo moguće da neko dogura i dalje (uz nešto sreće). U svakom slučaju biće potrebni i bodovi iz retardirane EL, u kojoj Udinese igra sa drugom postavom.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 apr 2012, 19:28

Ja se lično i dalje plašim zbog Juventusa i njegovog statusa u LP ... Prvenstveno što će sad ja msm biti u drugom ili trećem šeširu. Zbog toga će im bit 'gusto', drugo ova ekipa nema baš toliko Evropsko iskustvo, pogledajte samo šta se desilo sa Citiyem. Mada želim da svi što dalje odemo ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 apr 2012, 19:29

Kakva je slaba konkurencija u Evropi ne bi me cudilo da pojacani Milan i Juventus sljedece sezone naprave podvig...

Mada opet biti ce sljedece godine bolja Liga S.

Ako uleti Malaga koja ce se dosta pojacat preko ljeta, biti ce jaki PSG koji ce se isto vjerovatno odlicno pojacat, onda City koji mozda uzme novog trenera i koji ce se opet pojacat vjerovatno, Real, Barca, Bayern, vjerovatno jaci United i Chelsea ako udje.

Mogla bi biti bas jaka LP, ali talijani su talijani..
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 09 apr 2012, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 09 apr 2012, 19:29

Eh da se uz MIlan i Juve hoće i Inter dokopat LP, mislim da bi puno bolje bilo nego recimo da to bude Lazio,Udinese ili cak i Napoli.. a za EL od ovih klubova koji ce vjerovatno igrati LP sljedeće god, mislim da realno svaki tim moze minimalno grupnu fazu proci..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 09 apr 2012, 19:44

:mrgreen: [youtube][/youtube]
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 apr 2012, 19:53

Viking je napisao/la::mrgreen: [youtube][/youtube]
Giovinco :shock: :mrgreen:

Al Vidal najluđi :lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 09 apr 2012, 20:31

IlPrincipe je napisao/la:Ja se lično i dalje plašim zbog Juventusa i njegovog statusa u LP ... Prvenstveno što će sad ja msm biti u drugom ili trećem šeširu. Zbog toga će im bit 'gusto', drugo ova ekipa nema baš toliko Evropsko iskustvo, pogledajte samo šta se desilo sa Citiyem. Mada želim da svi što dalje odemo ..
Ovosezonska ekipa Napolija nije imala igrača koji je igrao ranije u CL, izuzev Pandeva, pa su nesretno ispali u 1/8 od Chelsesa zbog početničkih greški u odbrani, s tim da su prošli najtežu grupu. Dokazali su da iskustvo uopšte nije toliko bitan faktor koliko sama volja i želja pa i glad sa uspjehom, a toga sigurno neće nedostajati igračima Juventusa. U ovoj ekipi ima par igrača koji su naučili da igraju CL, posebno Buffon i Pirlo, a i ta dva top igrača koja će doći na ljeto će sa sobom donjeti određeno iskustvo igranja utakmica na visokom nivou.

Ukoliko pogledamo ko će biti vjerovatno nosioci sljedeće sezone (Arsenal, Valencia, Porto, Benfica), a i pojedine ekipe koje će nastupiti (Montpeiller, Levante(Malaga), Borussia Gladbah) Juventus nema razloga za strah bez ozbira u kojem će šeširu biti jer realno konkurencija u CL uopšte nije jaka kao nekad.

Ono što treba da brine nas, ljubitelje calcia, je mogućnost da Italija sljedeće sezone ima samo 2 predstavnika u grupnoj fazi. Vrlo lahko se može desiti da Lazio ili Udinese ispadne u play offu, zato bi najbolje bilo da Napoli ili inter završe kao trećeplasirani, ali kako igraju u posljednje vrijeme to je u dometu naučne fantastike.
Volim te, Željo!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 22:40

Juventus teško, ma kaj teško, nemoguće da bi bio u drugoj jakosTnoj skupini!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 10 apr 2012, 01:09

anton 1983 je napisao/la:Juventus teško, ma kaj teško, nemoguće da bi bio u drugoj jakosTnoj skupini!
Juve nece ni biti u drugoj vec trecoj ali mislim da to ne bi trebao biti vec problem. Poprilicno sam siguran da prolaze grupu.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 apr 2012, 08:20

Glupost je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Juventus teško, ma kaj teško, nemoguće da bi bio u drugoj jakosTnoj skupini!
Juve nece ni biti u drugoj vec trecoj ali mislim da to ne bi trebao biti vec problem. Poprilicno sam siguran da prolaze grupu.
ja sam užasTno nesiguran po pitanju prolaska grupe kad je Juve u pitanju! :lol: jebote ni grupe još nisu izvučene a ti pričaš o prolazu grupe. Nigdar nemoj trčati pred rudo da se ne opečeš..Ko zna kakva bu im grupa...

Kaj da se dogodi ovo:

Barca
Porto
Juve
BvB

Ili da se nekak umjesto Porta uspije uguziti Man City - pa diš bit siguran u prolaz te skupine?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 apr 2012, 08:45

anton 1983 je napisao/la:
Glupost je napisao/la:
ja sam užasTno nesiguran po pitanju prolaska grupe kad je Juve u pitanju! :lol: jebote ni grupe još nisu izvučene a ti pričaš o prolazu grupe. Nigdar nemoj trčati pred rudo da se ne opečeš..Ko zna kakva bu im grupa...

Kaj da se dogodi ovo:

Barca
Porto
Juve
BvB

Ili da se nekak umjesto Porta uspije uguziti Man City - pa diš bit siguran u prolaz te skupine?
Takva grupa uopšte nije moguća jer će Barca i Porto biti u prvom šeširu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 apr 2012, 08:50

Genghis je napisao/la: Takva grupa uopšte nije moguća jer će Barca i Porto biti u prvom šeširu.
Istina, sjebah se. Brijem da onaj drugi pot nigdar nije bio ovak slab...

No već ak sam staviš real ,barcu, MUTD, Arsenal kao prvog u skupini i dodaš BvB i Juve još u skupinu sa njima, teško da moreš bit siguran da će Juve proč dalje...Pogotovo ak se nekak man City zguzi i uđe u 2. pot i njima se pripicukne, naravno onda bez MUTd-a ili arsenala...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 apr 2012, 09:55

Genghis je napisao/la: Takva grupa uopšte nije moguća jer će Barca i Porto biti u prvom šeširu.

No već ak sam staviš real ,barcu, MUTD, Arsenal kao prvog u skupini i dodaš BvB i Juve još u skupinu sa njima, teško da moreš bit siguran da će Juve proč dalje...Pogotovo ak se nekak man City zguzi i uđe u 2. pot i njima se pripicukne, naravno onda bez MUTd-a ili arsenala...
Naravna stvar da niko ne može biti siguran u prolaz, pogotovo ekipa koja se nalazi u trećem šeširu, ali moraš priznati da će Juve skoro u svakoj grupi imati šansu i za prvo mjesto, te u najmanju ruku biti ozbiljan kandidat za drugo. Ove godnie Man Utd ispade u grupi od mrtvog Basela, tako da sve je moguće, ali realan domet bi trebala biti 1/4 finala.

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 10 apr 2012, 10:20

Genghis je napisao/la:

Naravna stvar da niko ne može biti siguran u prolaz, pogotovo ekipa koja se nalazi u trećem šeširu, ali moraš priznati da će Juve skoro u svakoj grupi imati šansu i za prvo mjesto, te u najmanju ruku biti ozbiljan kandidat za drugo. Ove godnie Man Utd ispade u grupi od mrtvog Basela, tako da sve je moguće, ali realan domet bi trebala biti 1/4 finala.
jasta neg prolazimo grupu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 apr 2012, 10:34

Genghis je napisao/la:ali realan domet bi trebala biti 1/4 finala.
To je jedino s čim se neslažem..U ovakvom formatu teško da neko more reći da je 174 finale realno kad te već u 1/8 finalu more doćekati bomba. Kolko je Juve jak ne znam jer ih već dugo nije bilo u Europi a i očekujem neka **** pojačanja na ljeto..

Prolazak skupine NE BI TREBAO biti upitan, ali nešto više od toga u ovom trenutku za prognozirati ipak nije ok...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 apr 2012, 11:03

Genghis je napisao/la:ali realan domet bi trebala biti 1/4 finala.
To je jedino s čim se neslažem..U ovakvom formatu teško da neko more reći da je 174 finale realno kad te već u 1/8 finalu more doćekati bomba. Kolko je Juve jak ne znam jer ih već dugo nije bilo u Europi a i očekujem neka **** pojačanja na ljeto..

Prolazak skupine NE BI TREBAO biti upitan, ali nešto više od toga u ovom trenutku za prognozirati ipak nije ok...
Pa to pod "realan" otprilike podrazumijevam ono sa čime bi navijači trebali biti zadovoljni .... s obzirom koliko žrijeb može igrati ulogu, dovoljno govori da u istoj rundi možeš dobiti Barcu i APOEL, tako da je nemoguće bilo šta detaljnije prognozirati, ali ipak ne bi bilo nerealno ako Juve dogura makar do 1/4.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 10 apr 2012, 14:31

Vidal :lol:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 10 apr 2012, 15:15

Burberry46 je napisao/la:
Vidal :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vidal King :lol: :lol:

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 10 apr 2012, 21:05

Glupost je napisao/la:

Kaj da se dogodi ovo:

Barca
Porto
Juve
BvB

Naravno moze doci izuzetno teska grupa ali ne vjerujem da ce neka grupa biti bas izuzetno jaka kao npr. ova sto si napisao (nije bitno da li si pogrijesio shvatas o cemu govorim), slazem se ne trebati trcati pred rudo tako da nadam se da ce proci grupu :mrgreen:
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 3 gosta.