RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 09 apr 2012, 16:03

MostaracVelezovac je napisao/la:Ovaj stadion je Velezov stadion jos najmanje 15-20 godina.

Price o "modernom" stadionu u Sjevernom logoru su snovi nerealne djece koji se nemogu odraslim nazvat. Zar ce neko uloziti nekih 75-100 miliona maraka na sportski kompleks u gradu koji ima toliko problema?

Ne budite djeca. Od Velezovog stadiona u SL nema nista i nece biti u dogledno vrijeme.
Pa pogledajte samo Mostarski univerzitet na sta lici - i dan danas rupe od granata i metaka po fasadama. Sta je vama ljudi?

Ovo vam je stadion - htjeli ne htjeli.

PS... i ako cete vec pricat o "modernizaciji", nigdje vise na svijetu 5-10km od centra grada se ne smatra "daleko". Vecina modernih stadiona se danas grade uglavnom izvan grada, a ne u njemu.

sve si rekao s ovim postom i upravi si 100%. kada jedan Juventus ima stadion 20 km od centra torina, ili Bayern ima ovaj novi stadion udaljen od centra preko 15 km, šta fali 4 km od centra mostara? evo i Valencia pravi svoj novi teren izvan grada.....

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 apr 2012, 16:09

Slazem se sa @netobola u vezi zemljista.

Greska je bilo praviti i ravnati onu livadu iza terena (novi pomocni) ... takvo nesto je trebalo uraditi odma u SL . MIslim minimalna kostanja (sve da ne bude nikad nista od tog stadiona) a moglo se odma poceti trenirati tu i koristiti. Mislim da nas puno vise ubija to svakodnevno vozanje do Vrapcica na treninge nego sto jednom u 15 dana tamo igramo.

Sta treba malo poravnati, nacrtati linije i postaviti dva gola. Olaksati raji barem treninge !!

Zboraviti na jedno 5-10 godina sve fantazije o arenama i nekim ekstra rezultatima u PL. Fokusirati se na opstanak i mjesto u sredini i nastaviti raditi ovim novim tempom sa mladima. Da izbacimo 2,3 generacije normalnih sportista i ljudi da pokazemo da mozemo funkcionisati kao profesionalni kolektiv i bez nekog imperativa rezultata.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 apr 2012, 16:14

evo još jedna vijest. danas je u najtiražnijim novinama u BIH, izašao podatak o dugovima bh. klubova prema državi, i VELEŽ spada među klubove koji najmanje duguju. Dug iznosi 145.403,88 KM

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 09 apr 2012, 19:03

Brković i Zvonić u U-21 selekciji

Da su „Rođeni“ ove polusezone postali klub prepoznatljiv po mladim igračima svjedoči i poziv dvojici fudbalera za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naime, Danijal Brković i Denis Zvonić dobili su poziv za U-21 reprezentaciju, koja će 18. aprila na stadionu „Pirota“ u Travniku odigrati susret sa Olimpijsko-mediteranskom reprezentacijom BiH. Nakon što su za mlađe selekcije već konkurisali Bašić, Ćemalović, Golić, Mešanović, Šiširak, Bojčić i drugi igrači, poziv u U-21 reprezentaciju, nakon dužeg vremena nekom od igrača Veleža, nagrada je za dobar rad i samih igrača, ali i struke „Rođenih“, koja pruža priliku velikom broju mladih igrača u prvom timu. U ovoj sezoni su se praktično potpuno afirmisali upravo Denis Zvonić (19) i Danijal Brković (20), a od januara i Anel Hebibović (21), Dino Hajdarović (21) i Amer Mahinić (21).

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 apr 2012, 19:10

vm22 je napisao/la:Brković i Zvonić u U-21 selekciji

Da su „Rođeni“ ove polusezone postali klub prepoznatljiv po mladim igračima svjedoči i poziv dvojici fudbalera za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naime, Danijal Brković i Denis Zvonić dobili su poziv za U-21 reprezentaciju, koja će 18. aprila na stadionu „Pirota“ u Travniku odigrati susret sa Olimpijsko-mediteranskom reprezentacijom BiH. Nakon što su za mlađe selekcije već konkurisali Bašić, Ćemalović, Golić, Mešanović, Šiširak, Bojčić i drugi igrači, poziv u U-21 reprezentaciju, nakon dužeg vremena nekom od igrača Veleža, nagrada je za dobar rad i samih igrača, ali i struke „Rođenih“, koja pruža priliku velikom broju mladih igrača u prvom timu. U ovoj sezoni su se praktično potpuno afirmisali upravo Denis Zvonić (19) i Danijal Brković (20), a od januara i Anel Hebibović (21), Dino Hajdarović (21) i Amer Mahinić (21).
ovo je budućnost VELEŽA... ;) a naravno da klub može od njih i fino zaraditi dobrom prodajom u neku jaču ligu.....

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 09 apr 2012, 19:29

BICE GUSTO je napisao/la:Mozemo ozbiljno razmisljat o stadionu koliko hocemo, ali bez love...nista. Makete,skice,planovi ...sve samo snovi. Od kada se samo pravi dvorana u Centru 2 !???
Od kada se pravi "Ruza" ili "Neretva", od 1992 ne postoji kino, 1/3 grada su rusevine od rata itd.
Vidi kako brzo pravimo Koridor VC. Ovo je BIH i Mostar, sve ide puzevom brzinom.
Niko od mene ne bi bio sretniji da je drugacije.
Nazalost, to je sumorna svakodnevnica !
Ruža živ da mi budeš je prodata Mepas-u, u nihovom novom tržnom centru ćeš imati i kino i McDonalds, koliko čujem,
ista firma je mušterija i za hotel Neretvu . Ako niste upoznati firma je sa Širokog Brijega.
Samo je jedan dio i to jednog dijela grada u ruševinama, pitam se zašto?
Pričekati još 10 godina pa nećeš imati ni centimetra kvadratnog u Sjevernom.
Nećeš vjerovati kupiće to neko...
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 apr 2012, 19:32

Super ovi nasi poletarci guraju , ja se ne sjecam kada je neka nasa ekipica izgubila u zadnjih 2 mjeseca !!! Treba oduzeti od plate prvoj ekipi i dati bonus trenerima mladjih ekipa.

Zvonic je strasan potencijal , samo treba intenzivno s njim raditi i na fizici i na mentalnom planu. Momak moze vrlo lako da bude repreznetativni kalibar (mislim na A repku) . Brkovic je dobar al mu nesto fali sto jos ne mogu da definisem , fiziku i kretanje ima samo da doradi tehniku suta i to ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 apr 2012, 19:41

guraju, jašta nego guraju, tako i treba, postavljanje Zaima, Reme i Jaze za trener u omladinskoj školim se pokazalo kao pun pogodak, ali će to abd doći do izražaja kada se malo srikta stadion i to bi bilo za početak povratka VELEŽA u vrh.....

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 09 apr 2012, 23:24

Rodeni je napisao/la:po meni najslabiji igrac je u zadnje vrijeme Kodro sa tolikim iskustvom on nista konkretno ne uradi na terenu a svaku je utakmicu u pocetnom sastavu nezamjenjiv pa nije valjda da je u najboljoj formi pa ga nemjenja Varesanovic
vadi iz igre Demica koji je opet koliko toliko bio bolji od Kodre treba njega malo na klupu preseliti a Merzica Demica i Zvonica pocinjati
Kodro je u Velezu isto ko i Kajtaz samo radi imena a zesce rupe u ekipi bolje je pruziti sansu mladim igracima kad vec imamo bodova za razbacivanje primjer Jazvin umjesto Kajtaza i Demic umjesto Kodre zadnjih par utakmica bez ideje igramo jedino ako neko nesto nasvoju ruku odradi Hajdarevic uzme loptu i sam pici po desnoj strani niko ga neprati

ovako do kraja sezone i sa klupe da ulaze Pehlic i Hiros po 20-30 minuta najvise

-------------------Bandovic
Knezovic--Mahinic--Jazvin--Lakicevic

-----------Merzic------Demic--
-----------------Zvonic

Hajdarevic-----Brkovic-----Okic
Slazem se ovo za Kodru, zaista je u losoj formi vec dugo, ali ima tu njih jos koji su losi naravno.
Da se mene pita, najvise bi gurao one koji ce dati sigurne potpise na ugovore jer je sada vrijeme da se doticni potpisu. Znaci igracima na koje cemo racunati u buducnosti potpisati na makar 2 god, s tim da se nadam da ce biti nekih pojacanja na ljeto jer s ovom ekipom smo taman negdje za ispod sredine tablice realno gledajuci.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 09 apr 2012, 23:27

kimbo je napisao/la:Brkovic je dobar al mu nesto fali sto jos ne mogu da definisem , fiziku i kretanje ima samo da doradi tehniku suta i to ...

To se i ja cijelo vrijeme pitam. Momak onako djeluje spreman, fizicki jak, bas onako pravi nogometas ali ima nesto sto mu fali.Vjerovatno je tehnika u pitanju ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 apr 2012, 23:47

Brkovic ima i tehniku i brzinu i snagu - njemu fali hladnokrvnost i smirenost. On je jedan od onih igraca koji igra najbolje kad nema sta da izgubi. Jako je uzbudjen sa loptom i to mu zasmeta. Treba da se smiri u dusi prvo - onda ce bit ubica.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 apr 2012, 00:50

Nadam se da si u pravu.
Meni se cini da ce on postati jako solidan prvotimac za nas!

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 10 apr 2012, 00:52

Rodeni je napisao/la:po meni najslabiji igrac je u zadnje vrijeme Kodro sa tolikim iskustvom on nista konkretno ne uradi na terenu a svaku je utakmicu u pocetnom sastavu nezamjenjiv pa nije valjda da je u najboljoj formi pa ga nemjenja Varesanovic
vadi iz igre Demica koji je opet koliko toliko bio bolji od Kodre treba njega malo na klupu preseliti a Merzica Demica i Zvonica pocinjati
Kodro je u Velezu isto ko i Kajtaz samo radi imena a zesce rupe u ekipi bolje je pruziti sansu mladim igracima kad vec imamo bodova za razbacivanje primjer Jazvin umjesto Kajtaza i Demic umjesto Kodre zadnjih par utakmica bez ideje igramo jedino ako neko nesto nasvoju ruku odradi Hajdarevic uzme loptu i sam pici po desnoj strani niko ga neprati

ovako do kraja sezone i sa klupe da ulaze Pehlic i Hiros po 20-30 minuta najvise

-------------------Bandovic
Knezovic--Mahinic--Jazvin--Lakicevic

-----------Merzic------Demic--
-----------------Zvonic

Hajdarevic-----Brkovic-----Okic
I ja se slazem da se forsiraju ovi mladji do kraja ,jer ce se sa mladjim klub bolje stabilizovati za buducnost ali pod jednim uslovom,da svaki igrac potpise ugovor na vise godina.Kao sto neko rece sad je vrijeme da se produzi saradnja sa kvalitetnim igracima(kojima istice ugovor) za iduci period,i trebala bi uprava vec sad krenuti sa pregovorima.Ko ne zeli produzenje saradnje taj ne bi trebao imati ni neke velike minutaze u narednim utakmicama(tako to svugdje ide).Zna li se kojima od mladjih igraca istice ugovor(eto znam za Demica ko jos?)
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 apr 2012, 21:11

Slazem se da nasu djecu treba sto vise forsirati i da treba vec poceti razgovarati sa njima oko produzenja ugovora. Sljedece sezone bi sa mladim igracima koje imamo bili veoma dobra ekipa i mogli bi polako pretendirati na vrh. Takodjer sam uvjeren da ce se Durakovic vratiti u Velez, a sa njim bi dobili mnogo. Sto se tice stadiona u Sjevernom, mislim da je to projekat koji je veoma tesko ostvariv. Mozda ce nekada u buducnosti Velez imati moderan stadion u Sjevernom, ali mislim da su trenutno vece sanse da se vratimo na BB, nego da napravimo stadion. Naravno da bih volio da se to desi, kao i vecina navijaca Veleza. Ako ne moja djeca, onda neka barem moji unuci dozive to da gledaju Velez na modernom stadionu u Sjevernom :D

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 apr 2012, 21:17

Pročitah negdje da su Brković i Zvonić pozvani u U-21 repku :)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 10 apr 2012, 21:27

Lakicevicu, Okicu i Brkovicu istice ugovor na ljeto ja tako mislim Okic ako ne produzi vratiti Durakovica iz Rudara

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 apr 2012, 21:31

da li se već prave planovi za novu sezonu, pošto nismo uspjeli u kupu?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 apr 2012, 22:37

Rodeni je napisao/la:Lakicevicu, Okicu i Brkovicu istice ugovor na ljeto ja tako mislim Okic ako ne produzi vratiti Durakovica iz Rudara
A ja sam mislio da Brkovic ima ugovor do 2014

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 11 apr 2012, 00:26

el-fighter je napisao/la:Slazem se da nasu djecu treba sto vise forsirati i da treba vec poceti razgovarati sa njima oko produzenja ugovora. Sljedece sezone bi sa mladim igracima koje imamo bili veoma dobra ekipa i mogli bi polako pretendirati na vrh. Takodjer sam uvjeren da ce se Durakovic vratiti u Velez, a sa njim bi dobili mnogo. Sto se tice stadiona u Sjevernom, mislim da je to projekat koji je veoma tesko ostvariv. Mozda ce nekada u buducnosti Velez imati moderan stadion u Sjevernom, ali mislim da su trenutno vece sanse da se vratimo na BB, nego da napravimo stadion. Naravno da bih volio da se to desi, kao i vecina navijaca Veleza. Ako ne moja djeca, onda neka barem moji unuci dozive to da gledaju Velez na modernom stadionu u Sjevernom :D

FORZA VELEZ
Može se sve, ako se hoće.

Normalno, nećemo dobiti stadiona za jedno ljeto ali treba srediti papire pa postepeno ga graditi pa taman za 10 godina tek ličio na nešto. Nećemo ništa dobiti ni ovako što stojimo u mjesto. Gradi se stadion u Vrapčićima što jest, ali nije to baš to. U Sjevernom je bolje imati stadion iz milion razloga.
Who dares, wins !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 apr 2012, 04:37

vm22 je napisao/la:
Rodeni je napisao/la:Lakicevicu, Okicu i Brkovicu istice ugovor na ljeto ja tako mislim Okic ako ne produzi vratiti Durakovica iz Rudara
A ja sam mislio da Brkovic ima ugovor do 2014
mislim da bi na sluzbenoj stranici kluba dobro bilo da se postavi za svakog igraca pojedinacno do kada ima ugovor sa Velezom,ovako niko ne zna sa kakvim igrackim kadrom raspolazemo. :roll:
Lakija obavezno treba probati zadrzati a sto se tice Brkovica cini mi se da je on lani potpiso na 3ili 4 godine(mozda se i varam)ali i njega zadrzati treba i to na duzi period

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.