Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

GaetanoScirea
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la GaetanoScirea » 08 apr 2012, 12:07

Ako ćemo gledati poništene golove Juventusu su poništena 4 čista gola ove sezone, protiv Parme u prvom kolu, protiv Milana u derbiju, protiv Genoe i protiv Napolija u prošlom kolu.

To što je Juventus u 3 od te 4 utakmice uspio postići još koji gol i pobjediti ne umanjuje te sudijske greške.

Poznato je da u Italiji odbrane donose titulu, treba pogledati unazad posljednjih 10 prvaka, svaki prvak je ujedno imao i najbolju odbranu lige. Milan recimo prošle sezone nije imao najbolji napad, ali su zato imali najbolju odbranu, što im je i donjelo titulu.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 08 apr 2012, 12:14

HAJD DOBRO BA BOLI ME K' ... FRAJER POSTAVIO NEKE PRIMLJENE GOLOVE JUVENTUS PRVI, MILAN DRUGI PO PRIMLJENIM GOLOVIMA. PO DATIM MILAN PRVI, JUVENTUS TRECI ... I ON MENI ODMA PENALE POCEO SPOMINJAT. PA NISMO MI KRIVI STO IMAMO NAJJAČI NAPAD U ITALIJI I STO NAS NE MOGU DRUGACIJE ZAUSTAVIT NEGO MORAJU PRAVIT PENALE ...

sry na caps locku, fkt sam bio u elementu :oops:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 08 apr 2012, 13:29

IlPrincipe je napisao/la:HAJD DOBRO BA BOLI ME K' ... FRAJER POSTAVIO NEKE PRIMLJENE GOLOVE JUVENTUS PRVI, MILAN DRUGI PO PRIMLJENIM GOLOVIMA. PO DATIM MILAN PRVI, JUVENTUS TRECI ... I ON MENI ODMA PENALE POCEO SPOMINJAT. PA NISMO MI KRIVI STO IMAMO NAJJAČI NAPAD U ITALIJI I STO NAS NE MOGU DRUGACIJE ZAUSTAVIT NEGO MORAJU PRAVIT PENALE ...

sry na caps locku, fkt sam bio u elementu :oops:
Milan je opo u zadnje vrijeme, treba ulozit koji milion u igrace, dzaba su pirla prodali a djedovi nam igraju.
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 08 apr 2012, 13:31

Ja takve kao ti nikad nece skontati, kad se za vas sviraju penali onda je što imate najbolji napad u Seriji A, kad se protiv vas sviraju penali u utakmici protiv Barce onda su sudijske greške, nemoj lagati sam sebe, svirano vam je 9 penala od toga 5 je realno trebalo svirati, ostalo su pokloni. Pa ona situacija sa Sanchezom je fakticki ista kao i sa Boatengom, i svi ste pisali kako je penal bio na Boatengu (dok smo mi pisali da nije), nakon toga se faktički isto desi protiv Barce i Milan oštećen :roll: .
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 08 apr 2012, 14:30

Gledam tabelu Serie A, Genoa i Parma bi vrlo lahko mogle ispasti iz lige, sljedeća 3 kola bi mogla biti presudna.
Volim te, Željo!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 08 apr 2012, 14:58

Berlusconi: Amauri is a Communist.

:lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

CH1CHAR1TO
Kontakt:

Post Postao/la CH1CHAR1TO » 08 apr 2012, 15:01

Napoli u qrcu, nakon sto su ispali iz lige prvaka, nemaju nijednu pobjedu...
Drago mi je sto je Juve zasjeo na prvo mjesto i nadam se da ce tako ostati do kraja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 apr 2012, 23:51

Buffon je napisao/la:slika

Muntari, skriveni element :oops:
Igra za Milan ali je u mislima Inter. :oops:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 apr 2012, 00:12

Ovo su Nike kostobrani ja mislim, samo sto su takvih sara da se poklopilo sa stucnama i izgleda kao nesto sto lici na grb Intera...

Ali uglavnom nemaju veze sa Interom ;)

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 09 apr 2012, 16:49

italija zbog juventusa intera i ostalih ekipa ima manje jednog predstavnika u ligi prvaka :S :S

jedino MILAN ne sramoti italijansku ligu :o :o :o
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 apr 2012, 17:02

sef_mafije je napisao/la:italija zbog juventusa intera i ostalih ekipa ima manje jednog predstavnika u ligi prvaka :S :S

Čestitam.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 09 apr 2012, 17:10

sef_mafije je napisao/la:italija zbog juventusa intera i ostalih ekipa ima manje jednog predstavnika u ligi prvaka :S :S

hajd ne provaljuj se, gledaj gol :D

[youtube][/youtube]

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 09 apr 2012, 18:06

U posljednje vrijeme LFC se dovodi u kontest sa veznim igračem Bologne, Gastón Ramírezom koji ove sezone briljira u Calciu. Naime, zanima me da li se još neki klub dovodi u vezu sa ovim igračem? Meni djeluje kao veoma siguran igrač sa veoma dobrim pregledom igre, te bih vrlo rado želio da ga gledam od naredne sezone u dresu Redsa.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 apr 2012, 18:08

StevieG je napisao/la:U posljednje vrijeme LFC se dovodi u kontest sa veznim igračem Bologne, Gastón Ramírezom koji ove sezone briljira u Calciu. Naime, zanima me da li se još neki klub dovodi u vezu sa ovim igračem? Meni djeluje kao veoma siguran igrač sa veoma dobrim pregledom igre, te bih vrlo rado želio da ga gledam od naredne sezone u dresu Redsa.
I Juventus se isto interesuje za njega, al' ga ja ne bih volio kod nas, jer nama treba neko kvalitetnije krilo.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 apr 2012, 18:15

^ Čovjek je upravu, što ga napadate ? :geek:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 09 apr 2012, 18:32

Italija je izgubila mjesto u CL zbog loših rezultata u posljednjih 5 godina večine klubova koji su nastupali u UEFA takmičenjima, a i ne može se reći da su Italijani bili toliko loši, koliko Njemci dobri pogotovo u EL, zato je i došao gubitak tog jednom mjesta u CL. U posljednjih par godina klub koji je branio čast italijanskog fudbala u Europi je inter, iako to teška srca priznajem. :mrgreen:

Juventusa nije nigdje bilo jer nije imao konkurentan tim zbog Calciopolija, Milanu nakon što je izbačen u Serie B početkom 80-ih godina je trebalo 9 godina da naprave neki tim, pa tako i Juventus prolazi trenutno prolazi kroz taj period, nakon svega što je proživio taj klub od njega se nije ni moglo očekivati da se tako brzo vrati na vrh. Roma je znala proći grupnu fazu i odmah ispasti, mada su i oni Reala jednom izbacio, Napoli je imao solidne i sasvim pristojne nastupe prošle sezone u EL, a ove u CL. Milan nakon 5 godina prođe u 1/4 i odjednom su oni ti koji ne sramote ligu. Ta priča vam je bezveze, olako se zaboravlja onih 7 primljenih golova u dvomeču protiv Uniteda. :mrgreen:
Volim te, Željo!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 apr 2012, 18:40

IlPrincipe je napisao/la:

^ Čovjek je upravu, što ga napadate ? :geek:
Zato što je neuk a očigledno i ti ... Inter je ISPRED Milana po broju bodova koji ulaze u sastav ukupnih bodova jedne lige ... de nešto pročitaj prije nego počneš prdit' bezveze ...

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 09 apr 2012, 18:48

ma nije problem LP,tu italijanski klubovi odrade dobro dok svabama bodove skuplja Bayern...
problem je u EL koju italijani igraju kako igraju dok svabe su marljivo tu skupljale bodove i zato i jesu trenutno ispred i zato cemo gledat Gladbach u LP a mozda u narednim godinama Hanover,Hofenheim,Mainz i ostale prolaznike...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 apr 2012, 18:52

Io_Sono_Interista je napisao/la:ma nije problem LP,tu italijanski klubovi odrade dobro dok svabama bodove skuplja Bayern...
problem je u EL koju italijani igraju kako igraju dok svabe su marljivo tu skupljale bodove i zato i jesu trenutno ispred i zato cemo gledat Gladbach u LP a mozda u narednim godinama Hanover,Hofenheim,Mainz i ostale prolaznike...
A dobro, on je govorio u vezi Intera što nije korektno. Što se tiče poena iz EL tu se slažemo, i već dugo vremena ja govorim kako je ta raspodjela bodova između CL i EL nerealna, u nekim (mnogim) segmentima se dobija isti broj bodova za iste rezultate, što je glupost decenije ... zato će ići neka Bor. M. u kvalifikacije pa će ih neki Chelsea samljeti ...

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 apr 2012, 18:58

nije tako, pa taj inter je prvak evrope od prije 2 sezone, zar tako slabo pamtiš :?:
a milanovo osvajanje iz 2007 se sad briše tako da i nema milan neke spektakularne rezultate, nekoliko osmina i jedno četrtfinale LP, a inter jeste ispred milan na uefinoj rang listi klubova, ali ova dva kluba su sasvim pristojan broj bodova pridonijeli Italiji, ali ostali su stvarno slabi, fali tu nešto od npr. juventusa, rome, lazia.
I napoli je ove sezone više nego dobar, mada kao što je neko već rekao EL je problem
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.