Gol razlika...Valencia je napisao/la: Sta u slucaju istog broja bodova!? Medjusobni dueli ili gol razlika!??
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Aaaaaa...Znaci, Dortmund nikako ne smije izgubiti. Vjerujem da bi u tom slucaju Bajern dobio sve do kraja. To bi onda bio kraj. Jedino ako ih Real raspameti, sto se vrlo lako moze desitiSemir bvb je napisao/la:Gol razlika...Valencia je napisao/la: Sta u slucaju istog broja bodova!? Medjusobni dueli ili gol razlika!??

Bgm, ne bih bio u Klopovoj kozi. Kako krenuti u mec. 'Ebeno...
Groskrojc mora igrati. Smelcer je totalno van forme, vjerujem da ce mu trebati pomc kada krene Roben.
Gundogan ili Bender/Kel. To je vec zafrkana dilema.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- kraljttbvb
- Kontakt:
U svim ligama se medjusobni susreti gledaju, samo u Bundeski gol razlika
Zato ja i kazem da ne treba srljati. Isto ko i prvu utakmicu, lagano je umrtviti, a neka ce vec uci iz ledja "plivaca u prazno". A i ako ne uleti pa bude nula, opet smo na konju.
Nama je u rasporedu dobro sto ne igramo sa davljenicima. Freiburg je skoro pa ostao, kaizer izletio, gladbah ne moze ni gore ni dole, a anamo oni imaju kolna kojem bi moglo goriti pod nogama, pa bi mozda morali zapeti. Sa verderom igraju izmedju tekmi sa realom i vjerovatno ce misevi igrarati u izmjenjenom sastavu, ali ja od mrtvog verdera nista ne ocekujem. Uglavnom da se ne zamaramo previse, puno toga ce se znati u srijedu oko 22h...

Zato ja i kazem da ne treba srljati. Isto ko i prvu utakmicu, lagano je umrtviti, a neka ce vec uci iz ledja "plivaca u prazno". A i ako ne uleti pa bude nula, opet smo na konju.
Nama je u rasporedu dobro sto ne igramo sa davljenicima. Freiburg je skoro pa ostao, kaizer izletio, gladbah ne moze ni gore ni dole, a anamo oni imaju kolna kojem bi moglo goriti pod nogama, pa bi mozda morali zapeti. Sa verderom igraju izmedju tekmi sa realom i vjerovatno ce misevi igrarati u izmjenjenom sastavu, ali ja od mrtvog verdera nista ne ocekujem. Uglavnom da se ne zamaramo previse, puno toga ce se znati u srijedu oko 22h...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Glupo, skroz. Mada bi u takvim situacijama bilo najpostenije odigrati veliko finale u Berlinukraljttbvb je napisao/la:U svim ligama se medjusobni susreti gledaju, samo u Bundeski gol razlika![]()

Dortmund niposto ne smije izgubiti. Bojim se da bi Bajern u tom slucaju samljeo sve do kraja. A moguce da bi Dortmund takav sok tesko podnjeo, pa vjerovatno kiksao protiv Salkea ili Gladbaha.
Al' opet, ne mozes igrati na bod, to ti je onda siguran poraz. Dortmund ne zna igrati defanzivno. Moraju napadati i traziti pobjedu, igrati svoju igru, uz nadu da se bitka nece zavrsiti porazom.
'Ebem ti Stutgart

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nije ni kod Rusa los fazon. Kod njih se ne gleda ni medjusobni omjer, ni gol razlika, nego je bolje plasiran na tabeli onaj koji ima vise pobjeda!
Sad sam malo pogledao rasporede i vidim da oni igraju i sa stutgartom do kraja. Jest da igraju kuci, ali onda ispade da posljednja 3 kola igraju sa ekipama koje ce morati osvajati bodove. Vec rekoh za kelna, vjerovatno ce im trebati bodovi za opstanak. A osim njih tu su i tekme sa verderom i stutgartom, koji se bore za evropu. I koji bi trebali gristi travu, ne bi li osvojili koji bod. U protivnom, ako je ne budu grizli, Evropska takmicenja ce vjerovatno gledati samo na TV-u iduce sezone
Ps. Jest da ce biti u finalu kupa, ali bit ce i veliko finale u Berlinu na kraju sezone
Sad sam malo pogledao rasporede i vidim da oni igraju i sa stutgartom do kraja. Jest da igraju kuci, ali onda ispade da posljednja 3 kola igraju sa ekipama koje ce morati osvajati bodove. Vec rekoh za kelna, vjerovatno ce im trebati bodovi za opstanak. A osim njih tu su i tekme sa verderom i stutgartom, koji se bore za evropu. I koji bi trebali gristi travu, ne bi li osvojili koji bod. U protivnom, ako je ne budu grizli, Evropska takmicenja ce vjerovatno gledati samo na TV-u iduce sezone

Ps. Jest da ce biti u finalu kupa, ali bit ce i veliko finale u Berlinu na kraju sezone

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Prvo cestitike na jucer zasluzenoj pobjedi protiv Vukojebine, ali podhitno morate popraviti realizaciju - to se posebno odnosi na LP naredne sezone.
Eh sada da se osvrnem na pricu oko toga kada dvije ekipe imaju isti broj bodova. Po meni ovaj sistem DFL-a je odlican iz vise razloga. Kao prvo, ekipi koja radi i trenira mukotrpno cijelu sezonu nemoze biti unistena na osnovu dvije utakmice, kao drugo na kraju bude nagradjena ekipa koja igra za gol vise i ekipa koja igra kvalitetnu odbranu (gleda se gol-razlika, a ne ko ima vise postignutih golova), kao trece nedozvoljava se da ti trenutna forma utice na ishod cijele sezone (svaka ekipa u toku sezone ima svoje zute minute).
Takodjer ima onih u Njemackoj koji su zagovornici da se kod istog broja bodova gleda ko ima vise gostujucih pobjeda, sto bi po meni bio odlican kompromis, ali to je Svabo i on nece dopustiti da ti se sezona odluci u 17 gostujucih utakmica.
Eh sada da se osvrnem na pricu oko toga kada dvije ekipe imaju isti broj bodova. Po meni ovaj sistem DFL-a je odlican iz vise razloga. Kao prvo, ekipi koja radi i trenira mukotrpno cijelu sezonu nemoze biti unistena na osnovu dvije utakmice, kao drugo na kraju bude nagradjena ekipa koja igra za gol vise i ekipa koja igra kvalitetnu odbranu (gleda se gol-razlika, a ne ko ima vise postignutih golova), kao trece nedozvoljava se da ti trenutna forma utice na ishod cijele sezone (svaka ekipa u toku sezone ima svoje zute minute).
Takodjer ima onih u Njemackoj koji su zagovornici da se kod istog broja bodova gleda ko ima vise gostujucih pobjeda, sto bi po meni bio odlican kompromis, ali to je Svabo i on nece dopustiti da ti se sezona odluci u 17 gostujucih utakmica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
amerosm je napisao/la:Eh sada da se osvrnem na pricu oko toga kada dvije ekipe imaju isti broj bodova. Po meni ovaj sistem DFL-a je odlican iz vise razloga. Kao prvo, ekipi koja radi i trenira mukotrpno cijelu sezonu nemoze biti unistena na osnovu dvije utakmice, kao drugo na kraju bude nagradjena ekipa koja igra za gol vise i ekipa koja igra kvalitetnu odbranu (gleda se gol-razlika, a ne ko ima vise postignutih golova), kao trece nedozvoljava se da ti trenutna forma utice na ishod cijele sezone (svaka ekipa u toku sezone ima svoje zute minute).
Nije ovo los sistem ali mislim da i medjusobni duel ne bi bio nista slabije rjesenje.
Ako uzmemo primjer ove sezone.Bayern ce imati prednost jer je par utakmica dobio sa 6/7-0...ne kazem da to nije impresivno ali po meni je impresivnije to sto smo mi njih dobili u Minhenu.Znaci u direktnom duelu smo im uzeli 3 boda a oni ce ostvariti prednost na osnovu demoliranja klubova koji nisu ni blizu vrha.
Nema to veze sa nekim "zutim" minutama...kod njih je vise problem "crno-zutih" minuta

Inace...treba posjetiti temu Bayerna...zadnjih par komentara su vrh...nisam ni znao da im je tako tesko.Posebno ne nasem redovnom gostu na ovoj temi(naravno rijec je o Antonu

Je li Vama to neko zabranio da klubu X uvalite 6/7 golova ? Naravno slazem se s tobom da je impresivno kada pobjedis direktnog konkurenta na njegovom terenu, ali kao sto je rekao Sammer da ne bi bilo fer da neka frljoka odluci sudbinu odredjene ekipe.adnan24 je napisao/la:amerosm je napisao/la:Eh sada da se osvrnem na pricu oko toga kada dvije ekipe imaju isti broj bodova. Po meni ovaj sistem DFL-a je odlican iz vise razloga. Kao prvo, ekipi koja radi i trenira mukotrpno cijelu sezonu nemoze biti unistena na osnovu dvije utakmice, kao drugo na kraju bude nagradjena ekipa koja igra za gol vise i ekipa koja igra kvalitetnu odbranu (gleda se gol-razlika, a ne ko ima vise postignutih golova), kao trece nedozvoljava se da ti trenutna forma utice na ishod cijele sezone (svaka ekipa u toku sezone ima svoje zute minute).
Nije ovo los sistem ali mislim da i medjusobni duel ne bi bio nista slabije rjesenje.
Ako uzmemo primjer ove sezone.Bayern ce imati prednost jer je par utakmica dobio sa 6/7-0...ne kazem da to nije impresivno ali po meni je impresivnije to sto smo mi njih dobili u Minhenu.Znaci u direktnom duelu smo im uzeli 3 boda a oni ce ostvariti prednost na osnovu demoliranja klubova koji nisu ni blizu vrha.
Nema to veze sa nekim "zutim" minutama...kod njih je vise problem "crno-zutih" minuta![]()
Inace...treba posjetiti temu Bayerna...zadnjih par komentara su vrh...nisam ni znao da im je tako tesko.Posebno ne nasem redovnom gostu na ovoj temi(naravno rijec je o Antonu)
U ostalom liga se sastoji od 18 klubova, a ne od dva kluba.
PS: Nemoj ovo shvatiti kao neko podrzavanje Bayerna, uostalom sam znas koliko cjenim BVB, a misljenja sam da bi najbolji kompromis bio - s kojim bi se Bavarci slozili - da Vi uzmete salataru, a oni LP.
amerosm je napisao/la:Je li Vama to neko zabranio da klubu X uvalite 6/7 golova ? Naravno slazem se s tobom da je impresivno kada pobjedis direktnog konkurenta na njegovom terenu, ali kao sto je rekao Sammer da ne bi bilo fer da neka frljoka odluci sudbinu odredjene ekipe.
U ostalom liga se sastoji od 18 klubova, a ne od dva kluba.
PS: Nemoj ovo shvatiti kao neko podrzavanje Bayerna, uostalom sam znas koliko cjenim BVB, a misljenja sam da bi najbolji kompromis bio - s kojim bi se Bavarci slozili - da Vi uzmete salataru, a oni LP.
Je l' njima neko zabranio da nas pobjede

A liga se sastoji od 18 klubova...ali ova 2 se bore za titulu...realnije je da se vidi ko je bolji medjusobno a ne ko je bolji protiv ostatka lige(bar u ovoj situaciji kad poslije 34 kola imamo isti broj bodova).
Ja se nadam da ovo pravilo nece trebati na kraju...nekako bi bilo bezveze za oba tima(makar i BvB imala bolju gol razliku).
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nista, onda bi najbolje bilo da BVB i Bayern igraju 34 kola pa ko bude bolji nek uzme salataru.adnan24 je napisao/la: Je l' njima neko zabranio da nas pobjede![]()
![]()
A liga se sastoji od 18 klubova...ali ova 2 se bore za titulu...realnije je da se vidi ko je bolji medjusobno a ne ko je bolji protiv ostatka lige(bar u ovoj situaciji kad poslije 34 kola imamo isti broj bodova).
Ja se nadam da ovo pravilo nece trebati na kraju...nekako bi bilo bezveze za oba tima(makar i BvB imala bolju gol razliku).

Valjda se svaki tim bori za titulu ili pak ima neku nadu da se za istu moze boriti bez obzira na konkurenciju. Ja kako znam sezona pocinje od prvog kola a ne od 15-og kada se vec iskristalise onaj dio tabele koji predstavlja timove koji se bore za titulu, vrh, Europu, opastanak...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Pa upravo u tome i jest fazon...evo i BvB i Bayern ce igrati sa svima i na kraju mozda budu imali isti broj bodova.
Meni je realnije da na kraju presudi pobjeda BvB-a u Minhenu nego pobjeda Bayerna 6-0 nad Hertom koja ce ispasti iz lige.
Meni je realnije da na kraju presudi pobjeda BvB-a u Minhenu nego pobjeda Bayerna 6-0 nad Hertom koja ce ispasti iz lige.
adnan24 je napisao/la:Pa upravo u tome i jest fazon...evo i BvB i Bayern ce igrati sa svima i na kraju mozda budu imali isti broj bodova.
Presudiće pobjeda Bayerna u srijedu.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa što se oko toga sekiraš, mi sad vas dobijemo u srijedu i et onda smo i po tom pitanju poravnati. Ne moraš onda toliko zapinjat za međusobni duel.adnan24 je napisao/la:

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
effe_sa je napisao/la: Pa što se oko toga sekiraš, mi sad vas dobijemo u srijedu i et onda smo i po tom pitanju poravnati. Ne moraš onda toliko zapinjat za međusobni duel.![]()
Ako nas dobijete zasluzeno i posteno onda ja nemam nista protiv vase eventualne titule...

Mi imamo 3 boda prednosti...igramo kuci protiv direktnog rivala.Ako to ne odbranimo onda je Bayern vjerovatno bolji tim i tu je kraj price.
U historiji Bundeslige dosada se cetiri puta dogodilo da dvije prvoplasirane ekipe imaju isti broj bodova i vjerovali ili ne u tri slucaja je kod gol-razlike presudio broj primljenih golova, a jedino u sezoni 1983/84 izmedju HSV-a i Stuttgarta je presudio kvalitetniji napad.
Kako god ali ja nikome ne zelim da mu uspjeh zavisi od medjusobnog duela ili od gol-razlike, a jedno je sigurno da ni jedni ni drugi titulu nece izgubiti u medjusobnim utakmicama.
Kako god ali ja nikome ne zelim da mu uspjeh zavisi od medjusobnog duela ili od gol-razlike, a jedno je sigurno da ni jedni ni drugi titulu nece izgubiti u medjusobnim utakmicama.
Kraj price!adnan24 je napisao/la: Mi imamo 3 boda prednosti...igramo kuci protiv direktnog rivala.Ako to ne odbranimo onda je Bayern vjerovatno bolji tim i tu je kraj price.

Vom Jäger zum Gejagten
Transfer politika je najvazniji dio poslovne politike jednog fudbalskog kluba. Vec sam ti objasnio da je odsustvo vecinskog privatnog kapitala glavni razlog inferiornosti BuLi klubova na nogometnom trzistu u odnosu na ostale TOP 3 lige.Valencia je napisao/la:Greska. Ne mogu kritikovati poslovanje kada nisam involviran u tako komplkesan posao. Mogu kritikovati transfer politiku. Uprava je uradila nevjerovatno dobar posao, ali ta nas cinjenica ne bi trebala obavezati na sutnju kada se desavaju ocigledne greske.
Vlasnicka struktura ima itekako veze s zadrzavanjem najboljih igraca. Ako je bogati biznismen vecinski vlasnik kluba, naravno da taj klub ima vece finansijske mogucnosti od kluba ciji su vecinski vlasnici clanovi. Jasno k'o dan, moj prijatelju.Valencia je napisao/la:Ja kritikujem nesposobnost uprave da zadrze najbolje igrace ili ih dobro unovce ako ih vec moraju prodati. Stutgart je dobro unovcio Gomza, Volfsburg Dzeku, a Dortmund za Sahina dobi nekakav sitnis. Takva greska se ne moze vezati sa prirodom vlasnicke strukture. To nema nikakve veze sa vlasnickom strukturom. Da tragedija bude veca isto se moze desiti sa Kagavom. Dakle, u dvi sezone dva najbolja igraca mogu otici za sitnu lovu. To vec ne moze biti slucajnost. Nesto je krivo postavljeno.
Zaboravih ti ranije napomenuti da su Vukojebina i Leverkusen jedine BuLi momcadi koji su u vecinskom privatnom vlasnistvu (kompanije VW i Bayer 04) jer su radnici pomenutih kompanija bili osnivaci tih klubova. Vukojebina je finansijski gledano, gigant za BuLi pojmove, tako da njima nije bio nikakav problem ponuditi Dzeksonu masTan ugovor.
Slucaj Gomez – sta ti milis da li bi on potpisao taj ugovor da su se u tom momentu za njeg interesovali Real, Man Utd, barca, etc? Plus tadasnji Stuttgart je bio daleko finansijski mocniji od sadasnjeg BVB-a, pa i dan danas imaju veci budzet za plate. Dodaj tome da njihovi ostali igraci nisu bili ni priblizno atrkaktivni na trazistu kao sto je to danas slucaj s Hummelsom, Suboticem, Gotzeom, Kagawom. Oni su imali samo Gomeza, ali ni on nije tad bio atraktivan velikanima kao Kagawa ili Gotze danas. Ne mozes tako pausalno rezonovati, malo vise faktora je uvijek u igri.
Sahin je imao jos 2 godine ugovora, ali je imao klauzulu da moze otici za 12 milki. Nudjen mu je novi ugovor nakon samo jedne dobre sezone, ali je odbio, jer nije mogao odoljeti pozivu najveceg kluba na dunjaluku. Tebe bode ta klauzula. Pa u trenutku kad je potpisan taj ugovor sa Sahinom prije tri godine, niko nije pojma ko je taj momak i takav iznos je za BVB pojmove bio ogroman. Das u mu nudili 10 miliona on ne bi ostao, jer je pola godine ranije gofno od njegovog menadzera dogovorilo sve s Realom, a da niko nije imao pojma o tome. Sahin je supacki zavlacio upravu i navijace mjesecima. I sam si opravdavao njegovu odluku prosle godine.
Jesmo, ali Kagawa je bio “mrtav” godinu dana. Sa njim se od jesenas pokusava produziti ugovor. Znaci, njemu se nudio novi ugovor nakon sto je odradio samo jednu godinu starog. Pa sta je trebalo, nakon dva mjeseca dobrih igara dat mu 3 miliona? Kagawa je nejverovatnom brzinom postao “trazena roba”, zamisli na kakvim je mukama uprava jednog kluba koji je 10 godina tavorio u tami. BVB je trenutno osrednji klub s dosta losom finasijskom strukturom, on nema apsolutno nikakve sanse u borbi s takvim divovima kao sto su engelski i spanjolski klubovi. Zaboravljas da je Kagawa slomio nogu prije godinu dana, te je bilo izuzetno rizicno da mu se ljetos ponudi debeo ugovor. Nije se njemu ponudilo produzenje prije 10 adana, vec se vec mjesecima radi na tome, ali njegov menadzer zavlaci od jesenas. Eto, kad bi mu ti nakon svega navedenog ponudio ugovor od 3+ milke? Ljetos, dok je jos bio u gipsu.Valencia je napisao/la:Kako se nece misliti!? To ne moze biti opravdanje.
Jesi li u prosloj sezoni sa dobrim procentom vjerovatnoce mogao pretpostaviti da ce Kagava biti veliki igrac!?? 'Ebo ga ti, na sva usta smo hvalili Kagavu na ovoj temi. Nemoguce da su ga ljudi u Dortmundu pogresno procjenili. Ako i jesu, opet su napravili veliku gresku. .
Kakav crni general! Jedini general je Klopp , sve ostalo su pijuni moj Vale. Greska u koracima.Valencia je napisao/la:Argument broj 1: Kagava je za Dortmund vazniji igrac od ovih sto su potpisali ugovor na kraju sezone. Dakle, morali su rjesiti njega, pa ostalim sta ostane. Tako bi trebali raditi ozbiljni klubovi. Lijepo sam rekao, prvo se rjesavaju problemi generala, pa se onda gleda sta pjesadija treba. Ili drugi primjer koji sam naveo... Zamisli da Red Bul svim inzinjerima obnovi ugovore, a onda za kraj ostave Adriana Julija. Jbg, Adrian, sfuckali smo dosta para na ostale inzinjere, za tebe je ostalo toliko i toliko. To je suludo. Kagava je mozak tim, jedan od najboljih igraca u Evropi na svojoj poziciji. On mora biti prioritet.
Tvoj rezon:Ljeto 2011, Kagawina noga u gipsu, znak upitnika kakav ce uopce biti nakon teske povrede, ti mu nudis 3+ milke da produzi ugovor. Po strani ostavljas: Hummelsa (kojem istice ugovor 2013.), Subotica (2013.), Pisonju (2013.), Schmelzera (2013.), Lucasa, Kloppa s malom platom ( malo, malo pa mu Abramovich zaplase sa svojim petrodolarima). Jbte, oni ginu ctiavu sezonu, ovaj u bolnici pola godine i dobiva 3 milke. Pa koliko ce oni onda traziti? Dakle, ti bi ugrozio kompletan tim, radi novog ugovora tesko ozlijedjenom igracu, koji uopce nije igrao u drugom dijelu sampionske sezone? Nije on toliko bitan za BVB koliko ti citavo vrijeme potenciras, uvjerio me drugi dio prosle sezone. Dok je Klopp sef, ova ekipa nikad nece zavisiti o jednom igracu, to ti mora biti jasno. Jbte, cemu uvijek toliki pesimizam i kriticnost kod tebe, kad se samo sjetim kako se nas otpisao vec nakon 5-6 tekmi u ovoj sezoni. Odvadi malo, nije sve tako crno na bijelo.
Pregovori oko ugovora traju vec duze vremena, Reus je u medjuvremenu kaparisan i 200% sam sigran da ce se ta investicija isplatiti. Reus je paklen igrac i rodjeni Dortmundovac koji se idealno uklapa u Dortmundov sistem okomitog napadanja. Ovim transferom je klub je podignut na visi nivo. No kao sto sam i pretpostavio, neko ce nas napustiti zbog toga, a to je po svemu sudeci Lucas.Valencia je napisao/la:Argument broj 2: Dortmund je imao pare za Kagavin novi ugovor. To je postalo kristalno jasno nakon sto su doveli Rojsa. Ako je vec problem za parama, zar nije logicno zadrzati dokazanog Kagavu i odustati od Rojsa!?? Kagava bi se sigurno zadovolji sa platom koju su dali Rojsu (+ usteda od 18 mil. e). Zasto to nisu napravili!? Imas li neko logicno objasnjenje? Nemoj mi samo reci da na kraju prosle sezone nisu znali sa kakvim ce budzetom raspolagati u ovoj sezoni. To nema nikakvog smisla.
Klub je iskoristio priliku i uz Gotzea ugrabio trenutno najtrazenijeg njemackog mladog igraca.
Vec objasnjeno.Valencia je napisao/la:Argument broj 3: Zasto mu na kraju prosle sezone nisu ponudili ugovor od 3+ mil. e. Ja vjerujem da bi prihvatio. Ponovo se postavlja pitanje, jesu li na kraju prosle sezone znali da ce raspolagati sa ovoliko novca nakon pola godine!?? Morali su znati, posebno jer tada nije bio u planu trosak od 18 mil. e (+ 3 za tog talenta) i velika plata koja sljeduje Rojsa.
Ne bi ne tebi skodilo da uzmes u obzir kompleksnost situacije u kojoj se uprava Dortmunda nalazi vec godinu dana. Sve ti je detaljno izlozeno i objasnjeno, uzmi barem nesto u razmatranje.Valencia je napisao/la:Sve ovo nema nikakvog kontakta sa logikom i cinjenicama. Ocigledno da je po strani nesto drugo. Branite neodbranjivo.
Kljucna stvar - Kagawa nije usao u poslijednju godinu ugovora, a niti je napustio BVB.Valencia je napisao/la:Na vakat, kao i Sahinu!? Sada se mogu oslonuti samo na dobru volju i emocije Kagave. U slucaju Sahina se pokazalo da su emocije prilicno varljive. Doveli su se u takvu situaciju da se pitaju mnogo manje nego bi bio slucaj da ima visegodisnji ugovor. Oni se sada ne pitaju previse. Ako zeli otici moraju ga prodati daleko ispod njegove realne cijene. Ako ti tu ne vidis katastrofalnu gresku, onda stvarno ne znam sta je za tebe greska.
Nadji mi jos neki ozbiljan klub koji najboljim igracima obnavlja ugovore kada udju u posljednju sezonu ugovora. Mozda onda i povjerujem da rade na vrijeme.

Kakvo ce biti tvoje misljenje o upravi ako Kagawa za 7 dana produzi ugovor?
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Na kraju će i u fudbalu važiti ona iz NBA lige - igra dobro dok ne potpiše novi ugovor.
Koliko je trajala trakavica oko Schweinijevog produženja ugovora i kad je stavio svoj potpis, odjednom je pao u formi. Podsjećanja radi, on grabi oko 10 miliona Eura godišnje.
Ok, on je dijete Bayerna, jedan od najboljih igrača ove ekipe, nosilac igre kluba i reprezentacije, al' činjenica je da je pao u formi nakon potpisivanja tog unosnog ugovora.
Neozbiljno je produžavati ugovor sa igračem par mjeseci nakon što je potpisao prvi ugovor. U stvari, nije to neozbiljno za Chelsea, City, Bayern, Barcu ili Real, ali jeste za Dortmund kome je svaki Euro itekako bitan (povuću paralelu sa Newcastleom i Tioteom. Jednom su produžili ugovor s njim i to nakon pola godine igranja. Ali, kada pogledamo koliko povećanje plate je dobio, onda to i nije neki gubitak. Zato je sad otkupna klauzula mnogo, mnogo veća). Kagawa je jedan od najboljih igrača Bundeske i jeste smiješno kada vidimo za koju cifru igra. Ali, može živjeti od te plate.
Japanci su časni ljudi, nema veze što su u ovako nečasnom poslu u kome je cifra bitnija od bilo čega.
Volio bih da produži ugovor iz više razloga. Prvo, i dalje će Bayern imati jednu konkurentnu ekipu s kojom će se morati laktati i naredne godine, a odgovara mu (Japancu) ovaj stil igre i općenito Bundesliga. Fakat se snašao i ponaša se kao da je x godina ovdje. Uostalom, vjerujem da i sam razmišlja o tome kako li će to izgledati sa Gotzeom, Reusom i Lewandowskim.

Koliko je trajala trakavica oko Schweinijevog produženja ugovora i kad je stavio svoj potpis, odjednom je pao u formi. Podsjećanja radi, on grabi oko 10 miliona Eura godišnje.

Neozbiljno je produžavati ugovor sa igračem par mjeseci nakon što je potpisao prvi ugovor. U stvari, nije to neozbiljno za Chelsea, City, Bayern, Barcu ili Real, ali jeste za Dortmund kome je svaki Euro itekako bitan (povuću paralelu sa Newcastleom i Tioteom. Jednom su produžili ugovor s njim i to nakon pola godine igranja. Ali, kada pogledamo koliko povećanje plate je dobio, onda to i nije neki gubitak. Zato je sad otkupna klauzula mnogo, mnogo veća). Kagawa je jedan od najboljih igrača Bundeske i jeste smiješno kada vidimo za koju cifru igra. Ali, može živjeti od te plate.

Volio bih da produži ugovor iz više razloga. Prvo, i dalje će Bayern imati jednu konkurentnu ekipu s kojom će se morati laktati i naredne godine, a odgovara mu (Japancu) ovaj stil igre i općenito Bundesliga. Fakat se snašao i ponaša se kao da je x godina ovdje. Uostalom, vjerujem da i sam razmišlja o tome kako li će to izgledati sa Gotzeom, Reusom i Lewandowskim.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
[youtube][/youtube]
Mesari!
Steta pa na YT-u nema krvavih okrsaja iz 90-ih.
PS: Nesto mi se Effe bio naljutio!
Mesari!

Steta pa na YT-u nema krvavih okrsaja iz 90-ih.

PS: Nesto mi se Effe bio naljutio!

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ovu Borussiju ne moze dobiti Bajern na Vestffalenu nema sanse tako da ce titula AKOBOGDA i ove sezone ostati u DortmunduSaurman je napisao/la:adnan24 je napisao/la:Pa upravo u tome i jest fazon...evo i BvB i Bayern ce igrati sa svima i na kraju mozda budu imali isti broj bodova.
Presudiće pobjeda Bayerna u srijedu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.