zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ja ne znam čemu stalno priča o tome koliko je gledalaca bilo. Evo Aco bacio kosku i odmah se zakuhalo. Aco je dobar izvor informacija ali realno nekad napiše tako iznenađujuće loš post da me iznenadi (pratim i po drugim temama). Eto Aco ako si pri klubu blizak sa Amarom i ostalima pitaj koliko ima tačno stolica (valjda neko u klubu to zna). SInoć (bio sam na jugu) kad bi se svi sa juga poredali na stolice bila bi puna tri sektora sa stolicama a na onom četvrtom bi bilo 100-njak ljudi. Sigurno je da je malo više od pola stolica na sjeveru bilo puno, a tu je nekih 300 ljudi na zapadu. Izračunaj na osnovu ovoga a ne po 21000 KM jer ima i ljudi sa godišnjim itd. Također mislim da je više raje za jug kupilo kartu nego za sjever jer su raja na sjeveru uglavnom sa godišnjim (ali može se i za ovo pitati u klubu).
Iskreno mene ovi mediji i novinari najviše nerviraju jer bi oni to trebali ispitati i znati, a toliko je nesrazmjerno njihovo izvještavanje da je to sramota (o novinarima ne treba trošiti riječi jer su katastroooooofa). Samo ću vam reći jedan podatak a to je da su spisak košarkaških reprezentativaca koji sam ja postavio na ovome forumu komplet prenijeli u printanom izdanju sport centra. Znam da je prepisan jer su u potpunosti ista imena i poredana po pozicijama identično kao što sam ja to uradio, a neki igrači mogu igrati podjednako dobro na više njih.
Što se tekme tiče moram priznati da otkako je @boccacio tu i nemam šta da pišem. Naravno, bude par sitnica u kojima se ne slažem ali to je to uglavnom a sitnice su subjektivne. Zato hvala ti buraz što mi štediš vrijeme i izdrži kao što ti je već jedan forumaš napisao (nisam mu zapamtio nik).
Aco samo mi reci molim te (pošto nisi odgovorio prošli put) šta je sa kampom u Butmiru? Također, šta je sa Drakulom i Baljićem jer dugo nema novih informacija o njima?
Drago mi je i da raja sada objektivno gleda na ovaj remi (jbg i Barsa i Real koji imaju veću razliku nego mi u odnosu na ostale klubove u ligi izgube i odigraju nerješeno), a do kraja prvenstva će i Široki kiksati jer nije više ni Slavija bezveze a ni ostali kojima idu i koji se bore za opstanak.
Pozdrav svima
Nije da branim novinara al nije to nista cudno da se broj gledalaca pise po broju prodatih karti. Al u ovom slucaju taj podatak nije relevantan jer se ne uzima od svih klubova taj podatak neko se kod nekih broji "ofrlje".
Evo recimo primjer kako kod Ajaxa broje gledaoce, utakmica nije ni pocela kako treba a oni vec imaju podatak o broju gledalaca

Kako? Pa tako sto saberu broj godisnjih karti i broj prodatih karti. Gledao sam jednu utakmicu na kojoj je stadion bio polu prazan, znaci nije bilo vise od 20ak hiljada, a na internet portalima podatci o 47.000 gledalaca

Znaci da je skoro 30.000 sezonskih gledalaca gledalu utakmicu preko tv-a al eto racuna se da su bili na stadionu
Tako i u ovom slucaju, novinar dobio podatak o broju prodatih ulaznica ne uzimajuci u obzir to da su neki usli bez karte i sl.