Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ - Sarajevo X2 ( Mislim da je Sarajevo kvalitetnija ekipa, ali kod njih jos uvijek postoji problem potcjenjivanja protivnika. U zadnjim mecevima sa Slavijom i Čelikom prvo poluvrijeme su katastrofa, a u drugom zaigraju kako znaju. Odigraju li ovaj put onako kako njihov trener kaze "u elementu", ja ne sumnjam da ce Sarajevo pobijediti. U protivnom ce biti nerjeseno, naime sumnjam da Kozara moze da dobije, nisu dobili Slobodu, kako ce Sarajevo? )
Rudar/PRIJEDOR/ - GOŠK/Gabela kod Čapljine/ 1X ( Dolaskom novog trenera Rudar se izgleda probudio, ali Gošk s eu nekoliko mečeva kao gost pokazao u odlicnom svjetlu,, tako da ostavljam mogucnost da gosti opet iznenade i donesu bod.)
Leotar/TREBINJE/ - Slavija/ISTOČNO SARAJEVO/ 1X2 (Doista teska utakmica, Capljic je odlicno ukomponovao momcad, ja mislim da Slavija sigurno ostaje u ligi, a na ovom mecu odigrati samo 1, unatoc tome sto je Slavija do sada na proljece u gostima pobijedila Gošk-a i Čelika i na Koševu namučila Sarajeva, jako rizično i hrabro)
Olimpic/SARAJEVO/ - Zvijezda/GRADAČAC/ 1X2 ( Sve je moguće, Zvijezda u gostima nikoga ne hebe, svaka im cast na tome, domacin ima odlicnu ekipu, ja mislim da ce ovo biti i najljepsa utakmica kola za gledanje i najneizvjesnija pored one u Trebinju)
Zrinjski/MOSTAR/ - Borac/BANJA LUKA/ 1 (Borac uopste nije ono sto je bio, kod njih je jos izgleda uigravanja ekipe i posljedica smjene trenera, ovaj novi trener se jos snalazi. S druge strane Zrinjski se budi i mislim d ace pobijediti Borca)
Željezničar/SARAJEVO/ - Čelik/SARAJEVO/ 1 (Najsigurniji tip kola. Ja bih licno volio da pobijedimo Zelju 5:0 na Grbavici i da nas vise ne zaebavaju, ali sve je to u zoni bajki i lude maste

Široki Brijeg - Velež/MOSTAR/ 1 (Velež će konačno izgubiti prvenstvenu utakmicu u gostima ovog proljeća i na taj način prekinuti poprilično lijep niz. Nemaju Mostarci snage za nešto drugo, posebno da se osvete Širokobriježanima za ispadanje u Kup-u, mada ni jedni ni drugi nisu nesto posebno inspirisani utakmicom, Široki Brijeg ima samo teoretske šanse za titulu, osigurali su igranje u Evropi, doke Velež ne može ni gore, a ne može ni skroz dole.)