Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Crni gavran
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 21. kolo

Post Postao/la Crni gavran » 08 apr 2012, 15:25

Travnik - Sloboda/TUZLA/ 1X ( Teška utakmica dva tima koja su vrlo blizu dna tabele, da bi se iscupali potrebni su im bodovi. Travnik ne igra lose, kod kuce trenutno iz 2 meca dvije pobjede, tako ce biti i ovaj put najvjerovatnije, mada Tuzlaci mogu do boda kao i u Gradisci, ali tesko)

Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ - Sarajevo X2 ( Mislim da je Sarajevo kvalitetnija ekipa, ali kod njih jos uvijek postoji problem potcjenjivanja protivnika. U zadnjim mecevima sa Slavijom i Čelikom prvo poluvrijeme su katastrofa, a u drugom zaigraju kako znaju. Odigraju li ovaj put onako kako njihov trener kaze "u elementu", ja ne sumnjam da ce Sarajevo pobijediti. U protivnom ce biti nerjeseno, naime sumnjam da Kozara moze da dobije, nisu dobili Slobodu, kako ce Sarajevo? )

Rudar/PRIJEDOR/ - GOŠK/Gabela kod Čapljine/ 1X ( Dolaskom novog trenera Rudar se izgleda probudio, ali Gošk s eu nekoliko mečeva kao gost pokazao u odlicnom svjetlu,, tako da ostavljam mogucnost da gosti opet iznenade i donesu bod.)

Leotar/TREBINJE/ - Slavija/ISTOČNO SARAJEVO/ 1X2 (Doista teska utakmica, Capljic je odlicno ukomponovao momcad, ja mislim da Slavija sigurno ostaje u ligi, a na ovom mecu odigrati samo 1, unatoc tome sto je Slavija do sada na proljece u gostima pobijedila Gošk-a i Čelika i na Koševu namučila Sarajeva, jako rizično i hrabro)

Olimpic/SARAJEVO/ - Zvijezda/GRADAČAC/ 1X2 ( Sve je moguće, Zvijezda u gostima nikoga ne hebe, svaka im cast na tome, domacin ima odlicnu ekipu, ja mislim da ce ovo biti i najljepsa utakmica kola za gledanje i najneizvjesnija pored one u Trebinju)

Zrinjski/MOSTAR/ - Borac/BANJA LUKA/ 1 (Borac uopste nije ono sto je bio, kod njih je jos izgleda uigravanja ekipe i posljedica smjene trenera, ovaj novi trener se jos snalazi. S druge strane Zrinjski se budi i mislim d ace pobijediti Borca)

Željezničar/SARAJEVO/ - Čelik/SARAJEVO/ 1 (Najsigurniji tip kola. Ja bih licno volio da pobijedimo Zelju 5:0 na Grbavici i da nas vise ne zaebavaju, ali sve je to u zoni bajki i lude maste :mrgreen: . Sve osim poraza sa vise od 3 razlike za nas ce biti uspjeh, a eventualni bod ili pobjeda :o bi bili fenomenalni. Samo neka sudija posteno sudi, da ne bude kasnije sudija siljio ovome ili onome. Mislim da to ne bi odgovaralo ni Robijasima ni Manijacima)

Široki Brijeg - Velež/MOSTAR/ 1 (Velež će konačno izgubiti prvenstvenu utakmicu u gostima ovog proljeća i na taj način prekinuti poprilično lijep niz. Nemaju Mostarci snage za nešto drugo, posebno da se osvete Širokobriježanima za ispadanje u Kup-u, mada ni jedni ni drugi nisu nesto posebno inspirisani utakmicom, Široki Brijeg ima samo teoretske šanse za titulu, osigurali su igranje u Evropi, doke Velež ne može ni gore, a ne može ni skroz dole.)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 08 apr 2012, 15:40

Travnik: Travnik - Sloboda 1 borbenom igrom i nebirajuci sredstva travnik ce da pobijedi

Gradiška: Kozara - Sarajevo x kozari gori pod nogama a sarajevo kvalitetnije remi taman

Prijedor: Rudar - GOŠK 1 dobar trener je pola ekipe nema se sta vise reci

Trebinje: Leotar - Slavija 1 leotar ce da rastavi slaviju

Sarajevo: Olimpic - Zvijezda 2 zvijezda ce da pobijedi zvijezde sa otoke 0-2

Mostar:Zrinjski - Borac 1 posto sam vidio da borac nije nista posebno ocekujem pobjedu zrinjskog

Sarajevo:Željezničar - Čelik 1 iz drugog pokusaja pobjeda zelje

Široki Brijeg: Široki Brijeg -velez 1 rutinski siroki se vratio u borbu za titulu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 08 apr 2012, 15:48

11.04.2012. 16:00

Travnik: Travnik - Sloboda 1X ovdje domacini moraju pobjediti jer im gori po nogama.
Gradiška: Kozara - Sarajevo 2 navijacki znaci nista drugo osim pobjede ne dolazi u obzir!!0-2! ;)
Prijedor: Rudar - GOŠK 1 domacini pokazali kako se mogu donijeti bodovi sa strane 1-0.
Trebinje: Leotar - Slavija 1 bolji domacini.
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda 1 sigurna je pobjeda 2-0.

11.04.2012. 17:00

Mostar: Zrinjski - Borac X najrealnije.

11.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik 1 ko kuca najsigurniji par, komsije ce ih natrpati 3-0.
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež 1 bolji domacin 3-1.
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 apr 2012, 15:53

Travnik: Travnik - Sloboda 1 Travnik ovo uzima lagano...

Gradiška: Kozara - Sarajevo x2 Kozara maximalno može do boda, gosti uz malo pažnje i do sva 3.

Prijedor: Rudar - GOŠK 1X2 utakmica u kojoj je sve moguće, po meni najzanimljiviji meč kola

Trebinje: Leotar - Slavija 1 Leotar svoju moć pokazao protiv Veleža, tako da će ovo biti pumpanje protivnika svim silama.

Sarajevo: Olimpic - Zvijezda X tvrda utakmica, s rezultatom 1:1

Mostar:Zrinjski - Borac 1 Komšije uzimaju puni plijen protiv Broca koji je već lagano na izmaku snaga...

Sarajevo:Željezničar - Čelik 1 Željo nakon "kiksa" protiv Olimpica ide po svaku cijenu po 3 boda

Široki Brijeg: Široki Brijeg -Velež 1 Jednostavno Velež nema neku igru u zadnjem periodu,a domaći dižu formu...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 apr 2012, 16:14

Travnik - Sloboda 1 Travnik mora odigrati mesarski protiv direktnog konkurenta za opstanak..

Kozara - Sarajevo x2 Ne vjerujem da bi bordo tim trebao imati većih problema u Gradišci

Rudar - GOŠK 1x opet duel dvije ekipe iz donjeg dijela tabele i radi toga što Rudar treba osvojiti što je više moguće bodova (bar u Prijedoru) GOŠK ne bi trebao ići u Gabelu s tri boda

Leotar - Slavija 1x2 preporođena Slavija i Leotar koji zna dobro odigrati kad to treba, ali zna i čudno izgubiti.. sve je moguće...

Olimpic - Zvijezda 1 Vukovi se popravljaju, sinoć koliko-toliko dobra igra na Grbavici, gdje je malo ko očekivao bod.. sad oni taj bod mogu ovjeriti i moraju ako žele u Evropu

Zrinjski - Borac 1x2 Bog zna kako će se ovaj meč završiti..

Željezničar - Čelik 1 trebamo ih pobijediti zbog samopouzdanja

Široki Brijeg - Velež 1 Bloudekova ekipa je dosta kvalitetnija od Mostaraca i sve osim pobjede bi me iznenadilo
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 08 apr 2012, 16:21

Travnik - Sloboda Zestok derbi zacelja pobjeda Tranika 3-2
Kozara - Sarajevo Kozara nema sta da trazi u ovoj utakmici,pobjeda bordo momaka 0-2
Rudar - GOŠK Ovjera bodova iz Tuzle,2-0 za Rudar cime bjeze iz opasne zone,al nakratko :lol:
Leotar - Slavija Jos jedan derbi zacelja Leotar mora pobijedit 2-0
Olimpic - Zvijezda Mirise na remi 1-1
Zrinjski - Borac Pobjeda Zrinjskog 2-1
Željezničar - Čelik Derbi kola,Zeljo pobjedjuje 1-0
Široki Brijeg - Velež Debakl Veleza 4-0
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 08 apr 2012, 16:46

Travnik - Sloboda- 1x Travnik borbena ekipa a Sloboda nakon kiksa kod kuce trazi bodove spasa
Kozara - Sarajevo-2 vrijeme je da i Sarajevo dobije koga u gostima
Rudar - GOŠK- x dvije ekipe istog kvaliteta najrealni remi 1-1
Leotar - Slavija-1 Leotar ovjerava bod iz Mostara
Olimpic - Zvijezda-x2 Olimpic mozda jeste bolji ali vjerujem u ZVIJEZDU da može ostat neporažena u ovoj utakmici
Zrinjski - Borac-1 Gutava utakmica obje ekipe u nesto slaboj formi 1-0 za Zrinjski
Željezničar - Čelik-1 Željezničar bolja ekipa od Čelika 2-0
Široki Brijeg - Velež-1x Široki bolja ekipa sto je pokazao u Gabeli a Velež-a kada sam gledao u kupu protiv Š.Brijega nisu lose izgledali i ako se potrude ko tad mogli bi izvuc remi

zeljosampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljosampion » 08 apr 2012, 17:10

11.04.2012. 16:00

Travnik: Travnik - Sloboda - ja bih volio da je 2 al' teško. I jedni i drugi su u krizi , Travnik domaćinski. ; 1 (3-1)
Gradiška: Kozara - Sarajevo - , Kozara ako ne pobijedi ispada (svakako ima isto bodova kao Slavija), ali Sarajevo nije lose ; 1X (1-0)
Prijedor: Rudar - GOŠK - Rudar je slab kući , igraće se tvrdo. ; X ( 0-0 )
Trebinje: Leotar - Slavija - Slavija u strasnoj formi , X2 (0-1)
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda - Zvijezda kvalitetna ekipa, ne igra krkanski, a takodje i Olimpic isto tako, odigrali su dobro na Grbavici imali par kontri... Siguran sam da ce biti dobra utakmica. Takodje da ne zaboravim Olimpic ce imati podrsku svojih mnogobrojnih navijača ; 1x2.

11.04.2012. 17:00

Mostar: Zrinjski - Borac ; Zrinjski kvalitetniji ; 1

11.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik ; Željezničar mora pobjediti. Bila je i očekivana ova kriza rezultata ( 0-0 protiv Zrinjskog i Olimpica) poslije 12 pobjeda. 1 ; 2:0
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež ; Siroki je bolji, a i treba im pobjeda ganjaju Želju. :)
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United

zeljo1
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la zeljo1 » 08 apr 2012, 17:39

dal je moguce u 40 utakmica do sada samo jedan penal sviran(kozari).........................lose nam je sudjenje :lol: :lol: :lol: :lol:
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 08 apr 2012, 17:42

Elegant je napisao/la:Ova liga je uznapredovala sto se vidi po rezultatima gostujucih ekipa. Samo nas kvare najconalisti sa tribina.
Nisu nacjonalisti samo na tribinama ima ih i u vrhovima klubova i sve dok se to ne istrijebi iz nogometa necemo imati da kazem savrsenu ligu.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 apr 2012, 17:59

ipetm je napisao/la:Nemogu da vjerujem kako neki od naših portala mrze BH fudbal.Niko nije napisao nikakvu pohvalu za navijače sinoć jer su cijelo drugo poluvrijeme kisnuli,i još pišu da je bilo 3.000 gledalaca,kako ih nije stid,samo na sjeveru je bilo 3.000 ljudi.Konstantno pišu samo neke crne stvari,Premijer Liga ide uzlaznom putanjom,a oni jedva čekaju da sve ocrne.Željo je u jednom momentu imao najduži niz pobjeda u evropi(dobro znamo da je teško zabilježit tri pobjede uzastopno u BiH),duži i od Barcelone,Reala,City-a itd. i samo jedna vijest o tome.A uprava FK Sarajeva(max. 10 ljudi)izbačeno iz lože o tome se napišu tri,četiri vijesti.Gdje je vijest da Gušo nije primio gol 1000 i nešto minuta,što je više od 16 sati.Naslov na ovom portalu "ubijmo fudbal ispraznimo tribine",a jesu li se sjetili slikat,snimat ili barem napisat Manijake kada su pozivali raju na tekmu,o tome pišu neki strani mediji a naši ništa.Pojedini novinari STIDITE SE!
Imao sam namjeru napisati nešto o sinoćnjoj tekmi,ali boccacio je to uradio kako treba...
Evo kako je to ipetm fino objasnio... ovi novinari pojedini su bas ****, al bas... da nema normalnih ljudi i navijaca koji jos zive i vole svoje klubove ...ovi bi novinari iskorjenili fubdal u BIH

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 08 apr 2012, 18:26

Lijepo je on to napisao, al' jbg, šta ćemo kad se negativne stvari bolje prodaju od pozitivnih... :?
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 apr 2012, 19:10

REKORDI U BH PREMIJER LIGI I KUPU BIH:

najduzi niz pobjeda u prvenstvu: FK Zeljeznicar Sarajevo 12 (7.-18.kolo 2011/2012)

najduzi niz pobjeda u kupu: NK Siroki Brijeg 6 (1/16, 2x1/8, 2x1/4, 1x1/2 2004/2005)

najduzi niz pobjeda u bh takmicenjima: FK Zeljeznicar Sarajevo 10 (9xprvenstvo, 1xkup 2000/2001)

najduzi niz utakmica bez poraza u prvenstvu: FK Zeljeznicar Sarajevo 20 (18.-37.kolo 2002/2003)
- Zeljo je na dobrom putu da obori ovaj rekord, posto je trenutno na brojci od 17 utakmica-

najduzi niz utakmica be poraza u kupu: FK Zeljeznicar Sarajevo 25 (9x 2009/2010, 9x 2010/2011, 7x2011/2012)
- rekord kojeg Zeljo moze povecati u finalu kupa protiv Sirokog Brijega

najduzi niz utakmica bez poraza u bh takmicenjima: FK Zeljeznicar Sarajevo 24 (17x prvenstvo 2011/2012, 7x kup 2011/2012)
- rekord kojeg Zeljo trenutno takodjer jos obara

najduzi niz utakmica bez primljenog gola u prvenstvu: FK Zeljeznicar Sarajevo 797 minuta (2011/2012)
- rekord i dalje traje

najduzi niz utakmica bez primljenog gola u kupu: FK Zeljeznicar Sarajevo 665 minuta (2009/2010 Finale kupa -2010/2011 polufinale kupa)

najduzi niz utakmica bez primljenog gola ukupno u bh takmicenjima: FK Zeljeznicar Sarajevo 1133 minuta (2011/2012)
- rekord i dalje traje
Zadnja izmjena: tm84, dana/u 09 apr 2012, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 apr 2012, 23:02

Travnik - Sloboda 1 Sumnjam da ce Sloboda uspjeti doci do boda na Pirotu, koliko god su joj potrebni

Kozara - Sarajevo x2 Komšije imaju priliku da pokupe barem jedan gostujuci bod

Rudar - GOŠK 2 Iako nerealno, nadam se da ce GOŠK uzeti sve bodove ovdje

Leotar - Slavija 2 imam osjecaj da ce "komsije" iz lukavice uspjeti doci u Trebinju do punog plijena

Olimpic - Zvijezda 1 Ocekujem rutinsku pobjedu Olimpica na Otoci

Zrinjski - Borac X ocekujem jednu ravnopravnu utakmicu bez pobjednika, neka bude 2-2

Željezničar - Čelik 1 ja mislim ukoliko zele da zadrze atmosferu koja je i trenutno u klubu, pod imperativom smo pobjede i svim srcem se nadam da cemo Zenicane dobiti. Nadam se da to nece biti minimalna pobjeda, neka bude barem sa dva razlike

Široki Brijeg - Velež 1 Široki uzima ovu utakmicu, iako bi volio da kiksaju tako da im pobjegnemo na koji bod vise.

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 09 apr 2012, 00:06

Travnik - Sloboda--Travnik je dosta blize pobjedi,ocekujem minimalnu pobjedu.
Kozara - Sarajevo--Na ovoj utakmici nece biti vise od 1 gola,prednost ide sarajevu 0:1
Rudar - GOŠK--Mislim da ce ovdje biti klasnicna podjela bodova.
Leotar - Slavija-Braca srbi se pomazu,x ko kuca.
Olimpic - Zvijezda-Olimpik igra malo slabije kuci,tvrda utakmica,moguce minimalno da olimpik dobije.
Zrinjski - Borac--Ovdje borac uzima bod.
Željezničar - Čelik-Sve osim pobjede senzacija,ocekujem da pocnemo igrati leprsavije,3:0 za Zelju.
Široki Brijeg - Velež--Nadam se da velez pokaze igru kao u kupu,nadam se da ce uzeti 1 bod,mada je siroki favorit i pobjedit ce.
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 09 apr 2012, 00:15

Travnik - Sloboda 1 Sloboda kakva je trenutno teško može protiv Travnika koji mi se čini puno bolji u proljetnom dijelu.
Kozara - Sarajevo x2 ja bih volio da Kozara dobije ali realno 2 eventualno uz malo sreće Kozara može do remija.

Rudar - GOŠK 1 Rudar na krilima pobjede iz Tuzle bi trebao uzeti bodobe ali dobre tekme Goška u gostima mi govore da ovdje može biti zanimljivo do zadnje minute.

Leotar - Slavija 1 Leotar kiksao protiv Goška , ovo moraju dobiti da bi potvrdili bod iz Vrapčića.

Olimpic - Zvijezda 1x Zvijezda solidna i ako uđe u drugo poluvrijeme u egalu može do boda .

Zrinjski - Borac 1 Čisto navijački ali i tradicija je u Mostaru na našoj strani.Također dižemo se u formi , doduše sporo ali ipak se dižemo.Nadam se da nam Žiža neće pokvariti slavlje u srijedu,u svakom slučaju dočekaćemo ga i ispratiti pljeskom jer je zaslužio i igrom i ponašanjem.

Željezničar - Čelik 1 Mislim da je Željo ispuco kikseve jer u slučaju još jednog Široki će ih stići.

Široki Brijeg - Velež 1 Široki u usponu ali s obzirom na prvu utakmicu u kupu koju su igrali na Pecari možda susjedi i uspiju iznenaditi.Nikad se nezna
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 09 apr 2012, 00:26

Travnik - Sloboda 1
Trenutno je Travnik u boljoj formi i kao Slobodi im gori pod nogama. U slučaju kiksa našli bi se u izuzetno teškoj situaciji, uz sve to igraju na domaćem terenu i trebali bi pobijediti.

Kozara - Sarajevo 2
Kozara u velikoj rezultataskoj krizi, a Sarajevo vrlo dobro zna igrati protiv takvih ekipa, tako da vjerujem da će tim sa Koševa ubilježiti novu pobjedu.

Rudar - GOŠK 1
Rudar nakon jedne katastrofalne serije došao do velike pobjede u Tuzli kojom je barem za kratko pobjegao iz opasne zone. Za "pravi" bijeg iz te zone potrebna je pobjeda protiv odličnog GOŠKa ove godine na gostovanjima. Očekujem malo golova i minimalnu pobjedu Rudara.

Leotar - Slavija X
Leotaru prednost zbog domaćeg terena, mada opet to ne mora mnogo značiti jer Slavija igra zaista sjajno u ovom proljetnom dijelu sezone. Slavija i protiv Sarajeva pokazala da može puno i onakvom igrom mogu do boda u Trebinju.

Olimpic - Zvijezda 1
Zvijezda igra fin fudbal, ali Olimpicu potrebna pobjeda za Evropu. Vjerujem da tim sa Otoke ima snage za novu pobjedu nakon boda sa Grbavice.

Zrinjski - Borac X
Miroljubivi remi u Mostaru. 2 dosta slične ekipe koje se bore za Evropu, tako da mi je remi najbliži.

Željezničar - Čelik 1
Teško da Željo može uvezati 2 kiksa na Grbavici. Favoriti su protiv Čelika koji u ovoj polusezoni do sada nije mnogo pokazao. Željo će biti i pod određenim pritiskom i imperativom pobjede nakon kiksa protiv Olimpica. Čelik nije bez šansi, ali je favorit svakako Željo.

Široki Brijeg - Velež 1
Široki ove godine ima 100%-tan učinak ove godine protiv Veleža, od 3 utakmice 3 pobjede, tako da vjerujem da će se ta serija i nastaviti zbog situacije na tabeli jer Široki vodi bitku sa Željom za prvaka države.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 09 apr 2012, 09:08

Travnik - Sloboda X
travnik izgubio bodove u banjaluci igrali su sa podmladjenom ekipom,s druge strane sloboda izgubila bodove kod kuce neocekivano po meni,ni jedna ekipa ne zeli da nastavi da gubi pa vjerujem da ce biti podjela bodova na piroti
Kozara - Sarajevo X
kozara jos nije odustala od opstanka,grisce do zadnje minute da sacuvaju bod mislim da ce uspjeti,jer sarajevo igra daleko ispod svojih mogucnosti.znaci nerjeseno,uz naravno mogucnost pobjede gostiju
Rudar - GOŠK 1
potvrda bodova sa gostovanja,protiv goska
Leotar - Slavija 1
leotar ovo uzima,ja ne vjerujem da ce slavija opstati
Olimpic - Zvijezda 1
bod na grbavici ko kuca za odlicnu ekipu olimpika,sad jos kuci moraju uzeti da ga potvrde.nece im lako biti
Zrinjski - Borac X
tradicija na strani zrinjskog,u mostaru rijetko uzimamo bodove rijetko i dobro odigramo,neka bude nerjeseno,i neka bude dosta golova posto ima prijenos
Željezničar - Čelik 1
pobjeda zeljeznicara,cisto sumnjam da ce opet odmah sljedece kolo kiksati kod kuce,nemoguce je
Široki Brijeg - Velež 1
pobjeda sirokog ali mozda bi ovdje velez mogao do boda.nezgodan su protivnik a siroki je s njima odigrao vec dve utakmice kupa zna se kako ko igra.vidjecemo.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 09 apr 2012, 09:29

:o :o :o

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 09 apr 2012, 10:50

XXXXXXX došao je u Poreznoj upravi Federacije BiH do do sada neobjavljenih i javnosti potpuno nepoznatih podataka o tome koliko su fudbalski klubovi iz FBiH platili, a koliko duguju poreza (tabela u prilogu).

U 2011. godini, od 11 premijerligaških klubova iz Federacije BiH samo su četiri plaćala poreze, i to u ukupnom iznosu od 407.807 KM. Kada je riječ o periodu između 2005. i 2010. godine, prema podacima PUFBiH, evidentirana su 1,44 miliona KM uplata na ime poreza na dohodak, imovinu, prihode od prodatih ulaznica i drugih javnih prihoda.

Porezne prijave

S druge strane, premijerligaški klubovi iz Federacije duguje za poreze približno 11,5 miliona maraka. Samo tri kluba, i to Travnik, GOŠK i Široki Brijeg, nemaju nikakav dug.

S tim u vezi treba istaći da GOŠK, baš kao i Velež, Čelik i Zrinjski, u prethodnih šest godina, prema podacima kojima raspolažemo, nije uplatio ni marku poreza, a prema podacima za 2011. godinu, isto to važi i za Olimpic, Slobodu i Zvijezdu. Kako je to moguće?

- Svaki pravni subjekt dužan je, prema zakonu, da podnese poreznu prijavu, a ti klubovi to nisu učinili. Toliko mogu reći - kaže nam Adisa Muhić iz Službe za odnose s javnošću u PUFBiH.

Kao što smo i ranije objavili, najveći dužnik je Čelik (4,13 miliona KM), ispred Slobode (3,86), Željezničara (1,33) i Sarajeva (1,29).

Sastanak s Nikšićem

Iz PUFBiH ističu da porezni obveznici nemaju imovinu koja bi mogla biti zaplijenjena za namirenje duga te je zbog toga "neophodno da se u rješavanje ovog problema uključe i Vlada FBiH, odnosno nadležna ministarstva, na koje se ovi porezni obveznici stalno pozivaju, baš kao i na sastanak sa premijerom Vlade FBiH Nerminom Nikšićem, s obećanjem da će se njihovi problemi riješiti".

Reprogramiranje dugova

S nekim od klubova nadležni porezni uredi zaključili su sporazume o plaćanju duga na rate. Trenutno su na snazi dva takva ugovora o reprogramu.

Zrinjski i Velež sklopili su početkom godine sporazum da u 36 rata izmire obaveze. Zrinjski je do sada platio jednu ratu u iznosu od skoro osam hiljada KM, a Velež dvije od po 3,1 hiljadu KM. Kako smo informirani u PUFBiH, u toku je zaključivanje sporazuma s Olimpicom.

Ranije su, kako nam je rečeno u PUFBiH, više puta zaključivani sporazumi o reprogramu duga sa Željezničarom, Sarajevom, Slobodom i Čelikom, koji su prestali da važe, jer ih porezni obveznici nisu poštovali.

Bajpas-rješenje

S obzirom na to da je čist porezni izvještaj jedan od uvjeta za dobivanje licence, nedavno je PUFBiH pristao izaći ususret Sarajevu, Željezničaru i Čeliku da dug plate s odgodom na šest mjeseci. Šta će se desiti nakon toga, niko ne može prognozirati, jer je pitanje imaju li klubovi te pare da izmire obaveze.

- Ovo je svojevrsni bajpas, koji će nam omogućiti da dobijemo licencu, ali problem tek treba riješiti na pravi način, inače ćemo vrlo brzo doći u istu situaciju u kojoj smo bili i do sada - istakao je tom prilikom član Upravnog odbora Sarajeva Edis Kusturica.

Široki jedini čist

Što se tiče poreznih uplata, Široki Brijeg je šampion među premijerligašima i, prema svim dostupnim podacima, jedini koji je potpuno čist. Za period od 2005. do 2010. godine ovaj klub platio je 785 hiljada maraka poreza, a u 2011. još 243 hiljade.

11,5 miliona KM iznosi ukupni dug 11 premijerligaških klubova na ime poreza

4,13 miliona KM duguje Čelik, šampion među dužnicima

1,85 miliona KM platili su klubovi od 2005. do danas

0 KM duguju Široki Brijeg, GOŠK i Travnik
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.