Crni gavran je napisao/la:Slavija/Istočno Sarajevo/ - Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ 1 ( Slavija se preporodila, ipak je to realno mnogo bolja ekipa nego jesenas, Kozara im je jesenas dala 6 komada, a ovog proljeca su 0 od ekipe, tako da ocekujem siguran trijumf domacina)
Čelik/ZENICA/ - Sarajevo 1 (Realno izuzetno teska utakmica za kladjenje, ovu utakmica nece liciti na one utakmice od ranijih sezona kada su u pitanju mecevi ova dva tima na Bilinom Polju, pun stadion, prisustvo velikog broja navijaca oba tima, a meni je veliko zadovoljstvo reci da su skoro u potpunosti nestale tenzije izmedju navijaca ova dva kluba i izmedju ova dva grada, sto je jako vidljivo i na temema ova dva kluba na ovom sportskom sajtu. Realno Sarajevo iz ovog meca moze izaci neporazeno, znaci moze i pobijediti i izgubiti i odigrati nerjeseno, ali ipak ja kao navijac svog kluba ocekujem nasu pobjedu protiv postovanog i velikog rivala)
GOŠK/Gabela kod Čapljine/ - Široki Brijeg 2 ( Mislim da je Široki Brijeg kvalitetnija ekipa, neću sad ovdje da miješam nacionalnost i da kažem da će Gošk ovdje pustiti, jednostavno je Široki Brijeg bolji od jako solidnog domaćina, koji je i u Trebinju pokazao da su tvrd orah, ali mislim da nemaju snage da iznenade Širokog Brijega)
Velež/MOSTAR/ - Leotar/TREBINJE/ 1x ( Veliko je pitanje koliko se rođeni mogu vratiti nakon eliminacije iz KUP-a i raspršavanja svih snova u prvom poslijeratnom izlasku u Evropu. Međutim, u goste im dolazi takođe posrnuli Leotar, koji nikako da nađe sebe, ali pošto je Velež pomalo u šoku i umoran, mislim da Trebinjci imaju neke šanse za bod.)
P.S. Pošto nisam pogodio ishod nijedne od utakmica Veleža u proljetnom dijelu prvenstva, predlažem ostalim kladioničarima da ovdje odigraju tip 2
Željezničar/SARAJEVO/ - Olimpic/SARAJEVO/ 1x ( Dueli ova dva tima su uglavnom skoro 99 % zavrsavali sa pobjedom Zelje, ali Željo je već skoro 99,999 % prvak i najbolja su ekipa u državi, a Olimpic pokušava da izbori plasman u Evropu, moguće je da ovdje Vukovi iznenade, mada čisto sumnjam, ako ćemo u procentima 90% pobjeda Želje a 10% X)
Zvijezda/GRADAČAC/ - Zrinjski/MOSTAR/ 1X (Zvijezda se preporodila, ima odličnog trenera boljeg nego što je Jović, zdrava su sredina, Mostarci totalno van forme, ali imaju još uvijek ambicija za plasman u Evropu, s toga mislim da ni X nije isključen. 2 teško, ne znam koliko je timova uspjelo dobiti Zvijezdu u Gradačcu)
Borac/BANJA LUKA/ - Travnik 1x (Borac je u šoku zbog ispadanja u KUP-u, ali ovdje ne bi trebalo biti dileme. Travnik je međutim i u Mostaru i u Sarajevu protiv izuzetno jakih timova jedva izgubio utakmice, možda bude treća-sreća i senzacija u ovom kolu)
Sloboda/TUZLA/ - Rudar/PRIJEDOR/ 1 ( Pa Sloboda se budi, nema govora, Rudar je sigurno prilika da tim iz Tuzle
krene iz zone ispadanja u mirnije vode)