Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Buu
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 20. kolo

Post Postao/la Buu » 07 apr 2012, 13:05

Slavija - Kozara 1 - Kone ne gube vise bodove na svom terenu

Čelik - Sarajevo 1x2 -

GOŠK - Široki Brijeg 2 - Široki kvalitetniji

Velež - Leotar 1 - Rođeni se moraju iskupit za poraz u kupu

Željezničar - Olimpic 1 - Tradicija se nastavlja :mrgreen:

Zvijezda - Zrinjski 1 -Dvije ekipe slicnog kvaliteta, bit ce guravo. Prednost dajem Zvijezdi radi domaceg terena.

Borac - Travnik 1 - Borac ako zeli u Evropu nesmije kiksat

Sloboda - Rudar Prijedor 1 - Borba za opstanak i Sloboda je kvalitetnija
NO PYRO NO PARTY

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 07 apr 2012, 17:25

zanimljivo kolo pravo,gosti dominiraju :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 07 apr 2012, 17:33

chily-rz je napisao/la:@The Blues

Ma brat bratu ako ste i kvalitetniji,to je u pet deka što bi se reklo :mrgreen:

A eto,pokažite sutra taj kvalitet i skidam kapu,sretno i vama ali ne i sutra :mrgreen:
Vazi drug moj nek bolji pobjedi ne napadam ja tebe, ja volim i vas samo nek bude fer i korektno sa obadvije strane jel moze! ;) :P
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Elegant » 07 apr 2012, 17:43

Ova liga je uznapredovala sto se vidi po rezultatima gostujucih ekipa. Samo nas kvare najconalisti sa tribina.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 07 apr 2012, 18:30

benfica1923 je napisao/la:I. Sarajevo: Slavija - Kozara 1 ko kuca.....
Zenica: Čelik - Sarajevo 1x,nemam sta pisati ovdje vise,Sarajevo nije neka ekipa,minimalne sanse u Zenici...
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 2 Kvalitetnija ekipa,a Gabela ce ostati u ligi,potrebniji bodovi Sirokom,jos se nisu predali....
Mostar: Velež - Leotar x2 Leotaru bodovi potrebni za ostanak.....
Sarajevo: Željezničar - Olimpic x2 Olimpic u formi,nece izgubiti....
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski x2 Ako zeli Europu Zrinjski mora doci do bodova
Banja Luka: Borac - Travnik 1 ko Banja Luka,pobjeda s 2-3 razlike
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 1x borba za ostanak u Premier ligi,domacini nece izgubiti!!!!!!!!!!!!
Promasio dosad samo Sloboda-Rudar.....cekaju se jos 2 utakmice iz Sarajeva i Zenice!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 07 apr 2012, 21:00

Nakon današnjeg kola,jedno je izvjesno,liga će biti sve samo ne nezanimljiva!
Ima još dosta do kraja ali mislim da Velež,Čelik i Zvijezda ne mogu ni gore ni dole...ostalo napeto.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 07 apr 2012, 21:03

Smo 2 domace pobjede u ovom kolu :o
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 07 apr 2012, 21:06

vidovitadjemila je napisao/la:I Sarajevo Slavija -Kozara 1Slavija je bolja trenutno u boljoj je formi i ja ocekujem sigurnu pobjedu ...
Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00 X ni jedni ni drugi nisu u nekoj formi .tako da ce biti dosadna tekma i malo golova O-O ili 1-1
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00 2 i ja se iskreno nadam da ce tako biti.GOSk puno losiji nego jesenas a Siroki poslije izborene Evrope opusteno trebao bi dobiti,Ali mala rezerva bas zbog te izborene Evrope.
Mostar: Velež - Leotar 16:00 x Ma ne znam ali smrdi mi ovdje nesto.Velez ima prostora da kiksa koji put a gore ne moze...
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00 X iznenaaadjeeeenjeeeeee
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00 X Zvjezda ne moze vise ni gore ni dolje koja para i nije na odmet...
Banja Luka: Borac - Travnik 16:00 2 O-3 ako Borac ne bude izbacen iz lige istu vise ni nema smisla igrati....
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00 1 Za definitvno mirne vode Slobode i pocetak kraja Rudara...
Kako sam ovo dobro prognozirao.3 Puta X u glavu .6 pogodaka u ovakvom kolu.Prijedorcani me iznenadise a za nas me ne treba kontati ozbiljno,pristrasnost...:D ...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 07 apr 2012, 21:59

Evolution87 je napisao/la:I. Sarajevo: Slavija - Kozara- 1 pobjeda slavije jer su u dobroj formi i 3 boda ne bi trebala izostati
Zenica: Čelik - Sarajevo- 2 realno x, al' ono navijacki 2. Bice tvrda utakmica sa malo golova
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg-2 siroki mora po pobjedu ukoliko zeli da drzi prikljucak za zeljom
Mostar: Velež - Leotar- x velez je mozda i umoran nakon utakmica kupa, pomalo i razocarani zbog toga x
Sarajevo: Željezničar - Olimpic-x olimpik ce iznenaditi protiv zelje
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski- 1x teska utakmica zvijezda igra odlicno i mogu do pobjede
Banja Luka: Borac - Travnik- 1 borac pred praznim tribinama, al' ipak mislim da moraju pobjediti ako zele u evropu
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor- 1x sloboda igra sve bolje i bolje i ovo im je prilika za 3 boda
Fulio samo slobodu :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 08 apr 2012, 00:42

naj bolji su ovi sa probnozom navijacki 2 realno x a mozda bude i 1 pa kad se zavrsi utakmica broje je koda su pogodili rezultat :lol:

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 08 apr 2012, 01:07

benfica1923 je napisao/la:
Zenica: Čelik - Sarajevo 1x,nemam sta pisati ovdje vise,Sarajevo nije neka ekipa,minimalne sanse u Zenici...
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 2 Kvalitetnija ekipa,a Gabela ce ostati u ligi,potrebniji bodovi Sirokom,jos se nisu predali....
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 1x borba za ostanak u Premier ligi,domacini nece izgubiti!!!!!!!!!!!!
Promasio dosad samo Sloboda-Rudar.....cekaju se jos 2 utakmice iz Sarajeva i Zenice!!!
Samo promasio derbi sto je bio na prijesnosu........

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 08 apr 2012, 01:14

Samo promasio derbi sto je bio na prijesnosu........
i 2.liga koja je puna izenandjenja samo na Stocu pao,,,,,,,,,

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 08 apr 2012, 01:20

ne bi da umanjujem uspjeh ali 5 dvoznaka malo i previse

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 08 apr 2012, 09:08

Baltazar je napisao/la:ne bi da umanjujem uspjeh ali 5 dvoznaka malo i previse
Bilo kako bilo,jer sam vjerovao da Zeljo nece dobiti,iako su bolja ekipa al imao sam taj predosjecaj.........

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 08 apr 2012, 11:11

ANTIFA ! je napisao/la:I. Sarajevo: Slavija - Kozara 16:00
Derbi zacelja , konacno pobjeda Slavije kuci .
moja prognoza 1

Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00
Ovdje ce svasta da bude ,Celik i Sarajevo u rezultatskoj krizi .
moja prognoza x2

Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00
Pobjeda Sirokog , usli u finale kupa , gurat ce prema naprijed i u ligi :)
moja prognoza 2

Mostar: Velež - Leotar 16:00
Pobjeda Rođenih , 3 boda ostaju u Vrapcicima :)
moja prognoza 1

Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00
Iako Olimpic trazi Europu , boda nece vidjeti na Grbavici
moja prognoza 1

Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00
Zvijezda rasterecena , u gornjem dijelu tabele , Zrinjski gonja Europu , bit ce svasta .
moja prognoza x

Banja Luka: Borac - Travnik 16:00
Pobjeda Borca , iako je Travnik u zoni ispadanja ..
moja prognoza 1

Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00
Slabe su obadvije ekipe , Sloboda u "boljoj" formi
moja prognoza 1 :)

promasi Slobodu , Zelju i Veleza .. cc
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

LjumanM95
Kontakt:

Premijer liga BiH: 21. kolo

Post Postao/la LjumanM95 » 08 apr 2012, 14:09

Pošto su utakmice već u srijedu da odmah otvorimo temu za 21. kolo Premijer lige. ;)

11.04.2012. 16:00

Travnik: Travnik - Sloboda
Gradiška: Kozara - Sarajevo
Prijedor: Rudar - GOŠK
Trebinje: Leotar - Slavija
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda

11.04.2012. 17:00

Mostar: Zrinjski - Borac

11.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

edo_malesak

Re: Premijer liga BiH: 21. kolo

Post Postao/la edo_malesak » 08 apr 2012, 14:30

Travnik: Travnik -X- Sloboda -- Sloboda mora pronaci neki nacin da u Travniku dodje makar do 1 boda

Gradiška: Kozara -2- Sarajevo -- Objektivno gledajuci Sarajevo je kvalitetnija ekipa od Kozare i ocekujem 3 boda

Prijedor: Rudar -1- GOŠK -- Rudar je pokazao u Tuzli da u njima ima jos kvaliteta i snage, te bi po svemu sudeci trebali iskoristiti prednost domaceg terena i u Prijedoru zadrzati 3 boda

Trebinje: Leotar -1- Slavija -- Leotar je ekipa koja kuci moze a i mora pobjediti svakog tako da ce slavija 3 boda morati traziti u nekim drugim utakmicama

Sarajevo: Olimpic -1- Zvijezda -- Olimpic je trenutno kvalitetnija ekipa i noseni bodom sa Grbavice mogu do tri boda ali Zvijezdu definitivno ne treba otpisati (iako bi ja vise volio pobjedu Zvijezde,ali zelje su jedno a mogucnosti drugo)

Mostar: Zrinjski -1- Borac -- Borac je trenutno ranjeni lav i kao takvi mogu biti jako opasni ukoliko budu potcjenjeni, nadam se da tako nece biti i da ce Zrinski dati sve od sebe da ih pobijedi jer imaju klavitet da kod kuce zadrze sva 3 boda

Sarajevo: Željezničar -1- Čelik -- Za ocekivat je da u ovoj utkamici neki od igraca Zeljeznicara malo odmore zbog nezalaganja kako je i sam Osim najavio tako da bi igraci kojima bude ukazana prilika trebali pobijediti poprilicno uzdrman Celik

Široki Brijeg: Široki Brijeg -1- Velež -- Siroki je u Kupu pokazao da su za nijansu bolji od Veleza i vjerovatno ce uz tri boda cekati kiks Zeljeznicara
Zadnja izmjena: edo_malesak, dana/u 08 apr 2012, 19:05, ukupno mijenjano 2 puta.
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

manijakdv
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 21. kolo

Post Postao/la manijakdv » 08 apr 2012, 14:31

Travnik: Travnik - Sloboda -gori i jednima i drugima,derbi dvije mesnice,vidjećemo ko bolje udara,ja bih najviše volio remi koji će i jedne i druge udaljiti od opstanka.
Gradiška: Kozara - Sarajevo -domaćin nema izbora,pobjeda ili ispadanje tako da vjerujem u ovo prvo.Strijelac Šaban Pehilj za 1-0
Prijedor: Rudar - GOŠK -red je da Rudar potvrdi pobjedu sa Tušnja
Trebinje: Leotar - Slavija -sve mi miriše na X
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda -domaćini će potvrditi dobro izdanje i bod sa Grbavice,1-0 u 90.minuti,treći put zaredom
1
1.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik -Bogme će Zeničani platiti ceh za kiks protiv Olimpika,3-0 za plave.Jednio mi je žao Glavaša jer je to jako fin čovjek i dobar i pošten stručnjak ali mu se nekako poklopio jako težak raspored otkako je došao.
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež - nadam se da će Rođeni vratiti za kup,da će bar bod izvući ali,realno,jako teško.
Zadnja izmjena: manijakdv, dana/u 08 apr 2012, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 08 apr 2012, 14:36

Crni gavran je napisao/la:Slavija/Istočno Sarajevo/ - Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ 1 ( Slavija se preporodila, ipak je to realno mnogo bolja ekipa nego jesenas, Kozara im je jesenas dala 6 komada, a ovog proljeca su 0 od ekipe, tako da ocekujem siguran trijumf domacina)

Čelik/ZENICA/ - Sarajevo 1 (Realno izuzetno teska utakmica za kladjenje, ovu utakmica nece liciti na one utakmice od ranijih sezona kada su u pitanju mecevi ova dva tima na Bilinom Polju, pun stadion, prisustvo velikog broja navijaca oba tima, a meni je veliko zadovoljstvo reci da su skoro u potpunosti nestale tenzije izmedju navijaca ova dva kluba i izmedju ova dva grada, sto je jako vidljivo i na temema ova dva kluba na ovom sportskom sajtu. Realno Sarajevo iz ovog meca moze izaci neporazeno, znaci moze i pobijediti i izgubiti i odigrati nerjeseno, ali ipak ja kao navijac svog kluba ocekujem nasu pobjedu protiv postovanog i velikog rivala)

GOŠK/Gabela kod Čapljine/ - Široki Brijeg 2 ( Mislim da je Široki Brijeg kvalitetnija ekipa, neću sad ovdje da miješam nacionalnost i da kažem da će Gošk ovdje pustiti, jednostavno je Široki Brijeg bolji od jako solidnog domaćina, koji je i u Trebinju pokazao da su tvrd orah, ali mislim da nemaju snage da iznenade Širokog Brijega)

Velež/MOSTAR/ - Leotar/TREBINJE/ 1x ( Veliko je pitanje koliko se rođeni mogu vratiti nakon eliminacije iz KUP-a i raspršavanja svih snova u prvom poslijeratnom izlasku u Evropu. Međutim, u goste im dolazi takođe posrnuli Leotar, koji nikako da nađe sebe, ali pošto je Velež pomalo u šoku i umoran, mislim da Trebinjci imaju neke šanse za bod.)

P.S. Pošto nisam pogodio ishod nijedne od utakmica Veleža u proljetnom dijelu prvenstva, predlažem ostalim kladioničarima da ovdje odigraju tip 2 :mrgreen:

Željezničar/SARAJEVO/ - Olimpic/SARAJEVO/ 1x ( Dueli ova dva tima su uglavnom skoro 99 % zavrsavali sa pobjedom Zelje, ali Željo je već skoro 99,999 % prvak i najbolja su ekipa u državi, a Olimpic pokušava da izbori plasman u Evropu, moguće je da ovdje Vukovi iznenade, mada čisto sumnjam, ako ćemo u procentima 90% pobjeda Želje a 10% X)

Zvijezda/GRADAČAC/ - Zrinjski/MOSTAR/ 1X (Zvijezda se preporodila, ima odličnog trenera boljeg nego što je Jović, zdrava su sredina, Mostarci totalno van forme, ali imaju još uvijek ambicija za plasman u Evropu, s toga mislim da ni X nije isključen. 2 teško, ne znam koliko je timova uspjelo dobiti Zvijezdu u Gradačcu)

Borac/BANJA LUKA/ - Travnik 1x (Borac je u šoku zbog ispadanja u KUP-u, ali ovdje ne bi trebalo biti dileme. Travnik je međutim i u Mostaru i u Sarajevu protiv izuzetno jakih timova jedva izgubio utakmice, možda bude treća-sreća i senzacija u ovom kolu)

Sloboda/TUZLA/ - Rudar/PRIJEDOR/ 1 ( Pa Sloboda se budi, nema govora, Rudar je sigurno prilika da tim iz Tuzle
krene iz zone ispadanja u mirnije vode)
Pade na Čeliku i Slobodi, čestitam Sarajevu i Rudaru ;).
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 apr 2012, 14:49

Fkr.87 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Slavija - Kozara 1
Sloboda - Rudar Prijedor 1
Nakon što je Sloboda uplatila nekoliko desetina hiljada maraka savezu ( IVICI OSIMU ) mislim da bi ovu utakmicu trebala glatko dobiti, ako ne mognu, Ivica će zvati sudije da to riješe.
Ojj sta ima... ko nam kaze, pa ovo je pravo ironicno :roll: zna se ciji je TATA OSIM :roll:
kad pročitaš čitav post javi se ;) i kad vidiš koliko je pomogao Želji, opet se javi.
Ali prije toga pročitaj šta je rekao o tvojoj Slobodi
Imamo mi mnogo problema koje prije toga treba riješiti, ima klubova koji su zapali u krize, ne mogu da plate dugove, a onda je liga automatski slabija. To su većinom klubovi koji znače neka velika imena u našem fudbalu, a mi im moramo pomoći da se vrate.

Mislite li pri tome i na Slobodu?

- Da, mislim i na Slobodu. Cilj saveza jeste da pomogne Slobodi. Ne želimo mi da kod nekog probudimo dječija razmišljanja o tome da ako nekome kupimo deset lopti, da smo odmah pomogli i riješili problem. To je naivno razmišljanje i potrošna roba. Ali sa druge strane i to je nešto, dobro je kada barem lopte možemo dati, neka se djeca igraju, pa ako se zaigraju, ko zna, možda onda Slobodi dođe neki novi Šećerbegović.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.