Evo neka
ekipica koju bih ja volio vidjeti naredne sezone na Anfieldu.
U ovom trenutku imamo vrlo dobre golmane, no to nisu golmani koji konstantno pružaju dobre partije, koje mi priželjkujemo. Reinu bih prodao, a mislim da bi se moglo uzeti oko 22m eura za njega. Na njegovom mjestu bih doveo Llorisa, koji košta, bar prema nekom mojem mišljenju, skoro isto kao i Reina, možda i malo više. Dakle, taj novac od prodaje Reine, ulužiti u dovođenju Llorisa. Poznavajući Camollia, on će srediti ovaj transfer za oko 30m eura.

Back up golman bi trebao biti Doni, koji je danas pokazao da se radi o dobrom golmanu. Treći izbor bi ostao Jones.
Na poziciji desnog beka nemamo velikih problema, zapravo tu imamo dosta dobre igrače. U ovom trenutku se osjeti izostanak Glena, tako da bi on bio moj prvi izbor, no smatram da bi Kelly naredne sezone trebao dobivati šansu, podjednako kao i Glen. Flanagan je treći izbor, i on bi trebao igrati u svim kup takmičenjima, kao i u Europskoj ligi, mišljenja sam da on samo treba popraviti napadačke sposobnosti.
Pozicija štopera je u ovom trenutko, možda i najmanji problem. Tandem Skrtel-Agger bi trebao ostati u Liverpoolu. Njihova zamjena će biti, bar se nadam, Coates i Carra. Carragher bi se trebao oprostiti od dresa Liverpoola krajem slijedeće sezone.
Mislim da je naš najveći problem, bar što se tiče odbrane, pozicija lijevog beka. Enrique ne pruža konstantno dobre partije, što se i vidi po rezultatima. U odbrani je odličan, mada i on zna praviti kardinalne greške odnosno greške koje nas koštaju bod/ova, tako da bih volio u narednom prelaznom roku da dovedemo Chissokha, još jednog igrača Lyona. U ovom trenutku Enrique i nema konkurencije, ali dolaskom Cissokhoa, mislim da bi on napredovao. Smatram da se Cissokho može dovesti za oko 6 miliona eura. Treći izbor bi bio Robinson, a Aurelia bi se trebali rješiti.
Na poziciji zadnjeg veznog nisu potrebni novi igrači, Lucas je kao i uvjek prvi izbor. Njegova zamjena bi trebao biti Jay.
Ovoj ekipi hvali kreativnosti u veznom redu, tako da mislim da nam je potreban jedan centralni vezni, koji bi tako zamjenio legendarnog Gerrarda. Dakle tu bi trebali biti Gerrard i Adam, naravno Gerrard u prvoj postavi, dok bi back up trebao biti Adam. Henda se treba rješiti, iako je mlad, sve to razumijem, ali smatram da nije prevelik talenat, te da se ne može nositi s pritiskom. Jonja treba poslati na posudbi, ponovo u Blackpoolu. Suso i Coady zaslužuju veću minutažu od naredne sezone. Moja najveća želja je Sneijder, mada trebamo biti realni, te mislim da je nemoguće da će on doći, ali ukoliko mu Liverpool ponudi veći platu, svašta se može desiti. Diego, M'Villa, Barton, Kagawa bi bili dobra rješenja. A mislim da je mogućnost da Barton pređe najveća, s obzirom da će, kako stvari stoje, QPR od naredne sezone opet u Championshipu. Odličan je bio s Carrollom u Newcastle, pa možda bi to uspio i u Liverpoolu?
Pozicija krila, tu su nam neophodna pojačanja. I u narednoj sezoni bih volio vidjeti Downinga, ne vjerujem da se tako kvalitetnom igraču, može ponoviti jedna ovakva sezona. Kuyta i Maxia uvaliti Malagi, a Bellamya sačuvati. Također bih trebali dovesti bar dva nova pojačanja na ovoj poziciji. Tu su bezbroj dobrih igrača, evo samo nekih od njih: Lavezzi, Sessegnon, Pedro, Farfan, Tello, Bastos, Hoillet, Ayew, Dempsey, Munian, Marin, Jarvis, Gaitan, Wallcot, Ben Arfa. Moj izbor bi bili Sessegnon (15m eura) i Hoillet besplatno, Hoilletu samo treba ponuditi veću platu, nego što ostali ponude. Takođe mi je interesantan Wallcot, s obizom da je navijač Liverpoola, mislim da bih ga mogli dovesti, možda ne u ovom prijelaznom roku (ljetnom), već u narednom, kada, očekujem da izborimo nastup u ligi prvaka. Također Sterling treba dobiti veću minutažu.
I ostao je još samo napad, naravno da nisam zadovoljan napadom koji imamo trenutno, ali mislim da bi trebali sačuvati Carrolla (mada ga i niko ne želi trenutno), a prodati Suareza, za dobru lovu. Mislim da bi bar 30m eura, mogli uzeti za njega. I tih 30m eura pametno uložiti. Najviše mi se dopada Bent, koji bi bio jedini špic, uz dva prodorna krila iza njega, a koštao bi oko 20m eura. Ostalih 10m eura + ono što vlasnici ulože, dati za još jednog dobrog napadača, kao npr. Huntellar, Soldado, Doumbia, Remy, Ba, De Jong.
Dakle, ovakav sastav bih volio vidjet' naredne sezone:
---------------Lloris---------------
Glen---Skrtel---Agger---Enrique
---------------Lucas---------------
--------Gerrard----Sneijder------
Sessegnon-----------------Hoillet
---------------Bent-----------------
Klupa: Doni, Carragher, Kelly, Adam, Downing, Bellamy, De Jong.
Rješiti se slijedećih igrača: Kuyt (5m), Aquilani (6m), Joe Cole (3m), Pacheco (3m), Suarez (30m), Reina (22m), Aurelio (0m). Sve ukupno: 69m
Dovesti slijedeće: Lloris (22m), Sneijder (25-30m), Hoillet (0m), Sessegnon (10-15m), Bent (20m), De Jong (10m), Cissokho (6m). Sve ukupno: 95m
Toliko od mene.