Elvir Rahimic
Re: Elvir Rahimic
Rajkan bi mogao do firaunske prestupne godine,jedno te isto.Spominje ono sto njemu pase a sto ne,skriva ko zmije noge.
38 godina i 42 godine star R.M, nastupi na svjetskom prvenstvu i to kakvi.
A ti pametujes kako Rahimic sa 36 nemoze igrati.
Ko tu sad izvrce koje pm.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
sve ok jarane, može on i do 45 god
sve cool ,treba shvatit poantu priče, zato nam je ekipa takva za očevid sve skupa premočno! Zato nam ide tako super sve a za talente ima ih samo ih treba uigrat dat šansu.
Pozz.......znam za Maldinia i za mnoge slične ali tijelo ne može pratit formi i ritam postoji nešto što se zove motorička spremnost i srčani ritam!!!!

Pozz.......znam za Maldinia i za mnoge slične ali tijelo ne može pratit formi i ritam postoji nešto što se zove motorička spremnost i srčani ritam!!!!
Ok je al u......bambina je napisao/la:sve ok jarane, može on i do 45 godsve cool ,treba shvatit poantu priče, zato nam je ekipa takva za očevid sve skupa premočno! Zato nam ide tako super sve a za talente ima ih samo ih treba uigrat dat šansu.
Alernativa ili talenti su nam... dodje mi da vrisnem ili ispadaju iz lige ili kao i Rahimic ne igraju.
Znaci nigdje motorike,sve pedala.
Bitno je da vi prije toga serucnete koju,ha ja .Ko ce u penziju,ko nece,ko hoce igrati,koliku minutazu

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ko zna, zna.harishp je napisao/la: Sto nas narod moze kenjuckati,pa to je za ne povjerovatiKo da vas sve rajkan vodi
.
Roger Milla 1952 godiste WM italija 1990 38 godina, 4 gola i perfektne partije.
Roger Milla godiste istoWM USA 1994 42 godine,ciko zabio gol protiv Rusa,onako usput.
O Paolu Maldiniju da ne pisem.Ima ih jos i to sve igrali za repke pune mladih kvalitetnih i talentovanih igraca`.
Znaci prdjenje u prazno sto se godina tice.
Jer je Rahim i Maldini i Milla za nas.Kad se oprosti vecina ovih sto pametuju ce se povuci u misju rupu,kad se bude osjetilo da nam tek tada ovakav igrac itekako falio.A o mladosti,talentima covjek bi rekao da u redu cekaju prvotimci iz Barcelone,Reala.
nego, za raju, ko bi to zamijenio rahimica

cekaj, mozda salihovic koji je, barem po tebi, defanzivna sestica(

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Po meni samo je on 6-ica?secer je napisao/la:ko zna, zna.harishp je napisao/la: Sto nas narod moze kenjuckati,pa to je za ne povjerovatiKo da vas sve rajkan vodi
.
Roger Milla 1952 godiste WM italija 1990 38 godina, 4 gola i perfektne partije.
Roger Milla godiste istoWM USA 1994 42 godine,ciko zabio gol protiv Rusa,onako usput.
O Paolu Maldiniju da ne pisem.Ima ih jos i to sve igrali za repke pune mladih kvalitetnih i talentovanih igraca`.
Znaci prdjenje u prazno sto se godina tice.
Jer je Rahim i Maldini i Milla za nas.Kad se oprosti vecina ovih sto pametuju ce se povuci u misju rupu,kad se bude osjetilo da nam tek tada ovakav igrac itekako falio.A o mladosti,talentima covjek bi rekao da u redu cekaju prvotimci iz Barcelone,Reala.
nego, za raju, ko bi to zamijenio rahimica![]()
cekaj, mozda salihovic koji je, barem po tebi, defanzivna sestica()
Bogati jeli to kod tebe tek po dolasku Babela u ekipu Hofa stigla televizija i internet?
E svasta i mi se cudimo sto nas pokolju svakih 30 godina i kao da nista nije bilo...Idemo na koncert Dragane Mirkovic hura....Dragana...Hura...
Prvo dobro prouci koja je Salihoviceva pozicija pa bacaj emotikone,da ti se ne vracaju kao bumernag u glavu...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
"No God is Good God "
kad smo vec kod igraca koji su u kasnim tridesetim nastupali na SP i EP, mozes li navest barem jednog koji igrao na poziciji zadnjeg veznog i koji u vrijeme nastupa u prethodne 2 godine nije sakupio ni 200 minuta klupskog fudbala (o nastupima u prvih 11 da ne pricamo)... koji je pri tome bio okosnica veznog reda.. igrac na kojem selektor bazira sastav... bez kojeg ne ide..harishp je napisao/la:Rajkan bi mogao do firaunske prestupne godine,jedno te isto.Spominje ono sto njemu pase a sto ne,skriva ko zmije noge.
cuj roger milla, paolo maldini...
maldini se oprostio od repke s 34, tako da on i ne spada u rahimicevu kategoriju kad je repka u pitanju..
milla je napadac i fudbal iz perioda kad je on kao penzioner nastupao se ne moze poredit' s danasnjim fudbalom kad su fizicka spremnost i dinamika u pitanju.. milla nije bio okosnica repke, vec je dosao u zadnji cas kao vatrogasac iz penzije... osim toga gdje ces poredit' stanje iz afrike s pocetka 90.tih s danasnjim uslovima... u sastavu africkih reprezentacija iz tog perioda su redovno bili terceligaski igraci iz evrope...
kad vec izuzetcima iz proslog vijeka pravdas oslanjanje na rahimica, zasto nisi naveo i nekog golmana koji je branio s 40... kad su mogli oni prije 20,30 godina bit' na golu, moze i rahimic 2014. s 38 bit' nosioc veznog reda nase repke...
Odlicno,@amho ti znaci imas ''skrivenu sesticu,tjst zvjezdu danicu''koja cuci u velikom klubu i ceka da se digne i razvali sve redom u repci nam.Divno,e pa otkrij nam tu zvijezdicu da se i mi opcaravamo.A Rahimica cemo(posto nije golman) u vojnu penziju kako generalima slijedi,jelde
.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ne kontamZa_raju je napisao/la:Po meni samo je on 6-ica?

ti si taj koji je napisao da je salihovic defanzivna sestica i to gurao u neke formacije koje bi volio vidjeti.
djecko, nemoj se sramotiti. dovoljno si se osramotio kada si rekao da je tamo neki ljevakovic bolji od rahimica.Prvo dobro prouci koja je Salihoviceva pozicija pa bacaj emotikone,da ti se ne vracaju kao bumernag u glavu...
razliku od tebe koji nemas pojma, ja itekako znam gdje je igrao i gdje igra salihovic - igrac kojeg redovno pratim jos iz vremena dok je furao drugom ligom. mislim, glupo bi bilo da ne znam sve o mladicu koji je moj najdrazi igrac.
dakle, salihovic nikada nije bio defanzivna sestica(nadam se da znas razliku izmedju defanzivne i ofanzivne sestice) niti ce biti.
sto se tice rahimica, on je nas najbolji zadnji vezni i logicno je da ce igrati sve dok ne nadjemo boljeg.
eto, da cujemo tebe i amhu i vidimo vase prijedloge.
Kako cu se ja sramotiti kad i ptice na grani znaju koja je Salihoviceva pozicija...A to cu potvrditi i linkom http://en.wikipedia.org/wiki/Sejad_Salihovi%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;.secer je napisao/la:ne kontamZa_raju je napisao/la:Po meni samo je on 6-ica?![]()
ti si taj koji je napisao da je salihovic defanzivna sestica i to gurao u neke formacije koje bi volio vidjeti.djecko, nemoj se sramotiti. dovoljno si se osramotio kada si rekao da je tamo neki ljevakovic bolji od rahimica.Prvo dobro prouci koja je Salihoviceva pozicija pa bacaj emotikone,da ti se ne vracaju kao bumernag u glavu...
razliku od tebe koji nemas pojma, ja itekako znam gdje je igrao i gdje igra salihovic - igrac kojeg redovno pratim jos iz vremena dok je furao drugom ligom. mislim, glupo bi bilo da ne znam sve o mladicu koji je moj najdrazi igrac.
dakle, salihovic nikada nije bio defanzivna sestica(nadam se da znas razliku izmedju defanzivne i ofanzivne sestice) niti ce biti.
sto se tice rahimica, on je nas najbolji zadnji vezni i logicno je da ce igrati sve dok ne nadjemo boljeg.
eto, da cujemo tebe i amhu i vidimo vase prijedloge.
Daj nam ti sad potvrdi necim da je Salihovic ofanzivac...Pa da se pocnemo crveniti...
Kakva to ima ofanzivna 6-ica seceru moj?
I kako bi izgledao vezni red kad bi 6-ice bile ofanzivci?

Mozda ovako:
------------------------------x-------------------------
x-----------------x------------------x-----------------x
x------------Misimovic------Misimovic----------x
-----------------------Misimovic--------------------
---------------------------x----------------------------
Stvarno ne znam u cemu nalazite uporiste za sranje po nasim igracima koji nikada nisu imali prilike pokazati sta znaju u repki...
Sve dok nekog igraca ne isprobamo vise puta u repki nemamo pravo govoriti da je kloc ili alternativa itd , prvo probati pa onda pljuvati...
Nijeli do juce i Lulic bio kloc iz kukuruz lige pa odjednom neka cudna transformacija i moze cak harati i u Seriji A...
Znaci nemate pravo vi nikog minimizirati ko nije isproban i ko nije pokazao da ne zna...
A ovi koji hajmo reci pljuju po pozvanim igracima upravo imaju razlog sto pljuju jer su pozivani igraci pokazali da ne znaju i sta treba sad govoriti Ibricic je Messi ili Maletic ili Mravac,stililc,Alispahic,Zec ,Medunjanin itd koji ne moze izvuci sprint od 10 metara , pa cak i Rahimic koji nas toliko kosta u ofanzivnoj igri da samo corav moze reci da nemamo boljeg na poziciji 6-ice...
U ostalom po koji put treba napomenuti da se nismo plasirali a realno smo imali stofa da to uradimo samo da je Vozd znao staviti svakog igraca na svoju prirodnu poziciju i pozvati na one poziciji nove igrace na kojima nismo imali nikakvog pozivanog igraca kao sto je mjesto desnog krila...
seceru@ ne na kisu istopt ces se...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "
"No God is Good God "
Lulic u kukuruz ligi
.A Bazel otrese Mancu ko slinu, i taj dolazi iz ''kukurazasa.
Plus tad i Lulicevi kukuruzasi zabise tricu u dvadeset minuta jednom Totenhamu,ovaj jedan od najboljih tada.Zato je i otisao u Lazio.
Dok ovi ''potencionalni'' ni u bas kukruz ligi ne mogu sa svojim klubovima ni do Evropskog takmicenja doci,a kamoli da se tamo pokazu.
Zahirovic je bio isproban,cak i vrlo dobro odigrao one vazne meceve protiv Bjelorusije i to kao neka vrsta alternative za Rahimica.Da bi se opet naslo njih da kaze da ovaj igra u nekom tamo klubu,ovo,ono i onda keca iz ''nogava''
i bubne nekog svog ''favorita''.

Plus tad i Lulicevi kukuruzasi zabise tricu u dvadeset minuta jednom Totenhamu,ovaj jedan od najboljih tada.Zato je i otisao u Lazio.
Dok ovi ''potencionalni'' ni u bas kukruz ligi ne mogu sa svojim klubovima ni do Evropskog takmicenja doci,a kamoli da se tamo pokazu.
Zahirovic je bio isproban,cak i vrlo dobro odigrao one vazne meceve protiv Bjelorusije i to kao neka vrsta alternative za Rahimica.Da bi se opet naslo njih da kaze da ovaj igra u nekom tamo klubu,ovo,ono i onda keca iz ''nogava''

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ja ne trebam ni imat' neku skrivenu sesticu... ja nisam selektor, nit' primam platu za to, nit' imam odgovornost na kraju krajeva...harishp je napisao/la:Odlicno,@amho ti znaci imas ''skrivenu sesticu,tjst zvjezdu danicu''koja cuci u velikom klubu i ceka da se digne i razvali sve redom u repci nam.Divno,e pa otkrij nam tu zvijezdicu da se i mi opcaravamo.A Rahimica cemo(posto nije golman) u vojnu penziju kako generalima slijedi,jelde.
problem je sto ni onaj koji je odgovoran i koji prima platu za to nema plana, nego se drzi penzionera k'o pijan plota.. odgovor selektora na kritike je slican tvom: de mi vi (novinari i navijaci) nadjite igraca, pozvacu ga sigurno...
moje misljenje (kao navijaca) kad vec komentarisem (to pravo mi ni ti, a ni on ne mozete oduzet') je da alternativa u veznom redu ne mora biti neko novi... rjesenje za kvalifikacije se moze naci i u postojecem kadru... zahirovic, salihovic, jahic mogu igrat' u defenzivnom veznom redu u sistemu s 2 sestice, od kojih jedan moze biti defenzivniji, drugi ofenzivniji... (salihovic, jahic /zahirovic - medunjanin, jahic/zahirovic)... medunjanin pod uslovom da pocne negdje igrat'... uostalom takav sistem i forsira drug safet... pored ova 2,3 igraca treba isprobat' tog ljevakovica... ne kosta nista, a moze se dobit' puno...
rahimic ce u penziju na ljeto... svidjalo se to nekome ili ne... suludo je kvalifikacije bazirat' na igracu za kojeg se ne zna jel' profesionalac ili rekreativac... to se ni sad ne zna, a o jeseni da i ne pricamo... moja kritika forsiranja rahimica se odnosi iskljucivo na to... oslanjamo se na penzionera, a nemamo alternative...
da su bivsi selektori slijedili logiku ' nemamo boljeg, pa moze i penzioner' (bez da daju priliku neafirmisanim momcima da se dokazu), i dan danas bi nam na stoperu igrali konjic i hibic, a na golu dedic ili tolja obzirom da spahic kad je debitovao nije bio bolji od konjica, hasagic takodjer nije bio bolji od tolje... primjera je citav niz... pandza i mravac ni dan danas nisu bolji od bajica i nadarevica, ali su tu jer su perspektivniji, navodno...
pazi, nije sramota upitati kad nesto ne znas/ne znam, sramota je pricati o onome o cemu nemamo pojma.Za_raju je napisao/la:Kakva to ima ofanzivna 6-ica seceru moj?
nemam vremena, a bome ni volje, ici u proslost i pisati o tome kako je to nastalo jer bi morao pisati o cuvenoj i neprevazidjenoj holandskoj skoli koja je fudbalskom svijetu podarila nesto najljepse, ali i najefektivnije i prekinula dominaciju nekih sistema koji su se bazirali na jakoj odbrani.
sto se tice ´sestica´, treba reci da defanzivnu sesticu moze igrati i stoper pod uslovom da se ne radi o stoperima stare skole koji svaku situaciju rjesavaju izbijanjem lopte u aut, kao sto je nas nadarevic.
taze primjer je murinjovo guranje pepea na tu poziciju - potez na koji barca nije imala odgovor. bili su u egalu dok sudac nije iskljucio pepea.
po meni, mi imamo samo jednog igraca koji moze zamijeniti rahimica a da se ta izmjena ne osjeti: emir spahic.
sad, uslov je da se mladi bicakcic nastavi razvijati kao do sada i jos vise, te da se vrati u prvu ligu.
ustvari, za mene su klubovi iz druge njemacke lige bolji od klubova u kojima igraju zahirovic i jahic - potencijalni nasljednici velikog rahimica.
rahimic je veliki igrac zato sto i pored neigranja u klubu pruza strasne partije u reprezentativnom dresu.
rahimic u drzavnom dresu nije pokazao nijedan los znak!
toliko o defanzivnoj sestici.
ofanzivna sestica je plej i jedina razlika izmedju njega i klasicne desetke je u tome sto on ima vise zadataka u defanzivi. jednostavno receno, ofanzivna sestica je i razbijac i plej s tim da je manje razbijac a vise plej

recimo, dok je holtbi iz salkea bio na posudbi u majncu igrao je na poziciji klasicne desetke.
vratio se u salke i hub stevens ga je gurnuo na sesticu gdje igra u paru sa dzonsom.
defanzivne sestice: buskec, kedira, braca bender, luiz gustavo, rahimic, itd.
ofanzivne sestice: xavi(kada iniesta igra u sredini), xabi, svajnstajger, nuri sahin, holtbi, salihovic, gundogan, itd.
primjer:
----------------------levandovski----------------
g.krojc----------------kagava-------------kuba
----------bender ili kel--------gundogan-------
sto se tice salihovica, reci cu ti da je igrao na poziciji lijevog krila dok su u vrhu napada igrali demba ba i obasi.
kada je obasi otisao na onaj africki kup, na nj. mjesto je uskocio ibisevic, iskoristio priliku i zabetonirao svoje mjesto u prvih 11. kada se vratio obasi, igrac koji je tkodje imao mjesto u prvih 11, rangnik odlucuje igrati u formaciji 4-3-3(zasto poslati na klupu igraca koji je u vrhunskoj formi?! radije cu igrati sa trojicom i trojicom u vezi. by rangnik):
obasi--------ibisevic------ba(obasi i ba su cesto mijenjali pozicije)
sejo----------gustavo------x
na poziciji desnog veznog su se smjenjivali mnogi igraci. eto, to ti je sejina karijera opisana u najkracim crtama.
dakle, on nikada nije igrao na gustavovoj poziciji.
Sve si ti to fino uklopio kako ti pase ali nisi dokazao to kako Salihovic nije defanzivni veznjak a ja ti dao fino link koji i od tebe ocekujem...secer je napisao/la:pazi, nije sramota upitati kad nesto ne znas/ne znam, sramota je pricati o onome o cemu nemamo pojma.Za_raju je napisao/la:Kakva to ima ofanzivna 6-ica seceru moj?
nemam vremena, a bome ni volje, ici u proslost i pisati o tome kako je to nastalo jer bi morao pisati o cuvenoj i neprevazidjenoj holandskoj skoli koja je fudbalskom svijetu podarila nesto najljepse, ali i najefektivnije i prekinula dominaciju nekih sistema koji su se bazirali na jakoj odbrani.
sto se tice ´sestica´, treba reci da defanzivnu sesticu moze igrati i stoper pod uslovom da se ne radi o stoperima stare skole koji svaku situaciju rjesavaju izbijanjem lopte u aut, kao sto je nas nadarevic.
taze primjer je murinjovo guranje pepea na tu poziciju - potez na koji barca nije imala odgovor. bili su u egalu dok sudac nije iskljucio pepea.
po meni, mi imamo samo jednog igraca koji moze zamijeniti rahimica a da se ta izmjena ne osjeti: emir spahic.
sad, uslov je da se mladi bicakcic nastavi razvijati kao do sada i jos vise, te da se vrati u prvu ligu.
ustvari, za mene su klubovi iz druge njemacke lige bolji od klubova u kojima igraju zahirovic i jahic - potencijalni nasljednici velikog rahimica.
rahimic je veliki igrac zato sto i pored neigranja u klubu pruza strasne partije u reprezentativnom dresu.
rahimic u drzavnom dresu nije pokazao nijedan los znak!
toliko o defanzivnoj sestici.
ofanzivna sestica je plej i jedina razlika izmedju njega i klasicne desetke je u tome sto on ima vise zadataka u defanzivi. jednostavno receno, ofanzivna sestica je i razbijac i plej s tim da je manje razbijac a vise plej![]()
recimo, dok je holtbi iz salkea bio na posudbi u majncu igrao je na poziciji klasicne desetke.
vratio se u salke i hub stevens ga je gurnuo na sesticu gdje igra u paru sa dzonsom.
defanzivne sestice: buskec, kedira, braca bender, luiz gustavo, rahimic, itd.
ofanzivne sestice: xavi(kada iniesta igra u sredini), xabi, svajnstajger, nuri sahin, holtbi, salihovic, gundogan, itd.
primjer:
----------------------levandovski----------------
g.krojc----------------kagava-------------kuba
----------bender ili kel--------gundogan-------
sto se tice salihovica, reci cu ti da je igrao na poziciji lijevog krila dok su u vrhu napada igrali demba ba i obasi.
kada je obasi otisao na onaj africki kup, na nj. mjesto je uskocio ibisevic, iskoristio priliku i zabetonirao svoje mjesto u prvih 11. kada se vratio obasi, igrac koji je tkodje imao mjesto u prvih 11, rangnik odlucuje igrati u formaciji 4-3-3(zasto poslati na klupu igraca koji je u vrhunskoj formi?! radije cu igrati sa trojicom i trojicom u vezi. by rangnik):
obasi--------ibisevic------ba(obasi i ba su cesto mijenjali pozicije)
sejo----------gustavo------x
na poziciji desnog veznog su se smjenjivali mnogi igraci. eto, to ti je sejina karijera opisana u najkracim crtama.
dakle, on nikada nije igrao na gustavovoj poziciji.
A usput kako ces ti to uklopiti u igru sa 2 napadaca koju mi moramo igrati zbog dva atomca u spicu?
Ostaje ili Salihovic ili neko ko nije do sada pozivan a i da se pozove neko novi ti bi znaci Seju na klupu?
Lulic lijevo krilo Rahimic na 6 , Miske/Pjanic ispred , Vedo i Dzeko u spicu na desno krilo recimo Stevanovic gdje je tu onda Sejo koji za utakmicu vise istrci i prekine napada nego tri Rahimica...
Sejo mora biti nas prvi DM u narednim kvalifikacijama a za njegovu zamjenu treba dovesti nekog iskusnog a takvih imamo boga mi dosta...Neka i Zahe nek se kali ako bude ostao prvoj ligi...
Sejo je jedina isprobana opcija za 6-icu!!
"No God is Good God "
"No God is Good God "
Evo jedan mali dodatak vasoj diskusiji o rahimicu, mislim da je vrijeme da se o oprpsti o repke a kao njegovu zamjenu vidim u prvom redu Hadzica ili Zahirovica. Pa bi prva postava trbala izgledati ovako nekako
...........Dzeko...........Ibisevic.............
Lulic.......................................Pjanic
.........Salihovic.............Hadzic............
Papac......Spahic.........Pandza......Mujdza
.....................Begovic......................
Narvno ova postava bi bila 4-4-2 kada se branimo a kada napadamo Mujdza bi presao na desno krila a Pjanic u sredinu iza spiceva pa bi to onda bilo 3-5-2.
...........Dzeko...........Ibisevic.............
Lulic.......................................Pjanic
.........Salihovic.............Hadzic............
Papac......Spahic.........Pandza......Mujdza
.....................Begovic......................
Narvno ova postava bi bila 4-4-2 kada se branimo a kada napadamo Mujdza bi presao na desno krila a Pjanic u sredinu iza spiceva pa bi to onda bilo 3-5-2.
Pa svako normale bi reko da je Out,bez obzira ja ga ne podcijenjujem ali pogledajte malo snimke tekmi pa vidite o čemu je priča, ali tako je čekam Irsku pravi test
pa ćemo vidjet , gdje i kako stojimo.!
Trebamo svježinu,mladost ,energiju,uigran tim,ali bojim se to je ono, 23 igrača imamo, ali kakve kvalitete ?!!.

Trebamo svježinu,mladost ,energiju,uigran tim,ali bojim se to je ono, 23 igrača imamo, ali kakve kvalitete ?!!.
vidis, ja nikada nisam dobio ban a toliko sam vremena na forumu. da sam od onih koji se redovno banuju, vjerujem da znas sta bih ti napisao. ovako mi ostane da ti ponovim ono sto sa napisao u prvoj recenici svog prethodnog posta:
sramota je pricati o onome o cemu nemamo pojma.
dakle, nemas pojma o cemu pricas, ali te to ne koci da lupas ono sto si zacrtao.
dakle, redovno sam gledao hofenhajm i iz rangnikovih usta cuo zasto je odlucio igrati u toj formaciji, i onda se pojavi jedan omladinac kao sto si ti i pocne mi pametovati i ubjedjivati me da je netacno ono sto pisem.
znaj da je ovo zadnji odgovor na tvoj post, pa taman da se pospes pepelom, padnes na koljena i zamolis me da ti objasnim par stvari u vezi modernog fudbala o kojem nemas pojma.
rahimicev jedini zadatak jeste presjecanje protivnickih napada.
kako bi se moglo igrati?
ovako:
4-4-2
-------------dzeko---------ibisevic---------
-------------------misimovic----------------
salihovic--------------------------------lulic
--------------------rahimic------------------
papac----spaha-----jaha(pandz.)--mujdza
4-3-3
------------dzeko----------ibisevic----------
-----------------miske(pjana)---------------
---------lulic------rahimic---salihovic-------
i najbolja opcija jer nas drugi stoper nije spahina klasa:
3-5-2
----------------dzeko---------ibisevic-------------
---------------------misimovic(p)------------------
lulic------------------------------------------mujdza
-------------salihovic--------rahimic---------------
-----papac------------spahic-----------jahic-------
sramota je pricati o onome o cemu nemamo pojma.
dakle, nemas pojma o cemu pricas, ali te to ne koci da lupas ono sto si zacrtao.
dakle, redovno sam gledao hofenhajm i iz rangnikovih usta cuo zasto je odlucio igrati u toj formaciji, i onda se pojavi jedan omladinac kao sto si ti i pocne mi pametovati i ubjedjivati me da je netacno ono sto pisem.
znaj da je ovo zadnji odgovor na tvoj post, pa taman da se pospes pepelom, padnes na koljena i zamolis me da ti objasnim par stvari u vezi modernog fudbala o kojem nemas pojma.
ovo je laaaaaaaz, ogromna laaaaaaaaaaz. jedan od sejinih zadataka je i presjecanje napada, ali samo jedan od zadataka i to onaj manje vazan. nj. primarni zadatak je vise vezan uz organizaciju i prenos.Za_raju je napisao/la:gdje je tu onda Sejo koji za utakmicu vise istrci i prekine napada nego tri Rahimica...
rahimicev jedini zadatak jeste presjecanje protivnickih napada.
kako bi se moglo igrati?
ovako:
4-4-2
-------------dzeko---------ibisevic---------
-------------------misimovic----------------
salihovic--------------------------------lulic
--------------------rahimic------------------
4-3-3
------------dzeko----------ibisevic----------
-----------------miske(pjana)---------------
---------lulic------rahimic---salihovic-------
i najbolja opcija jer nas drugi stoper nije spahina klasa:
3-5-2
----------------dzeko---------ibisevic-------------
---------------------misimovic(p)------------------
lulic------------------------------------------mujdza
-------------salihovic--------rahimic---------------
-----papac------------spahic-----------jahic-------
E svasta!!!!
Nemam rijeci za tvoje poznavanje nogometa!
Salihovica na desno krilo neprocijenjivo....
Mujdzu na krilo jedinog D beka kojeg Vozd poziva gurati na krilo neprocjenjivo...
A za sve ostalo tu je secer...
Uzgred nisam ja omladinac ,volio bih da jesam ali nisam , ja "odgajam" dvije omladinke
Nemam rijeci za tvoje poznavanje nogometa!
Salihovica na desno krilo neprocijenjivo....
Mujdzu na krilo jedinog D beka kojeg Vozd poziva gurati na krilo neprocjenjivo...
A za sve ostalo tu je secer...
Uzgred nisam ja omladinac ,volio bih da jesam ali nisam , ja "odgajam" dvije omladinke

"No God is Good God "
"No God is Good God "
Ako ti nemas zamijene,pa sto onda zayebavas,smjenjujes i pametujes kad ce Rahimic u penziju ili ne znam ti ja gdje.amho je napisao/la:ja ne trebam ni imat' neku skrivenu sesticu... ja nisam selektor, nit' primam platu za to, nit' imam odgovornost na kraju krajeva...harishp je napisao/la:Odlicno,@amho ti znaci imas ''skrivenu sesticu,tjst zvjezdu danicu''koja cuci u velikom klubu i ceka da se digne i razvali sve redom u repci nam.Divno,e pa otkrij nam tu zvijezdicu da se i mi opcaravamo.A Rahimica cemo(posto nije golman) u vojnu penziju kako generalima slijedi,jelde.
problem je sto ni onaj koji je odgovoran i koji prima platu za to nema plana, nego se drzi penzionera k'o pijan plota.. odgovor selektora na kritike je slican tvom: de mi vi (novinari i navijaci) nadjite igraca, pozvacu ga sigurno...
moje misljenje (kao navijaca) kad vec komentarisem (to pravo mi ni ti, a ni on ne mozete oduzet') je da alternativa u veznom redu ne mora biti neko novi... rjesenje za kvalifikacije se moze naci i u postojecem kadru... zahirovic, salihovic, jahic mogu igrat' u defenzivnom veznom redu u sistemu s 2 sestice, od kojih jedan moze biti defenzivniji, drugi ofenzivniji... (salihovic, jahic /zahirovic - medunjanin, jahic/zahirovic)... medunjanin pod uslovom da pocne negdje igrat'... uostalom takav sistem i forsira drug safet... pored ova 2,3 igraca treba isprobat' tog ljevakovica... ne kosta nista, a moze se dobit' puno...
rahimic ce u penziju na ljeto... svidjalo se to nekome ili ne... suludo je kvalifikacije bazirat' na igracu za kojeg se ne zna jel' profesionalac ili rekreativac... to se ni sad ne zna, a o jeseni da i ne pricamo... moja kritika forsiranja rahimica se odnosi iskljucivo na to... oslanjamo se na penzionera, a nemamo alternative...
da su bivsi selektori slijedili logiku ' nemamo boljeg, pa moze i penzioner' (bez da daju priliku neafirmisanim momcima da se dokazu), i dan danas bi nam na stoperu igrali konjic i hibic, a na golu dedic ili tolja obzirom da spahic kad je debitovao nije bio bolji od konjica, hasagic takodjer nije bio bolji od tolje... primjera je citav niz... pandza i mravac ni dan danas nisu bolji od bajica i nadarevica, ali su tu jer su perspektivniji, navodno...
Sto se tice isprobavanja,vi fakat ko dijeca.Kao isprobati igraca iz pitaj boga koje lige i kluba i sad ce on jadnik odjednom postati Messi.A do tada ga ni gugl ga nije mogao naci.
Isto kao da neko kaze ,evo isprobavam i turiram ficu za trke u Indinapolisu.Dobro starta

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
@ harishp
uporan si u slijepom branjenju trenutnog stanja bez obzira valja li ili ne valja... kad susic na jesen pozove neke nove igrace za koje ti sad tvrdis da ih google ne moze nac', branices njegove poteze zesce nego sto sad napadas pojedince koji kritikuju oslanjanje na penzionera... sve one forumase koji su prizivali lulica prije nego ga je safet pozvao, napadao si jednako zestoko kao sto sad napadas sve one koji zagovaraju isprobavanje novih igraca...
'Kao isprobati igraca iz pitaj boga koje lige i kluba'
trenutno nam je pola reprezentacije iz pitaj boga koje lige i kluba... adobe, aktobe, palchik, nalchik, neki od njih nisu ni medju 18 igraca svog kluba, vec igraju s navijacima na tribinama... posljednji nastup u klubu zabiljezili nekad u 2011... i ti se nas'o branit' takvo stanje, a napadat' svakoga ko priziva pozivanje bilo kojeg drugog igraca iz uporedivih i liga i klubova... maletic, mravac, pandza, jahic, medunjanin, alispahic su po necemu ispred ljevakovica, cocalica, mahmutovica... o ranijim nebuloznim pozivima juniorima, amaterima i poluprofesionalcima da i ne govorim...
opet kazem rahimic ce u penziju sto se tice klubskog fudbala... ti to mozes zvat' pametovanjem, ali je tako...
uporan si u slijepom branjenju trenutnog stanja bez obzira valja li ili ne valja... kad susic na jesen pozove neke nove igrace za koje ti sad tvrdis da ih google ne moze nac', branices njegove poteze zesce nego sto sad napadas pojedince koji kritikuju oslanjanje na penzionera... sve one forumase koji su prizivali lulica prije nego ga je safet pozvao, napadao si jednako zestoko kao sto sad napadas sve one koji zagovaraju isprobavanje novih igraca...
'Kao isprobati igraca iz pitaj boga koje lige i kluba'
trenutno nam je pola reprezentacije iz pitaj boga koje lige i kluba... adobe, aktobe, palchik, nalchik, neki od njih nisu ni medju 18 igraca svog kluba, vec igraju s navijacima na tribinama... posljednji nastup u klubu zabiljezili nekad u 2011... i ti se nas'o branit' takvo stanje, a napadat' svakoga ko priziva pozivanje bilo kojeg drugog igraca iz uporedivih i liga i klubova... maletic, mravac, pandza, jahic, medunjanin, alispahic su po necemu ispred ljevakovica, cocalica, mahmutovica... o ranijim nebuloznim pozivima juniorima, amaterima i poluprofesionalcima da i ne govorim...
opet kazem rahimic ce u penziju sto se tice klubskog fudbala... ti to mozes zvat' pametovanjem, ali je tako...
amho, rahimic vec duze vrijeme ne igra za svoj klub, ali ga to ne sprijecava da pruza vrhunske partije u reprezentativnom dresu.
ustvari, mozda mi koji ga ´branimo´ ne vidimo dobro, pa budi ljubazan i nabroj nam te greske koje rahimic pravi i zbog kojih bi ga trebali zamijeniti nekim drugim igracem.
ps.
hari, mozda su oni u pravu, mozda stvarno treba potraziti novog zadnjeg veznog.
predlazem ti da se bacis na istrazivanja po vikipediji
nema potrebe da gledas utakmice, nema potrebe da pratis formu pojedinih igraca; bitno je da si redovan na vikipediji i problem je rijesen.
sad, ako ti zapne, slobodno se konsoliduj sa najvecim safetovim protivnikom koji, usput receno, ne umije citati formacije, a kamo li da zna nesto vise
.
da, sjedim i pitam se zasto safet nije dosao na ideju da preko vikija trazi igrace koji nam fale
.
ustvari, mozda mi koji ga ´branimo´ ne vidimo dobro, pa budi ljubazan i nabroj nam te greske koje rahimic pravi i zbog kojih bi ga trebali zamijeniti nekim drugim igracem.
ps.
hari, mozda su oni u pravu, mozda stvarno treba potraziti novog zadnjeg veznog.
predlazem ti da se bacis na istrazivanja po vikipediji

sad, ako ti zapne, slobodno se konsoliduj sa najvecim safetovim protivnikom koji, usput receno, ne umije citati formacije, a kamo li da zna nesto vise

da, sjedim i pitam se zasto safet nije dosao na ideju da preko vikija trazi igrace koji nam fale

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 0 gostiju.