Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

hanniz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la hanniz » 07 apr 2012, 18:07

Carlo je napisao/la:zaslužili smo dvije pobjede, a ne jednu, ali dobro je barem smo prekinuli niz poraza.
i neverton je igrao 2:2
Ovo dovoljno govori koliko smo očajni, pa tako ni navijači Wigana ne pričaju.

Kuyta uvaliti Feynordu ili Romi, ma kome god, samo da ga se rješimo napokon.

Enrique ubjedljivo najgori, kakva katastrofalna polusezona za njega, pa to nije moguće.
Mislim da je King pogrješio u svim dosadašnjim pojačanjima, te ako ne osvoji FA CUP, slobodno može ići, mada ne vidim način kako ćemo pobjediti Everton, a kamoli Chelsea/Tottenham. Camollia se takođe rješiti.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2012, 18:13

emir18 je napisao/la:nasta vi baciste pare, pa downing i henderson nisu vrijedni dresa liverpola mogli ste za ti 50 miliona kupiti koga ste htjeli :? :?
Za sve se mogu zahvaliti Daglishu koji je masno keširao promašaje a mogao je dovesti za upola manje para kvalitetne igrače.Navest ću jedan primjer : P.Cisse 12 mil €,...8 nastupa 9 golova.Carroll 40 mil €,..27 nastupa 3 gola.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 apr 2012, 18:15

Saurman je napisao/la:
emir18 je napisao/la:nasta vi baciste pare, pa downing i henderson nisu vrijedni dresa liverpola mogli ste za ti 50 miliona kupiti koga ste htjeli :? :?
Za sve se mogu zahvaliti Daglishu koji je masno keširao promašaje a mogao je dovesti za upola manje para kvalitetne igrače.Navest ću jedan primjer : P.Cisse 12 mil €,...8 nastupa 9 golova.Carroll 40 mil €,..27 nastupa 3 gola.
P. Cisse nije plaćen 12 miliona. Prije par dana je izašla informacija da je plaćen SAMO 8 miliona funti iliti 9.6 miliona Eura. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 apr 2012, 18:22

Dobra igra Liverpoola. Mišljenja sam kako je i Liverpool zakinut za dva penala (ruka i pad Suareza), al' ybg...

A Suarez ( :roll: ) šta je taj čovjek uradio sa sebe, danas žuti karton dobi i sudija u par navrata ignorira faulove nad njim, samo zbog reputacije haman koju je stekAo.

Eh, ako su Daglish &co. imali pametn valjalo bi uvaliti ovog Suareza kome, a Glena Real Madridu , ako su priče istinite, za kak'ih 50-tak miliona eurića. :mrgreen: Glena, jer imaju Flanu na toj poziciji, koji će biti bolji igrač od Johnsona, a Suareza, jer je skup, a kako rekoh reputacija mu uzdrmana.

Za 50 miliona, uz pametne poteze, bi se dalo 3-4 odlična igrača dovesti.

Doni :arrow: odličan danas. Pogotovo što se tiče tehnike i baratanja lopte. :mrgreen: Tog momka sam zavolio na predzadnji COPA Americi, kad su Brazilci sa prosječnim sastavom osvojili turnir, uprkos što su sa suprotne strane stojale zvijezde Agrentine, predvodjene Messijem, koji su by the way bili u toj finalnoj tekmi razbijeni sa 3-0. :)

edit

I zaboravih napomenuti, Agger vam vrijedi zlata. Bellamy, Caroll nisu unijeli toliko živosti u napad, koliko je Agger iako je štoper. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 07 apr 2012, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 07 apr 2012, 18:25

Opta Liverpool
8 - The number of times Luis Suàrez has hit the woodwork this season. No player have had that ammount for 12 years. Unlucky

čoeku neko sihre bacio
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 apr 2012, 18:32

Bravo, nisu izgubili. slika :lol:

Prvo, ovi što veličaju Jelavića nek' odvade malo. To neko garantuje da bi on uspio u Liverpoolu? Da bi zabijao golove? Ja sam ubjeđen da Messi dođe u ovu ekipu se ne bi nadavao golova, a ne neki tamo Jelavić.

Dalje, igra = očaj. Mrsko mi pisati opširnije bilo šta. Mislim da je ova jedna riječ sasvim dovoljna.

Ja bih volio da prodaju pola ekipe, nek' ostave svega 15-tak igrača i na njima grade ekipu. Reina (prvom prilikom dovesti nekog kvalitetnijeg, za sad nije ni on loš), Skrtel, Agger, Coates, Kelly, Flano, Spearing, Shelvey, Lucas, Gerrard, Henderson (iako mislim da je prosječan igrač ali neka ga) i Sterling. Suareza uvaliti nekome za dobru lovu dok se još može. PSG bi bio idealna mušterija. Carroll može i ostati ali kao backup, ništa više. Enrique tu i tamo. Počinje me živcirati samo tako. Ima potencijala da postane dobar igrač ali očigledno da ne koristi mozak dovoljno. Znači Carragher, Enrique i Carroll kao backupovi.

Aurelio, Aquilani, Cole, Adam, Maxi, Kuyt, Downing, Suarez, sve prodati/nogirati.

EDIT: Zaboravih Glena i Bellamya. Taman da se popune mjesta na klupi. 8-)
FK Pjetlovi

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 apr 2012, 18:35

Carlo je napisao/la:Opta Liverpool
8 - The number of times Luis Suàrez has hit the woodwork this season. No player have had that ammount for 12 years. Unlucky

čoeku neko sihre bacio
Ma bacio je nama na ekipu kompletnu ili se neko u svlačionici ne kupa redovno :evil:
Kuyt stativa, Agger stativa, Kuyt fula nemoguće, Bellamy stativa, dva penala nedosuđena ... a u isto vrijeme nama ekipa jednom ošuta i postigne go. Slično kao i na prošloj utakmici, ljudi daju go iz ofsajda a igrač rukom izbija sa gol linije. To nikako ne mogu da shvatim.
Danas je trener kriv za remi, jer je Villa ekipa poznata po svojim kontrama i protiv njih nikako se nesmije igrati bez zadnjeg veznog. Također, Kuyt ne može igrati u prvoj postavi Kozare.

http://sillyseason.com/articles/must-se ... work-score" onclick="window.open(this.href);return false;

Napomena, ovdje nisu uračunate 3 današnje stative i prećke. Još prokleti penali :roll:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 07 apr 2012, 18:40

Henderson je napisao/la:

čoeku neko sihre bacio
Ma bacio je nama na ekipu kompletnu ili se neko u svlačionici ne kupa redovno :evil:
Kuyt stativa, Agger stativa, Kuyt fula nemoguće, Bellamy stativa, dva penala nedosuđena ... a u isto vrijeme nama ekipa jednom ošuta i postigne go. Slično kao i na prošloj utakmici, ljudi daju go iz ofsajda a igrač rukom izbija sa gol linije. To nikako ne mogu da shvatim.
Danas je trener kriv za remi, jer je Villa ekipa poznata po svojim kontrama i protiv njih nikako se nesmije igrati bez zadnjeg veznog. Također, Kuyt ne može igrati u prvoj postavi Kozare.

http://sillyseason.com/articles/must-se ... work-score" onclick="window.open(this.href);return false;

Napomena, ovdje nisu uračunate 3 današnje stative i prećke. Još prokleti penali :roll:
evertonu najviše pomagale stative, a nama najmanje odmagale :lol:

eh, da su sad naši pametni doveli bi ibiševića za par miliona i siguran sam da bi se snašao isto kao i cisse.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 apr 2012, 18:51

slika

Nama fali ovaj čovjek. I treba nam u napadu neko kao Inzaghi, samo da ove stative i prećke pospremi u go.
Stvarno ne znam šta vam je Downing danas skrivio :roll:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 07 apr 2012, 21:18

Henderson je napisao/la:slika

Nama fali ovaj čovjek. I treba nam u napadu neko kao Inzaghi, samo da ove stative i prećke pospremi u go.
Stvarno ne znam šta vam je Downing danas skrivio :roll:
najbolje dovest jedno 15 spica pa ko zna zabit nek igra :P
Walk on, with hope in your hearts.

Mux
Kontakt:

Post Postao/la Mux » 07 apr 2012, 21:59

čoeku neko sihre bacio
Evra mu voodoo bacio :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 apr 2012, 22:02

Kako smo loši. :roll: Šta je Kenny izjavio?

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 07 apr 2012, 22:10

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kako smo loši. :roll: Šta je Kenny izjavio?
Vadi se na suđenje.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Liverpool8
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool8 » 07 apr 2012, 22:18

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kako smo loši. :roll: Šta je Kenny izjavio?
Ko je kriv danas?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 apr 2012, 22:26

imali sanse da AVB dodje :)

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 07 apr 2012, 22:27

Ne izvrcite covjeku rijeci :!: On je rekao da smo zasluzili vise, da smo bili bolji i to je to. Kada su ga upitali o sudijskim odlukama, onda je rekao kako smatra da je Liverpool trebao dobiti barem jedan penal i iznerviralo ga je sto je Suarez dobio karton jer je Ireland napravio cist prekrsaj.

Dakle, rekao je uglavnom ono sto su forumasi ovdje pisali,a sudije je prokomentarisao zato sto su mu novinari trazili da prokomentarise.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 07 apr 2012, 23:02

nema se šta vaditi na suđenje kada je bilo očigledno da nas je sudija uništio. dva nesvirala penala pa onda i šut kuyta kada je lopta vidno prešla liniju.

a onda treba govoriti o 3 pogođene stative...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 apr 2012, 23:17

Carlo je napisao/la:nema se šta vaditi na suđenje kada je bilo očigledno da nas je sudija uništio. dva nesvirala penala pa onda i šut kuyta kada je lopta vidno prešla liniju.

jest al je mogao komotno i za villu svirati penal na kraju utakmice. sudije su lose generalno tu i tamo nas onako bas fino pokradu al to ne moze biti izgovor a nama je to vec 3-4 sezone izgovor broj jedan.
You are someone else I am still right here

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 07 apr 2012, 23:20

Carlo je napisao/la:nema se šta vaditi na suđenje kada je bilo očigledno da nas je sudija uništio. dva nesvirala penala pa onda i šut kuyta kada je lopta vidno prešla liniju.

To je, što reče @fera, ofucana vadiona. Nama na Anfieldu gostuje tim sa dva uzastopna poraza, bez najboljeg strijelca, i čiju prvu postavu u velikom dijelu čine juniori. Nema tu sudije, nesreće i stative koja bi trebala da zaustavi Liverpool da od njih naprave mljeveno meso. Pa prije sezonu-dvije, razvalili smo ih 5-0, i Roy ih je čak 3-0 dobio. Ovo bi u normalnim uslovima trebala biti rutinska pobjeda, i to svi znamo.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 07 apr 2012, 23:32

Evo neka ekipica koju bih ja volio vidjeti naredne sezone na Anfieldu. :mrgreen: :D

U ovom trenutku imamo vrlo dobre golmane, no to nisu golmani koji konstantno pružaju dobre partije, koje mi priželjkujemo. Reinu bih prodao, a mislim da bi se moglo uzeti oko 22m eura za njega. Na njegovom mjestu bih doveo Llorisa, koji košta, bar prema nekom mojem mišljenju, skoro isto kao i Reina, možda i malo više. Dakle, taj novac od prodaje Reine, ulužiti u dovođenju Llorisa. Poznavajući Camollia, on će srediti ovaj transfer za oko 30m eura. :lol: Back up golman bi trebao biti Doni, koji je danas pokazao da se radi o dobrom golmanu. Treći izbor bi ostao Jones.

Na poziciji desnog beka nemamo velikih problema, zapravo tu imamo dosta dobre igrače. U ovom trenutku se osjeti izostanak Glena, tako da bi on bio moj prvi izbor, no smatram da bi Kelly naredne sezone trebao dobivati šansu, podjednako kao i Glen. Flanagan je treći izbor, i on bi trebao igrati u svim kup takmičenjima, kao i u Europskoj ligi, mišljenja sam da on samo treba popraviti napadačke sposobnosti.

Pozicija štopera je u ovom trenutko, možda i najmanji problem. Tandem Skrtel-Agger bi trebao ostati u Liverpoolu. Njihova zamjena će biti, bar se nadam, Coates i Carra. Carragher bi se trebao oprostiti od dresa Liverpoola krajem slijedeće sezone.

Mislim da je naš najveći problem, bar što se tiče odbrane, pozicija lijevog beka. Enrique ne pruža konstantno dobre partije, što se i vidi po rezultatima. U odbrani je odličan, mada i on zna praviti kardinalne greške odnosno greške koje nas koštaju bod/ova, tako da bih volio u narednom prelaznom roku da dovedemo Chissokha, još jednog igrača Lyona. U ovom trenutku Enrique i nema konkurencije, ali dolaskom Cissokhoa, mislim da bi on napredovao. Smatram da se Cissokho može dovesti za oko 6 miliona eura. Treći izbor bi bio Robinson, a Aurelia bi se trebali rješiti.

Na poziciji zadnjeg veznog nisu potrebni novi igrači, Lucas je kao i uvjek prvi izbor. Njegova zamjena bi trebao biti Jay.

Ovoj ekipi hvali kreativnosti u veznom redu, tako da mislim da nam je potreban jedan centralni vezni, koji bi tako zamjenio legendarnog Gerrarda. Dakle tu bi trebali biti Gerrard i Adam, naravno Gerrard u prvoj postavi, dok bi back up trebao biti Adam. Henda se treba rješiti, iako je mlad, sve to razumijem, ali smatram da nije prevelik talenat, te da se ne može nositi s pritiskom. Jonja treba poslati na posudbi, ponovo u Blackpoolu. Suso i Coady zaslužuju veću minutažu od naredne sezone. Moja najveća želja je Sneijder, mada trebamo biti realni, te mislim da je nemoguće da će on doći, ali ukoliko mu Liverpool ponudi veći platu, svašta se može desiti. Diego, M'Villa, Barton, Kagawa bi bili dobra rješenja. A mislim da je mogućnost da Barton pređe najveća, s obzirom da će, kako stvari stoje, QPR od naredne sezone opet u Championshipu. Odličan je bio s Carrollom u Newcastle, pa možda bi to uspio i u Liverpoolu?

Pozicija krila, tu su nam neophodna pojačanja. I u narednoj sezoni bih volio vidjeti Downinga, ne vjerujem da se tako kvalitetnom igraču, može ponoviti jedna ovakva sezona. Kuyta i Maxia uvaliti Malagi, a Bellamya sačuvati. Također bih trebali dovesti bar dva nova pojačanja na ovoj poziciji. Tu su bezbroj dobrih igrača, evo samo nekih od njih: Lavezzi, Sessegnon, Pedro, Farfan, Tello, Bastos, Hoillet, Ayew, Dempsey, Munian, Marin, Jarvis, Gaitan, Wallcot, Ben Arfa. Moj izbor bi bili Sessegnon (15m eura) i Hoillet besplatno, Hoilletu samo treba ponuditi veću platu, nego što ostali ponude. Takođe mi je interesantan Wallcot, s obizom da je navijač Liverpoola, mislim da bih ga mogli dovesti, možda ne u ovom prijelaznom roku (ljetnom), već u narednom, kada, očekujem da izborimo nastup u ligi prvaka. Također Sterling treba dobiti veću minutažu.

I ostao je još samo napad, naravno da nisam zadovoljan napadom koji imamo trenutno, ali mislim da bi trebali sačuvati Carrolla (mada ga i niko ne želi trenutno), a prodati Suareza, za dobru lovu. Mislim da bi bar 30m eura, mogli uzeti za njega. I tih 30m eura pametno uložiti. Najviše mi se dopada Bent, koji bi bio jedini špic, uz dva prodorna krila iza njega, a koštao bi oko 20m eura. Ostalih 10m eura + ono što vlasnici ulože, dati za još jednog dobrog napadača, kao npr. Huntellar, Soldado, Doumbia, Remy, Ba, De Jong.

Dakle, ovakav sastav bih volio vidjet' naredne sezone:

---------------Lloris---------------
Glen---Skrtel---Agger---Enrique
---------------Lucas---------------
--------Gerrard----Sneijder------
Sessegnon-----------------Hoillet
---------------Bent-----------------

Klupa: Doni, Carragher, Kelly, Adam, Downing, Bellamy, De Jong.

Rješiti se slijedećih igrača: Kuyt (5m), Aquilani (6m), Joe Cole (3m), Pacheco (3m), Suarez (30m), Reina (22m), Aurelio (0m). Sve ukupno: 69m

Dovesti slijedeće: Lloris (22m), Sneijder (25-30m), Hoillet (0m), Sessegnon (10-15m), Bent (20m), De Jong (10m), Cissokho (6m). Sve ukupno: 95m

Toliko od mene. :D :mrgreen:
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.