NK Široki Brijeg

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 apr 2012, 11:53

Iznenadi me igra Dan jučer.Svaka mu čast.Ja sam mislio da on nije igrač koji moze igrati u Širokom al jučer sam vidio da moze.Znači i kod njega je problem glava.Raduje igra nasih domacih igrača iz naseg pogona sto bi trebao biti jos veci poticaj da se pomalo ubacuju juniori.Kad bi se vratili Kvesić,Zlomislić,Sesar,koja bi to ekipa bila :D ;) ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 apr 2012, 13:39

Jasta, najbolje da je prvih 11 iz Širokog ha. :) Ne mozete nikako biti sretni s time da vec sada imamo najvise svojih igraca sa profi ugovorima ccc. Uvijek ce netko faliti, uvijek. Taj luksuz sebi dopustaju najvece momcadi na svijetu, kamoli necemo mi.
A juniori se i tako i tako ubacuju, pa to je jasno po sastavu. Samo ogromna je prilagodba na seniorski, profesionalni nogomet, brojni ce propasti, koliko god talentirani bili, to mora svima jasno biti, nije to sve tako crno-bijelo i jednostavno. Al evo dobivaju prilike i pojedini iskoristavaju srecom, a na ostalima je da rade i budu zamijeceni, a prije svega strpljivi jer u Širokom sigurno se nece na stetu rezultata, osim silom prilika, ici iskljucivo s takvima nego po prirodnoj kombinaciji iskustva i mladosti koja od tih istih iskusnih trebaju nesto i nauciti i jednog dana zamijeniti, kao sto ce iduce il za par sezona i biti slucaj.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 apr 2012, 14:32

Svijetla je perspektiva širokobriješkog nogometa

ŠIROKI BRIJEG – Odavno širokobriješki nogometni premijerligaš nije imao jeftiniju momčad, te momčad s toliko domaćih mladih igrača, ali što je najvažnije i momčad čiji rezultati ne pate zbog toga. Dapače, rezultati su u tekućoj sezoni, bar u dosadašnjem dijelu iste, izvrsni. Širiokobriježani su drugi u prvenstvenom poretku, finalisti su Kupa BiH, a to su rezultati koje treba respektirati.

Istina, ima onih dušebrižnika koji se ne mogu pomiriti da je netko od tebe u datom trenutku bolji kao što je objektivno u ovom trenutku u bh okvirima bolji Željezničar, međutim čudi da od strane ovdašnje publike izostaje prava podrška tim domaćim mladim momcima, te da na utakmice nogometnog premijerligaša s Pecare u prosjeku dolazi tek par stotina onih najzigriženijih nogometnih fanatika.

Stoji konstatacija da su ovdašnji košarkaši svojim briljantnim rezultatima i izvedbama razmazili sportsku javnost i Širokog Brijega i šire, međutim u posljednje vrijeme se u i oko nogometnog kluba s Pecare počinju događati pozitivne stvari. Ponovno se osjeća taj momčadski duh, pa bez obzira što napadačka realizacija „šteka“ sveukupni dojam je uistinu i više nego pozitivan budući su Širokobriježani u 19 prvenstvenih nastupa tek dva puta poraženi, u Kupu su bez poraza. Da Željo nije tako dobar kao što jeste cjelokupna slika bi dobila još više na važnosti, međutim drugima se ne treba zamarati nego gledati prvenstveno u svoje dvorište.

A u širokobriješkom nogometnom dvorištu talenta itekako ima. Prekrasan je osjećaj bio ove srijede u Vrapčićima na uzvratu poluzavršnice Kupa BiH pratiti nastupe Danijela Kožula, Slavka Brekala, Maria Ljubića i Maria Kvesića, domaćih momaka koji su u odnosu na suparničke igrače djelovali kolosalno, a u Veležu sami ističu kako i oni već godinama nisu imali tako talentiranu momčad, pa bez obzira na svoj talent u uzvratu sa Širokim se nisu vidjeli.

Istina, stoji i konstatacija da su u ovoj momčadi odskočna daska Brazilci Wagner, Bajano i Marciano, te kapetan Šilić, kao i to da je tu jedan odličan vratar Luka Bilobrk, pa ministar širokobriješke obrane Vedran Ješe, ali ono što posebno raduje to su domaći momci koji izgaraju na terenu i koji znaju igrati.

Kožul je u tandemu s Marcianom na ovoj utakmici samo tako „razoružao“ domaće igrače, jednostavno je bio neprelazan, Ljubić je čistio ispred svog gola sve što je trebalo očistiti, baš kao i Brekalo, ovdašnji „Lucio“ koji zbilja sve više igrom podsjeća na maestralnog Brazilca. Pored obrambenih obaveza obojica su se stigli naprijed pridodavati koliko je trebalo, Ljubić čak asistirati za gol uputivši jedan centaršut, rezanu loptu ala Darijo Srna, koja bježi i od golmana, ali i obrambenih igrača, te pronalazi onoga koga i treba pronaći, glavu Maria Kvesića, koji se kao i na posljednjem prvenstvenom gostovanju u Vrapčićima pokazao kao pravi joker. Ušao i zabio i pobjedu donio.

Mnogi su se u širokobriješkim redovima pribojavali ovog susreta budući nije bilo Jeftona, Ivankovića, još od ranije ozlijeđenog Džidića, s nedovoljno oporavljenim Zakarićem na klupi, međutim kako su momci igrali treba im uistinu kapu skinuti. I njima i novom treneru Bloudeku, prije svega na taktičkim postavkama i vođenju, jer u Veležu i sami ističu kako ih odavno nitko igrom nije tako razbio na njihovom terenu, ponajprije s bedemom dvojice zadnjih veznih Kožul – Marciano, jer dalje jednostavno prolaza nije bilo.

Premda se prednost vodećeg Željezničara od 6 bodova u ovom trenutku doima ogromnom ona nikako nije nedostižna, posebice iz razloga što slijedi serija lakših utakmica za Široki Brijeg tako da je i tu u nastavku sezone svašta moguće, dok su u finalu Kupa u najmanju ruku izgledi i jednih i drugih podjednaki, posebice što je kod Širokobriježana vraćeno poljuljano samopouzdanje nakon ovih zadnjih nekoliko utakmica.

Za pohvalu su i vijesti iz omladinskog pogona širokobriješkog premijerligaša, jer su i juniori u finalu Kupa, prvi su u prvenstvu, a blizu vrha su i kadeti ovog kluba. Masa mladih kuca na vrata prve momčadi i za Široki Brijeg definitivno neće biti nikakav problem ukoliko Povjerenstvo za normalizaciju pri NS BiH donese uskoro odluku prema kojoj bi u svakom premijerligašu najmanje 20 posto igračkog kadra trebali sačinjavati domaći igrači.

Naime, Ivan Kvesić, Kožulj, Barišić, Kukavica, Marković, Buhač, Božić, Karačić, Marić, Ćorluka, Šudić, sve su to momci koji tek dolaze iz omladinskog pogona, od kojih dobar dio igra u mlađim reprezentativnim selekcijama, a među kojima ima itekakvog talenta i to je najveće bogatstvo širokobriješkog nogometa, igrači koji bi narednih sezona trebali stasati uz stare majstore poput Šilića, Ješe, Wagnera, Bajana, Marciana, Džidića...

Ono jedino što im još treba vaša je podrška draga publiko. Ali doslovno prava podrška kakvu ovi momci imaju od svojih vjernih Škripara, jer na Pecari se rađa jedna strašna nogometna generacija, nalik ovoj kakvu imamo u košarci i zbog te domaće djece ovaj projekt u svakom slučaju treba podržati.

NK Široki Brijeg kao klub to zaslužuje. Zadnjih sezona smo se zadovoljavali izlaskom na međunarodnu scenu što je sasvim u redu, a što i u budućnosti trebaju biti neki prioriteti jednog ovako uređenog kluba, ali vjerujemo kako isto tako nastupa razdoblje žetve trofeja i zato samo hrabro i sve za Široki, a Široki nizašto.

Danijel Ivanković / JAVNO.ba
dobar tekst..

inače Ješe potpisao još 2 godine..

mislim da napokon klub radi pravo i da će biti sve bolje i bolje..ovo mislim za eo ove potpise na vrijeme..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 05 apr 2012, 14:36

Pričam danas s jednim našim igračem na kavi, kaže on je Željo bolji od nas, ali je dosta privilegiran što se tiče suđenja. U gostima mu se sudi kao da igraju kod kuće
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 apr 2012, 14:44

SirAlexFerguson je napisao/la:Pričam danas s jednim našim igračem na kavi, kaže on je Željo bolji od nas, ali je dosta privilegiran što se tiče suđenja. U gostima mu se sudi kao da igraju kod kuće
Pitaj ga sta mu je falilo na Grbavici? Kakvo je sudjenje imao na Kosevu kad ste dobili Sarajevo? Kakvo im je sudjenje bilo u Gradaccu, Vrapcicima (2x), Trebinju, Travniku, Otoci, Banja Luci? Izgubili ste samo dvije utakmice na strani (Sloboda i Željo) i on prica o nekakvim privilegijama. Manite se suplje price, sto niko to nije pricao nakon prvih 7-8 kola kad je Željo kaskao za vodecim trojcem?
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 05 apr 2012, 14:54

Stole iz Bora je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:Pričam danas s jednim našim igračem na kavi, kaže on je Željo bolji od nas, ali je dosta privilegiran što se tiče suđenja. U gostima mu se sudi kao da igraju kod kuće
Pitaj ga sta mu je falilo na Grbavici? Kakvo je sudjenje imao na Kosevu kad ste dobili Sarajevo? Kakvo im je sudjenje bilo u Gradaccu, Vrapcicima (2x), Trebinju, Travniku, Otoci, Banja Luci? Izgubili ste samo dvije utakmice na strani (Sloboda i Željo) i on prica o nekakvim privilegijama. Manite se suplje price, sto niko to nije pricao nakon prvih 7-8 kola kad je Željo kaskao za vodecim trojcem?
nisu to suplje price mi smo najbolje to osjetili na svojoj kozi na grbavici,a i u mostaru ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 05 apr 2012, 15:05

Rosas7 je napisao/la:
nisu to suplje price mi smo najbolje to osjetili na svojoj kozi na grbavici,a i u mostaru ;)
Prvo čestitke Širokom na ulasku u finale i što su pokazali divu iz predgrađa gdje mu je mjesto!!!
Stole!Nije provokacija niti zezancija!Ali šta misliš da li bi na Grbavici sudac svirao penal kad bi nad Željinim igračem bio faul kao na Jacksonu u Mostaru!Normalno da je 0-0 i 75 minuti.Slažem se da je suđenje za klasu bolje nego zadnjih godina ali ipak Zrinjski je oštećen u utakmicama sa izravnim konkurentima za Evropu a suci nisu kažnjeni iako su te greške bile očite.Malo previše slučajnosti.Ispričavam se širokobriježanima zbog uzurpiranja njihove teme.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 05 apr 2012, 15:09

Zato i je bio kaskao
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 apr 2012, 16:23

SirAlexFerguson je napisao/la:
Zato i je bio kaskao
Nista mi konkretno nisi odgovorio. Ako imate lose sudjenje na strani, tj. ako niste privilegovani, kako osvojiste ovolike bodove na strani? Kako to da vas nisu pokrali u Sarajevu 3x, Vrapcicima, Trebinju, Travniku, B. Luci ... ?

Interesantno je to razmisljanje. Kaze da je Željo trenutno bolji ali u istoj recenici aludira da Željo donosi bodove sa strane jer je privilegovan. Znaci kad Široki pobjedjuje na strani to je zbog kvaliteta ali kad to radi Željo to je radi privilegija.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 05 apr 2012, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 05 apr 2012, 16:23

Kevin je napisao/la:
Svijetla je perspektiva širokobriješkog nogometa

Istina, ima onih dušebrižnika koji se ne mogu pomiriti da je netko od tebe u datom trenutku bolji kao što je objektivno u ovom trenutku u bh okvirima bolji Željezničar, međutim čudi da od strane ovdašnje publike izostaje prava podrška tim domaćim mladim momcima, te da na utakmice nogometnog premijerligaša s Pecare u prosjeku dolazi tek par stotina onih najzigriženijih nogometnih fanatika.
dobar tekst..

inače Ješe potpisao još 2 godine..

mislim da napokon klub radi pravo i da će biti sve bolje i bolje..ovo mislim za eo ove potpise na vrijeme..
A ima i realnih.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 apr 2012, 17:15

Nista Zeljo nije kvalitetniji od Širokog, i obrnuto, tu se radi o par nijansi, najvise iskazanih u vidu forme, Široki dok je bio u formi odskakao je, sad je Zeljo u formi i odskace, mada se i mi s novim trenerom, tocnije novim sustavom igre ponovno dizemo sudeci po prikazanim igrama, a te ekipe su u medjusobnim duelima pokazale da se radi o izjednacenim momcadima, uostalom to sve je i sam Osim rekao, da ne bi bilo da ja pametujem.
Široki ima OK sudjenje na strani, kao i Zeljeznicar, a o uvjetima kuci mislim da se nema sta pricati jer bolje sudjenje neces nigdje nego na Pecari dozivjeti, tako da, do kraja tko bude bolji nek osvoji prvenstvo i to je to.
...Život za Široki...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 apr 2012, 19:50

Jel netko od staijih forumaša sto je bio na utakmici cuo onaj govor na poluvremenu.Jel ono Titin govor,ne mogu se sjetit sta je pricalo???? :D ;) ;)

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 apr 2012, 08:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nista Zeljo nije kvalitetniji od Širokog, i obrnuto, tu se radi o par nijansi, najvise iskazanih u vidu forme, Široki dok je bio u formi odskakao je, sad je Zeljo u formi i odskace, mada se i mi s novim trenerom, tocnije novim sustavom igre ponovno dizemo sudeci po prikazanim igrama, a te ekipe su u medjusobnim duelima pokazale da se radi o izjednacenim momcadima, uostalom to sve je i sam Osim rekao, da ne bi bilo da ja pametujem.
Široki ima OK sudjenje na strani, kao i Zeljeznicar, a o uvjetima kuci mislim da se nema sta pricati jer bolje sudjenje neces nigdje nego na Pecari dozivjeti, tako da, do kraja tko bude bolji nek osvoji prvenstvo i to je to.
To je to a ne ona prica kako je Željo privilegovan ...
AMAR OSIM

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 apr 2012, 11:12

Boze moj, razliciti ce ljudi imati razlicita misljenja, sta ces.
...Život za Široki...

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 06 apr 2012, 15:21

Ješe: U Gabelu po pobjedu

Danas je u prostorijama nogometnog kluba Široki Brijeg održana konferencija za medije povodom utakmice 20.kola u kojem Široki gostuje u Gabeli.

Ujedno je i objavljeno da je Vedran Ješe produžio ugovor sa Širokim na još dvije godine s čim su zadovoljne obje strane.

„Produženje ugovora je logičan slijed, a ja sam jako sretan i zadovoljan i sa klubom i sa svojim statusom. Na meni je da opravdam igre i odigram kao i do sada.“, rekao je Vedran Ješe o ostanku u Širokom, a nakon toga se osvrnuo i na sutrašnje gostovanje njegove ekipe u Gabeli:

„Protiv GOŠK-a moramo ići na pobjedu. Moramo biti na dobroj razini i težiti napadačkoj igri. U prvoj utakmici smo vidjeli da su dosta težak protivnik ali moramo nametnuti svoj ritam i pobijediti.“

Zadovoljan produženjem ugovora Ješe i prolaskom Širokog u finale Kupa bio je i trener Bloudek koji je čestitao Ješi i klubu, te se osvrnuo na sutrašnji susret.

„Poslije psihološkog rasterećenja nakon prolaska u finale, idemo na podizanje forme i po skupljanje što više bodova. Široki je favorit u većini utakmica, a tako će biti i u Gabeli gdje ćemo ići na pobjedu.“, rekao je Bloudek.

Iz kluba su istaknuli da su prolaskom u finale Kupa ostvareni glavni ciljevi ove sezone ali i da ne odustaju od trofeja, barem jednog. Iako Željo ima 6 bodova prednosti sa Pecare poručuju da neće odustati od naslova.

Susret između GOŠK-a i Širokog na rasporedu je sutra u Gabeli s početkom u 16:00 sati.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 apr 2012, 16:19

čestitam vam Širokobriježani na zasluženom prolazu, ipak ste nas uštopali i zasluženo prošli, od kukanja nema ništa, idemo dalje, mi smo u prvoj tekmi propustili naše šanse.....

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 07 apr 2012, 16:37

povede gosk 1-0
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 07 apr 2012, 17:43

1-2 svaka cast ;)

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 07 apr 2012, 17:46

Ko ce kome nego svoj svome.. ;)
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 apr 2012, 17:47

Istina, sva tri pogotka su dali nasi igraci, u pravu si.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.