AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

romaaaa
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la romaaaa » 01 apr 2012, 21:15

najviše me je iznenadio Simplicio sa onim lobom :D

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 01 apr 2012, 21:19

slika
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 apr 2012, 22:00

^
gest vrijedan hvale.
drag mi je igrac ovaj bojan, fali mu dosta samopouzdanja jer talenat itekako ima ali nikako da se nametne i 'procepi'. navodno je zbog njegovog slabog ucinka ove sezone barca spustila otkupnu cijenu na samo 8 miliona sto bi po meni bio nelos potez ako bi se odlucili da ga potpisemo ali predobro mi to zvuci da bi bilo istinito, ko zna.
MCMXXVII je napisao/la:jos jednom se pokazalo da je odbrana najveci problem rome. nadam se da su novinska pisanja o potencijalim pojacanjima u napadu i veznom redu izmisljotina, a da sabatini i baldini ustvari rade na odbrambenim pojacanjima.
ako ne potpisemo barem dva odbrambena igraca onda nam definitivno slijepci vode klub.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 apr 2012, 23:22

al kako tadei komotno asistira ljudima za drugi gol, ono je nenadjebivo. a ovaj angel je tu haman godinu dana i ja jos od njega nisam vidio potez vrijedan hvale u ofanzivnom dijelu igre :roll:

markinho je ok i trebali bi ga uzeti za roster sljedece sezone od 18-20 igraca, nece se buniti ni da je na klupi i koristan je igrac, ima dobar udarac, tehniku i moze samo pomoci

lazio je najmanji problem za trece mjesto, oni ce dovoljno kiksati...mi smo problem, tj odbrana. leceu je sljedeca tekma biti ili ne, ici ce na noz i ocekujem penal kjera ili neku super dobru asistenciju igracima lecea
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 apr 2012, 07:15

Admir_Sa je napisao/la: ovaj angel je tu haman godinu dana i ja jos od njega nisam vidio potez vrijedan hvale u ofanzivnom dijelu igre :roll:
on kako je dosao u klub ja sam upamtio tri centarsuta: jedan u prvoj tekmi protiv cagliarija, drugi u derbiju a treci protiv palerma u gostima kad je borini zakasnio na loptu :lol: momak solidnu tehniku ima, krece se fino i nelos je u odbrani (iako i tu zna bespotrebno kiksat) ALI ima tu neku blokadu kad god bi krenuo naprijed, uvijek se vraca nazad i uopste ne 'probija' protivnicke igrace. ja se tjesim da ce to doci na svoje jer jos je mlad . . .
sto se tice ostatka odbrane, pogled na roster i na njihove greske ove sezone cini da cijenim ovo 6. mjesto kao da je scudetto :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 apr 2012, 23:14

MCMXXVII je napisao/la:jos jednom se pokazalo da je odbrana najveci problem rome. nadam se da su novinska pisanja o potencijalim pojacanjima u napadu i veznom redu izmisljotina, a da sabatini i baldini ustvari rade na odbrambenim pojacanjima.
j.angel i taddei, pored tottija su i danas bili najlosiji igraci u romi.
Zato uveliko radimo na dovodjenju Isle,sa njim bi puno dobili,po meni jos da dovedemo Suareza i Okamposa iz Rivera koji je sjajan igrac mozda bi i mogli se iduce godine boriti za skudeto ako nista bili bi sigurni da cemo osigurati ligu prvaka
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 04 apr 2012, 14:12

isla je nazalost puno blizi interu nego romi. suarez je dobar igrac, ali sumnjam da su u romi ludi da plate 30 miliona za igraca koji im nije potreban. taj ocampos ima 17 godina, ne vidim ga u prvom timu uopste, a kamoli da se s njim roma bori za skudeto.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 apr 2012, 15:24

čitam ako Roma obezbjedi treće mjesto imat će dodatnih 50 milliona za trošenje...

Sabatini izjavio da Roma ne želi Suareza i Palacia...kaže da je Roma zadovoljna sa trenutnim napadačima i da ima neke druge ciljeve...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 apr 2012, 16:33

IlPrincipino je napisao/la:čitam ako Roma obezbjedi treće mjesto imat će dodatnih 50 milliona za trošenje...

Sabatini izjavio da Roma ne želi Suareza i Palacia...kaže da je Roma zadovoljna sa trenutnim napadačima i da ima neke druge ciljeve...
Pa vala, ofanzivni dio ekipe im ej najmanji problem. Defanzivno su odron. Moraće se najmanje jedan ekstra stoper naći na listi želja, i bekovi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2012, 07:40

bekovi prije svega, jedan stoper i veznjak ili dva su ono sto nam treba i uz par tekmi uigravanja mislim da cemo biti spremni za velike stvari. sto se tice napadackog djela ekipe, jedini covjek koga bi volio da kupe je g.rossi jer je predobar igrac ali kako bi to vec bilo cisto razbacivanje s obzirom da nam je napad najsigurniji dio ekipe onda fakat cijenim ovaj fokus uprave na odbranu za koju i ptice na grani znaju da nam je rak rana. sve ove glasine su me bile pomalo zabrinule s obzirom da je vecina spomenutih igraca bila ofanzivno orjentirana ali zadnja izjava sabatinija mi daje nadu da su naucili na greskama napravljenim na ljeto i u januaru.

prema dosadasnjim glasinama ovako bi nam ekipa mogla izgledati iduce sezone:

...................................stek.......................................
isla - ogbonna/otamendi/garay - juan/bocchetti - j.a.angel/taddei
...................................DDR.......................................
....................m.sissoko..............pjanic..........................
..........borini.................osvaldo...................lamela..........

odbrani bi godilo jos koje pojacanje, pogotovo na lijevom beku i cinjenici da bi isla vrlo lahko mogao zavrsiti u interu al' do sad sam naisao samo na ova imena. rosi, burdisso, heinze i taddei bi bili dostojna zamjena za ovu odbranu gore. vezni red u ovom sastavu bi bio savrsena kombinacija trke, tehnike i pasova kojih za ekipu koja gaji odredjeni stil igre imamo previse netacnih. nadam se da cemo otkupiti i gaga, dovesti jos jednog veznjaka ili jednostavno otkupiti marquinha koji mi trenutno nit smrdi nit mirise. naravno, obavezno treba dati sansu mladicima koji se vracaju sa posudbe. ocekujem da zaigraju bertolacci i/ili florenzi koji iza sebe imaju jako dobre sezone, pogotovo ovaj drugi koji je najbolji igrac crotonea i sigurno nije nista manje kvalitetan od simplicia, greca i perrotte . . naprotiv.
napad je dobar, kako sezona odmice da se primjetiti da su sve uigraniji. borini, osvaldo i lamela bi bili moj prvi izbor a totti i bojan super zamjene i to je to.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 06 apr 2012, 12:17

Priča se da Sabattini posmatra Nemanju Tomića iz Partizana. Nepratim mnogo srpsku ligu, tako ako neko zna malo više o njemu nek se izjasni. Mislim da igra na sredini terena.....

Nadam se da ima samo isto prezime od Tomića kojeg smo viđali (neufemizam) u rominom dresu prije 15ak godina.....
:o :o
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 06 apr 2012, 12:33

pominje se da je Roma jako blizu dovodjenja Kuyta...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 06 apr 2012, 13:08

vecchie maniere je napisao/la:Priča se da Sabattini posmatra Nemanju Tomića iz Partizana. Nepratim mnogo srpsku ligu, tako ako neko zna malo više o njemu nek se izjasni. Mislim da igra na sredini terena.....

Nadam se da ima samo isto prezime od Tomića kojeg smo viđali (neufemizam) u rominom dresu prije 15ak godina.....
solidan u Partizanu,pa sad vidi bil Romi predstavljo pojacanje,igra desno/lijevo krilo ili veznog,ako misle pravit jaku Romu on sigurno nije kalibar za to,po meni cisti prosjek i nista vise ;)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2012, 13:26

IlPrincipino je napisao/la:pominje se da je Roma jako blizu dovodjenja Kuyta...
ne bih bas rekao da je jako blizu dovodjenja, vise je njegov agent izazvao nepotrebnu lavinu glasina spominjujuci romu kao klub za koji bi kuyt bio zainteresovan ukoliko napusti liverpool. daleko je to od realizacije a i cisto sumnjam u sve to s obzirom na njegove godine i poziciju koju igra.
sto se tice ovog tomica, taj nam nikako ne moze biti pojacanje . . .

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 06 apr 2012, 15:29

vecchie maniere je napisao/la:Priča se da Sabattini posmatra Nemanju Tomića iz Partizana. Nepratim mnogo srpsku ligu, tako ako neko zna malo više o njemu nek se izjasni. Mislim da igra na sredini terena.....

tomic je obican prosjek, ne vjerujem da je to istina, ima vec 24 godine, vec bi ga prodali do sad da imaju kome, a nadam se da ni ovo nije istina: TALIJANSKI Calciomercato predstavlja Dejana Lovrena kao jednog od najinteresantnijih mladih braniča u Europi, za čije bi se usluge ovo ljeto trebali boriti Inter i Roma.
"Iako relativno mlad, Lovren je standardni hrvatski reprezentativac, provjerena roba koja redovito nastupa u Ligi prvaka. Roma s njim ne bi pogriješila, a rupu koja će nastati povratkom Simona Kjaera s posudbe u Wolfsburg, Lovren bi svakako mogao zakrpati", stoji u tekstu pa se nastavlja.
"Momčad Intera, kao što je Moratti već najavio, na ljeto ide na remont. Previše je tu starih i tromih igrača koji su odradili svoje, a Lovren bi bio svježa krv u momčadi Nerazzura. Svakako dobra kupovina, pitanje je samo na kju će odštetu pristati Lavovi".
Problem je što je Lovren početkom siječnja potpisao novi ugovor s Lyonom do 2016. godine i momčad s Gerlanda neće ga prodati za siću. Sam Lovren je rekao da trenutno ne razmišlja o odlasku, ali da će u slučaju neke ponude na ljeto razmisliti što i kako dalje.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 apr 2012, 15:53

bolje comor iz sarajeva nego kuyt :roll: ako je šala onda je fakat neozbilja, a ako misle ozbiljno onda ode sve u pm
nema potpisa

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 06 apr 2012, 16:41

kuyt :lol: no comment..garay bi dobro dosao, a i neki lijevi bek..tadei i angel su se pokazali do sad tako da bi mogli biti samo zamjena
Unica grande amore

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2012, 16:51

ma *ebo kuyta, dolazi nam jovetic :mrgreen:
http://www.asromastreaming.net/2012/04/ ... r-jovetic/" onclick="window.open(this.href);return false;

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 06 apr 2012, 22:29

Evil Genius II je napisao/la:ma *ebo kuyta, dolazi nam jovetic :mrgreen:
http://www.asromastreaming.net/2012/04/ ... r-jovetic/" onclick="window.open(this.href);return false;
haha..e ne znam vala sta cemo s tim napadacima..taman se borini zagrijao za igru..kad bi djetic dosao, bila bi mu klupa :D
Unica grande amore

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 apr 2012, 08:58

Je li De Rossi produžio s Romom ?? - mogo bi se on lako lapit ako nije, a čini mi se da jeste
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.