BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2012, 17:07

Sad sam malo čitao ovo za Kagawu i tu priču da je odbio potpisat' novi ugovor i da želi da ide u Englesku.

Priča se razvija kako je Kagawa odlučio i kako želi još od sljedeće sezone da započne novi korak u karijeri u Engleskoj ligi.
http://www.borussen.tv/beitraege/aktuel ... ice=iphone" onclick="window.open(this.href);return false;

Kada su zvali Zorca da potvrdi, Zorc je rekao da pogledaju samo kad se taj tekst o Kagawinom odlasku/odbijanju potpisivanja ugovora pojavio. Pojavio se 1.aprila tj. na dan kad se zbijaju šale.
Bild je lukavo sačekao i objavio tekst 03.04. i tako svjesno povećao tiraž, znajući da nije riječ o ozbiljnom tekstu, ali su ipak odlučili da to upakuju i bombastično objave. Mamu li im.... :twisted:

Mada sam ja odmah napisao da mi ništa nije jasno, jer je dečko prije 20 dana rekao da bi još dugo volio ostat' u BvB-u.

Samo se svjesno podigla prašina da malo uznemiri navijače.
Dakle, ova priča da je već odbio ponudu BvB-a za produženje uopšte nije tačna. Stanje je još uvijek nepromijenjeno i samo se čeka Shinjijev potpis. Sad me i ne čudi da su Zorc i Watzke ostali smireni, znajući da se radi o neozbiljnom tekstu i oni su i bili i ostali više nego optimistični u vezi njegovog ostanka. ;)

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 apr 2012, 17:16

Valencia je napisao/la: Moze ga prodati za 35 milja odmah sad (profit 20 milja). Al' nece, ceka zrtvu koja ce iskesati 40 milja. I budi siguran da ce naletiti takav kupac. Covjek preselio u kucu, u stanu podstanar.

Poenta je da on zeli izvuci maksimum iz stana. To koliko je placen, to ga ne zanima. Ne mogu mu sada otici i rec; aje, bolan, daj mi prodaj stan za 25 milja. Sta hoces, bices dobar 10 milja. Sta ima veze sto stan vrijedi 35 milja :mrgreen: .

Ako hoces, mogu ti poslati broj na pp. Fino mu objasni primjer sa Kagavom, mozda ga smeksas :mrgreen: :lol: .

Drzi se ti podalje od ekonomije. Nisam ni ja ekspert. al' mi logika jos uvijek radi.
Super, znači ti si sad meni dokazo da je tvoj prijatelj kupio stan kako bi ga prodao za što bolje noFce, Znači taj primjer koji se povezuje sa ovim NIJE UPSOREDIV jer kagawa nije kupljen kako bi mu se nabila cijen ai kako bi on bio prodan jer to nije plan BvB-a. Inaće to ti nema veze sa ekonomijom nego baš sa logikom ili zdravim razumom, kako ti kažeš. **** ne želim te uvrijediti ali nedaješ mi prostora da to ibjegnem.

Znači ti daješ primjer kako se pumpa cijena neke stvari, u tvom slučaju stana, kako bi se na kraju na tom stanu što više zaradilo, a ja tebi pišem o primjeru koji je totalno drugačiji. Znači ja tebi "pišem o stanu" u kojem sam ja odlučio da živim i ne želim ga prodati bez obzira na cijenu. Problem je u tome što se meni sestra razboljelja - što ti u ovom smislu kagawi istiće ugovor - i sad ja njega moram prodati kako bi joj pomogao. Ne znam kak bi to na tom stanskom primjeru objasnio! :lol:
Valencia je napisao/la: Ovaj odgovor je dokaz tvoje slabosti. A boldirani odgovor na samopostavljeno pitanje udara direktno u mozak.

Zasto se Sancez, Pastore, Alves ili Hulk ne mogu porediti sa Kagavom!??

Nije sramota priznati gresku. Sramota je ignorisati i pravit se lud.
Ne razmem zaš si ovo pito? Sad si mi stavio riječi u usta. Ja tebi pišem o Gotzeu kao najskupljem igraču Bvb-a a ti mene pitaš za kagawu? :? wtf? U slijedećem replyu mi obvezatno na ovo odgovori...
Valencia je napisao/la: Opet nemas hrabrosti priznati gresku. A sto se tice navlacenja, sa ovakvim razmisljanjem moze navuci jedino klinku od 17 godina :mrgreen: .

Ti si napisao da je Manco na Ronaldu zaradio par milioncica kada se sve sabere i oduzme. Nisi razmisljao, pa si izvalio neshvatljivu glupost. Zasto u to ne uracunati lovu koju je MU zaradio na Ronaldu!?? Mozda Ronaldo nema zasluge za priliv novca!? Ne kontam te. Ronaldo je otplatio svaki peni koji je ulozen u njega. Pare od Reala su cisti profit.
:lol: Vidiš da se nemreš izvuči! Kada ti paše onda ti CR ili ti igraču pripicikneš uspjehe kluba pa onda gledaš kako je klub na njemu zaradio sa ovim extra stvarima, a kada pričaš o Kagawi onda pričaš samo o potencijalnoj odšteti. Znači kod CR di ti to paše ti kažeš

CR+MUTD - para ko blata

kod kagawe ti kažeš

samo Kagawa = glupa uprava mizeran novac

Razmisli malo, ja neam potrebe da se preseravam pred drugim klipanima. Ja sam to odavno prošao :twisted:

Valencia je napisao/la:Opet se pravis nevjest i ignorises. Pa necemo se tako igrati. Davno sam prokontao igrace kao sto si ti.
Ovakvu vrstu izraza si upotrijebi skoro nakon svakog citiranja. mislim da mi svi znamo što to znači bez nekog posebnog objašnjenja. nećemo mi bojim se više nikako, jer si mi u biti sa svojo "raspravom" dokazao da nisi moj nivo, a sad se ti pujaj do jutra ;) Ja inaće nema puno volje za rasprave, pa kad ih dobije sa nekim se nakratko zakačim. Ovaj puta sam nažalost svoju energiju krivo usmjerio, al dobro bar samnaučio kako razmišljaš pa ću u budućnosti izbjegavati tvoje postove. nemoj se čuditi kad ti ja nakon što napišeš odgovor na ovaj moj post, neću odgovoriti i kada će tvoja biti zadnja, pa ćeš nakratko osjetit osječaj satisfakcije i pobjede, pa ćete taj osječaj brzo proči te ćeš osjetit neku čudnu glupost kao da stvar nije završena, da si mi još puno toga htio reći i da si na kraju popušio...Pisat ćeš ti svakojake gluposti, no kada to osjetiš i svima to prešutiš, sjetit ćeš se ovih mojih riječi i **** ćete to bar tjedan dana, ovisno o tome koliko frekventno ću ja pisati postove, ati ih čitati ne bi li vidio da spomenem tvoje ime u njima...Ali pazi ja možda ja lažem...možda ti i odgovorim...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 apr 2012, 17:53

Semir bvb je napisao/la:Sad sam malo čitao ovo za Kagawu i tu priču da je odbio potpisat' novi ugovor i da želi da ide u Englesku.
Mislim da si kagawica oće još malo nabit plačicu ili traži isto tako neku klauzulu. Ne znam, neam dojam da je BvB u slučaju Kagawe otišao na sam rub i mislim da to kagawa miriše. ne znam ja kad ga vidim imam dojam da on OBOŽAVA BvB, a i di ćeš bolji ili prikladniji mentalitet ljudi u jednoj europskoj zemlji za Japanca, nego u švabiji :D

neću pretjerivati i reću ću da se NADAM da će produžiti, a ako ne, nadam se da bute dobili minimalka 20 milja za njega, pa će bar biti para za neke druge igrače...Ne bi bilo dobro da se preveč toga proda da ga ****...Reus će biti **** pojačanje, no ako ode Kagawa, bvB bi trebao dobro promisliti o još jednom EXTRA pojačanju, ako ga ima na tržištu. Ja takvo pjačanje ne vidim da ga ****. Schieber bi ziher bio dobra zamjena za Barriosa, al to nije to extra pojačanje ak me razmete. reus je baš bio taj igrač koji BvB-u sjeda ko budali šamar. Takvog još jednog na bilo kojoj drugoj poziciji ja ne vidim. Sam ne želim da se u bvb-u sjebu pa da ne odu negdje u vukojebine JA i dopelaju nekog nedresiranog konja...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 apr 2012, 17:54

anton 1983 je napisao/la: :lol: Vidiš da se nemreš izvuči! Kada ti paše onda ti CR ili ti igraču pripicikneš uspjehe kluba pa onda gledaš kako je klub na njemu zaradio sa ovim extra stvarima, a kada pričaš o Kagawi onda pričaš samo o potencijalnoj odšteti. Znači kod CR di ti to paše ti kažeš

CR+MUTD - para ko blata

kod kagawe ti kažeš

samo Kagawa = glupa uprava mizeran novac

Razmisli malo, ja neam potrebe da se preseravam pred drugim klipanima. Ja sam to odavno prošao
Da ne davim raju uzaludno raspravom u kojoj je vec odavno sve kristalno jasno. Jos cu se osvrnuti na ovaj dokaz tvoje zbunjenosti i nepovezanosti.

Gdje to kazem za Kagavu. Isti je slucaj sa Kagavom kao i ostalim fudbalerima. Naravno, korist od Kagave ne moze biti ista kao od Ronalda. Ipak je on izuzetno koristan igrac, uveliko doprinosi dobrim rezultatima i sigurno ima znacajan udio u profitu od marketinga. On je odlican adut za azijsko trziste. Taj momak je hodajuca vrecurina para. Kolika god bila njegova plata, on ce za klub zaraditi dosta vise. Kada ode u neki drugi klub to ce biti samo gratis.

A to hoces reci da Ronaldo nema zasluge za uspjehe kluba!? To se kao ne treba isticati, to kao nije slucaj!? Boze me oslobodi, sa kim ja gubim vrijeme. Imao si ti i dobrih komentara, ali si u ovoj prici totalno pogubljen. Ne znas je l' si pos'o il' si dos'o.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 apr 2012, 18:03

anton 1983 je napisao/la:neću pretjerivati i reću ću da se NADAM da će produžiti
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa kako sad ovo majka mu stara!?

Pa jesi li napisao da za njega nije bilo para nakon sto su produzili ugovor nekolicini igraca na kraju prosle sezone!? Jos su doveli Rojsa koji je skupo placen i ima veliku platu. Otkud onda pare za Kagavin novi ugovor!???

Nemoj mi samo reci da ovako ozbiljan klub na kraju prosle sezone nije znao sa kolikim ce budzetom raspolagati u narednoj sezoni, pa da radi toga nisu produzili Kagavi ugovor. Tek su naknadno SKONTALI da imaju 18 mil. e i sredstava za veliku platu Rojsu, pa onda Geceu i na kraju Kagavi. To nikako nisu mogli znati na kraju prosle sezone :mrgreen: :lol: .

Idi Antone sa ove teme, dosta smo se smijali :mrgreen: :lol: .

EDIT

Sada sam shvatio. Bilo je vise nego logicno, ne znam gdje mi je bila pamet. Desilo se sljedece,.. Uprava je na kraju sezone odlucila produziti ugovore nekolicini igraca,.. Kada su vidili da im je nestalo para, sjetili su se da je ostao Kagava, mozak tima i covjek kojem ubrzo istice ugovor. Pih, kakava greska, produzili svima, a zaboravili Kagavu i Gecea. Mozda je razlog njihova visina. Ko ce sad to znati. Onda odjednom, paf, padaose pare sa Marsa,... Dortmund istrese 18 mil. e i veliku platu za Rojs. Kontaju, 'ebo te, opet smo zaboravili na Kagavu. Sta sad da radimo. Opet, paf, pade jos para, produzise ugovor Geceu uz veliku platu. Aaaaa, jbt, opet izvisio Kagava. Iii, opet, paf, pade jos para i sada nude ugovor Kagavi. Samo se sad pitaju da li su zakasnili.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 apr 2012, 18:28

slika

:(

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 apr 2012, 18:47

Pa Antone dragi znalo se jucer da nece ici u Vukojebinu. Trebao bi nastupiti sutra za BVB II protiv Kolna. ;)

Cisto sumnjam da ce startati i protiv Bayerna, vjerovatno udje u drugom poluvremenu.

Perisa ce vjerovatno uletiti u startelf umjesto Grossonje protiv Maginog ghnoja.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 06 apr 2012, 19:16

Bilo bi dobro pustiti Perisica od prve minute,zasluzio je 100%!!!
Mislim da ako mu da sansu da ce ginuti na terenu,zeljan je igre i dokazivanja!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2012, 23:08

Hare_BvB je napisao/la: Perisa ce vjerovatno uletiti u startelf umjesto Grossonje protiv Maginog ghnoja.
smopiBVB je napisao/la:Bilo bi dobro pustiti Perisica od prve minute,zasluzio je 100%!!!
Mislim da ako mu da sansu da ce ginuti na terenu,zeljan je igre i dokazivanja!
I ja sam prilično ubijeđen da će Periša sutra startat' meč. Iz današnjih izjava i čitanja između redova da se zaključit' da će 95% zaigrat umjesto KG, a da će ovog odmarat' za srijedu i Bayern pa da on i Schmelle udvajaju Robbena ;) .
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2012, 00:37

Hare_BvB je napisao/la:Trebao bi nastupiti sutra za BVB II protiv Kolna. ;)

Odustali su od te varijante...trebao bi biti u timu protiv Bayerna ali maksimalno par minuta da dobije.

Sto se tice Perisica krajnje je vrijeme da dobije priliku u prvih 11 a Greuskreutz nam svejedno treba odmoran u srijedu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 apr 2012, 02:59

Da ja i zaplivam uzvodno! :lol:
Valencia je napisao/la:Radi se o kardinalnoj gresci uprave kluba. Ja se iskerno nadam da ce popraviti gresku i da se u ovakvu situaciju vise nece dovesti. Vidjet cemo.
Ovako, Kagawa je doveden 2010. za 350 somica, potpisao je na 3 godine uz bruto platu oko 1.2 milke. Briljirao je pola godine, zatim slomio nogu u januaru 2011. Potom je pauzirao 6/7 mjeseci, jos tri mjeseca hvatao formu, pa je poceo ponovo briljirati u poslijednjem "kvartalu". Zakljucak je da se na Kagawu nije "mislilo" skoro godinu dana.

U tih godinu dana, ta ista uprava je produzila najmanje 10 ugovora + Zorc i Klopp (masna plata :mrgreen: ). Svaki taj ugovor je najmanje uduplao dotadasnja primanja svih potpisnika. Umsatz za plate je povecan za minimalno 10 miliona. Prosjecno produzenje je bilo 3 godine. To je dodatnih 30 miliona koji moraju imati pokrice u naredne tri godine. Prije par dana produzen je ugovor i Gotzeu uz bruto platu od skoro 5 milki (ugovor na 4 godine = 20 milki koje se moraju pokriti).

U medjuvremenu su kaparisani Reus za 17.5 i supertalentirani Bittencourt za 3 milke. Posto BVB nije otisao u minus tokom ljetnog prelaznog roka (prodaja Sahina za 12, kupovina Gunde i Perise za po 6 milki ) + 25 milki od plasmana u CL, vidmo da su iz tog pota finansirani navedeni transferi.

Nadalje, Dortmund (jedini klub u Njemackoj cije su dionice licitirane na berzi = visoki rizik) je 2005. imao akumulirani gubitak u iznosu od 70 milki (koji je premasivao kapital drustva) - razlog tolikog gubitka su bile ogromne plate koju su dugorocno “pokrivane” na bazi projiciranog prihoda - zargonski receno, ljudi koji su tad vodili klub su bili sigurni da ce BVB igrati LP kontinuirano u periodu 2002-2005, a to se nije desilo). U martu 2005 klub je bio blizu bankrota, no tada je podignut dugorcni kredit od 200+ milki s dospjecem oko 20 godina, te je rasprodano pola imovine kluba, da bi se pokrili gubici i pripjele obaveze (prvobitna godisnja rata od 10+ milki je sada reducirana na nesto ispod 4 miliona). Plate igraca su drasticno smanjenje, sve sto je valjalo otislo je iz kluba u narednih godinu dvije. Klub je u potpunosti restruktiran. Ako se ne varam, BVB deset godina nije imao transfer od 6+ milki do januarskog trasnfera Reusa.

Klapa na celu s Watzekom je uz ovakve ogranicene mogucnosti, za 6 godina vratila titulu u Dortmund, stoga pripazi kad se naredni put nakanis “oseknuti” na upravu Dortmunda. :mrgreen:

Also, nisam bas siguran da si najbolje upoznat s nacinom poslovanja klubova u Njemackoj. :mrgreen: Nijedan klub ne smije biti u vecinskom privatnom vlasnistvu, stoga te paralele koje vuces s Pijetlovima i inim engleskim i europskim klubovima ti vise nikad ne smiju biti osnov za kritiziranje poslovanja BuLi klubova. Zbog takve vlasnicke strukture, njemacki klubovi su finansijski ograniceni + surov zakonodavni rezim koji ne dozvoljava gomilanje gubitaka kao sto je to slucaj u ostalim ligama. Npr. Mansour, Abramovic, Berlusconi, pumpaju pare u klub i pokrivaju gubitke jer je klub njihovo vlasnistvo. Sad se vjerovatno pitas odakle Bayernu toliko pare? Vrlo jednostavno – najbogatija europska pokrajina je u njhovom zaledju. Bayo je je” vitalni nacionalni interes” za Bavarce, Audi i slicni giganti kroz sponzorstvo pumpaju ogroman novac u Enesov klub. Cak su im stadion napravili, a ko falan ga Bayo sad nesto otplacuje. :lol: Usput imaju budzet za plate od oko 130 milki, a BVB svega 42. Zasto je to tako? Uz gorenavedno, BVB je samo jedan od jakih BuLi klubova iz NRW oblasti (Schalke, Kusen, Gladbach, Koln, etc), dok je Bayo jedini uz Nurnberg i Augsburg iz Bavarske (oba su trenutno donji dom BuLi).

Struja je sve jaca, skapah. :lol:

Suma sumarum... na vakat se krenulo u produzenje ugovora s Kagawom, nude mu se 3+ miliona, a za nesto vise klub nema pokrica, jer ne smiju ici u rizicno projiciranje prihoda kao nekad. Znamo kako se to zavrsilo. Plus, ako se udovolji Kagawinim zahtjevima za vecom platom, sta mislis kako ce Hummels, Subotic, Pisonja, etc, gledati na to?

Watzke & Co rade perfektan posao u Dortmundu. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 apr 2012, 10:47

Hare_BvB
Klapa na celu s Watzekom je uz ovakve ogranicene mogucnosti, za 6 godina vratila titulu u Dortmund, stoga pripazi kad se naredni put nakanis “oseknuti” na upravu Dortmunda.
Ja kao nezavisni kriticar ( :mrgreen: ) imam neotudjivo pravo kritikovati koga hocu :mrgreen: . Kult licnosti ne stanuje kod mene. Niko nema amnestiju na greske. Kad nema veliki Fergi, ne moze imati ni 'nekakav' Vacke :mrgreen: .
Also, nisam bas siguran da si najbolje upoznat s nacinom poslovanja klubova u Njemackoj. Nijedan klub ne smije biti u vecinskom privatnom vlasnistvu, stoga te paralele koje vuces s Pijetlovima i inim engleskim i europskim klubovima ti vise nikad ne smiju biti osnov za kritiziranje poslovanja BuLi klubova.
Greska. Ne mogu kritikovati poslovanje kada nisam involviran u tako komplkesan posao. Mogu kritikovati transfer politiku. Uprava je uradila nevjerovatno dobar posao, ali ta nas cinjenica ne bi trebala obavezati na sutnju kada se desavaju ocigledne greske.

Ja kritikujem nesposobnost uprave da zadrze najbolje igrace ili ih dobro unovce ako ih vec moraju prodati. Stutgart je dobro unovcio Gomza, Volfsburg Dzeku, a Dortmund za Sahina dobi nekakav sitnis. Takva greska se ne moze vezati sa prirodom vlasnicke strukture. To nema nikakve veze sa vlasnickom strukturom. Da tragedija bude veca isto se moze desiti sa Kagavom. Dakle, u dvi sezone dva najbolja igraca mogu otici za sitnu lovu. To vec ne moze biti slucajnost. Nesto je krivo postavljeno.
Ovako, Kagawa je doveden 2010. za 350 somica, potpisao je na 3 godine uz bruto platu oko 1.2 milke. Briljirao je pola godine, zatim slomio nogu u januaru 2011. Potom je pauzirao 6/7 mjeseci, jos tri mjeseca hvatao formu, pa je poceo ponovo briljirati u poslijednjem "kvartalu". Zakljucak je da se na Kagawu nije "mislilo" skoro godinu dana.
Kako se nece misliti :shock: !? To ne moze biti opravdanje.

Jesi li u prosloj sezoni sa dobrim procentom vjerovatnoce mogao pretpostaviti da ce Kagava biti veliki igrac!?? 'Ebo ga ti, na sva usta smo hvalili Kagavu na ovoj temi. Nemoguce da su ga ljudi u Dortmundu pogresno procjenili. Ako i jesu, opet su napravili veliku gresku.
U tih godinu dana, ta ista uprava je produzila najmanje 10 ugovora + Zorc i Klopp (masna plata ). Svaki taj ugovor je najmanje uduplao dotadasnja primanja svih potpisnika. Umsatz za plate je povecan za minimalno 10 miliona. Prosjecno produzenje je bilo 3 godine. To je dodatnih 30 miliona koji moraju imati pokrice u naredne tri godine. Prije par dana produzen je ugovor i Gotzeu uz bruto platu od skoro 5 milki (ugovor na 4 godine = 20 milki koje se moraju pokriti).
Argument broj 1: Kagava je za Dortmund vazniji igrac od ovih sto su potpisali ugovor na kraju sezone. Dakle, morali su rjesiti njega, pa ostalim sta ostane. Tako bi trebali raditi ozbiljni klubovi. Lijepo sam rekao, prvo se rjesavaju problemi generala, pa se onda gleda sta pjesadija treba. Ili drugi primjer koji sam naveo... Zamisli da Red Bul svim inzinjerima obnovi ugovore, a onda za kraj ostave Adriana Julija. Jbg, Adrian, sfuckali smo dosta para na ostale inzinjere, za tebe je ostalo toliko i toliko. To je suludo. Kagava je mozak tim, jedan od najboljih igraca u Evropi na svojoj poziciji. On mora biti prioritet.

Argument broj 2: Dortmund je imao pare za Kagavin novi ugovor. To je postalo kristalno jasno nakon sto su doveli Rojsa. Ako je vec problem za parama, zar nije logicno zadrzati dokazanog Kagavu i odustati od Rojsa!?? Kagava bi se sigurno zadovolji sa platom koju su dali Rojsu (+ usteda od 18 mil. e). Zasto to nisu napravili!? Imas li neko logicno objasnjenje? Nemoj mi samo reci da na kraju prosle sezone nisu znali sa kakvim ce budzetom raspolagati u ovoj sezoni. To nema nikakvog smisla.

Argument broj 3: Zasto mu na kraju prosle sezone nisu ponudili ugovor od 3+ mil. e. Ja vjerujem da bi prihvatio. Ponovo se postavlja pitanje, jesu li na kraju prosle sezone znali da ce raspolagati sa ovoliko novca nakon pola godine!?? Morali su znati, posebno jer tada nije bio u planu trosak od 18 mil. e (+ 3 za tog talenta) i velika plata koja sljeduje Rojsa.

Sve ovo nema nikakvog kontakta sa logikom i cinjenicama. Ocigledno da je po strani nesto drugo. Branite neodbranjivo.
Suma sumarum... na vakat se krenulo u produzenje ugovora s Kagawom, nude mu se 3+ miliona, a za nesto vise klub nema pokrica, jer ne smiju ici u rizicno projiciranje prihoda kao nekad. Znamo kako se to zavrsilo. Plus, ako se udovolji Kagawinim zahtjevima za vecom platom, sta mislis kako ce Hummels, Subotic, Pisonja, etc, gledati na to?
Na vakat, kao i Sahinu!? Sada se mogu oslonuti samo na dobru volju i emocije Kagave. U slucaju Sahina se pokazalo da su emocije prilicno varljive :mrgreen: . Doveli su se u takvu situaciju da se pitaju mnogo manje nego bi bio slucaj da ima visegodisnji ugovor. Oni se sada ne pitaju previse. Ako zeli otici moraju ga prodati daleko ispod njegove realne cijene. Ako ti tu ne vidis katastrofalnu gresku, onda stvarno ne znam sta je za tebe greska.

Nadji mi jos neki ozbiljan klub koji najboljim igracima obnavlja ugovore kada udju u posljednju sezonu ugovora. Mozda onda i povjerujem da rade na vrijeme.
Watzke & Co rade perfektan posao u Dortmundu.
I na kraju dokaz paganstva i kulta licnosti :mrgreen: :lol: .

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 07 apr 2012, 12:11

Danasnja utakmica...po meni nimalo lagana,vukovi u finoj formi ali mislim da ako budemo igrali kako znamo bez padova u igri,mozemo ih dobiti hladno :D Treba pripaziti na Helmesa i Mandzu,mogu ni iz cega zabiti...Nadam se da necemo to dozvoliti!! WOL : BVB 1:3 -moja prognoza :D

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 07 apr 2012, 13:16

@Valencia 8-) kad sam ja davno rekao da si ti daleeeeko najbolji forumaš ovdje...pišeš daleko najobjektivnije postove ovdje, e sad što neke istina zaboli ponekad...šta se može...Svaka čast, keep it up !

Da ne bude skroz off, SRETNO BVB, zadeverajte nam malo ove bavarce, pomozite braći u bijelom... :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 apr 2012, 13:57

Vidjet ćeš Hare da će ti se s vremenom stvari i u bvB-u poćeti mjenjati ako ćete redovno ulaziti u LP. ulagat će se sa više sigurnosti i sa većim zaleđem. Dio di si napisao:
Hare_BvB je napisao/la:
U tih godinu dana, ta ista uprava je produzila najmanje 10 ugovora + Zorc i Klopp (masna plata :mrgreen: ). Svaki taj ugovor je najmanje uduplao dotadasnja primanja svih potpisnika. Umsatz za plate je povecan za minimalno 10 miliona. Prosjecno produzenje je bilo 3 godine. To je dodatnih 30 miliona koji moraju imati pokrice u naredne tri godine. Prije par dana produzen je ugovor i Gotzeu uz bruto platu od skoro 5 milki (ugovor na 4 godine = 20 milki koje se moraju pokriti)...........

Watzke & Co rade perfektan posao u Dortmundu. :mrgreen:
razlika će biti u tome što će BvB "planirati" unaprijed na način kao da će se ući u LP, a ako im se omakne jedna sezona bez nje, biti će dovoljno zaliha da se te jedne godine bez i te Lp ili ti tih 20 milja preživi. Kad ti jedan od njih 10 pobjegne onda nemreš reći da loše radiš. Jer da se recimo potpisalo sa Kagawom, a sa hummelsom ne opet ne bi bilo dobro. Podsjeti me to na moju staru kad sam bio klinac, dođem doma, i velim dobio 5 iz Njemačkog, 5 iz Engleskog, 1 iz fizike, pa kako 1 iz fizike, one petice uopće više nisu bitne :D

Eventualni odlazak Kagawe nebu bvB ubio jer bu te dobili lepe pare i sve dok ne odu Gotze i Hummels, nebu BvB imao problema po pitanju opadanja kvalitete ekipe.

Glavno je samo da se Hummels i Gotze što duže zadrže u klubu, na uštrb nekih drugiih igrača. Sigurno je da bi mi i Sahin spadao u te igrače, ali što ćeš kad je on imao neke druge želje.

Samo malo me zasmetalo ovo sranje o Bayernu :mrgreen:

Inaće Bayern sam otplaćuje stadion, ali je grad mora uložiti u infrastrukturu, koja je koštala PK, da bi se do njega došlo...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2012, 15:10

Perisic i zvanicno u prvih 11...Gundogan i Kehl na sesticama.

Ofanzivno od prve minute :!: :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 apr 2012, 15:11

Borussia Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Kuba, Kagawa, Perisic - Lewandowski

Ovo je sastav od malo prije sa BVB sajta. Dakle, Perišić će igrat' umjesto KG. Bender ostaje opet na klupi ;) .

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 07 apr 2012, 15:13

momci,za pola sata je okršaj :D :D :D :D :D ja kažem da pobjeda BVB-a ne dolazi u pitanje,jer su bolji klub i zato sam mirno stavio 2-cu na svom tiketu kad je u pitanju klub koji vodi klopp i njegova kompanija :D :D :D ,e sad,da imamo teeeežak zadatak,itekako imamo,ali . . . .naše vedete su momci sa zrelim načinom razmišljanja i sa nevjerovatno istančanom taktikom za domaće ekipe i to treba da raduje . . . još uz to kad se doda onaj nesretni remi sa švabama,te volja za iskupljenjem onda pobjeda neće doći u pitanje . . . NURR DER BVB

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 07 apr 2012, 16:43

Igra brate ova Borussia, što jest jest. Ne mogu vukovi ništa, ni na svom terenu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 apr 2012, 17:21

Smijem se kladiti da je Haretu (kao i meni, doduše) srce na mjestu.
Lewandowski :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.