NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 apr 2012, 18:38

Zeljovac_1921 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Itekako je faul Griffina u napadu,po svim kosarkaskim pravilima...Svako koristenje 'off' ruke u ofanzivne svrhe je faul,ali je ovo bilo extra zakucavanje pa su mu progledali... ;)
Pa pogledaj poziciju Gasola, kakav faul ba, da zavrsimo ovu diskusiju pogledaj da je Gasol bio u polu-krugu, odbradbeni igrac ako je u polu-krug automatski se svira protiv odbrane.
Nisam obratio paznju na polukrug,govorim o 'off' ruci Griffina....Ako je u polukrugu,zna se da nema faula...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 apr 2012, 18:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Itekako je faul Griffina u napadu,po svim kosarkaskim pravilima...Svako koristenje 'off' ruke u ofanzivne svrhe je faul,ali je ovo bilo extra zakucavanje pa su mu progledali... ;)
Pa pogledaj poziciju Gasola, kakav faul ba, da zavrsimo ovu diskusiju pogledaj da je Gasol bio u polu-krugu, odbradbeni igrac ako je u polu-krug automatski se svira protiv odbrane.
Nisam obratio paznju na polukrug,govorim o 'off' ruci Griffina....Ako je u polukrugu,zna se da nema faula...
+1 al svejedno ovako ic laktom ne znam gdje da si, preko koga skaces i zakucavas nije fino nikako
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 apr 2012, 18:42

kompromis: podbacivanje. zdrao.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 05 apr 2012, 18:42

NEZALAGANJE je napisao/la: Nisam obratio paznju na polukrug,govorim o 'off' ruci Griffina....Ako je u polukrugu,zna se da nema faula...
Znam ja za off ruku jarane, ali u ovoj situaciji je cist faul/kos, pogledaj opet poziciju Gasola, cisto se vidi da je u polu-krugu, sto je automatski faul protiv odbrane.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 apr 2012, 18:43

LenBias je napisao/la:kao prvo, jadan ne bio, ja nisam spomeno jamesa u kucanjima, dodji sebi, spomeno sam samo da je smijesno kako uz svako skoro blakeovo kucanje se veze "zakucavanje godine", kao drugo, ni ti ni neko peti, deseti, stoti ne moze opovrgnut da je oko blakea ogromna kolicina hajpa koji nije bas toliko sad zasluzio, dobar je al ni blizu ko sto se prica i pokusava ljudima bacit da oni prime i povjeruju to, kao trece, i to je zadnje, tesko tebi kao imas 25 godina ko sto kazes a ides okolo izmisljas stvari i mjenjas ljudima nadimke ne bi li eto nekako bar ispo faca kad ne mozes nikako drugacije, cao cao veliki nba znalce, smijeh, smijeh, smijeh

ps. grifin je napravio nad gasolom faul u napadu i to svako ko zna pravila kosarke treba da zna
Pa da li si ti bas toliki bukvalac? Fan si LBJ-a i ne znam zasto toliko ne volis Griffina, prvo na MVP ga tamo spominjes kako je hajp oko njega, pa covjek leti zrakom, normalno da ce se spomenuti njegovo ime kada su kucanja u pitanju, zato sam ti rekao eto nek James zna kucati, jer si ti njegov fan. Veci hajp oko Griffina je bio prosle godine nego ove sada.
Tesko meni ako pokusavam da ispadnem faca ovdje :lol: . Da hocu da ispadnem faca, pisao bih smijeh, smijeh, smijeh :D .
To za faul i pravila kosarke, opet se vracam na tvog miljenika, imao je milion situacija gdje pravi korake, gdje glumi prekrsaje, gdje se naslone na protivnika pa opet dobije kos i slobodno i malo ko napise nesto, a evo Griffin to uradio i nista faul u napadu, hajp oko Griffina zato mu pustaju bla bla bla.

Btw. koliko ti imas godina?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 apr 2012, 18:56

koraci u nba su poznata stvar da se ne sude, pa svaki igrac iz nba da igra u eu negdje imo bi ogroman broj koraka dosudjenih dok se ne privikne (i ako se ikako privikne), to nije nista novo samo se to kod jamesa najvise gleda i to je to, nesto si ti fulo, ja nisam fan jamesa, ni pod razno, al za razliku od drugih ne omalovazavam ga, lik je zvijer sto se tice kosarke i trenutno najbolji kosarkas na svijetu, to brojevi pokazuju i to je tako pa se sad neki mogu radovat neki tugovat, kako im volja, za miami ne navijam kako je james preso njima nego vec jedan dugi vremenski period, bas duzi, ne prosipam suplju kako sam navijo od maaaaalih nogu kao jer nisam mogo, nije se imalo gdje gledat nba tad kod nas, milion stvari al nekako od poslije rata tj nekoliko godina nakon njega pratim to sve tj kad se barem negdje nekad moglo pogledat nesto od nba, eto toliko navijam za miami (doduse tad su svi navijali i za cikago i lejkerse, takvo bilo stanje na balkanu al necemo o tome, ja sam izmedju ta dva tima navijo za cikago, zbog pipena a ne jordana za divno cudo), kakav james i kakvi bakraci, mislim da ti to daje uvid isto i u to koliko imam godina ;) nastavi ti svoje teorije da pises, meni ne smeta, ali tebi ocigledno smetaju moje pa pises neke gluposti, mjenjas u pogrdne tudje nikove na forumu itd itd itd, veoma zreli potezi nema sta, nadam se da sad barem imas mali uvid u stvar, izleda da ti je to trebalo ne bi li ti bilo lakse :)

izvinjavam se svima unaprijed ako ima gramatickih kakvih gresaka jer mi je stvarno mrsko gledat sta i kako sam napiso kad toliko toga napisem, pozdrav
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 05 apr 2012, 19:08

Igral ovaj Rose napokon večeras?
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 05 apr 2012, 19:13

Majko draga kakvi su ovi Clippersi glup tim...da nema Paula bili bi vjerovatno tim sa najnizim koeficijentom inteligencije ikada :D

Jos ovi novinari i ovi sa nba.com kad pocnu forsirat Griffina muka mi bude, sinoc "dunk of the year" :lol: jest naravno :lol:

Lik fula dva slobodna bacanja i osusi se, ni mrezice da pogodi i on kao superstar...ocekujem uskoro da se novinari sagnu da im prsce po celu

Izvinite sto me ponijelo al stvarno ovi Clippersi...izgleda da 11 igraca u timu misli da je bit kosarke u tome kako ces zakucat, o fazonima da ne pricam

Napravi prekrsaj na Gasolu, polomi ga i onda nesto kao ljut gleda ga...ko sila sam, jak sam :lol: Kad pogodis slobodno bacanje pricat cemo...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 05 apr 2012, 19:19

delpiero20 je napisao/la: Napravi prekrsaj na Gasolu, polomi ga i onda nesto kao ljut gleda ga...ko sila sam, jak sam :lol: Kad pogodis slobodno bacanje pricat cemo...
Kakav prekrsaj? Fino sam objasnio da je ne moguce da je ono prekrsaj. 2 puta je zakuco, meni je onaj prvi cak i bolji. Sta vam smeta Griffin, lik zna zakucat, sta ima veze sto je prosjek u svemu ostalom, neka malo dinamicnosti u tekmi.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 apr 2012, 19:33

BG je strasan igrac. odlican skakac sa nevjerovatnim odrazom. sto se tice suta, kamenjar klasicni. a sto se tice gasola faul cist ko suza. kako je krenuo sada ce i sakama udarati prvo pa zakucavati...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 05 apr 2012, 19:37

delpiero20 je napisao/la: Napravi prekrsaj na Gasolu, polomi ga i onda nesto kao ljut gleda ga...ko sila sam, jak sam :lol: Kad pogodis slobodno bacanje pricat cemo...
Kakav prekrsaj? Fino sam objasnio da je ne moguce da je ono prekrsaj. 2 puta je zakuco, meni je onaj prvi cak i bolji. Sta vam smeta Griffin, lik zna zakucat, sta ima veze sto je prosjek u svemu ostalom, neka malo dinamicnosti u tekmi.
Meni smeta sto glumi superstara...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 05 apr 2012, 19:38

BernardBarnjak je napisao/la:BG je strasan igrac. odlican skakac sa nevjerovatnim odrazom. sto se tice suta, kamenjar klasicni. a sto se tice gasola faul cist ko suza. kako je krenuo sada ce i sakama udarati prvo pa zakucavati...
Ako je odbranbeni igrac u polu-krugu nek mu i glave otkine dobit ce and 1/faul kos. Sto je 100% ispravno.

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 05 apr 2012, 19:47

BIHfan je napisao/la:Eric Gordon se vratio i odmah rjesio utakmicu za Horneste, sto bio on valjao Bullsima, al tesko cemo ga dovest ovo ljeto, ustvarni sanse su nikakve radi salary capa. Jedino da amnestiramo Boozera.
nemate nikakve sanse za gordona

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 05 apr 2012, 19:50

BIHfan je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:Stvarno je bio nesportski potez RW noćas, James je mogao doživjeti težu povredu ali srećom ništa nije bilo. Pa onakav prekršaj samo retardirana osoba može uraditi, koji cigan majko mila
Samo zalim sto ga nije napucao u onu mutavu facu, al stvarno James je igrac sa velikim zivcima, ondje bi svako dosao da Westbrooku da vaspitnu.
bogami kakav je ludjak westbrook ja se sa njim ne bi salio :lol: :lol:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 05 apr 2012, 19:51

Magic coach Stan Van Gundy confirmed it for the world to hear this morning in Orlando. Dwight Howard has asked management to replace Van Gundy as coach, confirming a Wednesday report from an Orlando television station. The Magic coach confirmed it to reporters moments before Howard came in and hugged Van Gundy in front of the crowd and denied the story, not realizing that Van Gundy had just confirmed it

:roll:

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 05 apr 2012, 20:05

ne razumem sta se raspravljate oko blakea cist je bio faul u napadu nema govora

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 05 apr 2012, 20:10

sparsfan je napisao/la:ne razumem sta se raspravljate oko blakea cist je bio faul u napadu nema govora
Jeste prije 10 godina kad nije postoj'o polu-krug.
Znate li vi pojedini uopste sta je polu-krug na parketu? I da je to "restricted area" za odbranbenog igraca?

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 05 apr 2012, 20:13

sparsfan je napisao/la:ne razumem sta se raspravljate oko blakea cist je bio faul u napadu nema govora
Jeste prije 10 godina kad nije postoj'o polu-krug.
Znate li vi pojedini uopste sta je polu-krug na parketu? I da je to "restricted area" za odbranbenog igraca?

alo bre pa gledaj mu lakat covece pa ovo je za zatvor

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 05 apr 2012, 20:14

Referees are trained not to call it because it ruins the moment & is bad for the business.

To je to...

1.over the back foul
2.offensive foul…Blake’s Left elbow on pau’s head,Technical foul on throwing pau in the floor..

Ali dolari su dolari...
Nije ni vazno vise, Lakersi su dobili, a Blake imao 15 poena uz ova dva zakucavanja
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 05 apr 2012, 20:17, ukupno mijenjano 1 put.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 05 apr 2012, 20:15

sparsfan je napisao/la:

alo bre pa gledaj mu lakat covece pa ovo je za zatvor
Pa alo ti, pogledaj poziciju Gasolu, da mu je Griffin glavu otkino dobio bi faul/kos a ne sto ga je laktom u letu zakacio.

Povlacim se iz ove rasprave, sudija je zvao ispravno, i ko god zna sta je polu-krug na parketu, zna da je ispravna odluka. Nista vise.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.