Primjer zatupljenosti novokomponovanih navijača.Od dolaska Mancinija 2009 klub je uz ogromna ulaganja uspio osvojiti tek FA cup.Ovo Manciniju nije prvi a neće biti ni poslijednji neuspijeh ostane li na klupi.tevezito je napisao/la:Ovih par dana sam na Blue Moon forumu vise nego ikad.I moram priznat dosta sam zanimljivog procitao.Vecina forumasa koji tamo pisu su za to da se Manciniju produzi ugovor vec ovog ljeta.Jer City ne zeli biti kao Chelsea da mijenja trenere odmah nakon prvog neuspjeha.Drugo vecina njih je protiv Mourinha i uopste ga ne zele u klubu.Jedino sa cim se i ja slazem je da City ove godine igra drugacije na gostovanjima kod top 6, 7 klubova.Prosle godine se City samo branio na takvim mecevima, dok je ove godine se vec sa istima mogao nadigravat.Uglavnom svi se slazu da vlasnici imaju zadnju rijec i da ce se njihova odluka postovat.Sudeci po forumu jos dugo ce se na Etihad stadionu slusati pjesma Mancini ooooo.I ja nisam siguran da je bas on pravo rjesenje ali sve dok je menadzer kluba ja nijednu losu rijec necu reci za njega.Na ljeto cemo vidjeti kako ce se sve ovo zavrsiti.
Mancini je već odavno izgubio povjerenje igrača ponajviše trpeći onog kretena Balotelija koji unosi nemir u ekipu praveći gluposti iz dana u dan ali Mancini i dalje trpi njegova sranja a šlag na kraju je vraćanje odbjeglog sina Teveza koji je 5 mjeseci igrao golf po Argentini i koristio svaki trenutak da pljuje po klubu a sad je već u prvoj postavi opet zahvaljujući italijanu što je presedan u svijetu fudbala.Ne postoji trener koji bi nešto slično napravio.
Navijači Utd mogu najviše zahvaliti Manciniju na novoj tituli jer da je City imao iole boljeg stratega na klupi uvjeren sam 100% da bi sad slavili titulu, ne zato što ima najbolje igrače u ligi ( što je činjenica) nego što je konkurencija totalni krš.