Povratak gostujućih navijača na stadione

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

AnelZ
Kontakt:

Re: Povratak gostujućih navijača na stadione

Post Postao/la AnelZ » 02 apr 2012, 03:58

Vamos je napisao/la:
Emir ZENICA je napisao/la: Dalje ako si pravi navijac podrzat ces gostovanje,makar bilo i zabranjeno.Ja nikada necu napadati Horde i Manijake,Fukare,Rodjene,Ultrase,Leseve ako sad odu na gostovanje,cak cu ih i podrzat,jer to je navijacki svijet,ne sam sebe unistavat,ne unistavat navijacku scenu ! ;)

Samo ganola 8-)

To je mentalitet... ;)
Potpisujem :)

a za @Slatinash_7, shvatam sta zelis reci, ali samoinicijativno otici na utakmicu, kupiti kartu za tribinu gdje su i domaci navijaci, pa se izdvojiti u stranu na toj istoj tribini nije zabranjeno. Taj dio gdje su Horde bile jeste prije bio za gostujuce navijace, ali kako sam upoznat, FK Velež je napravio jednu malu 'tribinicu' nasuprot te gdje ce se od sada "cuvati" gostujucu navijaci i koja nije bila u opticaju za ovaj mec, tako da ovaj dio gdje su HZ bile je sasvim regularan. Ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.

Znam da su RZ bili na gostjucem dijelu protiv Travnika, koji ima kapiju da ih mogu izolovati od ostatka stadiona, a evo, sada jos neki govore da su cak neki bili i sa obiljezima, palili baklje sto je odmah na neku ruku i dokaz da je pomalo i organizovano, da je on bio sa samo jos jedni ili dva prijatelja znas da bi zapalio tu baklju, tu lezi dokaz da se znalo i pomalo planski islo na gostovanje, sto odmah mijenja sve. Opet, ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.

A za navijanje, ja mislim da zabranom nije obuhvaceno da se ne smije vokalno izrazavati, samo vizuelno i naravno, ne smije se organizovano DOCI, ali sastati se na stadionu i biti tokom utakmice zajedno je ja mislim dozvoljeno. Ja mislim da zabrana glasi "Zabranjen organizovan DOLAZAK gostujucih grupa" (ja navijackom grupom ne brojim 10 momaka, vec tek 50 ili vise koji zajedno dolaze u koloni auta/vozom/autobusom, jave policiji, traze poseban dio za sebe na stadionu, sto mislim da nije bio slucaj sa hordama, jer su to sve bile male grupice od 4-6 momaka koji su se na kraju samo nasli na stadionu i sjeli jedan pokraj drugog), a ne "Zabranjeno samoinicijativno okupljanje NA stadionu tokom utakmice (ne pred stadionom prije utakmice), navijanje i odlazak gostujucih navijaca (citaj navijaca, ne grupa) van stadiona". Zabranili su mi da organizovano dodjem sa grupom (TM), a ne organizovano sa prijateljima i nisu mi zabranili da ne smijem podrzavati gostujucu ekipu. I ko to meni moze zabraniti da ja uzvikujem sta zelim na javnoj manifestaciji i podrzavam koga ja zelim? :S

Pa jbt, i ja sam isao u Zenici protiv Celika u kupu, nas petero sa vozom, a do nas su bili jos oko 10 momaka isto navijaca Zelje, na stadionu sjedili jedno do drugog, odvojili se od Zenicana, cak i dizali se i pljeskali Zelji (jeste da smo bili na zapadu), ono mogao si lahko uociti da smo navijaci Zelje, i smijali se usput Adilovicevom starom. Sta sada, mi (ili Željo) trebamo da dobijemo kazne zato sto smo mi kao prijatelji samoinicijativno otisli na tu tekmu i pljeskali Želji? Da nas je uslikao neko (ili da smo javili fotoreporteru) i objavio kao "Cak i nekoliko navijaca Željezničara je prisustvovalo utakmici" bilo bi imam osjecaj isti ovakav bauk kao za ovo nekoliko navijaca Sarajeva, a ovako niko nije ni znao osim nekoliko starijih ljudi sa Zapada koji su nas "prokuzili". Jeste da nismo direktno navijali pjevanjem, jer nas je premalo bilo, mislim 15 momaka je fkt premalo, ali prvenstveno nas je tako malo bilo zbog loseg termina, tj bila je srijeda i poprilicno loseg i hladnog vremena, jbt, nikada na jesen se nisam smruzno kao taj dan u Zenici.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 apr 2012, 18:51

Opet problem prave domaci navijaci.Evo sada opet popularni " Lesinari".I ovo po meni ubija nadu za gostovanje,necemo ih docekati jos dugo.Ne znam zasto ne zabrane tim navijacima koji prave probleme da dolaze,a ne nama normalnim da odemo na gostovanje.Ajd sve to,kad bolje skontam puno dogadjaja se desilo u zadnje vrijeme,sto se navijaca tice,mozda je i dobro sto su zabranjena gostovanja (da se razumjemo,strasno sam protiv toga) ali nama bi se desio Brazil i pucnjave po utakmicama,jer tako je krenulo.
Jos nesto sto mi smeta."Lesinari" ubacuju stolice,kamenje,baklje,dimne,razbija sudiji glavu i nigdje ni jednog policajca,pa cak ni redara nisam vidio a kamoli specijalca.Policija nas Robijase udara jer se na ogradu penju 2 covjeka,znaci nikakva steta ,a vidi ovdje.Ovo je nesto ****,**** smisljeno 8-) 8-)
Zadnja izmjena: Emir ZENICA, dana/u 04 apr 2012, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 04 apr 2012, 18:52

Emir ZENICA je napisao/la:Opet problem prave domaci navijaci.Evo sada opet popularni " Lesinari".I ovo po meni ubija nadu za gostovanje,necemo ih docekati jos dugo.Ne znam zasto ne zabrane tim navijacima koji prave probleme da dolaze,a ne nama normalnim da odemo na gostovanje.Ajd sve to,kad bolje skontam puno dogadjaja se desilo u zadnje vrijeme,sto se navijaca tice,mozda je i dobro sto su zabranjena gostovanja (da se razumjemo,strasno sam protiv toga) ali nama bi se desio Brazil i pucnjave po utakmicama,jer tako je krenulo.
Jos nesto sto mi smeta."Lesinari" ubacuju stolice,kamenje,baklje,dimne,razbija sudiji glavu i nigdje ni jednog policajca,pa cak ni redara nisam vidio a kamoli specijalca.Policija nas Robijase udara jer se na ogradu penju 2 covjeka,znaci nikakva steta ,a vidi ovdje.Ovo je nesto ****,**** radi 8-) 8-)
Politika im odobrava majstore.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 04 apr 2012, 19:06

FCS je napisao/la: Politika im odobrava majstore.
Politika i unistava fudbal,kao i nas navijace !
Zalosno brate,zalosno .
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 apr 2012, 20:28

Pa sv ove incidente koji su i doveli do zabrane gostujucih navijaca su i uradili DOMACI navijaci. Tako da samo po sebi ta zabrana je mni bila karikaturna i smijesna.

Trebali su su kaznjavati ljudi, grupice i dijelovi navijaca koji su pravili probleme,a to je 90% slucajave bili domaci navijaci. Ukidanje gostovanja je bilo glupo i nista nece rijesiti..KAO STO SE I VIDI.

Od pocetka su problem pokusali rjesavati generalizacijom i fulili su metu .

jox

Post Postao/la jox » 04 apr 2012, 20:29

HAHAHAHAAHAHAHAHAHAH :lol:

Nema nama gostovanja zadugo!
SVAKE DRUGE SUBOTE
SE RANO BUDIM JA !
MOJA RAJA VEC ME CEKA ISPOD PROZORA !
STARA PITA S KIM TO DANAS IGRA SARAJEVO NI ZBOG KOG SE NE BI TAKO RANO BUDIO !!!

ISTINA ZA VEDRANA PRAVDA ZA HORDE ZLA !!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 05 apr 2012, 00:54

Ciganluk!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 05 apr 2012, 01:49

neka ostane ovako bez navijaca do kraja ove i sljedecu polusezone a onda od februara sljedece godine opet dozvoliti, bitno je samo da izbori usr.ni prodju

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 05 apr 2012, 10:54

De ba haveru uredu je 1 sezonu,al nemoj mi hljebati 2 sezone bez gostovanja.Pa jebote zabranite utakmice onima koji su pravili probleme,a ne normalnim navijacima.**** ti ovakvu drzavu i zakone i policiju i politiku
Volim te Celik ! ! !

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 05 apr 2012, 12:46

Koliko se ljudi zale sto nema gostujucih navijaca, covjek bi pomislio to po 2-3 hiljade gostujucih navijaca ima na svakoj utakmici PLBiH.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 05 apr 2012, 12:50

bimbrlica je napisao/la:Koliko se ljudi zale sto nema gostujucih navijaca, covjek bi pomislio to po 2-3 hiljade gostujucih navijaca ima na svakoj utakmici PLBiH.
Nema 2-3 k ali ima par stotina onih kojima je stalo do svoga kluba, koji su tu u dobru i zlu, i daju bezrezervnu podršku..vremenom bi se taj broj gostujućih navijača povećavao sa većom sigurnosti na stadionima i boljim kvalitetom fudbala..ali kad tokmaci ne daju gostujućim navijačima da dolaze normalno da će gostovanja biti na lošem glasu, i da ćemo još dugo čekati te 2-3k osim ako nije derbi na relaciji Grbavica - Koševo - Bilino..
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 05 apr 2012, 12:54

rastafarian je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Koliko se ljudi zale sto nema gostujucih navijaca, covjek bi pomislio to po 2-3 hiljade gostujucih navijaca ima na svakoj utakmici PLBiH.
Nema 2-3 k ali ima par stotina onih kojima je stalo do svoga kluba, koji su tu u dobru i zlu, i daju bezrezervnu podršku..vremenom bi se taj broj gostujućih navijača povećavao sa većom sigurnosti na stadionima i boljim kvalitetom fudbala..ali kad tokmaci ne daju gostujućim navijačima da dolaze normalno da će gostovanja biti na lošem glasu, i da ćemo još dugo čekati te 2-3k osim ako nije derbi na relaciji Grbavica - Koševo - Bilino..
Koliki bi problem bio jucer da su Manijaci bili u BL. Kakva je situacija bila kad su HZ otisli u Siroki ? Ne treba ni pustit gostujuce navijace dok god vlada ovaj nacionalizam. Jel treba svaki vikend da budu neki problem zbog stotinjak gostujucih navijaca ?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 05 apr 2012, 13:44

Na goli otok sve poslat, ma nek se mlate danima, gamad sve pobit, ni kulture ni sportskih duša.
Fi hajati.
GO Bosno.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 apr 2012, 13:47

Najveća žalost od svega je što ovi nazovi ih navijači divljaju na tribinama i samo uništavaju napredak BH fudbala, pa kad' su svi tol'ke mud'onje na livadu bola pa se šaketajte, udarajte radite šta hoćete !

Al na tribinu jedino nosiš glas i emocije za svoj klub !

A ne kamenje !

I budite sigurni da do kraja sezone gostujućim navijačima nema na tribine, a ni za sljedeću sezonu nakon Banja Luke niko ne može biti siguran u to !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 05 apr 2012, 14:47

svi problemi sa navijacim u Banja Luci i ostalim stadionima se po meni dosta lahko mogu rjesiti...evo npr u BL samo da na istoku postave zastitnu ogradu i da na tribini sa strane stoji 20-30 specijalaca, za nas kvazihuliganski mentalitet to je dovoljno da se citava tribina (svaka u drzavi) sase.re, a ne ovako pored svih problema u bl od ranije oni nista novo nisu uradili, opet nema murije, opet nema mreze, nista, evo u mostaru nakon ulijetanja odmah postavljena ograda, a skandiranja mogu rjesiti sudije, prvi put upozorenje, drugi put svi napolje, kod nas se mora tako poceti jer drugacije nece ni prestati

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 apr 2012, 21:46

Baltazar je napisao/la:svi problemi sa navijacim u Banja Luci i ostalim stadionima se po meni dosta lahko mogu rjesiti...evo npr u BL samo da na istoku postave zastitnu ogradu i da na tribini sa strane stoji 20-30 specijalaca, za nas kvazihuliganski mentalitet to je dovoljno da se citava tribina (svaka u drzavi) sase.re, a ne ovako pored svih problema u bl od ranije oni nista novo nisu uradili, opet nema murije, opet nema mreze, nista, evo u mostaru nakon ulijetanja odmah postavljena ograda, a skandiranja mogu rjesiti sudije, prvi put upozorenje, drugi put svi napolje, kod nas se mora tako poceti jer drugacije nece ni prestati
Meni upravo to nije jasno, gdje su specijalci bili u BL? Nisu oni odjednom počeli gađati sudiju, već je to trajalo nekoliko minuta.. I kako su kamenje unijeli na tribinu?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2012, 22:04

Ima ona serija ''Vratit ce se rode'' :mrgreen:
U ovoj cjeloj ligi mozda je dva tri kluba zakinuto u vezi gostujucih navijaca,ostalim potpuno svejedno.
Dok se ne bude rezala enormna kazna za prestupnike,zatvor,batina i ostalo.Isto tako i klubovima novacna kazna,nema od povratka nista.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 05 apr 2012, 22:29

Treba ovaj Borac iz lige izbacit zbog srbocetnika na tribini !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 06 apr 2012, 19:38

ANTIFA ! je napisao/la:Treba ovaj Borac iz lige izbacit zbog srbocetnika na tribini !
ako ides tom logikom,onda pola lige bi trebalo ici napolje
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 apr 2012, 23:27

spielführer_21 je napisao/la:
Baltazar je napisao/la:svi problemi sa navijacim u Banja Luci i ostalim stadionima se po meni dosta lahko mogu rjesiti...evo npr u BL samo da na istoku postave zastitnu ogradu i da na tribini sa strane stoji 20-30 specijalaca, za nas kvazihuliganski mentalitet to je dovoljno da se citava tribina (svaka u drzavi) sase.re, a ne ovako pored svih problema u bl od ranije oni nista novo nisu uradili, opet nema murije, opet nema mreze, nista, evo u mostaru nakon ulijetanja odmah postavljena ograda, a skandiranja mogu rjesiti sudije, prvi put upozorenje, drugi put svi napolje, kod nas se mora tako poceti jer drugacije nece ni prestati
Meni upravo to nije jasno, gdje su specijalci bili u BL? Nisu oni odjednom počeli gađati sudiju, već je to trajalo nekoliko minuta.. I kako su kamenje unijeli na tribinu?
To je inace veliki problem na terenima sirom bivse nam drzave. :roll:
Dodjes par dana pre kada nikoga nema ostavis kamenje i odes.
Ista stvar kao i za baklje,samo sto se to moze uneti pored kontrole i dok ulazis na tekmu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.