PotpisujemVamos je napisao/la:Emir ZENICA je napisao/la: Dalje ako si pravi navijac podrzat ces gostovanje,makar bilo i zabranjeno.Ja nikada necu napadati Horde i Manijake,Fukare,Rodjene,Ultrase,Leseve ako sad odu na gostovanje,cak cu ih i podrzat,jer to je navijacki svijet,ne sam sebe unistavat,ne unistavat navijacku scenu !
Samo ganola
To je mentalitet...

a za @Slatinash_7, shvatam sta zelis reci, ali samoinicijativno otici na utakmicu, kupiti kartu za tribinu gdje su i domaci navijaci, pa se izdvojiti u stranu na toj istoj tribini nije zabranjeno. Taj dio gdje su Horde bile jeste prije bio za gostujuce navijace, ali kako sam upoznat, FK Velež je napravio jednu malu 'tribinicu' nasuprot te gdje ce se od sada "cuvati" gostujucu navijaci i koja nije bila u opticaju za ovaj mec, tako da ovaj dio gdje su HZ bile je sasvim regularan. Ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.
Znam da su RZ bili na gostjucem dijelu protiv Travnika, koji ima kapiju da ih mogu izolovati od ostatka stadiona, a evo, sada jos neki govore da su cak neki bili i sa obiljezima, palili baklje sto je odmah na neku ruku i dokaz da je pomalo i organizovano, da je on bio sa samo jos jedni ili dva prijatelja znas da bi zapalio tu baklju, tu lezi dokaz da se znalo i pomalo planski islo na gostovanje, sto odmah mijenja sve. Opet, ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.
A za navijanje, ja mislim da zabranom nije obuhvaceno da se ne smije vokalno izrazavati, samo vizuelno i naravno, ne smije se organizovano DOCI, ali sastati se na stadionu i biti tokom utakmice zajedno je ja mislim dozvoljeno. Ja mislim da zabrana glasi "Zabranjen organizovan DOLAZAK gostujucih grupa" (ja navijackom grupom ne brojim 10 momaka, vec tek 50 ili vise koji zajedno dolaze u koloni auta/vozom/autobusom, jave policiji, traze poseban dio za sebe na stadionu, sto mislim da nije bio slucaj sa hordama, jer su to sve bile male grupice od 4-6 momaka koji su se na kraju samo nasli na stadionu i sjeli jedan pokraj drugog), a ne "Zabranjeno samoinicijativno okupljanje NA stadionu tokom utakmice (ne pred stadionom prije utakmice), navijanje i odlazak gostujucih navijaca (citaj navijaca, ne grupa) van stadiona". Zabranili su mi da organizovano dodjem sa grupom (TM), a ne organizovano sa prijateljima i nisu mi zabranili da ne smijem podrzavati gostujucu ekipu. I ko to meni moze zabraniti da ja uzvikujem sta zelim na javnoj manifestaciji i podrzavam koga ja zelim? :S
Pa jbt, i ja sam isao u Zenici protiv Celika u kupu, nas petero sa vozom, a do nas su bili jos oko 10 momaka isto navijaca Zelje, na stadionu sjedili jedno do drugog, odvojili se od Zenicana, cak i dizali se i pljeskali Zelji (jeste da smo bili na zapadu), ono mogao si lahko uociti da smo navijaci Zelje, i smijali se usput Adilovicevom starom. Sta sada, mi (ili Željo) trebamo da dobijemo kazne zato sto smo mi kao prijatelji samoinicijativno otisli na tu tekmu i pljeskali Želji? Da nas je uslikao neko (ili da smo javili fotoreporteru) i objavio kao "Cak i nekoliko navijaca Željezničara je prisustvovalo utakmici" bilo bi imam osjecaj isti ovakav bauk kao za ovo nekoliko navijaca Sarajeva, a ovako niko nije ni znao osim nekoliko starijih ljudi sa Zapada koji su nas "prokuzili". Jeste da nismo direktno navijali pjevanjem, jer nas je premalo bilo, mislim 15 momaka je fkt premalo, ali prvenstveno nas je tako malo bilo zbog loseg termina, tj bila je srijeda i poprilicno loseg i hladnog vremena, jbt, nikada na jesen se nisam smruzno kao taj dan u Zenici.