FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Consigliere
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 16:56

Dakle Barceloni ne smeta sto uz najbolje igrace, milionska ulaganja svake sezone, najvise navijaca ima i najvecu podrsku od strane sudija (od sinoc i zvanicno)? Licemjerstvo, i to kakvo... Eto sad kad se Anzhi pojaca, napravite mini turnir sa njima i Citijem, jer yebiga, sramota je sto jedan APOEL ili Milan hoce u polufinale a nisu suta imali!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 apr 2012, 17:01

Consigliere je napisao/la:Dakle Barceloni ne smeta sto uz najbolje igrace, milionska ulaganja svake sezone, najvise navijaca ima i najvecu podrsku od strane sudija (od sinoc i zvanicno)? Licemjerstvo, i to kakvo... Eto sad kad se Anzhi pojaca, napravite mini turnir sa njima i Citijem, jer yebiga, sramota je sto jedan APOEL ili Milan hoce u polufinale a nisu suta imali!
nikakvu sudijsku pomoc nismo trazili niti bilo sta izmislili, gospodinu nesti nisu krivi ni igraci ni navijaci barce zato sto u fudbal pokusava unijeti elemente hrvanja, niti je ko kriv persiju sto nabija loptu poslije zvizduka, niti smo krivi pepetu sto je psihopata itd itd
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 17:20

Vjeruj mi da ja na sve to gledam sa neutralne strane al covjek ne moze ostati neutralan kad je u pitanju nepravda:
- slucaj 'Nesta'- u 99% slucajeva igra se prekida, igraci dobiju usmene opomene, ponavlja se korner, posebno u cetvrtfinalu LP pred milijardu ljudi ispred TV-a, ali ne penal za 'najbolje svih vremena' pri rezultatu koji im nije odgovarao...
- slucaj 'Pepe' -kasnije je dokazano da nije ni pipnuo Alvesa, pri rezultatu 0:0,a uvjeren sam da bi da je tako ostalo Real igr'o finale, a vjerovatno je jedini covjek koji je koliko-toliko zaustavio Messija pa je trn u oku svim navijacima Barce...
- slucaj 'Higuain'- ponisten gola za vodstvo Reala, vec faulirani Ronaldo napravio 'faul' ramenom, dok je padao, nad Alvesom, koji je bio 5 metara od lopte i ne bi je stigao ni u snu...
- slucaj 'Sevchenko' - Puyol sam sebi zapeo i pao, ponisten gol za 0:1 Milana...
- slucaj 'Ovrebo'- no comment
- slucaj 'van Persie'- englezi izracunali da je napucao loptu pola sekunde nakon zvizduka suca, medju 95 000 navijaca- crveni karton, kod rezultata 1:1 koji bi vodio Arsenal dalje... Messi napucao navijaca Reala u lice 3 sekunde nakon zvizduka- ni zuti koji bi mu bio suspenzija....
O dajvovima Buskeca, Pedra, Alvesa, i u zadnje vrijeme inace korektnog Inieste opjevane su pjesme

Bilo je naravno i odluka na stetu barcelone ali nikad ovako velikih i u najznacajnijim utakmicama! I rest may case! ;)
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 apr 2012, 17:38

Sve to stoji,inace sudije su pod velikim pritiskom i u djelu sec.moraju donjeti odluku,koje mi poslje analiziramo po pola sata,pa donosimo neke zakljucke..Drugi penal je sumnjiv,ali se moze svirati...E sad razumim ja da je barca dosadila,jer dominira evropskim fudbalom..Treba biti realan pa to reci...Mozda bi Milan mal bolje izgledo da nije sviran penal,ali pod velikim znakom upitnika...Barca ima svoj stil,i apsolutno ga svakom nametne,e sad kad neka dr.ekipa napravi potez da imal valja na polovini Barce,odma iscekujemo neko iznenadjenje..Jer dat gol Barci je iznenadjenje...Ali treba ljudima cestitat,i reci da su trenutno " plus ultra"..A sad ako je ovaj forum imal ozbiljan,treba onda izbit sebi iz glave teoriju zavjere...Svakom dosadi dominacija,jos pogotov ovaka,ali treba imat respekt...
I jos nesto ovu djecu sto psuju i pljuju po forumu treba zatjerat u pm i sve posamarat...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 apr 2012, 17:41

@Consigliere, svaka cast na postu! Objasnio si sve ukratko. Ali od svih ti kradja mene najvise boli "slucaj Higuain" kako si opisao, onaj gol da ponistis moras biti najveci imbecil na dunjaluku ili da ti je na racun leglo bogatstvo do kraja zivota, i fino si to objasnio, Ronaldo u trku prema golu, neko ga rusi sazada, ali uspijeva dodati loptu i dok pada zakaci ramenom onog levata u odbrani, Higuain zabija gol za 0:1, ali "bogati imbecil" svira faul u napadu Ronalda..rubrika za NE POVJEROVATI SVOJIM OCIMA... Da je "kojim slucajem" sudija priznao taj gol nastavak susreta bi mozda donio i produzetke...kazem mozda..
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 17:44

Hajd' dosadili ste više, pročitajte pravila fudbala pa se onda javite. Čuj ono nije faul nad Mascheranom, kad ga je Ronaldo srušio...još zadnji igrač obrane...Bože!

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 04 apr 2012, 17:46

Najlakse je gledati samo jednu stranu price i reci da Barcu sudije vode do finala.
Sada svaka greska na korist Barce vise nije greska sudije nego pljacka?
Imala je i Barca mnogo puta ispriku da su ih sjebali suci,ali uvijek na prvo mjesto stavljaju pitanje : Zasto smo se doveli u situaciju da nas jedna greska moze povaliti ?

Zar je Milan stvarno juce zasluzio polufinale lige prvaka ? Kao i Arsenal prosle godine? I meni je bilo muka kada je sviran juce drugi penal,ali isto mi je muka bilo kada je ponisten gol protiv Intera u 90. minuti,ili kad je Abidal dobio crveni protiv Chelsea...

Najlakse je na zavjeru okrenuti i kriviti druge.
[youtube][/youtube]

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 apr 2012, 17:49

Consigliere je napisao/la:Vjeruj mi da ja na sve to gledam sa neutralne strane al covjek ne moze ostati neutralan kad je u pitanju nepravda:
- slucaj 'Nesta'- u 99% slucajeva igra se prekida, igraci dobiju usmene opomene, ponavlja se korner, posebno u cetvrtfinalu LP pred milijardu ljudi ispred TV-a, ali ne penal za 'najbolje svih vremena' pri rezultatu koji im nije odgovarao...
- slucaj 'Pepe' -kasnije je dokazano da nije ni pipnuo Alvesa, pri rezultatu 0:0,a uvjeren sam da bi da je tako ostalo Real igr'o finale, a vjerovatno je jedini covjek koji je koliko-toliko zaustavio Messija pa je trn u oku svim navijacima Barce...
- slucaj 'Higuain'- ponisten gola za vodstvo Reala, vec faulirani Ronaldo napravio 'faul' ramenom, dok je padao, nad Alvesom, koji je bio 5 metara od lopte i ne bi je stigao ni u snu...
- slucaj 'Sevchenko' - Puyol sam sebi zapeo i pao, ponisten gol za 0:1 Milana...
- slucaj 'Ovrebo'- no comment
- slucaj 'van Persie'- englezi izracunali da je napucao loptu pola sekunde nakon zvizduka suca, medju 95 000 navijaca- crveni karton, kod rezultata 1:1 koji bi vodio Arsenal dalje... Messi napucao navijaca Reala u lice 3 sekunde nakon zvizduka- ni zuti koji bi mu bio suspenzija....
O dajvovima Buskeca, Pedra, Alvesa, i u zadnje vrijeme inace korektnog Inieste opjevane su pjesme

Bilo je naravno i odluka na stetu barcelone ali nikad ovako velikih i u najznacajnijim utakmicama! I rest may case! ;)

ja ja, ove na stetu barce nisu bile toliko bitne, bitno je kad van persie dobije crveni, a nebitno je sto je u toj istoj utakmici vec dvaput prije trebao biti istjeran zbog samaranja igraca i prljavog starta djonom, ili nije bitno sto je u istom tom dvomecu ponisten cist gol ili nije svirano nekoliko penala, sve to naravno nije toliko bitno koliko je bitan crveni taj, ili da budemo precizniji potpuno opravdan drugi zuti

slucaj overbo, prokomentarisi zasto je istjerao abidala kad nije bio ni faul, dal je istjerivanje tog igraca imalo uticaja na sve te nedosudjene penale, dal bi se te situacije uopste i desile da je covjek igrao

slucaj higuain nije bitno sto je ronaldo oborio maskerana a ne alvesa, koji je bio blizi lopti nego higuain, pogledaj snimak jos jednom pa malo ocijeni situaciju, al naravno nije to bitno

slucaj pepe, divljacki nasrtaj koji se vidi iz aviona i namjeran pokusaj loma noge, jer je evidentno kako pepe ne ide na loptu nego dize nogu pola metra da polomi covjeka itd, al ni to nije bitno, trebao je alves biti fin decko i dozvoliti divnom fair play igracu pepetu da ga napravi invalidom do kraja zivota

slucaj nesta, rekao sam vec, prestrogo i nije trebao svirati, iako je i tu imao osnova, svi znamo da se ne smije covjek cupati za dres a vidjeli smo kako gospon nesta to radi, ali za to priznajem da je prestrogo

al evo recimo sjecas li se finala sad zadnjeg protiv united kad united daje gol iz ociglednog ofsajda, al barca nastavlja igrati i pobjedjuje bez obzira ne sudijsku gresku, sta su trebali cviliti ko milan kao eto presjekla nas ta nepravda i te gluopsti

slucaj ispadanja protiv intera kad inter postize gol iz ofsajda od dva metra, kad se u utakmicu dese tri cetiri drasticne greske i to svaka na stetu barce

pa slucaj protiv istog celzija kad je celzi prosao golom iz evidentnog faula nad valdezom itd itd

ako vec pokusavas biti analitican, zbroji sve a ne radi to parcijalno majstore, kad sve zbrojis, saberes i oduzmes vidjeces fino da je barca puno vise puta ostecena nego sto joj se pomoglo. kad se barci pomoglo u istim tim dvomecima joj se i odmagalo, al ti i vecina vas vidite samo ta pomaganja i to je vas problem
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 17:50

mandraX je napisao/la:Hajd' dosadili ste više, pročitajte pravila fudbala pa se onda javite. Čuj ono nije faul nad Mascheranom, kad ga je Ronaldo srušio...još zadnji igrač obrane...Bože!
Aj recimo da i jeste prekrsaj (iako nije :D ) al ajde molim te pogledaj reakciju Mascerana, nakon sto ga je Ronaldo jedva i dotaknuo... Zar ne mislis da je i ovo uticalo na sudiju? Ako je Pepe Realova sramota, Mascerano je sramota fudbala i pozorista zajedno!

[youtube][/youtube]

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 17:53

Consigliere je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Hajd' dosadili ste više, pročitajte pravila fudbala pa se onda javite. Čuj ono nije faul nad Mascheranom, kad ga je Ronaldo srušio...još zadnji igrač obrane...Bože!
Aj recimo da i jeste prekrsaj (iako nije :D ) al ajde molim te pogledaj reakciju Mascerana, nakon sto ga je Ronaldo jedva i dotaknuo... Zar ne mislis da je i ovo uticalo na sudiju? Ako je Pepe Realova sramota, Mascerano je sramota fudbala i pozorista zajedno!
To je sada nebitno, ono što sam ti htio reći jest to da je bio prekršaj, i da sudija nije pogriješio što je poništio gol.

Busquets, Mascherano, Pedro = Pepe, Ronaldo, Di Maria, Ramos...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 17:55

@Romario- ja ovo nisam izmislio, ovo su cinjenice, i rekao sam da je bilo gresaka i na vasu stetu ali CINJENICA je nepobitna da su sudije pomogle Barceloni (iz bog zna kojeg razloga) najvise od svih velikih ekipa!

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -penalties

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 apr 2012, 17:55

Ne znam o kojoj utakmici pricas, jel o revansu LP Farsa-Real, ako mislis na ti utakmicu consigliere kaze da je zadnji covjek bio Alves, al nebitno ko je bio, Ronaldo je FAAULIRAN i dok je padao zakaci tog zadnjeg iz odbrane, a Higuain zabija gol, da je sudija bio trijezan ono bi pustio prednost, priznao gol i pokazao zuti karton igracu koji je Ronalda oborio s ledja...ali u pitanju je Farsa...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 17:57

Milan ni prije dolaska u Barcelonu nije unao da postigne gol. Posteno su na NC dali jedan a onda eto oteto im je polufinale jer se Barci poklonilo 2:1. Ono sto nije u Milanu svirano npr (podplitanje Alexa) moguce da je sinoc svirano. Naravno da bi po navijacima Reala, MU, Arsenala bilo pravedno da od 4 obaranja (dva u Milanu i dva sinoc) nijedan nije sviran za Barcelonu + ona ruka. Ali ljudi 4 obaranja + 1 ruka (doduse napucana) - pa jel trebalo nista ne svirat. I da nije bilo ovog drugog penala ovi koji se vjecito bune spremili bi pricu za prvi penal. Samo bi vama stalo u obraz 4+1 bez i jednog penala. Ovo izvire ne iz realnosti koliko iz muke, zavisti i mrznje. Samo 1 penal bi sve odlucio a od 5 kriticnih valjda bi trebao svirati bar 1....

p.s. ili po vama ni jedan od 10. To mozete gledati u spanskoj ligi a ne u LP...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 17:57

mandraX je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:
To je sada nebitno, ono što sam ti htio reći jest to da je bio prekršaj, i da sudija nije pogriješio što je poništio gol.

Busquets, Mascherano, Pedro = Pepe, Ronaldo, Di Maria, Ramos...
Naravno da je nebitno kad je Barca postala prvak Evrope protiv prosjecnog (za top uslove) Uniteda i spakovala jos jedan trofej! Nebitno je....

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 18:00

Harrison je napisao/la:
Ne znam o kojoj utakmici pricas, jel o revansu LP Farsa-Real, ako mislis na ti utakmicu consigliere kaze da je zadnji covjek bio Alves, al nebitno ko je bio, Ronaldo je FAAULIRAN i dok je padao zakaci tog zadnjeg iz odbrane, a Higuain zabija gol, da je sudija bio trijezan ono bi pustio prednost, priznao gol i pokazao zuti karton igracu koji je Ronalda oborio s ledja...ali u pitanju je Farsa...
imas snimak na prethodnoj stranici... sve se vidi, sve se zna! Mascerano :oops:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 18:01

Ma bitno je da se uvijek mora naći neki izgovor nakon što Barca dobije, da bi se moglo po istoj pljuvat'...a to samo pokazuje koliko je ta ista Barca moćna...zaista ste postali jadni, kako to sami ne vidite, iz godine u godinu, iz sezone u sezonu...uvijek ista priča, uvijek isti plač...zar nemožete nešto drugo smislit?

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 18:02

Harrison je napisao/la:

Ne bavi se ti statistikom sudijama i Barceloninim penallima. Vas bajni galaktikos slobodnjak osuta 37 slododnjaka i bukvalno NI JEDAN ne dadne gol.... O toj statistici se ti pozabavi a ne o sudzenju i ostalom.

p.s. u svakom slucaju GODINAMA farsa gazi Real iz Madrida i u Madridu i Barceloni bez i jednog penala ..... malo ti o tom ....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 apr 2012, 18:04

mandraX je napisao/la:Ma bitno je da se uvijek mora naći neki izgovor nakon što Barca dobije, da bi se moglo po istoj pljuvat'...a to samo pokazuje koliko je ta ista Barca moćna...zaista ste postali jadni, kako to sami ne vidite, iz godine u godinu, iz sezone u sezonu...uvijek ista priča, uvijek isti plač...zar nemožete nešto drugo smislit?
@mandraX, vjeruj mi, briga me da Barca osvoji 700 trofeja, isto mi je prosli oni ili Milan, al covjece ne mogu da podnesem nepravdu iz godine u godinu, i to nanesenu slabijem! Pa makar mi Bosanci I Hercegovci znamo kako je to i kako zna zaboliti!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 18:06

mandraX je napisao/la:Ma bitno je da se uvijek mora naći neki izgovor nakon što Barca dobije, da bi se moglo po istoj pljuvat'...a to samo pokazuje koliko je ta ista Barca moćna...zaista ste postali jadni, kako to sami ne vidite, iz godine u godinu, iz sezone u sezonu...uvijek ista priča, uvijek isti plač...zar nemožete nešto drugo smislit?

Smisljeno je nesto drugo - kad ne mozes nista onda obaraj Barcine igrace i pravi penale a onda sutra placi i kukaj kako nama UEFA pomaze. Smisljeno al jadno .....

@Consigliere
BiH se vec drugi put na "vruce kuglice" izvlaci Portugal u barazu i bit ce tako da bude jos 10 baraza. To je ista ona furka koja realu odmah u prvom paru i izvlalcenju dodjeli Apoel. Ali eto im sad Bayern pa nek se sad odvagaju...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 apr 2012, 18:06

@consigliere, da vidio sam video nakon sto sam napisao post, situacija jasna do bola, ondje se pusta prednost, gol se priznaje i Pique dobija zuti karton zbog faula nad Ronaldom, ono bi i pijani Edin Golac vidio...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.