BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2012, 13:08

Valencia je napisao/la:
Nikad se bundesligaski klubovi nece nauciti pameti...
Zbog ćega sad ovo?

Sad ja ne znam dal ti navijaš za valenicu, ali bum se toga dotaknuo. Sigurno nije pametnije napraviti 500 miljona eura duga pa zbog toga biti prisiljen prodati, villu, Matu, Silvu...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 13:10

anton 1983 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Zbog ćega sad ovo?

Sad ja ne znam dal ti navijaš za valenicu, ali bum se toga dotaknuo. Sigurno nije pametnije napraviti 500 miljona eura duga pa zbog toga biti prisiljen prodati, villu, Matu, Silvu...
Ja koliko sam skonto on je simpatizer Man. Utd-a, a ne Valencije... :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 apr 2012, 13:42

anton 1983 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Zbog ćega sad ovo?

Zato sto dozvole da im ponajbolji igraci udju u posljednju sezonu ugovora, pa odu besplatno ili ih prodaju za kikiriki.

Nema sanse da si recimo Totenhem ikada dozvoli takvu glupost. Oni debelo unovce svakog igraca koji ih napusti.

Bice zalosno ako Kagava ode za 15 - 20 miliona e. Da mu ugovor vazi do 2016. cijena ne bi isla ispod 40 mil. e.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 04 apr 2012, 13:59

Ovo za naseg japanera sam procitao...neznam sta da kazem,imajuci na umu sta je izjavio ne tako davno(kako bi zelio ostati sto duze itd.)!Mozda i menadzer malo njake,hoce da izvuce sto vecu platu,neam pojma...
Ali ako ode..nebi mu bilo bas fer :evil:
Mislim da bi ga cekala sudbina slicna Sahinovoj...neki dan protiv Apoela(ak se ne varam),igrao je nekih 70-ak minuta...zadnja je rupa na sviralu u Realu,niko ga ne .... 2%,a na Westfallenu je bio ikona,ljudi se kleli u njega itd.
E pa moj Shinji ako hoces to onda izvoli idi samo ne zaboravi da dok nisi u BVB stigao samo te familija poznavala,a sad si SUPERSTAR(ak se moze tako reci)!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 apr 2012, 14:23

Bildonje malo kake pred derbi, ne vjerujem da je Kagawa toliko glup da sad napusti klub. Evo izbacise jos jedan nepotreban clanak. Ofiraza!! :evil:

Zorc je danas izjavio za Kicker da nema nikakvih sluzbenih ponuda i da sa ceka Kagawin odgovor na predlozeno produzenje ugovora (do 2016.). ;)

No ipak, sve ovo treba uzeti s rezervom (oba scenarija). Slucaj Sahin nek nam bude opomena.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 apr 2012, 14:32

Nema se sta tu puno pricat oni ako Kagawi nisu ponudili 2-2,5 miliona ali njemu bez poreza ni ja nebi ostao !
Nema sta , ako mi kao prvaci ucesnici LP i kao buduci prvaci Bundeslige ne mozemo na svom spisku imati 3-4igraca koja ce biti placena 2-3 miliona po sezoni mi uopste ne treba da se nerviramo i da ocekujemo da Kagawa produzi ugovor za "sicu" ...

Po meni je onda bolje prodati Gotze-a sad odmah za 40 mil...i makar da mozemo placat ove ostale igrace narednih 4-5 godina ! Ha ya !
Lik na nosi cijelu sezonu ... on treba primat 1.2 mil godisnje -Ibricic u pisljivom Hajduku primao 400.000 eura godisenj !

Ja ne mogu da vjerujem da smo potpisali igraca na 3 godine ...poslije 1 sezone mu je trebalo dati poboljsan ugovor prosle god na ljeto produzio bi 100% za 30 % manje para nego sad sto trazi !

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 04 apr 2012, 14:48

Vjerovatno nisu u klubu mislili da ce se ovako poboljsati i da ce se razviti u jednu od glavih figura tima,mislim da nije niko ni mogao ocekivati da je covjek koji je doveden za nekih 350 000 ovoliki talenat i da ce napredovati iz dana u dan realno!!!

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 apr 2012, 14:50

ne trebamo svi sad razbijati glave da li će šinjo ići ili ne,ako nastavimo radit kao do sada neće biti problema pronaći adekvatnu zamjenu za ili njega ili barisa ili za obojicu,kad ovako pogledamo,uvijek watcke pronađe nekog ko u bvb-u dođe do izražaja,a pogledajte samo vedriju stranu priće,dolazi nam reus-onja i vraća se goetze :D :D :D :D . . .

BTW kada smo već kod gledanja tekme u TZ to možemo organizovati u caffe LAV u pasažu,al bi bilo da to bude ona "matematička" utakmica koja će reć ako BVB pobijedi,postaje šampion . . . šta mislite o tome ???

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2012, 15:14

Hare_BvB je napisao/la:Lewandowski je vec sada "statisticki uspjesniji" no Lucas u citavoj prosloj sezoni. Dodaj na to njegovo ucesce u igri, koje je duplo produktivnije od Lucasovog, skonas zasto Klopp ima potpuno povjerenje u Poljaka. Po svim renomiranim svapskim medijima je ponajbolje ocijenjeni napadac lige (Bild - ubjedljivo 1., Kicker 2.).

Moj Hare znao sam ja da se ne mozemo u svemu sloziti :mrgreen:

Jasno mi je kad nemamo Gotzea u ekipi da je mozda bolje igrati sa Lewatom nego s Barriosom ali sta ce biti kad tu budu Reus,Gotze i Kagawa(Gundogan)...je l' stvarno mislis da tu treba jos jedan igrac koji ce "ucestvovati" u igri.On moze samo smetati.

Zamisli da Hummels daje dobre lopte prema naprijed a grijesi u odbrani...je l' to znaci da je dobar za tim :?
Lewandowski je napadac...i to jedini u nasoj formaciji.Kako rece @valencia tu bi i mnogo slabiji igraci imali impresivne statistike...jednostavno profitiraju od ekipe.Lewat i dalje promasuje ogroman broj 100% prilika...istina nije ni Barrios bio perfektan u tom segmentu ali imam utisak da je davao puno vaznije golove...Robert se proslavi na 2/3-0.

U svakom slucaju ja uopste nisam zadovoljan njegovim igrama...nevezano sad za Barriosa.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2012, 16:20

Valencia je napisao/la: Zato sto dozvole da im ponajbolji igraci udju u posljednju sezonu ugovora, pa odu besplatno ili ih prodaju za kikiriki.

Nema sanse da si recimo Totenhem ikada dozvoli takvu glupost. Oni debelo unovce svakog igraca koji ih napusti.

Bice zalosno ako Kagava ode za 15 - 20 miliona e. Da mu ugovor vazi do 2016. cijena ne bi isla ispod 40 mil. e.
Aha :lol: Znači postoji samo jedna strana medalje.

Nemaš taj nogometni klub kojeg ti moreš naći a da ti ja ne dokažem da je gluplji od bilo kojeg švabe. zanima me recimo koliko je taj Tottenham bio pametan kad je kupovao jednog PaVljuičenka ili jednog Bentleya, a da ne govorim o kupovini jednog Benta. Problem je u tome što navijač može sve interpretirati i tumačiti kako mu paše, pa ponkead klubovi na pojedinom slučaju ispadnu glupi, a na drugom brutalno pametni. No na kraju jedini način gledanja je da uzmeš sezonu i vidiš uspjeh kluba. Znači ako Bayern kupi gomeza za 30 miljona, osvoji prvenstvo, kup i bude u finalu Lp-a, onda u tom trenutku nije bitno što je Gomez promašaj, kada se to nije odrazilo na uspjehe kluba. Druga je stvar što će neki mutavi genereal poslije bitke reći, pa moglo se i bez njega, a to je tak i onak nebitno jer se nikada u nogometu ne gleda igrač, nego cijeli klub!

Ovo nekome za objasniti nije nimalo lako i treba truda za to! :D

Filozofija njemačkih klubova je malo drugačija nego u drugim ligama, te se prodaja igrača ne stavlja na prvo mjesto. zato BUNDESLIGAŠKI igrači baš ne rade na tom PR-u, da bi se igračima dizala cijena nego svim silama, koliko je to u njihovoj moći, svoje zvijezde pokušavaju što duže zadržati u klubu. Sad ovo sve treba razjasniti.

Treba se znati da BUNDESLIGA ne uživa neku posebnu reputaciju u svijetu nogometa, pogotovo ne onakvu kakvu bi htjela i definitvno u svijetu ona nije priznata kao treža liga po nekoj sveopćoj kvaliteti. Za to postoji milion razloga, od nofca, do manjka europskih trofeja. BUNDESLIGA još uvijek nije poćela ubirati danak toga što imaju 4 predstavika u Ligi Prvaka. To tek treba poćeti raditi i za 5-6 godina će se vidjeti veliki pomak, naravno ako se ta pozicija ne izgubi. isto tako je BUNDESLIGa po pitanju zvijezda i prodaje igrača, pa i ulaganju i kolanju nofca u samoj ligi, brutalno napredovala. Zbog toga se neke stvari ne mogu generalizirati te treba dobro razmisliti da li se po pitanju prodaje igrača BUNDESLIGA smije kritizirati i da li ona uopće radi po tom pitanju loše, ako gledamo cijelu sliku lige.

Pa ajmo sada prokomentirati prvo primjer Kagawe.

Sad nekom nije jastno zašto oni na vrijeme nisu sa njim produžili ugovor. Pitanje je možda dobro, no neka meni netko odgovori kada se to produživanje točno trebalo dogoditi? Čovjek je tek godinu dana proveo u Dortmundu, imao je još nakon toga ugovor na dvije godine sa slabim uvjetima, što znači da BvB špara, te je normalno postajalo vremena da se sa njim produži ugovor a i postojali su drugi prioriteti. treba u ovom slučaju imati na umu da je Bvb za nekih 10 milja brutto, ako ne i više podigao svoje plaće, te produžio ugovore sa poboljšanim uvjetima sa Gotzeom, Hummelsom, subotićem, Benderom i još nekima - to je sve koštalo. Znači moremo reći da za kagawu nije "bilo nofca" i da je plan sa njim produžiti kasnije, kako bi se neki drugi igrači mogli zadržati. Bvb još uvijek nije stabilan klub, nemojte se zavaravati i oni će se tek za jedno 4 godine, kao sva 4 puta zaredom uđu u Lp, moći poćeti ponašati kao klub koji redovno ulazi i igra LP, pa će prema tim prihodima moći poćeti davati plaće igračima...

E sad, oni ako prodaju kagawu za 20 miljona, zašto je to loše i zašto je to loša prodaja, ako striktno gledamo zaradu kod prodaje igrača? Oni buju dobili dosloFce cjelu svotu za koju ga prodaju jer su ga kupili za pišljivih 350 000 eura. E sad da je Bvb dao njemu novi ugovor sa recimo plaćom od 2 miljona eura, to bi značilo da je bvB oko 4 milje potrošio više na njega pa je svejdeno dal oni uz taj novi poboljšani ugovor dobe 25 miljona eura ili u ovom slučaju bez tog ugovora 20...No poanta svega je da oni njega NE ŽELE PRODATI, ali isto tako nisu u stanju SVAKOM IGRAČU dati svake godine poboljšani ugovor samo iz razloga zato tšo je explodirao. Ako ti igraču svake 3 godine umjesto svake jedne godine ili godinu i pol daješ novi ugovor, ti na taj način šparaš pa ti samo na oko izgleda da si ti po pitanju odštete manje zaradio.

Da sad to prikažem na ovakvom primjeru ti imaš igrača koji brutto svake godine zarađuje 7 miljona eura. taj igrač će u 3 godine koštati klub 21 miljona eura. On recimo ima ugovor na 4 godine i sada nakon 3 godine ti njega "možeš, moraš" prodati ne bi li on besplatno otišao iz kluba. U tom trenutku jer njemu istiće ugovor ti možeš za njega dobiti 25 miljona eura. E sad recimo da si ti sa njim sa nakon samo godinu dana produžio ugovor i dao mu plaću 10 milja brutto ti bi za njega recimo nakon 3 godine mogao dobiti 30-35 miljona eura jer mu ugovor traje još dvije godine. No iako ta odšteta tebi izggleda da je veća, klub nije ništa posebno više zaradio.

Znači u primjeru 1:

Plaća 7+7+7= 21 milja troška / evetualna prodaja 25 miljona eura - totalna zarada 4 milje

primjer broj dva u kojem je " na vrijeme dana novi ugovor".

Plaća 7+10+10= 27 milja troška/ eventualna prodaja 30 - 35 miljona eura - totalna zarada 3 - 8 miljona eura.

zaš sam baš dao ovaj primjer? E pa zato jer se mi u takvoj situaciji sada nalazimo sa Robbenom! :mrgreen:

Ja bi još na 100 primjera mogo ić objašnjavati ovakve stvari, al to fakat nemrem pismeno.

Imaš tako recimo primjer Ozila koji recimo da je produžio ugovor sezonu prije, Werder bi samo vizualno zaradio do 5 miljona eura više, jer bi toliko Real paltio više da je on umjesto jedne imao dvije godine ugovora. No to Werderu ne bi ništa značilo jer bi mu morali dati veću plaču i ono što svi zaboravljaju - HANDGELD koji se daje prilikom poptisivanja novog ugovora, što najbolje znate iz primjera farfana za kojeg je u javnost iscurila vijest da je htio 14 milja eura prilikom potpisivanja i još uz to monstuozno veliku plaću.

No isto tako trebaš imati na umu da ne tako nešto posebno dobri klubovi tipa jedno smeće od Freiburga je svog igrača uspjelo prodati za brutalnih 12 miljona eura. to je brutalna cifra ako gledamo iz kojeg kluba je taj igrač išao. teško da buš u SERIJI A našao klub koji je tako nisko rangiran i "uživa" tako lošu reputaciju, da je u stanju prodati igrača za te pare.

Onda već ak oćeš neke malo veće pare nemoj zaboraviti jednog Diega, pa niti jednog Džeku, koji su itekako bili skupi. Na kraju dolaziš do zaključka da je svaki njemački klub zbog svog načina poslovanja limitiran. Nema se toliko minusa, pa se zato ne daju plaće koje se ne mogu dati. Kada bi se to radilo, možda bi i odštete bile veće no na kraju ti to ne bi ništa značilo ako ti sa tom odštetom moraš pokriti dug ili kamatu. Transfer jednog neuerea je sve samo ne mali transfer.

E sada kako će BUNDESLIGA vremenom, zbog više sudionika u LP financijski rasti i kako će se sa vremenom klubovi u Europi najvjerojatnije stablizirati i grati redovno to natjecanje, tako će ti iodštete rasti do te mjere koju ti preferiraš. Paće jedan bvB za jedno 4 godine moći sebi priuštiti nešto što si danas još uvijek ne može. kako će više klubova imati više novaca sukladno s tim će ti rasti i odštet i cijene igrača u samoj ligi. Sada jedan kirchoff "vrijedi" 5 miljona eura, što je prije nekog vremena bilo nezamislivo da jedno smeće poput mainza prvo proda igrača za 10 miljona eura, a samo sezonu iza toga igrača za 5 miljona eura. pa ti jedan nurnberg prvo dobije 5 za Gundogana, pa će sada dobiti 7,5 Wollenschieda. a da ne govorim za Gladbach.

To ti je taj postepeni rast koji ti je 10 puta bolji od onog kojeg ti u biti podsvjesno preferiraš i na taj način se zavaravaš. U BUNDESLIGi će svim igračima cijena rasti i biti će jako puno onih koji će mjenjati klubove za 5-10 miljona eura i to ti je puno bolje nego da se svaki 100 igrač može prodati za nekih 20-30 miljona eura...To ti je iznimka a ne pravilo...

Morti kasnije napišem još, lai sada nemrem jer sam poćeo ići previše u širinu i ne znam kak da prestanem! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 apr 2012, 18:54

anton 1983 je napisao/la:E sad, oni ako prodaju kagawu za 20 miljona, zašto je to loše i zašto je to loša prodaja, ako striktno gledamo zaradu kod prodaje igrača? Oni buju dobili dosloFce cjelu svotu za koju ga prodaju jer su ga kupili za pišljivih 350 000 eura. E sad da je Bvb dao njemu novi ugovor sa recimo plaćom od 2 miljona eura, to bi značilo da je bvB oko 4 milje potrošio više na njega pa je svejdeno dal oni uz taj novi poboljšani ugovor dobe 25 miljona eura ili u ovom slučaju bez tog ugovora 20...No poanta svega je da oni njega NE ŽELE PRODATI, ali isto tako nisu u stanju SVAKOM IGRAČU dati svake godine poboljšani ugovor samo iz razloga zato tšo je explodirao. Ako ti igraču svake 3 godine umjesto svake jedne godine ili godinu i pol daješ novi ugovor, ti na taj način šparaš pa ti samo na oko izgleda da si ti po pitanju odštete manje zaradio.
Manje - vise slazem se sa vecim dijelom komentara osim pasusa koji sam izdvojio.

Kakve veze ima koliko je placen? Apsoulutno nikakve. Manco je trebao pustiti Ronalda za 50 mil. e jer su ga kupili jeftino. Malo sutra, toga nema u ekonomiji. Sve da su ga doveli dzaba, oni moraju uciniti sve da izvuku maksimalnu cifru. Koliko je placen to nema apsolutno nikakve veze.

Ovo sa platama je tacno, ali u slucaju Kagave promaseno. Trebali su momku na kraju prosle sezone povecati platu na dva - tri miliona e uz dogogodisnji ugovor. Bilo je jasno da je momak veliki talenat. Potrosili bi 2 mil. e vise na njegovu platu, ali bi sada umjesto mogli uzeti duplo vecu lovu. Pa ti sad razmisli je li bolje ustediti dva miliona ili dobiti 15 mil. e vise kod njegove prodaje.

Ovo sve pisem u slucaju da ga odluce prodati. Siguran sam da oni to ne zele, pa ti vidi koliko bi bilo pametno da su na kraju prosle sezone (dok je trajala euforija) produzili njegov ugovor. On je najvazniji igrac za Dortmund, njegova vaznost je neprocjenjiva. Ebes 2 miliona, ovakvi igraci nemaju cijenu.

Mozes ti pisati sta hoces, ali je cinjenica da je uprava Dortmunda napravila veliku gresku. Nisu nista naucili iz slucaja Sahin.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 apr 2012, 19:13

Valencia je napisao/la:A znas i sam kakvo misljenje imam o Levandovskom. Nikad od njega veliki igrac. I Mintalu je ulazilo sve u jednoj sezoni... Levandovski je svojoj najboljoj sezoni imao puno oscilacija. Al' eto, nema se sta zamjeriti Klopu. Niko mu ne moze pripisati krivicu, kao ni Bariosu.
1. Najbolja sezona? :? Pa decko tek igra drugu sezonu, epitet "najbolje sezone" se ne prisiva za tako kratak vremenski period. Zvuci tako podcjenivacki - od ovog nikako ne moze bolje. :mrgreen:

2. Ne velim ni ja da ce biti creme da la creme napadac, ali definitivno ima potencijala da bude sto bi Svabe rekle "internationale klase", znaci stepenik ispod "weltklasse". :mrgreen:

3. Mintal!! :?: Ovo je vec zestoko podcjenjivanje. :lol:

4. Ne bih se slozio oko oscilacija, jedan je od najkonstantnijih igraca ove sezone. Nije imao ni jednu "tezu krizu". Npr. Kagawa je bio nebitan faktor u prvih 10-15 meceva. ;)

Ja sam argumentovao svoje misljenje u prethodnom postu, dalje te ne mogu ubjedjivati - vrijeme ce pokazati jesi li imao osnova za takvo misljenje.
Valencia je napisao/la:Dortmund je izuzetno potentna ekipa, morao bi biti teski bogalj da ne postizes golove kao usamljeni napadac. Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da bi i recimo Gekas bez problema postigao 25 golova u ovakvom timu.
Zapitas li se ikad da je dio te "potentnosti" vezan uz Lewandowskog i njegovo ucesce u igri?

BVB je nakon 28. kola lani imao 65 bodova, sad ima 63. Uzmi u obzir da je konkurencija znatno jaca ove sezone (npr. nikad jaci Bayern), da su ekipe barem duplo napaljenije na BVB nego lani, da nas je napustio "mozak" ekipe ljetos, etc... Klopp je nakon neuspjesnog pocetka sezone, napravio odredjenje prilagodbe u organizovanju igre. O tome sam pisao prije par mjeseci (ukratko - lopta je sada znatno manje na zemlji, drasticno je smanjen posjed lopte). Lewat je jedan od bitnijih sarafa u tom sistemu. Odlican u skoku i duel igri, dobra ledjna tehnika i sposobnost zadrzavnja lopte. Statican napadac, tipican "trpac" nema sta traziti u ovom sistemu. Lewandowski izvlaci protivnicke stopere visoko, stoga su igraci iz drugog plana toliko efikasni ove sezone.

BVB napada direktno i sinhrono sa 6-7 igraca. Takva igra ne trpi formacijsku staticnost (klasican sidras). Floskulizacija tipa "napadacev posao je da zabija" u ovom slucaju uopce ne pije vode. Posao svih igraca je da zabijaju golove, kao sto to i cine. :mrgreen: Lewandowski ima izuzetno bitnu organizacijsku ulogu u igri, ali nazalost to je cesto vecini nevidljivo.

Mozda bi Gekas i zabio 25 golova, ali BVB s njim u ekipi ne bi imao 63 boda, vec daleko manje. ;) Slicnu analogiju bih iskoristio i u vezi Lucasa.

Lewandowski ima dosta nedostataka koji se daju vremenom popraviti - sutiranje iz prve, direktnija igra, manje "meljanja", kretnja u kaznenom prostoru. Napredovao je mnogo ove sezone, ali ja ocekujem da bude jos bolji u narednom periodu, pod uslovom da ostane u Dortmundu. :D
adnan24 je napisao/la:Moj Hare znao sam ja da se ne mozemo u svemu sloziti :mrgreen:
Naostrio sam tomahawk, pripazi na skalp. :mrgreen:

Odgovor na tvoj post je sadrzan u replici na @Valetov.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2012, 19:26

@Mančesterov SKAM

****, kad te ja nemogu natjerati da ti shvatiš ono kaj si pročito. prvo kažeš da se slažeš sa mojim postem izuzev ovog djela kojeg si izdvojio, a bit cjelog mog posta su ARGUMENTI koji dosloFce taj dio opravdavaju. Znači ti sam sebi proturječiš, jer inaće se samnom uopće nebi slago il bi se slago TOTALNo. Znači ovaj post je napisan tako da se ništa ama baš ništa iz njega ne može izdvojiti i posebno secirati te komentirati, nego se mora promatrati kao jedna cjelina koja u cijelom svom tjeku drži samo jednu misao.

E sad da ti pojasnim, ČINJENIČNO, bez mogučnosti tvojeg kvalitetnog odgovora. Znači sve što ti budeš pokušao opravdati ili proturječiti će se tretirati kao glupost jer teza ili neka teorija nikada ne mogu biti veće od činjenica, a pogotovo sve one koji su generali poslije bitke treba poredati u red i streljati. uff što bi dao za taj režim! :mrgreen:
Valencia je napisao/la: Kakve veze ima koliko je placen? Apsoulutno nikakve. Manco je trebao pustiti Ronalda za 50 mil. e jer su ga kupili jeftino. Malo sutra, toga nema u ekonomiji. Sve da su ga doveli dzaba, oni moraju uciniti sve da izvuku maksimalnu cifru. Koliko je placen to nema apsolutno nikakve veze.
Itekako ima veze, moj prijatelju, pogotovo jel ti sada umireš jer si za protuprimjer jednog Bvb-a uzeo MUTD i Real, kao klubove koji su u istom rangu - smrtna presuda. A sad zaš je to bitno? Da je Kagawa plaćen 12, a prodan za 15 e ond abi to bilo loše, ali kada je neko plaćen 350 000 a prodan za 20 onda to moj prijatelju nije loše, teo je SEX jer si ti u dvije godine na jednom igrači, skupa sa njegovim plaćama uzeo 17-18 miljona eura. E da je tako svaki dan poslovati...

E sad c.Ronaldo bio je plaćen 17 milja funti ili ajmo reći oko 22 miljona eura u ono vrijem. Igrao je u MUTD nekih 5-6 godina, otprilike i svake sezone MUTD koštao otpilike 10 miljona eura, manje više. što znači da je MUTD na njemu zaradio PRIJE ODBIJANJA poreza nekih 20 miljona eura. Kagawa igra u Bvb-u dvije godine i zaradit će na njemu iste pare....jel vidiš sada kako sam ja stručan i kako mogu od nigdje ti ga metnut a da se ne snađeš, ako za to imam volju? 8-)
Valencia je napisao/la: Ovo sa platama je tacno, ali u slucaju Kagave promaseno. Trebali su momku na kraju prosle sezone povecati platu na dva - tri miliona e uz dogogodisnji ugovor. Bilo je jasno da je momak veliki talenat. Potrosili bi 2 mil. e vise na njegovu platu, ali bi sada umjesto mogli uzeti duplo vecu lovu. Pa ti sad razmisli je li bolje ustediti dva miliona ili dobiti 15 mil. e vise kod njegove prodaje.
Bvb ima 10 miljona prostora da poveća plaće svojim igračima - to se mora raspodjeliti na Gotzea, Schmelzera, bendera, barriosa, Subotića, Hummelsa, KAGAWU - šprobaj pogoditi kod kojeg bi bio najveći skok na plaći kada bi produžio ugovor i za kojeg je bilo najmanje interesa da bi ga neko hapio ili da bi on napustio klub? A ako se ne varam, gore sam ti napisao da je Bvb produžio sa njih ko zna koliko. Onda se ti pitaj zašto Bvb nije odmah dao Gotzeu ugovor uz OVE uvjete do 2016. E sad kad si postaviš to pitanje, možda postoji i teoretska šansa da ti se upali lampica iznad glave iako je ona, ovak po meni realno mala...

Valencia je napisao/la: Ovo sve pisem u slucaju da ga odluce prodati. Siguran sam da oni to ne zele, pa ti vidi koliko bi bilo pametno da su na kraju prosle sezone (dok je trajala euforija) produzili njegov ugovor. On je najvazniji igrac za Dortmund, njegova vaznost je neprocjenjiva. Ebes 2 miliona, ovakvi igraci nemaju cijenu.
jer vidiš ti kak si mutaF? Ako bi Kagawa imao novi ugovor on se ne bi prodavao!!! Tvoj je problem što ti ne možeš razmišljati na način da se Kagawa ne prodaje, a pišeš te riječi. Znači kad bi Kagawa imao ugovor na recimo još dvije godine, BvB opet ne bi dobio od nikoga više od 25 miljona eura, jer nema razloga da to neko daje, a BvB bi tu razliku tako i onak spušio na plači, s tim da Kagawa ne bi UOPĆE BIO PRODAVAN pa neka teorija da se može za njega dobiti 30 milja uopće ne bi bila bitna!

I opet, smrt svima generalima poslije bitek, šteta šo vas nisu sve poslije nurnberga pobili! 8-)
Valencia je napisao/la:Mozes ti pisati sta hoces, ali je cinjenica da je uprava Dortmunda napravila veliku gresku. Nisu nista naucili iz slucaja Sahin.
Nemoj baratati sa rječima koje ne znaš što znaće. ČINJENICA je jako teška riječ koju koristi neko ko baš i ne razumije situaciju u BUNDESLIGi i način kako BUNDESLIGAŠKI klub razmišlja ;)

Činjenica je da je Bvb popušio Sahina, a opet kandidiraju za naslof prvaka i u finalu su kupa. Sad to znači d aje ČINJENICA da je BvB-ova uprava jako puno toga naučila, ako su doveli Reusa i produžili ugovor sa Gotzeom...

Činjenica - DAS SEX :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 apr 2012, 19:53

Joj. Antone, rastavit cu te na proste faktore :mrgreen: . Bolje prepravljaj komentar, prepun je rupa, koje moj ovako umoran mozak bez problema detektuje. Sad sam psihicki umoran od nekoliko partija saha, tako da cu ti poslije odgovoriti na komentar.

Hare_BvB

Ja i ti potpuno razlicito vidimo Levandovskog. Malo me podsjecas na 'Nanijevce' sa teme MU kojim sam u najboljim danima 'muljatora' govorio da od njega nikad nece biti veliki igrac (kao Berbatov i Anderson) :mrgreen: . Levandovski ima odredjeno znanje u nogama, ali definitivno nema mentalitet velikog igraca. Doduse, nekad sam ovako govorio za Svajna, pa ga sada smatram jednim od najboljih veznjaka u Evropi :mrgreen: . Olaksavajuca okolnost je ta sto je tada igrao po krilu, na to se vadim kada me pritisnu ovi moji :mrgreen: .

Vidjet cemo, nikad se ne zna, moguce da si u pravu.

Levandovski je igrac koji voli posjed lopte. To je Adnan dobro primjetio. Moguce da ce biti problema kada se timu pridodaju Gece i Rojs. Vidjet cemo.

Zao mi paksua, gdje ce u Kinu jbt :x .

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 04 apr 2012, 21:30

Ako shinjel k. hoce da napusti klub nek ide brate, "nepostoji igrac koji je veci od kluba" (dalglish),,,
slican scenario kao i prosle godine za sahina, ako ode sahin nema od BvB nista-izjave pojedinaca, al evo ove sez. vidimo da se i bez sahina moze, cak naprotiv ove sezone su ucinkovitiji nego prosle, stigli do finala kupa i postigli vise golova nego prosle, a i ako kagawa ode, herr kloppo ce pronaci pencilin, jer jedan od razloga uspjesnosti i atraktivnosti BvB-a jeste kloppo, sussi i watzke!!!!

Koga nema bez njega se moze!!!! :D
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 apr 2012, 21:33

mats je napisao/la:Ako shinjel k. hoce da napusti klub nek ide brate, "nepostoji igrac koji je veci od kluba" (dalglish),,,
slican scenario kao i prosle godine za sahina, ako ode sahin nema od BvB nista-izjave pojedinaca, al evo ove sez. vidimo da se i bez sahina moze, cak naprotiv ove sezone su ucinkovitiji nego prosle, stigli do finala kupa i postigli vise golova nego prosle, a i ako kagawa ode, herr kloppo ce pronaci pencilin, jer jedan od razloga uspjesnosti i atraktivnosti BvB-a jeste kloppo, sussi i watzke!!!!

Koga nema bez njega se moze!!!! :D
tako je prijatelju,nekoliko postova iznad sam i sam tako nešto slićno prokomentarisao ;) ;) ;) ;) ;) potpisujem

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 apr 2012, 22:23

anton 1983 je napisao/la:E sad c.Ronaldo bio je plaćen 17 milja funti ili ajmo reći oko 22 miljona eura u ono vrijem. Igrao je u MUTD nekih 5-6 godina, otprilike i svake sezone MUTD koštao otpilike 10 miljona eura, manje više. što znači da je MUTD na njemu zaradio PRIJE ODBIJANJA poreza nekih 20 miljona eura. Kagawa igra u Bvb-u dvije godine i zaradit će na njemu iste pare....jel vidiš sada kako sam ja stručan i kako mogu od nigdje ti ga metnut a da se ne snađeš, ako za to imam volju? 8-)
Ako dovedes igraca za puno love i dadnes mu veliku platu, normalno da je to onda extra igrac. A samo sa extra igracima konstantno mozes osvajati domace naslove, i sto dalje dolaziti u LP. Analogno tome dolazi i vise sponzora i onda oni pokrivaju te velike plate. Tako da se povecava zarada.

Ako bi Kagawa ostao, sigurno je da bi imali vece sanse iduce sezone da prodjemo grupu u LP, a prolaskom grupe i igranjem 1/8, 1/4 ili 1/2 finala od Uefe dobijas vise love.

MANU je na c.ronaldu zaradio svaku funtu i svaki peni za koji ga je prodao, jer su sa njim osvojili nekoliko prvenstava i (cini mi se) LP, tako da su tu veliku platu c.ronaldu haman davali sponzori, a ne MANU. Jer svi se reklamiraju kod sampiona, onog u vrhu tabele ili onog koji igra u Evropi. Ko bi se reklamirao i davao puno love blekburnu, boltonu i slicnom kikirikiju, kad se bore za opstanak. Zato njihovi igraci i jesu slabije placeni jer vise od sredine tabele ne mogu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 apr 2012, 22:24

Huh, nisam jedini koji misli da je Lewandowski kao stvoren za ovu ekipu Dortmunda. Barrios jeste bolji egzekutor, ali Lewa više pridonosi cjelokupnoj igri Dortmunda. Ne znam, ali ja bih se u svakom momentu odlučio za Roberta spram Lucasa. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2012, 23:05

Hare_BvB je napisao/la:Lewandowski ima izuzetno bitnu organizacijsku ulogu u igri, ali nazalost to je cesto vecini nevidljivo.

Ovo je tacno 100%...kao i ono sto si pisao da svi trebaju davati golove.Ja se samo bojim onih velikih utakmica u kojima ce par sitnica rjesavati pobjednike.Mi i sada promasujemo veliki broj 100% prilika...to nam se u ligi prvaka itekako osvetilo.A Lewat kao nas najistureniji igrac bi trebao imati najmanje problema sa realizacijom a slucaj je bas suprotan.Fino si ti to napisao:
Hare_BvB je napisao/la:Lewandowski ima dosta nedostataka koji se daju vremenom popraviti - sutiranje iz prve, direktnija igra, manje "meljanja", kretnja u kaznenom prostoru.
Ovo meni najvise smeta...Barrios je mnoooooogo snalazljiviji igrac kada se nadje u prilici...on i kad promasi to izgleda mnogo "strucnije"...Lewandowski ne izgleda uopste prirodno u takvim situacijama...cesto ne stigne ni uputiti udarac od upravo tog "meljanja" kojeg si pomenuo.
Kod njega je mozda malo potrebno da postane igracina ali opet kazem ovakav Lewandowski nije dovoljan ovoj ekipi.
Hare_BvB je napisao/la:Naostrio sam tomahawk, pripazi na skalp. :mrgreen:

:lol: :lol:
Monolog je napisao/la:Huh, nisam jedini koji misli da je Lewandowski kao stvoren za ovu ekipu Dortmunda. Barrios jeste bolji egzekutor, ali Lewa više pridonosi cjelokupnoj igri Dortmunda. Ne znam, ali ja bih se u svakom momentu odlučio za Roberta spram Lucasa. 8-)

Ma nemate vi pojma :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 apr 2012, 23:41

Anton
Itekako ima veze, moj prijatelju, pogotovo jel ti sada umireš jer si za protuprimjer jednog Bvb-a uzeo MUTD i Real, kao klubove koji su u istom rangu - smrtna presuda. A sad zaš je to bitno? Da je Kagawa plaćen 12, a prodan za 15 e ond abi to bilo loše, ali kada je neko plaćen 350 000 a prodan za 20 onda to moj prijatelju nije loše, teo je SEX jer si ti u dvije godine na jednom igrači, skupa sa njegovim plaćama uzeo 17-18 miljona eura. E da je tako svaki dan poslovati...
Kakva ti je ovo logika ziv bio? Moj je komsija kupio stan za 15 000e kada su stanovi bili izrazito jeftini. Sada taj stan vrijedi oko 35 000e, a on neda ispod 40 000e :mrgreen: . Sto ga ne dadne za 20 000e, pa da bude dobar 5 000e!?? Prodao bi ga iste sekunde kada bi stavio u oglase :mrgreen: .

To je suludo razmisljanje kada je ekonomija u pitanju, a fudbal vec odavno jeste ekonomija. Svako izvlaci maksimum u granicama svojih mogucnosti. Koliko je neko ranije placen to nema apsolutno nikakve veze.

Totenhem je jeftino dobio Bejla, pa sada traze bogatstvo za njega. Udineze je jeftino platio Sanceza, pa su dobili bogatstvo za njega. Valja li ovaj primjer!? Pa Pastore? Dani Alves? Pa Hulk? On je placen kao Kagava, a Porto hoce 100 miliona za njega :mrgreen: .

Sevilja je poznata po tome sto dovodi igrace za sicu i prodaje za hrpu para!? Zasto bi oni bili pametniji od Dortmunda!??
E sad c.Ronaldo bio je plaćen 17 milja funti ili ajmo reći oko 22 miljona eura u ono vrijem. Igrao je u MUTD nekih 5-6 godina, otprilike i svake sezone MUTD koštao otpilike 10 miljona eura, manje više. što znači da je MUTD na njemu zaradio PRIJE ODBIJANJA poreza nekih 20 miljona eura. Kagawa igra u Bvb-u dvije godine i zaradit će na njemu iste pare....jel vidiš sada kako sam ja stručan i kako mogu od nigdje ti ga metnut a da se ne snađeš, ako za to imam volju?
Kralj me preduhitrio. Potpisujem sve sto je napisao.

Mislis da bi MU osvojio LP da nije bilo Ronalda!? Koliko je para dobio MU od LP?
Koliko je MU dobio para od trofeja u ENG?
Koliko je MU dobio para kroz prodaju rekvizita sa Ronaldovim likom i imenom!?
ITD.

Kao sto kaze Kralj, Ronaldo je otplatio svaki peni koji je dobio od MU. Kada bi se napravila neka racunica, siguran sam da su debelo zaradili na njemu. Pare od Reala su samo bonus.

Slabo si promislio moj Antone. Zaboravio si dosta toga uzeti u razmatranje.
Bvb ima 10 miljona prostora da poveća plaće svojim igračima - to se mora raspodjeliti na Gotzea, Schmelzera, bendera, barriosa, Subotića, Hummelsa, KAGAWU - šprobaj pogoditi kod kojeg bi bio najveći skok na plaći kada bi produžio ugovor i za kojeg je bilo najmanje interesa da bi ga neko hapio ili da bi on napustio klub? A ako se ne varam, gore sam ti napisao da je Bvb produžio sa njih ko zna koliko. Onda se ti pitaj zašto Bvb nije odmah dao Gotzeu ugovor uz OVE uvjete do 2016. E sad kad si postaviš to pitanje, možda postoji i teoretska šansa da ti se upali lampica iznad glave iako je ona, ovak po meni realno mala...
Nazalost, tvoja prepotentnost nema bog zna kakvo pokrice ako se vidi koliko rupa ima u tvojim 'cinjenicama'.

I ovdje si se rastavio sa logikom. Pitam se da li razmisljas kada pises.

Zamisli sljedecu situaciju... Totenhem produzi ugovor Ekotu, Volkeru, Hadlstonu, Sandru, Vartu, Parkeru.... I nema vise... Jbg, nije ostalo para za Bejla kojem za godinu dana istice ugovor :mrgreen: .

Je l' ti sad jasnije koliko fulas. Kakav crni Bender, Subotic i Smelcer. Kagava je mozak tima, prvo treba rijesiti problem generala, pa onda vidjeti sta pjesadija treba. U Dortmundu izgleda ide naopako.

I kakav skok na placi. Pa bolje da su prodali recimo Subotica i ponudili Kagavi koliko god trazi. Nije valjda da bi mu bilo malo 20 mil. e. Igraci kao Kagava prakticno nemaju cijenu. Takvih igraca nema puno na trzistu, a i ono sto ima je nedostupno za Dortmund.

I zasto su onda dovodili Rojsa ako imaju problem sa parama!? Ja bih u timu radije Kagavu nego Rojsa. I pazi sad ovo, da se definitivno uvjeris u nepobitnu cinjenicu, da slabo razmislis prije nego napises. Rojs je placen 18 mil. e, bas onoliko koliko sada Dortmund moze dobiti za Kagavu. Rojs ce imati istu ili vecu platu nego sto bi dobio Kagava u slucaju da su mu produzili ugovor. I gdje je ovdje logika!? Zasto je doveden Rojs ako imaju problem sa parama!? Zasto nisu jednostavno produzili ugovor Kagavi i sacuvali tih 18 mil e!?? Zasto dovoditi igraca za kojeg ne znas kako ce igrati, a prodati covjeka koji je provjereno mozak tima!? I jos kada podvuces crtu mozes biti jedino u minusu!? Imas li neko logicno objasnjenje!??
jer vidiš ti kak si mutaF? Ako bi Kagawa imao novi ugovor on se ne bi prodavao!!! Tvoj je problem što ti ne možeš razmišljati na način da se Kagawa ne prodaje, a pišeš te riječi. Znači kad bi Kagawa imao ugovor na recimo još dvije godine, BvB opet ne bi dobio od nikoga više od 25 miljona eura, jer nema razloga da to neko daje, a BvB bi tu razliku tako i onak spušio na plači, s tim da Kagawa ne bi UOPĆE BIO PRODAVAN pa neka teorija da se može za njega dobiti 30 milja uopće ne bi bila bitna!

I opet, smrt svima generalima poslije bitek, šteta šo vas nisu sve poslije nurnberga pobili!
Znaci, ne prodaju se igraci koji imaju ugovor :mrgreen: :lol: !? Ni Fabregas se nije prodavao pa je otisao!? 'Os da ti navodim jos par desetina primjera!? Razmisljaj momak, nemoj mi dzaba vrijeme trositi.

Da Kagava ima ugovor jos tri godine mogli bi ultimativno zahtjevati 30 - 40 mil. e ili nista. Ovako su satjerani u cosak, uzmi nesto ili ces na kraju dobiti nista. Ne znam kako da ti objasnim ocigledne stvari.

I opet ti o platama. Pa da li ti igraci zarade koju kintu svome klubu ili pak te pare dobijaju na lijepe oci. Zemljo - otvori se :mrgreen: .

Kako je Bajern u plusu kada poklanja toliku lovu na plate!? Tako sto im ti igraci zarade te pare. Da u timu imaju neke jeftinjake koji prave lose i rezultate, vidio bi onda. Dobar igrac vrijedi vise nego je placen. Zapamti to.
Nemoj baratati sa rječima koje ne znaš što znaće. ČINJENICA je jako teška riječ koju koristi neko ko baš i ne razumije situaciju u BUNDESLIGi i način kako BUNDESLIGAŠKI klub razmišlja

Činjenica je da je Bvb popušio Sahina, a opet kandidiraju za naslof prvaka i u finalu su kupa. Sad to znači d aje ČINJENICA da je BvB-ova uprava jako puno toga naučila, ako su doveli Reusa i produžili ugovor sa Gotzeom...

Činjenica - DAS SEX
Ja sam poznat po tome sto ne mogu shvatiti kardinalne greske.

Verder je bio jak prije par godina. Izgube Pizara - dovedu Klosea. Izgube Mikua - dovedu Diega. Izgube Diega - dovedu Ozila. Izgube Ozila - dovedu Veslija. I.... Zajeb. Ne mozes vjecno prodavati vazne igrace i dovoditi kvalitetne zamjene. Kad - tad dodje do greske i onda potones kao titanik.

(Ne znam tacno kako je isla kupovina - prodaju u Bremenu, cisto da se ne bi pravio pametan :mrgreen: )

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.