Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
13%
Četvrtfinale
1
4%
Polufinale
1
4%
Finale
9
38%
It's coming home
10
42%

Ukupno glasova: 24

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la SirAlexFerguson » 06 mar 2012, 15:06

ŠVEDSKI stručnjak Sven-Göran Eriksson smatra da bi upravo on trebao biti novi izbornik reprezentacije Engleske jer, kako sam kaže, poznaje sve igrače.

Iako je trenutni menadžer Tottenhama Harry Redknapp prva želja engleske javnosti, Eriksson kao svoju veliku prednost vidi poznavanje većine igrača koji konkuriraju za reprezentaciju.

"Trebali bi mene uzeti! Poznajem sve igrače, i mlađe i starije. Paul Scholes bi se vratio u reprezentaciju, Wayne Rooney je nevjerojatan a tek su mu 26. Međutim, neće me izabrati jer bi mediji i Engleski nogometni savez na to gledali kao na korak unazad", rekao je Šveđanin za Daily Telegraph.

Eriksson je također izjavio da bi Redknapp trebao preuzeti reprezentaciju tek nakon Eura.

"Harry ne bi trebao preuzimati reprezentaciju prije Eura jer neće imati dovoljno vremena za slaganje momčadi s obzirom da je sada koncentriran na Tottenham. No, čak će i tada teško odbaciti sve što ga čeka s klubom u idućoj sezoni (borba za naslov prvaka i Liga prvaka). Međutim, ako odbije poziv Engleske, koji se, budimo realni, ne može odbiti, on se više nikada neće vratiti", veli bivši izbornik Engleske.

Šveđanin je već bio izbornik "tri lava" u razdoblju između 2001. i 2006. godine. Tada je vodio Englesku do dva četvrtfinala na Svjetskom (2002. i 2006.) i jednog na Europskom prvenstvu (2004.).
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 11 mar 2012, 20:18

[youtube][/youtube]
Premocno.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 25 mar 2012, 15:25

Nogometaš Chelseaja Daniel Sturridge poručio je u razgovoru za The Sun kako je spreman u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu odmijeniti suspendiranog napadača Engleske reprezentacije Waynea Rooneya.

Zbog isključenja zarađenog na kraju kvalifikacijskog ciklusa u utakmici protiv Makedonije, Wayne Rooney je zaradio suspenziju zbog koje neće moći predvoditi napad “gordog albiona” u prve dvije utakmice u skupni na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

- Uvijek se trudim igrati s puno pobjedničkog duha. Kako u klubu tako i u reprezentaciji, to je način kako igram cijelu karijeru. Rooney je sigurno napadač najviše svjetske klase i svi to znaju.

- Mene je uvijek nosila misao i želja za uspjehom, želja da budem najbolji. Stoga bi svakako želio priliku da zaigram umjesto njega u te dvije utakmice. Znate, nogometna karijera traje desetak godina i ja se na kraju neću željeti osvrtati i žaliti za propuštenim prilikama. Moji su ciljevi jasni i zato sa sigurnošću mogu reći, dajte mi tu šansu - s mnogo samopouzdanja je izjavio Sturridge, koji je do sada ubilježio svega dva nastupa za seniorsku reprezentaciju u kojima se još nije upisao u strijelce.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 03 apr 2012, 12:51

Znaci sad kad bi trebalo izdvojiti neki sastav koji ce imalo bit konkurentan na EP to bi ovako izgledalo:
...................Hart...............
Rich.....Ferdinand.....Terry...Cole
Lennon..Carrick..Gerard....Young
........Rooney......Welbeck.......
Ima jos tu igraca Defoe,Bent(sam sto je dugo povrijeden)Coruch,Walcott,Parker,Walker,.....Al mislim da bi ova odbrana trebala da stoji,jer imaju veliko iskustvo,plus Richards koji moze da se nosi sa svakim vingerom....
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 03 apr 2012, 15:58

Ako imalo žele bit konkurentni Lennon, Welbeck, young, Walcott i ostali slični poluigrači bit će u najboljem slučaju klupa. Gerrard i Lampard također.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 03 apr 2012, 16:06

Bosco je napisao/la:Ako imalo žele bit konkurentni Lennon, Welbeck, young, Walcott i ostali slični poluigrači bit će u najboljem slučaju klupa. Gerrard i Lampard također.
Ova repka i nema nekog izbora kad je CF i ljevo krilo u pitanju....Gerrard moze doprinjeti ofanzivi,tako sto ce Carrick obavljati deff zadatak..

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 03 apr 2012, 16:18

Ofanzivne zadatke mogu obavljati Wilshere i Chamberlain, ali nekako sumnjam da će dobiti pozive. Ne zaboravi i Scott Parkera. Trenutno najbolji englez po formi... Oni ako žele bilo šta ozbiljno napravit moraju raskrstiti sa duhovima iz prošlosti inače ih još dugo neće biti na ozbiljnom takmičenju. Po meni uz Rooneya, trebao bi igrati Crouch. Strašan napadač, samo što ga malo trenera zna koristiti na pravi način. Ili najbolje bi bilo da igraju 4-3-3, a da krila budu Young i Chamberlain, sredina da se iskristališe iz Parkera, Wilsherea, Huddlestonea, Carricka, Cleverlya. Gerrard je odličan igrač kao i Lampard, ali vrijeme je da se presele na klupu. Engleskoj bi duplo više koristio jedan Scholes ali on ne želi da igra. :cry:

Tu su još i Barry, A. Johnson, Milner i ostali ali po meni oni nisu klasa kao ovi gore. Još jedan igrač koji bi mogao sjajno odigrat je Sturridge, eto ako je Ox premlad može on na krilo, te bih ozbiljno razmotrio da pozovem Zamoru u tim koji igra odlično.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 03 apr 2012, 16:32

Wilshera slobodno zaboravi,iako ce biti mozda sljedeci Scholes,naprosto mu fali praksa iz ove sezone...Najvaznije je nek se oporavi..Pa Scott i jest dobar igrac,i mozda se i nadje u kombinacijama...Lennon je prodoran i zato bi dobro doso na krilu,mada mladi Ox posjeduje tehniku,i pregled igre,ali je pitanje da li mu dati sansu zbog mladosti,il jos cekati..Gerrard je igrac poteza,i nema potrebe pricati o njemu,jedan od naj veznih...E u spicu Crouch je moguce rjesenje pored Rooneya...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2012, 16:53

Jbt, jes' siromašan napad ove reprezentacije. :(
Osim Rooney, nemaju igrača koji može riješiti utakmicu. Welbeck i Sturridge su dobri, ali pred njima je dug period da postanu okosnica ovog tima, dok su Crouch i Carroll prevaziđeni, Bent povrijeđen, Defoe nikako da uhvati pravu formu, a šta tek reći za Agbonlahora. Jednostavno, siromašan napad i to je to.

Krila prosjek (Walcott, Lennon, Young i smiješni Downing), a veza sa Lampardom i Gerrardom nije izgledala dobro ni u zenitu njihovih karijera. Kako li će tek sad izgledati?! :lol: Šteta zbog Wilsherea i pitanje je koliko će biti spreman za EP. U stvari, hoće li uopće biti spreman? Parker je najbolji veznjak, a recimo da je tu i Carrick. Ostali u vidu Barryja i Milnera su čisti prosjek. Nikako igrači koji trebaju biti oslonac.

Terry i Ferdinand na papiru najjači, na terenu neuvjerljivi. Naravno, kada su zajedno. Nešto poput Lamparda i Gerrarda. Bez jednog to izgleda mnogo bolje, ali de stisni pa izbaci nekog od njih dvojice. :mrgreen:

Lijevi bekovi odlični (Baines i Cole), desni dosta dobri (Richards, Walker i Johnson) i golman nenadjebivo dobar (Hart).

U biti, ova ekipa ne može dalje od četvrtfinala, taman kad bi im tamo protivnik bila ekipa Darlingtona. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 03 apr 2012, 16:57

Ima ova repka i vrhunskih igraca,samo sto to nebi ni Udo Latek sklopio :lol: Gerrard i Lampard ne idu u tandemu,a vec Terry i Ferd idu...Pa realno govoreci od engleske se ocekuje uvjek puno,a max mogucnosti su tu negdje oko 1/4 finala..

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 apr 2012, 18:54

-------------------------Hart----------------------
Walker------Richards-----Kelly----------Baines
----------------------Jones------------------------
---------------Cleverly-----Wilshire--------------
Sturridge----------------------------Chamberlain
----------------------Rooney-----------------------

----------------------Welbeck----------------------
Zaha----------------------------------------Walcott
----------------Barkley-----Gerrard-----------------
----------------------Rodwell------------------------
Gibbs---------Smalling------Jagielka----Johnson
-----------------------Butland----------------------

Nakon malog pretraživanja po portalima, ovo je za mene jedino funkcionalno riješenje za englesku reprezentaciju.

Ovo bi bila potpuna modernizacija ekipe. Bez velikih zvijezda, sa talentima od 22/23 godine, dakle onim u najboljim godinama. Ovde skoro da ni jedan igrač nije precijenjen.

I. Golmani:
Hart treba biti duša ove ekipe, jer je zaista fantastičan. Ovo nije nikakvo ocjenjivanje je l' najbolji u Premiershipu ili ne, jer to nema nikakve veze sa konstatacijom da je fantastičan. Ovde nema puno caka, jer je golman -golman, kakav je da je.

Drugi golman i nije tako važna uloga, al' može služiti za promoviranje i predstavljanje svijetu jednog novog golmana, a po drugoj strani ,može upravo njemu omogućiti da stekne dodatno iskustvo- Jack Butland, je sigurno talentiran golman, čim ga traži Arsene Wenger, inače čovjek poznat po tome da ne gotivi puno engleske igrače. Amos je još jedna od opcija, nije frke.

II. Zadnji red:
U prvoj postavi sam stavio 3/4 beka, ako pitate za razlog, on je vrlo prost, ova odbrana treba da dobije na pokretljivosti. Richards je šprinter, neko ko može povući loptu, pa čak da to mora raditi i po krilu, a Phill Jones je taj koji će zatvarati njegovu poziciju, stim da je Jacky dovoljno odgovorna osoba , da u 99% primjera ne bi zaboravio pokriti i poziciju Philla. Takodje i Walker je tu , i on može odigrati sekundarnog štopera (ja izmislio riječ). A uz sve to, ova odbrana ne gubi na visini i skok igri, Kelly i Jones su prilično skočni, stim da su i vrlo dobri u fudbalu, a ne samo nabijanju lopte.

Nije zaboravljen ni balans krilnih branića. Dok je Kyle čvrst i jako agresivan bočni igrač (a uprkos tome i odličan centaršuter), je Baines jako ofanzivan. Postavljajući ispred Bainesa Chamberlaina , a ispred Kyla Sturridga, postigli bi to da je ofanziva i defanziva po bokovima uravnotežena. "Više napadač" Sturridge i Kyle, kao odgovorniji i defanzivniji, po jednoj strani i "više veznjak" Chamberlain i Baines kao ofanzivniji i skloniji prodorima na drugoj strani.

III. Vezni red:
Mladost spojena sa odgovornošću, nema bolje kombinacije. Po meni bolja od mladosti i iskustva. Wilshire i Jones su vrlo odgovorni igrači, uprkos njihovoj mladosti. Dodatna caka ove reprezentacije je i dvojac Tom-Jack, jer su najidealniji igrači za upariti. Jedan ljevak, drugi dešnjak, to otvara enormno mnogo uglova za dodavanje u samoj igri, jer razlika je kada dešnjak (obje) dodaje sa desne i sa lijeve strane.

IV. Napadački red:
Krila su moderna ,kontinentalna (a ne ostrvska), jako dobra driblera , kombinacija brzine i tehnike. Dodatna prednost ovog dvojca je izbalansiranost. Dok je Daniel više napadač, Alex je više veznjak, zbog toga smatram da bi se njih dvojca sjajno uklopila. Rooney je jedan od najpokretljivijih napadača na svijetu i pored toga što je sjajan finišer i šuter, je i sjajan asistent. Sasvim sam siguran ,kako bi bio u stanju gurnuti koju loptu u prostor za svoje kolege sa krila, mijenjati pozicije sa njima. Kako u teoriji tako i u praksi, siguran sam da bi ta tri ofanzivca mogla igrati u sve tri kombinacije (jedan napadač i dva krila), to je samo još jedna dodatna prednost ovog tima.

Naravno Rooney kapiten i ostane još samo uigravanje akcija, linija i eto trofeja. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 apr 2012, 20:58

Roy Hodgson bi mogao biti sljedeći selektor reprezentacije Engleske. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Johnny_Blaze
Kontakt:

Post Postao/la Johnny_Blaze » 29 apr 2012, 21:06

Roy Hodgson has been approached about the England manager's job, the Football Association have confirmed.

West Brom chairman Jeremy Peace granted permission for the FA to hold talks with their 64-year-old manager, and Hodgson has already had a conversation with FA chairman David Bernstein.

No approach has been made to Tottenham boss Harry Redknapp, who had been viewed as the favourite to succeed Fabio Capello.
wtf, mora da ima jake veze u FA
LONG LIVE THE KING KENNY!

Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.

RIP Haris Arapović, YNWA!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 29 apr 2012, 21:13

http://www.thefa.com/TheFA/NewsAndFeatu ... son-300412" onclick="window.open(this.href);return false;

btw Monologni prestao si pisati HodgEson. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 apr 2012, 21:17

:lol:
Što me prije ne ispravi, yebem ga ja. :mrgreen: Ni sam ne znam otkud mi ono "e", al' kad se na nešto navikneš, ne moReš se tako lako riješiti. :mrgreen:

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 29 apr 2012, 21:24

Monolog je napisao/la::lol:
Što me prije ne ispravi, yebem ga ja. :mrgreen: Ni sam ne znam otkud mi ono "e", al' kad se na nešto navikneš, ne moReš se tako lako riješiti. :mrgreen:
Nisam, bilo mi nekako simpatično. :P

Woy for England, biće intewesting svakako. :)

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 30 apr 2012, 17:22

Monolog je napisao/la:Roy Hodgson bi mogao biti sljedeći selektor reprezentacije Engleske. :lol:
Englezima se smiješi novi debakl. :roll:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 30 apr 2012, 17:29

RIP. Reprezentacija Engleske. :( :lol:

Englezi imaju jako dobre pojedince, al' s Royom neće ni grupu proći.

--------------------Hart--------------------

Walker-------Jones---Terry----------Cole

-------------------Parker--------------------

------------Gerrard------Barry--------------

Wallcot----------Rooney--------------Young
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 apr 2012, 17:37

Pa dobro, nisu ni pod Capellom blistali. :lol:
Sjetimo se samo kako su prošli na SP-u (na guzove grupnu fazu i propast od Njemačke), a osim rezultata i igra je bila katastrofalna. :mrgreen:
Btw, Rooneya nema 2 utakmice, a Walcott je povrijeđen (ne znam da li će biti na Euru), tako da odmah imaš nekoliko problema u ofanzivnom dijelu. Da je ostao AVB, vjerujem da bismo svi gledali Sturridgea kao sigurnog putnika, ovako ćemo ipak pričekati.
Ne znam, ali meni ova Engleska uopće ne ulijeva neko povjerenje.

Johnny_Blaze
Kontakt:

Post Postao/la Johnny_Blaze » 30 apr 2012, 20:19

zamora i konchesky su već otkazali godišnje odmore :)
LONG LIVE THE KING KENNY!

Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.

RIP Haris Arapović, YNWA!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.