Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 19. kolo

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 02 apr 2012, 15:22

TheAlchemistRD07 je napisao/la:Rudar-Borac 2
Borac je dosta bodova izgubio u ovoj polusezoni, negdje mora prokinut'

Olimpic-Čelik 1x
Novi trener, igrace Celika zeljni dokazivanja, sto im daje sansu da izvuku bod. Ali Olimpic je Olimpic tako da...

Široki Brijeg-Sloboda 1
Najsigurniji par kola.

Kozara-Velež x2
Velez mora nadoknaditi prosuta 2 boda protiv Sarajeva. Gradiska je pravo mjesto za to.

Leotar-GOŠK 1
Sigurna.
-----------------------------------------------------Nedjelja :arrow:
Sarajevo-Slavija 1
To nesto nije normalno ako svaku izgube kuci, a svaku pobijede u gostima (Slavija). Sarajevo se polako budi i mislim da HZ nece vise trpit prosipanje bodove protiv slabijih ekipa na kosevu.

Travnik-Zvijezda x
Travnik dokazao da moze bit opasna ekipa po svakoga, isto to je ucinila i Zvijezda. Travnik ima malu prednost zbog domaceg terena ali posto je Zvijezda iz nekog razloga opasnija u gostima nego kod kuce, X je najrealniji.
I ne znam sto se ovi i dalje provaljuju sa ovim sranjima poput "mesari" itd. Gledajuci Travnik ove i prosle sezone siguran sam da su ta vremena prosla. Dosta je ekipa uzela bod(ove) u Travniku ukljucujuci i Zvijezdu prosle sezone (2:2)

Zrinjski-Željezničar x
Sva tri znaka su u igri ali mislim da je X najrealniji.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 02 apr 2012, 15:30

eh lako je dvoznak,ajd jedan znak pogodi :P

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 02 apr 2012, 16:34

fredi je napisao/la:eh lako je dvoznak,ajd jedan znak pogodi :P
pa samo su dva dvoznaka :D

kimbo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la kimbo » 02 apr 2012, 20:26

Ah meraka , jos jedna sedmica bez navijackih nereda i nacionalistickih ekscesa. Ne mogu da vjerujem jeli ovo BH ili sanjam ;) . E jos da je srediti ove oranice da se moze igrati na njima normalan fudbal pola problema BH fudbala bi bilo rijeseno !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 04 apr 2012, 09:11

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 04 apr 2012, 18:57

Mi nikako nismo svjesni koliko mi losu ligu imamo. Katastrofa. Liga nam je od gorih u svijetu sto se tice igraca,sudijske organizacije,klubova,posjecenosti i sve ostalo. Ne moze me niko uvjeriti da nije tako.... Prvi glasam da se klupski nogomet u BiH ukine :D ahahah

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 04 apr 2012, 19:02

FCS je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Mi nikako nismo svjesni koliko mi losu ligu imamo. Katastrofa. Liga nam je od gorih u svijetu sto se tice igraca,sudijske organizacije,klubova,posjecenosti i sve ostalo. Ne moze me niko uvjeriti da nije tako.... Prvi glasam da se klupski nogomet u BiH ukine :D ahahah
Popuši ****
Istina boli. Mene stid ove lige i nasih utakmica kad gledam,ali ipak idem na utakmice,gledam Premijer ligu kad god imam priliku uzivo,cesce preko tv-a,ali jadno mi je ovo sve. Peticija za ukidanje klupskog nogometa,tacno da mi rodjenog oca dusa zaboli zbog toga :D

LjumanM95
Kontakt:

Premijer liga BiH: 20. kolo

Post Postao/la LjumanM95 » 04 apr 2012, 19:56

07.04.2012.

I. Sarajevo: Slavija - Kozara 16:00
Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00
Mostar: Velež - Leotar 16:00
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00
Banja Luka: Borac - Travnik 16:00
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Crni gavran
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 20. kolo

Post Postao/la Crni gavran » 04 apr 2012, 21:10

Slavija/Istočno Sarajevo/ - Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ 1 ( Slavija se preporodila, ipak je to realno mnogo bolja ekipa nego jesenas, Kozara im je jesenas dala 6 komada, a ovog proljeca su 0 od ekipe, tako da ocekujem siguran trijumf domacina)

Čelik/ZENICA/ - Sarajevo 1 (Realno izuzetno teska utakmica za kladjenje, ovu utakmica nece liciti na one utakmice od ranijih sezona kada su u pitanju mecevi ova dva tima na Bilinom Polju, pun stadion, prisustvo velikog broja navijaca oba tima, a meni je veliko zadovoljstvo reci da su skoro u potpunosti nestale tenzije izmedju navijaca ova dva kluba i izmedju ova dva grada, sto je jako vidljivo i na temema ova dva kluba na ovom sportskom sajtu. Realno Sarajevo iz ovog meca moze izaci neporazeno, znaci moze i pobijediti i izgubiti i odigrati nerjeseno, ali ipak ja kao navijac svog kluba ocekujem nasu pobjedu protiv postovanog i velikog rivala)

GOŠK/Gabela kod Čapljine/ - Široki Brijeg 2 ( Mislim da je Široki Brijeg kvalitetnija ekipa, neću sad ovdje da miješam nacionalnost i da kažem da će Gošk ovdje pustiti, jednostavno je Široki Brijeg bolji od jako solidnog domaćina, koji je i u Trebinju pokazao da su tvrd orah, ali mislim da nemaju snage da iznenade Širokog Brijega)

Velež/MOSTAR/ - Leotar/TREBINJE/ 1x ( Veliko je pitanje koliko se rođeni mogu vratiti nakon eliminacije iz KUP-a i raspršavanja svih snova u prvom poslijeratnom izlasku u Evropu. Međutim, u goste im dolazi takođe posrnuli Leotar, koji nikako da nađe sebe, ali pošto je Velež pomalo u šoku i umoran, mislim da Trebinjci imaju neke šanse za bod.)

P.S. Pošto nisam pogodio ishod nijedne od utakmica Veleža u proljetnom dijelu prvenstva, predlažem ostalim kladioničarima da ovdje odigraju tip 2 :mrgreen:

Željezničar/SARAJEVO/ - Olimpic/SARAJEVO/ 1x ( Dueli ova dva tima su uglavnom skoro 99 % zavrsavali sa pobjedom Zelje, ali Željo je već skoro 99,999 % prvak i najbolja su ekipa u državi, a Olimpic pokušava da izbori plasman u Evropu, moguće je da ovdje Vukovi iznenade, mada čisto sumnjam, ako ćemo u procentima 90% pobjeda Želje a 10% X)

Zvijezda/GRADAČAC/ - Zrinjski/MOSTAR/ 1X (Zvijezda se preporodila, ima odličnog trenera boljeg nego što je Jović, zdrava su sredina, Mostarci totalno van forme, ali imaju još uvijek ambicija za plasman u Evropu, s toga mislim da ni X nije isključen. 2 teško, ne znam koliko je timova uspjelo dobiti Zvijezdu u Gradačcu)

Borac/BANJA LUKA/ - Travnik 1x (Borac je u šoku zbog ispadanja u KUP-u, ali ovdje ne bi trebalo biti dileme. Travnik je međutim i u Mostaru i u Sarajevu protiv izuzetno jakih timova jedva izgubio utakmice, možda bude treća-sreća i senzacija u ovom kolu)

Sloboda/TUZLA/ - Rudar/PRIJEDOR/ 1 ( Pa Sloboda se budi, nema govora, Rudar je sigurno prilika da tim iz Tuzle
krene iz zone ispadanja u mirnije vode)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 04 apr 2012, 21:23

Slavija - Kozara - 1 Slavija ako bude igrala kao u ovih posljednjih par tekmi nece biti problema, Kozara glavni kandidat za ispadanje
Čelik - Sarajevo - x Sarajevo kvalitetnije ali ipak mi se x cini kao najrealniji
GOŠK - Široki Brijeg - 2 Siroki mora pobijediti ako hoce da ostane u trci za prvaka, po rasporedu ovo im je mozda i najlakse gostovanje
Velež - Leotar 1 Pobjeda Veleza jedan razlike, vjerovatno jedva nesto bez neke igre posebne
Željezničar - Olimpic - 1 Olimpic je dobra ekipa ali tradicionalno protiv nas nista ne mogu tako da ocekujem nastavak serije pobjeda protiv Olimpica
Zvijezda - Zrinjski - 1 Zvijezda je odlicna ekipa a u Zrinjskom dosta toga odavno ne stima, pobjeda i otkaz/ostavka Muse
Borac - Travnik - 1 jedan razlike vjerovatno
Sloboda - Rudar Prijedor - x Rudar mora negdje prekinuti ovu seriju poraza a ovo je odlicna prilika, Sloboda dobro igra samo kad im gori pod nogama a do toga jos nije doslo

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 04 apr 2012, 22:20

I Sarajevo Slavija -Kozara 1Slavija je bolja trenutno u boljoj je formi i ja ocekujem sigurnu pobjedu ...
Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00 X ni jedni ni drugi nisu u nekoj formi .tako da ce biti dosadna tekma i malo golova O-O ili 1-1
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00 2 i ja se iskreno nadam da ce tako biti.GOSk puno losiji nego jesenas a Siroki poslije izborene Evrope opusteno trebao bi dobiti,Ali mala rezerva bas zbog te izborene Evrope.
Mostar: Velež - Leotar 16:00 x Ma ne znam ali smrdi mi ovdje nesto.Velez ima prostora da kiksa koji put a gore ne moze...
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00 X iznenaaadjeeeenjeeeeee
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00 X Zvjezda ne moze vise ni gore ni dolje koja para i nije na odmet...
Banja Luka: Borac - Travnik 16:00 2 O-3 ako Borac ne bude izbacen iz lige istu vise ni nema smisla igrati....
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00 1 Za definitvno mirne vode Slobode i pocetak kraja Rudara...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 04 apr 2012, 23:02

I. Sarajevo: Slavija - Kozara 16:00 1 - Slavija mora da osvaja sve bodove na svom terenu ne bi li se nekako iscupala.
Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00 1X - Tesko je uzeti bodove u Zenici, barem ja tako mislim. Celik ima i kvalitet za pobjedu... Skoro sam uvjeren da nema govora o pobjedi Sarajeva.
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00 X2 - Siroki dosta dobar, gledao sam ih u par navrata od pocetka druge polusezone. Imaju dosta kvalitetnih igraca, GOSK je pobjegao iz opasne zone i sada im slijedi dosta miran nastavak sezone uz izvanrednog strucnjaka Borisa Gavrana.
Mostar: Velež - Leotar 16:00 1 - Nema ovde sta puno pametovati, Mostar je konacno ozivjeo i svi su u euforiji mozda to bude opet onaj stari Velez iz Yuge.
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00 1 - Bratski :D Salu na stranu, Zeljo je nezaustavljiv ove godine... Hendikep ulazi ovde :)
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00 1 - Zvijezda je najjaca na svom terenu, rijetko ko moze tu uzeti bodove. Po meni jedna od sigurnijih utakmica kola, ne znam zasto ali imam neki osjecaj.
Banja Luka: Borac - Travnik 16:00 1 - Poslje ispadnja u kupu Borac se okrece ligi u namjeri da izbori Evropu. Ovo je must win utakmica.
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00 X2 - Ako gdje mozemo prekinuti crnu seriju to je onda upravo Tuzla!
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 05 apr 2012, 15:20

vidovitadjemila je napisao/la:I Sarajevo Slavija -Kozara 1Slavija je bolja trenutno u boljoj je formi i ja ocekujem sigurnu pobjedu ...
Zenica: Čelik - Sarajevo 16:00 X ni jedni ni drugi nisu u nekoj formi .tako da ce biti dosadna tekma i malo golova O-O ili 1-1
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 16:00 2 i ja se iskreno nadam da ce tako biti.GOSk puno losiji nego jesenas a Siroki poslije izborene Evrope opusteno trebao bi dobiti,Ali mala rezerva bas zbog te izborene Evrope.
Mostar: Velež - Leotar 16:00 x Ma ne znam ali smrdi mi ovdje nesto.Velez ima prostora da kiksa koji put a gore ne moze...
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 16:00 X iznenaaadjeeeenjeeeeee
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00 X Zvjezda ne moze vise ni gore ni dolje koja para i nije na odmet...
Banja Luka: Borac - Travnik 16:00 2 O-3 ako Borac ne bude izbacen iz lige istu vise ni nema smisla igrati....
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 16:00 1 Za definitvno mirne vode Slobode i pocetak kraja Rudara...
E moja Džemila Zrinjski igra protiv zvijezde a ne Travnik ;) , zato nemati tu nekih para.Ovdje će se igrati dobar nogomet sa puno golova a tko će dobiti e to ni babe gatare kao ti ne mogu pogoditi :D.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 apr 2012, 17:05

FKKrajina
mozes ti iznijeti svoje misljenje, a ti da nam ovdje solis pamet i palamudis da se treba ukinut to nemoj raditi. Jednostavno ako ti je se ne svidja i ako zelis da se ukine nemoj je ni pratit.. veoma jednostavno...,a nikome neces kvarit cejf

Takodje veliko BRAVO za kaznu za borac... samo u kost i ostro, a vala mogli su ih vise opalit po djepu

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 05 apr 2012, 17:09

Napokon se počelo kažnjavati, svaka čast za komisiju.

benfica1923
Kontakt:

Post Postao/la benfica1923 » 05 apr 2012, 17:14

I. Sarajevo: Slavija - Kozara 1 ko kuca.....
Zenica: Čelik - Sarajevo 1x,nemam sta pisati ovdje vise,Sarajevo nije neka ekipa,minimalne sanse u Zenici...
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 2 Kvalitetnija ekipa,a Gabela ce ostati u ligi,potrebniji bodovi Sirokom,jos se nisu predali....
Mostar: Velež - Leotar x2 Leotaru bodovi potrebni za ostanak.....
Sarajevo: Željezničar - Olimpic x2 Olimpic u formi,nece izgubiti....
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski x2 Ako zeli Europu Zrinjski mora doci do bodova
Banja Luka: Borac - Travnik 1 ko Banja Luka,pobjeda s 2-3 razlike
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 1x borba za ostanak u Premier ligi,domacini nece izgubiti!!!!!!!!!!!!

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 05 apr 2012, 17:46

Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 16:00 X Zvjezda ne moze vise ni gore ni dolje koja para i nije na odmet...[/b]
Ako znas nesto o tome da Zvijezda prima pare, mozda bi trebao prijavit to ili samo onako rekreativno pises gluposti.
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 apr 2012, 17:57

I. Sarajevo: Slavija - Kozara- 1 pobjeda slavije jer su u dobroj formi i 3 boda ne bi trebala izostati
Zenica: Čelik - Sarajevo- 2 realno x, al' ono navijacki 2. Bice tvrda utakmica sa malo golova
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg-2 siroki mora po pobjedu ukoliko zeli da drzi prikljucak za zeljom
Mostar: Velež - Leotar- x velez je mozda i umoran nakon utakmica kupa, pomalo i razocarani zbog toga x
Sarajevo: Željezničar - Olimpic-x olimpik ce iznenaditi protiv zelje
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski- 1x teska utakmica zvijezda igra odlicno i mogu do pobjede
Banja Luka: Borac - Travnik- 1 borac pred praznim tribinama, al' ipak mislim da moraju pobjediti ako zele u evropu
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor- 1x sloboda igra sve bolje i bolje i ovo im je prilika za 3 boda
Zadnja izmjena: Evolution87, dana/u 07 apr 2012, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 apr 2012, 18:11

FKKrajina je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Mi nikako nismo svjesni koliko mi losu ligu imamo. Katastrofa. Liga nam je od gorih u svijetu sto se tice igraca,sudijske organizacije,klubova,posjecenosti i sve ostalo. Ne moze me niko uvjeriti da nije tako.... Prvi glasam da se klupski nogomet u BiH ukine :D ahahah

Istina boli. Mene stid ove lige i nasih utakmica kad gledam,ali ipak idem na utakmice,gledam Premijer ligu kad god imam priliku uzivo,cesce preko tv-a,ali jadno mi je ovo sve. Peticija za ukidanje klupskog nogometa,tacno da mi rodjenog oca dusa zaboli zbog toga :D
Češće preko TV-a? Utakmice su tako često na TV-u da.... ne znam. :mrgreen: Mislim da ti je lakše otići pratiti Slobodu (zapamtila sam da si student u Tuzli), nego čekati javne servise, koji uglavnom derbije prenose. Sam veliš da je liga loša (reče ti i jedna od gorih) između ostalog i zbog slabe posjećenosti, a prvi ti "bojkotuješ". Da se lokalni klubovi prate koliko se puno pametuje o istim, ili o evropskim ligama, mnoge stvari bi bile bolje, bar na oko.

Lijepo je misliti, ali ponekad valja i promisliti. Ne znam šta bi se dobilo kad bi ti potpisao peticiju za ukidanje klupskog nogometa. Zar nije cilj da stvari idu unaprijed, dosta je stagniranja, odnosno goreg, nazadovanja? Kakav bi tek status Nogometni savez uživao u svijetu da nemamo jedne obične nogometne lige i klubova? Nekad valja misliti izvan kutije, znam da je često teško.

Dalje, ne znam čemu ovaj "evil laugh". Kao da ti je satisfakcija gledati nerede po stadionima, kamenje tamo gdje ne treba, i čitati natpise o lošem stanju u nogometu. Bilo bi žalosno da je tako.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 05 apr 2012, 18:15

07.04.2012.

I. Sarajevo: Slavija - Kozara 1 Slavija je krenila žestoko u borbu za ostanak,moraju dobit Kozaru
Zenica: Čelik - Sarajevo x Sarajevo je u nekakvoj krizi ,trebaju se samo probudit i da prorade u jednoj utakmici jer imaju dobre igrace i trenera ,Celik solidan i sigurno hoce pobjedu pred svojim navijacima ,ali mislim da ce ovo bit jedna tvrda utakmica bez pobjednika
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg x I ovo ce po meni zavrsit bez pobjednika jer GOSK je prakticki Široki II i nasi decki ce sigurno se htjet dokazat da zasluzuju sansu u Širokom,plus toga nasi igrali kup utakmicu
Mostar: Velež - Leotar 1 Rodeni su kvalitetniji ,jedan zdrav kolektiv koji teži ka vracanju prijeratnog sjaja i mislim da Leotar nema sta trazit u Vrapcicima
Sarajevo: Željezničar - Olimpic 1 Olimpic ce pokusat iskoristit Zeljin umor ,ali Plavi su daleko kvalitetniji i vjerojatno novi prvak
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 2 Susjedi igraju toplo-hladno ,ali odlicno igraju u gostima i mislim da bi mogli skinut Zvijezdu
Banja Luka: Borac - Travnik 1 Pred praznim tribinama ce se igrat ,tako da ce utakmica vjerojatno zavrsit :D
Borac kvalitetniji i ako misle nas stizat moraju dobit Travnik
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor 1 Rudar je u teskoj krizi ,5 utakmica za redom su izgubili,ne vjerujem da mogu u Tuzli izvuc pozitivan rezultat
Zadnja izmjena: felix123, dana/u 05 apr 2012, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.