Problemi i prije sudara s Messijem: Milan čekao let za Kataloniju tri sata
U NEDAVNOM Derby d'Italia navijači Juventusa upozorili su na dva "oteta" naslova prvaka Staroj Dami, koji su za zelenim stolom dodijeljeni Interu.
I dok oni plaču za titulama koje su im opravdano oduzete zbog afere Calciopoli, sudačke pogreške na štetu Milana jedino su što ih drži u utrci s Rossonerima za naslov prvaka ove sezone. Naime, Ibrahimović i društvo u subotu su oštećeni za nepriznati pogodak na gostovanju kod Catanije (Robinhova lopta cijelim je obujmom prešla gol liniju), što je Juventus iskoristio pobjedom protiv Napolija u derbiju kola i primaknuo se na dva boda zaostatka.
"Četiri boda za koja smo oštećeni mogla bi se pokazati prevažnima"
Još veća šteta u korist Juvea dogodila se u velikom derbiju s Milanom na San Siru, kada suci nisu priznali regularan pogodak Muntarija i zapravo ostavili Juventus u utrci za Scudettom. Subotnji događaj sa Sicilije bila je kap koja je prelila čašu, zbog čega se dopredsjednik kluba Adriano Galliani pismom obratio predsjedniku Talijanskog nogometnog saveza. Galliani traži da se i u susretima Serie A uvedu suci pored gola, kako bi se izbjegle situacije u kojima glavni i linijski suci ne primijete da je lopta zapravo ušla u gol. "Oštećeni smo za četiri boda, koja bi se u ovoj tijesnoj borbi mogla pokazati prevažnima", poručio je Galliani, a prenosi službena stranica Milana.
Prije nastavka bitke s Juventusom, Rossonere očekuje uzvrat četvrtfinala Lige prvaka s Barcelonom. I prije nego li će im se suprotstaviti Messi i društvo, stigle su ih nevolje. U milanskoj zračnoj luci Malpensa proveli su tri sata duže od planiranog, jer su umjesto u 14:30 za Kataloniju poletjeli tek u 17:40. Naravno, kašnjenje leta dovest će neminovno i do kašnjenja večernjeg treninga na Camp Nou. Podsjećamo, prva utakmica, igrana u srijedu u Milanu, završila je 0:0.
Benitez: Sacchijev Milan bio je dominantniji od Guardioline Barcelone
Nemali je broj ljubitelja nogometa koji Milanova sutrašnjeg protivnika proglašavaju najboljom momčadi svih vremena, ali jedan od njih nije Rafa Benitez.
U iščekivanju novog posla donedavni trener Intera, koji je 2005. Milanu u epskoj utakmici u Istanbulu uzeo naslov prvaka Europe, u razgovoru za Fifa.com rekao je kako taj naziv može ponijeti Milanova momčad s kojom je Arrigo Sacchi 1989. i 1990. osvojio Kup prvaka.
"Ako me pitate da li je sadašnja Barcelona najbolja momčad koju sam vidio, moram vas razočarati. Da budem iskren veći sam štovatelj Milana iz vremena kada su igrali Van Basten i Gullit, a s klupe ih je vodio Arrigo Sacchi. Jako su lijepo igrali, a to su vrijeme bili i izrazito dominantna momčad. Barcelona je danas vrlo slična tom Milanu, dok na tom nivou još mogu igrati Bayern i Real. Sjećam se Reala koji je u to vrijeme također imao fantastičnu momčad. No, protiv Milana su bili potpuno nemoćni", poručio je Benitez.
"Milan je bez premca najveći klub u Europi"
Dio te fantastične generacije Rossonera bio je i Marco Simone, danas trener Monaca, koji ne misli da je njegov nekadašnji klub autsajder u okršaju s Messijem i društvom:
"Po meni Milan ima 50 posto šanse da izbaci Barcelonu, te u skladu s tim i 50 šanse da osvoji Ligu prvaka bez obzira što su u konkurenciji još neke vrlo snažne momčadi. Barcelona bez sumnje u ovom trenutku igra bolji nogometa od mojih Talijana, međutim Milan je bez premca najveći klub u Europi i u redovima španjolske momčadi s pravom su zabrinuti uoči uzvrata. Bit će to vrlo teška utakmica za branitelje naslova iako su domaćini", izjavio je Simone.
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/proble ... 07630.aspx