Samo sam rekao da Dinamo nikad do sad nije biljezio ovako ubjedljive pobjede. Sjecam se tog niza i prekinut je upravo protiv Varteksa koji je izbacen iz lige. I svaka ti stoji osim da se u ligi takmice dvije ekipe jednog kluba. Moze se Lokomotiva nazivat satelitom, al ona to nije. Oni imaju svoju upravu, trenere, omladinsku skolu, klub su za sebe. To sto imaju na posudbi velik broj igraca iz Dinama nije njihov problem, njima je plus, ne moraju se snalazit za igrace, a iz Dinama ce dobit sigurno kvalitetne, a plus je i Dinamu jer im se igraci razvijaju u prvoj ligi. Nigdje ne postoji pravilu koliko posudjenih igraca smjes registrirat za takmicenje u HNL-u. Moze doc klub i sve igrace dovest na posudbu i igrat s njima prvenstvo, na kraju ga i osvojit i bit ce regularno. Stvarno je previse tog sra*a po Lokomotivi. Mislim da pravilo postoji u eurotakmicenjima gdje ima odredjen broj koliko posudjenih igraca imas pravo registrirat za natjecanje, ali ne i u HNL-u, a vjerovatno ga 90% liga nema. Kod nas je problem sto jednom netko nesto spomene i svi to prihvate i Lokomotiva i Dinamo su jedan klub po misljenju velike vecinebadblueboylivno je napisao/la:Jackpot, imao je DInamo najveći niz pobjeda u Europi nakon Benfice sredinom šezdesetih godina. 28 u nizu, , od 14. kola jedne sezone, pa prekinut u 8. kolu sljedeće sezone. Dakle, u vrijeme ove dominacije se igralo uvjerljivo kao i sada.
Ali ovo sve Čačićevo i Mamićevo pada u vodu kad vidiš da ostatak lige nema za kifle, kad je pola klubova pred bankrotom, kada jedan Osijek ovisi o tome hoće li ih jedan igrač tužiti još jednom, kad je simbol lige Varteks izbačen u šestu ligu, kada Karlovac promijeni nekoliko direktora u nekoliko mjeseci i kad je vlasnik kluba sportska agencija - totalni sukob interesa, kada je posjeta lige nešto iznad tisuću ljudi po utakmici, a to je zasluga Hajduka koji čini pola broja gledatelja, kada se u istom natjecanju natječu dvije ekipe jednog kluba, kad su neki jednakiji od drugih... u vrijeme kad je Tanac radio taj niz, liga je bila dosta jača i kvalitetnija nego sada. Miljama jača nego sada. Miljama.
Jednostavno ne možeš pričati o velikom treneru i velikom klubu kad se sve to događa, a kad se zna tko vodi taj klub i tko drma tom ligom = jedna te ista osoba. Ne znam uopće kako netko ima volje pisati o taktici i igrama ovog Dinama, i općenito o ovoj ligi.
Sve mi se gadi. Bljak. Fuj.

PS. Mozda ovaj poredak s Barcelonom B bas i ne stoji jer mislim da se kod njih registrira 25 igraca za takmicenje prije pocetka prvenstva i da se jedan igrac ne moze registrirat za prvi i drugi tim. To pravilo npr. nema u Bundesligi i nedavno je bio neki igrac koji je izbacen iz prvog tima u drugi tim. Cak mislim da je u Bayernu Toni bio ozlijedjen i odigrao za drugi tim par utakmica i onda se vratio u prvi tim. (Da nema Football Managera pola pravila o natjecanjima nebi znao