FK Rudar Kakanj
- L' Imperator
- Kontakt:
Re: FK Rudar Kakanj
Rudar slavio u Mostaru
Golom Amela Neimarlije "zeleno-crni" porazili ekipu Branitelja i ostali u trci za naslov prvaka
Nogometaši Rudara ispunili su očekivanja. U Mostaru su savladali solidnu momčad Branitelja i nastavili seriju proljetnih uspjeha. Gol odluke postigao je Amel Neimarlija u 53.minuti igre. U prvom poluvremenu Neimarlija je prokockao dvije zrele prilike, ali se iskupio efektnim pogotkom u početku drugog dijela igre, koji je bio dovoljan za osvajanje velika tri boda. Pobjeda Rudara mogla je i trebala biti još uvjerljivija jer je pored Neimarlije i Adis Čulov bio u prilici da poveća vodstvo.
Utakmica je protekla u izuzetno korektnoj igri, uz veoma dobro suđenje mladog sarajevskog arbitra Irfana Peljte. Jak vjetar, koji je duvao tokom cijele utakmice, onemogućio je igrače oba tima da pruže kvalitetniju igru. Izabranici trenera Buze bolje su se snašli u ovakvim uvjetima i jednom racionalnom, ali iznad svega izuzetno borbenom i taktički zrelom igrom, nadigrali protivnika i punom mjerom se revanširali za dva jesenjska poraza u Kupu.
U odnosu na prethodnu utakmicu protiv Bratstva, trener Buza izvršio je korekcije u napadačkom redu. Umjesto mladog Mirze Kovača i strijelca pobjedosnog gola Bajre Spahića šansu su dobili Eldin Murić i Amel Neimarlija, koji su iskoristili ukazano povjerenje u dali značajan doprinos u drugoj proljetnoj pobjedi na gostovanju.
Rudar je protiv Branitelja igrao u ovom sastavu: Amel Pjanić, Kenan Nemeljaković, Petar Matović, Jasmin Čeliković, Damir Begić, Samir Duro, Dženan Duraković (Mirza Spahić), Zlatan Gafurović, Eldin Murić (Armin Topalović), Adis Čulov i Amel Neimarlija (Bajro Spahić).
Pobjedom u Mostaru "zeleno-crni" su ostali u trci za naslov prvaka. Sa 34 osvojena boda zauzimaju treće mjesto, sa dva boda manje od vodeće Čapljine i jednim od drugoplasirane Gradine. Važno je istaći da do kraja prvenstva sva tri ova kandidata imaju po šest utakmica kod kuće i po pet na gostovanjima, te da Čapljina i Gradina dolaze u Kakanj. Slobodno možemo reći "mrtva" trka trajat će do kraja prvenstva, koje će po svoj prilici biti najneizvjesnije dosad kada je u pitanju prvo mjesto.
Golom Amela Neimarlije "zeleno-crni" porazili ekipu Branitelja i ostali u trci za naslov prvaka
Nogometaši Rudara ispunili su očekivanja. U Mostaru su savladali solidnu momčad Branitelja i nastavili seriju proljetnih uspjeha. Gol odluke postigao je Amel Neimarlija u 53.minuti igre. U prvom poluvremenu Neimarlija je prokockao dvije zrele prilike, ali se iskupio efektnim pogotkom u početku drugog dijela igre, koji je bio dovoljan za osvajanje velika tri boda. Pobjeda Rudara mogla je i trebala biti još uvjerljivija jer je pored Neimarlije i Adis Čulov bio u prilici da poveća vodstvo.
Utakmica je protekla u izuzetno korektnoj igri, uz veoma dobro suđenje mladog sarajevskog arbitra Irfana Peljte. Jak vjetar, koji je duvao tokom cijele utakmice, onemogućio je igrače oba tima da pruže kvalitetniju igru. Izabranici trenera Buze bolje su se snašli u ovakvim uvjetima i jednom racionalnom, ali iznad svega izuzetno borbenom i taktički zrelom igrom, nadigrali protivnika i punom mjerom se revanširali za dva jesenjska poraza u Kupu.
U odnosu na prethodnu utakmicu protiv Bratstva, trener Buza izvršio je korekcije u napadačkom redu. Umjesto mladog Mirze Kovača i strijelca pobjedosnog gola Bajre Spahića šansu su dobili Eldin Murić i Amel Neimarlija, koji su iskoristili ukazano povjerenje u dali značajan doprinos u drugoj proljetnoj pobjedi na gostovanju.
Rudar je protiv Branitelja igrao u ovom sastavu: Amel Pjanić, Kenan Nemeljaković, Petar Matović, Jasmin Čeliković, Damir Begić, Samir Duro, Dženan Duraković (Mirza Spahić), Zlatan Gafurović, Eldin Murić (Armin Topalović), Adis Čulov i Amel Neimarlija (Bajro Spahić).
Pobjedom u Mostaru "zeleno-crni" su ostali u trci za naslov prvaka. Sa 34 osvojena boda zauzimaju treće mjesto, sa dva boda manje od vodeće Čapljine i jednim od drugoplasirane Gradine. Važno je istaći da do kraja prvenstva sva tri ova kandidata imaju po šest utakmica kod kuće i po pet na gostovanjima, te da Čapljina i Gradina dolaze u Kakanj. Slobodno možemo reći "mrtva" trka trajat će do kraja prvenstva, koje će po svoj prilici biti najneizvjesnije dosad kada je u pitanju prvo mjesto.
#samoRudar #zauvijek
Sa ovim se u potpunosti slažem. Tu su Rudar, Gradina i Čapljina u borbi za Premijer ligu, strašna konkurencija i biće svega do kraja. Ali neka drago mi je da će prvenstvo biti uzbudljivo do kraja, do sada se većinom mnogo prije kraja prvenstva znao putnik u viši rang.L' Imperator je napisao/la:
Slobodno možemo reći "mrtva" trka trajat će do kraja prvenstva, koje će po svoj prilici biti najneizvjesnije dosad kada je u pitanju prvo mjesto.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Cao gusari....
Evoi taman sam sad sa vase tekme... Onako ne znam stra bi vam rekao. Utakmica po tewskim vremenskim prilikama. Branitelj puno bolji prvo poluvrijeme , a drugo Rudar... Fin gol ste dali, nas Mostarac gurnu loptu nekomsa frizurom neljudskom totalno i ovaj zabi
Dusa me zaboli kad vidim da igrac Durakoviceve kvalitete igra federalnu ligu... PO meni najjaci danas na terenu.. I Bajro. Nije mi jasno da Bajro nije u prvoj... a Duro je gospodin igrac... Toliko iz Mostara... Sve najbokje, navijam za Vas samo zbog naseg Durakovica i da upanete u PL...
Evoi taman sam sad sa vase tekme... Onako ne znam stra bi vam rekao. Utakmica po tewskim vremenskim prilikama. Branitelj puno bolji prvo poluvrijeme , a drugo Rudar... Fin gol ste dali, nas Mostarac gurnu loptu nekomsa frizurom neljudskom totalno i ovaj zabi
- L' Imperator
- Kontakt:
heheh, a ja kraljahpolovina je napisao/la:Cao gusari....
Evoi taman sam sad sa vase tekme... Onako ne znam stra bi vam rekao. Utakmica po tewskim vremenskim prilikama. Branitelj puno bolji prvo poluvrijeme , a drugo Rudar... Fin gol ste dali, nas Mostarac gurnu loptu nekom sa frizurom neljudskom totalno i ovaj zabiDusa me zaboli kad vidim da igrac Durakoviceve kvalitete igra federalnu ligu... PO meni najjaci danas na terenu.. I Bajro. Nije mi jasno da Bajro nije u prvoj... a Duro je gospodin igrac... Toliko iz Mostara... Sve najbokje, navijam za Vas samo zbog naseg Durakovica i da upanete u PL...
Ma svaku utakmicu trener eksperimentise nesto sa postavom. Imamo dosta kvalitetnih igraca i niko nije siguran u prvoj postavi (osim Dure i Gafe)
Sve najbolje takodjer, i nadamo se da cemo napokon uci u PL.
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
jbg kad je 1. april xD ja dok nisam vidio status Durakovica na Fb nisam vjerovao da je Rudar pobjedioGK1996 je napisao/la:Bravo momci,jesam ja rekao 0:1Niko ne vjeruje
#samoRudar #zauvijek
-
ZelenoCrni
- Kontakt:
Cestitke momcima na vrlo vaznoj pobjedi 
-
Night_Crew_Kakanj
- Kontakt:
HajmO napravit nesto u parku veceras kad dodjuL' Imperator je napisao/la:jbg kad je 1. april xD ja dok nisam vidio status Durakovica na Fb nisam vjerovao da je Rudar pobjedioGK1996 je napisao/la:Bravo momci,jesam ja rekao 0:1Niko ne vjeruje
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -
Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi
- L' Imperator
- Kontakt:
Znas na koga uvijek mozes racunatiNight_Crew_Kakanj je napisao/la:
HajmO napravit nesto u parku veceras kad dodjuneki docek
ko je ZA
#samoRudar #zauvijek
-
Night_Crew_Kakanj
- Kontakt:
ZnammL' Imperator je napisao/la:Znas na koga uvijek mozes racunatiNight_Crew_Kakanj je napisao/la:
HajmO napravit nesto u parku veceras kad dodjuneki docek
ko je ZA
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -
-
Night_Crew_Kakanj
- Kontakt:
Igraci Rudara docekani pjesmom od strane nekoliko Gusara u gradskom parku
Malo se i zapjevalo,a i popilo da se proslavi
Next stop : Varda
- L' Imperator
- Kontakt:
Jbg.., nismo se uspjeli bolje organizovati :/ Igraci vec bili blizu Kaknja..Night_Crew_Kakanj je napisao/la:Igraci Rudara docekani pjesmom od strane nekoliko Gusara u gradskom parkuMalo se i zapjevalo,a i popilo da se proslavi
Next stop : Varda
#samoRudar #zauvijek
čestitam na pobjedi
Kakav je Durakovic ? jel nastavio dobre igre koje je pruzao i u Velezu 
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- F.G.R. HARMANI
- Kontakt:
Rudar tradicionalno dobar u proljetnom dijelu. Ovakvom igrom bi realno mogli biti medju prvih deset u premijer ligi.
MENI MOJE, A VAMA VASE
-
Night_Crew_Kakanj
- Kontakt:
Ma Durakovic jede zivu djecu na terenu predobarANTIFA ! je napisao/la:Kakav je Durakovic ? jel nastavio dobre igre koje je pruzao i u Velezu
-
Night_Crew_Kakanj
- Kontakt:
Ma kao i svake godine,samo sto su ove godine malo vise zapeli,a vidicemo rezultat na kraju,nadamo se dobrom tj PLF.G.R. HARMANI je napisao/la:Rudar tradicionalno dobar u proljetnom dijelu. Ovakvom igrom bi realno mogli biti medju prvih deset u premijer ligi.
-
budimo_realni
- Kontakt:
Ove godine ako Bog da Rudar ide u PL. Samo cudo moze to sprijeciti, tj. da finansijeri ostanu bez novca, a dok oni kupuju utakmice lahko cemohpolovina je napisao/la:Cao gusari....
Evoi taman sam sad sa vase tekme... Onako ne znam stra bi vam rekao. Utakmica po tewskim vremenskim prilikama. Branitelj puno bolji prvo poluvrijeme , a drugo Rudar... Fin gol ste dali, nas Mostarac gurnu loptu nekomsa frizurom neljudskom totalno i ovaj zabiDusa me zaboli kad vidim da igrac Durakoviceve kvalitete igra federalnu ligu... PO meni najjaci danas na terenu.. I Bajro. Nije mi jasno da Bajro nije u prvoj... a Duro je gospodin igrac... Toliko iz Mostara... Sve najbokje, navijam za Vas samo zbog naseg Durakovica i da upanete u PL...
- L' Imperator
- Kontakt:
Ko ba kupuje?? Ni u Bihacu, ni u Mionici, ni Mostaru nije kupljena utakmica. Oni da su htjeli kupovati, ne bi dovodili premijerligaska pojacanja.budimo_realni je napisao/la: Ove godine ako Bog da Rudar ide u PL. Samo cudo moze to sprijeciti, tj. da finansijeri ostanu bez novca, a dok oni kupuju utakmice lahko cemo
#samoRudar #zauvijek
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.