Fabio Quagliarella, strijelac trećeg pogotka u 3-0 pobjedi Juventusa nad Napolijem dao je po završetku utakmice intervju za ******.
Čini se da ste ti i Del Piero više učinili nego Vučinić i Borriello danas. Kako si ti osjetio ovu igru "partnera"?
"Naravno da bih htio igrati više, ali znam u kakvome sam stanju i šta sam proživio nakon ozljede i dugog oporavka koji sam morao proći. Tokom sezone pokušavam igrati najbolje što mogu u tome trenutku."
"U ovakvoj situaciji mogu malo učiniti, osim trenirati i dati sve od sebe na treninzima kako bi me trener zapazio i odlučio ubaciti u ekipu. Ne mogu se na ništa žaliti."
Jesi li vidio jučerašnji nepriznati pogodak Robinha?
"Gledali smo utakmicu i bila je vrlo uzbudljiva. Što se tiče te situacije mogu komentirati samo da to ne ovisi o nama igračima već da suci donose odluke, a nekada pogriješe."
Quagliarelli inače prošle sezone baš na Siciliji u utakmici protiv Catanie nije priznat regularan pogodak kada je Fabio pogodio prečku, a lopta se od prečke odbila u gol jedno metar i pol da bi odskočila van. Sudac nije priznao taj pogodak, no Fabio je već u sljedećoj akciji zabio. Sada se iz Milana žale što im nije priznat navodni gol Robinha kada je Mascara sa crte skinuo loptu.
Jeste li gledali na tabelu nakon Milanovog neriješenog rezultata?
"Nikako, nikada ne smijemo priuštiti da tako nešto radimo. Imamo jaku ekipu sa dobrim individuama i idemo iz utakmice u utakmicu, igramo svoju igru i ne obaziremo se na druge, a tako će biti i do kraja sezone."
Šta je to Conte nevjerovatno učinio da je toliko promijenio ekipu?
"Trener od nas traži da preuzimamo odgovornost i igramo timski, a onda rezultat ne izostaje. Nakon ovog tjedna možemo otići svojim kućama za praznik sa osmijehom na licu''
Eh i ja bih volio da Fabio više igra mjesto one bandere u napadu...
Sjećam se sezone 1999/2000 kad se Del Piero vratio nakon one teške povrede, tek pred kraj sezone je Parmi u predzadnjem kolu dao gol iz igre.. od tada sve bili penali a uglavnom pogađali ostali igrači : Inzaghi, Kovačević, Conte, Zidane...
Alex igrao, ne toliko dobro ali bio velika pomoć...
Slična ako ne ista povreda skačila i Eta Betu... vratio se ali treba vremena, ono što je sinoć pokazao je dobrao snova i ne bih volio da ide na kraju sezone...
P.S Primjetih kako @Juventina ''simpatiše'' anam' one tamo...
to sister

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO