ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Novih 575 bodova na kontu. C'mon!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
da kad je mogla karolina i jelena što da neVirtu4l je napisao/la:Novih 575 bodova na kontu. C'mon!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
I SafinaDANTES je napisao/la:da kad je mogla karolina i jelena što da neVirtu4l je napisao/la:Novih 575 bodova na kontu. C'mon!

Nema toga u muškom tenisu. Ni dva GS u sezoni ti ne garantuju prvo mjesto...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
a kuznjecova??? nikad nije bila prva a ima 2gsVirtu4l je napisao/la:I SafinaDANTES je napisao/la:da kad je mogla karolina i jelena što da neVirtu4l je napisao/la:Novih 575 bodova na kontu. C'mon!![]()
Nema toga u muškom tenisu. Ni dva GS u sezoni ti ne garantuju prvo mjesto...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ne može Murray ovako u finalima, jednostavno ne može. Onakvo bjesomučno prebacivanje loptice preko mreže, čekanje greške Novaka, poludefanziva mu neće donijeti titule na Grand Slamovima. Ponekad na Mastersima, kada su prva trojica u lošoj formi ili jednostavno nemaju svoj dan, to i uspijeva, te ih Andy na kraju osvoji, no na GS turnirima ne ide tako. Uvijek zapne u polufinalu (ili u finalu, u najboljem slučaju) jer je Andy neodlučan i boji se napasti protivnika. A, ako se već odlučio za defanzivu, neka bude totalna, onakva kakvu je Nadal nekad imao, a tu stoji da loptice moraju biti mnogo brže i preciznije, udarci ravniji i ubitačniji, hajmo reći i brutalniji po protivnika. Isto tako, katastrofalne serve mora poporaviti pod hitno, jer ga servisi ne služe, tako da ima zaista loš pocenat osvojenih poena i na prvi, a posebno na drugi. Naravno, to nije slučaj uvijek, no definitivno da ovo polako prerasta u problem. Još ako mu se stvori psihološka barijera kao nekad, teško da ćemo vidjet Škota na tronu nekog GS-a. 

Ne bih se baš složio. Mislim da je 2010. u Torontu i Shanghaiu raznio Federera i da je igrao strašan tenis.Claus je napisao/la:Ponekad na Mastersima, kada su prva trojica u lošoj formi ili jednostavno nemaju svoj dan, to i uspijeva, te ih Andy na kraju osvoji,
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kažem ja vama da slijedi surov odgovor broja 1 u majamiju.
Endi neka se zadovolji turnirima iz serije "250" i "500".Ovo je ipak malo ozbiljniji turnir,nema popuštanja
Čisto da se zna ko je gazda svjetskog tenisa
Endi neka se zadovolji turnirima iz serije "250" i "500".Ovo je ipak malo ozbiljniji turnir,nema popuštanja

Čisto da se zna ko je gazda svjetskog tenisa

"Indija,Pakistan..."
NEXT STOP

Šta reći, osim:
- Most wins: Rafael Nadal (7 titles)
- Most consecutive wins: Rafael Nadal (7, 2005–11)
Dakle, veliki izazov za Novaka, možda jedan od najvećih. Prošle godine Novak nije igrao, a Rafa je izgubio samo jedan set, i to onaj u polufinalu protiv Murraya. Nadam se spektakularnom tenisu.

Šta reći, osim:
Dakle, veliki izazov za Novaka, možda jedan od najvećih. Prošle godine Novak nije igrao, a Rafa je izgubio samo jedan set, i to onaj u polufinalu protiv Murraya. Nadam se spektakularnom tenisu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ima li kakve sanse da se Fedex predomisli i da zaigra u Monte Carlu 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Teško,izgleda da je i Rafa u pitanju(problemi sa koljenom).Sačekajmo 5-6 dana sve će se znatiL-Train je napisao/la:Ima li kakve sanse da se Fedex predomisli i da zaigra u Monte Carlu
"Indija,Pakistan..."
Pa, zato je stavljena riječ "ponekad", jer kod Murraya su vidne oscilacije u igri; čas zablista, čas razočara. Upravo zbog toga treba unijeti puno više samopouzdanja u sebe i igrati kako najbolje zna, bez pritiska koji će kasnije uslijediti. Iskreno, Andy mi je jako drag teniser, niko sretniji od mene ako jednog dana osvoji svoj prvi Grand Slam turnir. Dakle, da utvrdimo, kod Murraya je problem što taj "strašan tenis" ne može održati tijekom cijelih turnira (pogotovo se misli na GS turnire, jer podliježe vanjskim opaskama i ovisan je o mišljenju drugih). Pa jbt, da ga britanski mediji malo, ali samo malo poguraju, mislim da ni on sam ne zna za šta bi u stanju bio učiniti. Podsjeća me malo na Wozniacki po svemu pomenutom (ili pak ona neodoljivo podsjeća na njegaVirtu4l je napisao/la:Ne bih se baš složio. Mislim da je 2010. u Torontu i Shanghaiu raznio Federera i da je igrao strašan tenis.Claus je napisao/la:Ponekad na Mastersima, kada su prva trojica u lošoj formi ili jednostavno nemaju svoj dan, to i uspijeva, te ih Andy na kraju osvoji,

Kod Murraya je problem njegov mentalitet i stil igre. S obzirom na talenat kakav taj momak posjeduje, on bi mogao da se nadigrava sa svima i pruži ono najbolje što tenis može ponuditi, ali ne. Njemu su bitniji dobra defanziva i mrtvi udarci. Njemu je bitnije konstantno trčanje i puko prebacivanje loptice, bez želje za direktnim poenima, bez želje da probije protivnika. To je ono što njega koči, to je ono što će ga uvijek kočiti.
- Momak ima jedan od najboljih i najkonstantnijih BH-a na touru, ali problem je što ga ne koristi onako kako treba.
Forhend mu je također solidan, ali se boji napasti sa njim. Igra ga sa zadrškom. Generalno, on nije materijalizovao svoje udarce onako kako treba.
- Sve je u glavi. Da je bio pametan i forsirao ofanzivan stil igre kroz karijeru, ubijeđen sam da bi "kapnuo" i koji GS. Ovako, neka ispravlja krivu drinu, pa dokle može.
- Momak ima jedan od najboljih i najkonstantnijih BH-a na touru, ali problem je što ga ne koristi onako kako treba.
Forhend mu je također solidan, ali se boji napasti sa njim. Igra ga sa zadrškom. Generalno, on nije materijalizovao svoje udarce onako kako treba.
- Sve je u glavi. Da je bio pametan i forsirao ofanzivan stil igre kroz karijeru, ubijeđen sam da bi "kapnuo" i koji GS. Ovako, neka ispravlja krivu drinu, pa dokle može.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
- Kontakt:
Ovo uz RG te bar jos 2 pestotke ili jos jedan masters na zemlji Rafa mora osvojiti. Ja bi presretan bio sa Monte Carlom,RG i Madridom ili Rimom. Ukoliko ga zdravlje posluzi on moze sigurno uzeti RG i jos 2 mastersa i mozda jednu pestotku na zemlji. Ako Nole padne do kraja sezone siguran sam, uz ovaj gore navedeni uvjet, Rafa moze uzet i 2 GS ove sezone sigurno !Virtu4l je napisao/la:NEXT STOP
Šta reći, osim:
Uzet ce jednu 500 sigurno, jer u Barceloni niko osim Spanaca i ne igra. 

Genius, outrageous, the best ever! RF!
samosarajvo je napisao/la:
Ovo uz RG te bar jos 2 pestotke ili jos jedan masters na zemlji Rafa mora osvojiti. Ja bi presretan bio sa Monte Carlom,RG i Madridom ili Rimom. Ukoliko ga zdravlje posluzi on moze sigurno uzeti RG i jos 2 mastersa i mozda jednu pestotku na zemlji. Ako Nole padne do kraja sezone siguran sam, uz ovaj gore navedeni uvjet, Rafa moze uzet i 2 GS ove sezone sigurno !

Ma moze Rafa sve, malo su njemu 2 Mastersa i RG. Treba da puca na 2x250 + 3x1000 + RG. Jos samo da ima malo srece, pa da izbegne Djokovica na tim Mastersima i RGu.

Dakle, zaostatak Rogera za Rafom je 900 bodova, a Murraya za RFom oko 1000. Izgubi li Nadal u Monte Carlu, eto nama promene na #2 pre RGa.
1900 ne 1000 marej za rafom
Citaj pazljivije: rekoh "Murraya za RFom", a ne "Murraya za Rafom".
-
- Kontakt:
Ako mi pucas ironiju onda da ti kazem da je on u prosloj, najgoroj sezoni po njega, osvojio RG 1 masters i 1 pestotku,,,ako nisi bio ironican drago mi je sto mislis da to moze, nadam se i ja .MaGiCa je napisao/la:samosarajvo je napisao/la:
Ovo uz RG te bar jos 2 pestotke ili jos jedan masters na zemlji Rafa mora osvojiti. Ja bi presretan bio sa Monte Carlom,RG i Madridom ili Rimom. Ukoliko ga zdravlje posluzi on moze sigurno uzeti RG i jos 2 mastersa i mozda jednu pestotku na zemlji. Ako Nole padne do kraja sezone siguran sam, uz ovaj gore navedeni uvjet, Rafa moze uzet i 2 GS ove sezone sigurno !![]()
Ma moze Rafa sve, malo su njemu 2 Mastersa i RG. Treba da puca na 2x250 + 3x1000 + RG. Jos samo da ima malo srece, pa da izbegne Djokovica na tim Mastersima i RGu.![]()
Dakle, zaostatak Rogera za Rafom je 900 bodova, a Murraya za RFom oko 1000. Izgubi li Nadal u Monte Carlu, eto nama promene na #2 pre RGa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.