RK Goražde

po'marke
Kontakt:

Re: RK Goražde

Post Postao/la po'marke » 31 mar 2012, 20:54

ocekivao sam poraz, ali 7 razlike bas i nisam... :roll:

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 31 mar 2012, 21:03

Vjeruj da je moglo biti i više razlike u onoj ekipi vrijedi Vražalić a ostali su prosjek.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 mar 2012, 21:11

Čelik kikso i sad smo drugi ;)

kaca

Za Sarajlić znamo nego se zezamo ;)
Nego koliki je bio prosjek godina ekipe u zadnjih desetak minuta u vrh glave 17 :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 31 mar 2012, 21:32

Tako nekako.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 31 mar 2012, 21:54

Znali iko od goraždana šta je sa Martićem.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 mar 2012, 22:36

Jel šta opasno ???

Osigurana LIGA 6 :D
Čelik kikso, Gradačac kikso , sad smo drugi sa +6 ispred Gradačca.
Idemo Prijedoru, dolazi Čelik možemo i do prvog mjesta :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

max
Kontakt:

Post Postao/la max » 01 apr 2012, 00:26

:lol: odlicna utakmica Gorazda,,rutinska pobjeda,,od prve minute pa do poslednje nije se mogao nagovjestiti drugaciji ishod,,iskreno Sloga me strasno razocarala,,Vrazalic je bio onako,,nista posebno,,ali i to je bilo dovoljno da bude najbolji u ekipi Sloge,,kod Gorazda najbolji Jaškić,, mislim sa 11 golova...sto se tice Martica sve je ok,,dosao je sebi i sve ce biti ok u narednim danima... :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 apr 2012, 14:32

Rukometaši Goražda savladali Slogu, lidera na tabeli

U jednoj od najboljih utakmica ove sezone u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ rukometaši Goražda sinoć su savladali dobojsku Slogu rezultatom 30:23. Već na početku susreta goraždani su pokazali da imaju više želje za pobjedu čime bi bili na korak od ispunjenja cilja a to je plasman među prve tri ekipe, iako su ostala još dva kola do kraja prvenstva. U prvim minutama susreta igralo se čvrsto u odbranama, a rezultat je uglavnom bio u egalu.

Tek nekoliko minuta prije kraja prvog dijela igre Goražde uspjeva napraviti razliku od pet golova i na odmor se odlazi sa rezultatom 15:10 za Goražde. U prvim minutama drugog dijela igre puno bolja igra Goražda i prednost je u jednom trenutku bila i + 9 za Goražde. Ipak Sloga je pokazala da nije slučajno lider na tabeli i sa serijom golova ponovo je uspjela smanjiti prednost na 5 golova razlike. Ipak to je sve što su gosti iz Doboja uspjeli u ovom susretu.

Na kraju sasvim zaslžena pobjeda Goražda. Nažalost u sinoćnjem susretu težu povredu zadobio je član MRK Goražde Edudard Martić koji je odmah prevezen u kantonalnu bolnicu Goraždu. Kako smo saznali njegovo zdravstveno stanje je dobro.

-Ovaj susret sa Slogom, liderom na tabeli pokazao je da smo u ovom trenutku i najkvalitetnija ekipa u ligi. Utakmica je bila teška, Sloga je pokazala kvalitet no i pored toga mi smo uspjeli bez većih problema savladati goste. Sa ovom pobjedom blizu smo ostvarenja cilja a to je plasman na završnicu prvenstva rekao je Boris Pucarević.

MRK GORAŽDE: RK SLOGA 30:23 (15:10)

Gradska dvorana Mirsad Hurić. Gledalaca 1500. Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović. Sedmerci: Goražde 8 (7) Sloga 6 (4). Goražde 16 minuta; Sloga 12 minuta. Rezultat 30:23 (15:10)

MRK Goražde: Bukva 3, Biljaka 6, Martić 2, Građan 2, Pucarević 2, Jamak, Dedović 1, Marić, Buljubašić 2, Savić, Fidahić, Pilav, Džananović, Žiga, Halilagić, Jaškić 12

Trener: Ejub Kukavica

RK Sloga: Dejanović, Škorić, Memišević 1, Vukičevoć 3, Bosić, Medžić 3, Antonović 1, Stanković, Vražalić 8, Đurić, Panić, Stanojević 1, Beljić 2, Maljić 4.

Trener: Aleksandar Dugić

sveznadar
Kontakt:

Post Postao/la sveznadar » 01 apr 2012, 15:27

Tačno tako, rutinska pobjeda jer ni u jednom trenutku vodstvo nije doslo u pitanje. Samo Sloga nije bas zapela i zao mi je jer sam ocekivao bolju utakmicu, mislim da mogu puno više i trebamo biti oprezni sto se tice lige 6 i igre Sloge.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 12 apr 2012, 20:23

Zeničani jeli vas strah....

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 apr 2012, 20:26

kaca je napisao/la: Zeničani jeli vas strah....
:lol: da i vi niste huligani k'o ovi iz Zavidovića :lol:

Mi smo ispunili svoj cilj,liga 6 a tekma sa vama je nebitna.. :mrgreen:

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 12 apr 2012, 22:16

:D Robijaši nisu huligani.Strah vas ha ha ha.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 apr 2012, 22:28

A i mi poznati ko huligani :lol: :lol:
Daj ba Kaca, najavljuješ ovdje koda dolaze u smrt u Goražde :lol: :lol:

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 13 apr 2012, 08:58

Legendo mislio sam da si shvatio poentu priče u Goraždu navija i staro i mlado.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 apr 2012, 17:09

kaca je napisao/la:Legendo mislio sam da si shvatio poentu priče u Goraždu navija i staro i mlado.
Shvatam, al u Goraždu nema huligana, i garantujem da ko god dođe, neće mu faliti dlaka s glave ;)
A ti njima jel ih strah, pa oni pitaju jeste i vi huligani, o tome ja pričam ;) :P al nebitno

Navija i staro i mlado, pa eto, ako ti tako kažeš, prati i staro i mlado, ne navijaju svi ;)
Navija ona Bracova ekipa i oni novi u ćošku ostalo su samo ljubitelji rukometa ;)

Utakmica BIH-Grčka drugo poluvrijeme, e ono je navijanje, dok u prvom pola dvorane sjedi, i onda Fanaticosi počeše javi se Goražde itd. pa se poče navijati ;)

Raja voli rukomet i ide se masovno na rukomet, ali sad da su to neki veliki navijači koji pjevaju 60 minuta i skaču nisu ;)

Nadam se da si shvatio, šta sam želio reći ;)

Nego sam čuo juče da naši najavljuju titulu, pa reko vrlo smjele izjave, valjda imaju nekog keca u rukavu, za Ligu 6 ;) Vidjećemo ;)

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 13 apr 2012, 17:26

Može li mi neko objasniti šta je to Liga 6? :oops:
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 apr 2012, 17:28

hanniz je napisao/la:Može li mi neko objasniti šta je to Liga 6? :oops:
Ma prva tri iz ove lige:Sloga,Goražde i Čelik + tri tima iz Seha lige Borac,Bosna, Izviđač
Formiraju novu ligu u kojoj igraju svak sa svakim i na kraju ko bude prvi, prvak je BIH i ide u LP ;)
Ostali idu u preostala Evropska takmičenja ;)

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 13 apr 2012, 17:30

legenda reala je napisao/la:
hanniz je napisao/la:Može li mi neko objasniti šta je to Liga 6? :oops:
Ma prva tri iz ove lige:Sloga,Goražde i Čelik + tri tima iz Seha lige Borac,Bosna, Izviđač
Formiraju novu ligu u kojoj igraju svak sa svakim i na kraju ko bude prvi, prvak je BIH i ide u LP ;)
Ostali idu u preostala Evropska takmičenja ;)
Hvala legendo, zamisli kod nas liga prvaka? :P
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 apr 2012, 17:35

hanniz je napisao/la: Hvala legendo, zamisli kod nas liga prvaka? :P
Zamišljam ja :P , ali mislim da je to malo nerealno, treba još pojačanja za titulu prvaka.
Niko sretniji od mene da nam dođe, jedan Kil,Barca,ex Ciudad, Vesprem, HSV, Montpelier itd.
Al mi nekako ovo izgleda nerealno ;)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 apr 2012, 17:36

Ma samo sam se malo našalio zbog onog : " Zeničani,jeli vas strah ",.

Vi ste u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i mislim da vaša pobjeda u ovom meču je sigurica,naš cilj je bio liga 6 i to smo i ostvarili,e sad sumnjam da tu možemo nešto više učiniti i vjerovatno će samo Bosna biti iza nas..
Bilo bi dobro da se nekako domognemo Evrope pa se možda i neki sponzori saleti i dodatno pojača ekipa za narednu sezonu ali poznavajuči ove naše,nebi čudilo da se naredne godine borimo i za opstanak :lol:

I ne znam zbog čega toliko žalite Gradačac,sami su sebi krivi što su dozvolili da ova naša utakmica sa Slogom odlučuje o plasmanu za ligu 6,budimo realni kroz čitavu sezonu smo medju prve tri ekipe i zaslužili smo tu ligu za prvaka,.
Vama sve najbolje,Borac je mislim glavni kandidat za tilulu dok ste vi,Izvidjać i Sloga tu negdje po kvalitetu..

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.