ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
sta samo do polufinala... pa njemu se evo preko godinu dana na velikim turnirima na 2 od 3 otvara sve do titule.
Kazu da su dvije stvari bezgranicne -svemir i LJUDSKA GLUPOST-samo za ovo prvo nisam siguran...Edin TM87 je napisao/la:Kakav Djokovic, jedva s Monacom prebacuje, a kamoli s Murrayom. To sto mu se otvori zrijeb svaki turnir do polufinala je druga stvar...Glupost je napisao/la:Ima li Murray ikakve sanse pored ovog Djokovica![]()

Stvarno je svakom ko voli Srpske sportiste i Novaka pravo uzivanje citati komentare onih koji pukose od ZAVISTI i pate zbog uspjeha nasih legendi koje ocima vidjeti ne mogu .Samo nastavite gospodo nista nam nije ljepste nego gledati vas kako pokusavate da se trgnete iz svoje nemoci koje pokezuju reprezentecije za koje navijate u svim sportovima.
Citam na ovom portalu maloprije tekst o Novakovom ocu Srdjanu i ismijao sam se i nisam mogao vjerovati dokle ljudska zavist moze da ide.Koje dno od novinara moras biti da napises ovakvo nesto.Koliko mrznje u jednom tekstu koliko zavisti ,koje izvrtanje cinjenica.
Zamolio bi Novaka stvarno da pocne malo i da gubi da bi sacuvao zdravstveno stanje pojedinaca koji su vec dobili cireve zbog njegovi dobrih igara ,a njihovo stanje se vec priblizava infarktu.
Polako Novace legendo nasa jer tesko je pojedincima podnijeti da je jedan SRBIN najbolji sportista na svetu...
Tekst je dobar i ima dosta istine. Srđan je većini iritantan i obično gura nos gdje mu nije mjesto. Više puta smo o tome raspravljali upravo na ovom forumu. Međutim, to nema neki prevelik uticaj, jer ga više niko i ne sluša. Sad me živo zanima koje je to činjenice novinar Maksimović, kako ti kažeš, 'izvrnuo'?djuturum je napisao/la:Citam na ovom portalu maloprije tekst o Novakovom ocu Srdjanu i ismijao sam se i nisam mogao vjerovati dokle ljudska zavist moze da ide.Koje dno od novinara moras biti da napises ovakvo nesto.Koliko mrznje u jednom tekstu koliko zavisti ,koje izvrtanje cinjenica.
Zamolio bi Novaka stvarno da pocne malo i da gubi da bi sacuvao zdravstveno stanje pojedinaca koji su vec dobili cireve zbog njegovi dobrih igara ,a njihovo stanje se vec priblizava infarktu.
Polako Novace legendo nasa jer tesko je pojedincima podnijeti da je jedan SRBIN najbolji sportista na svetu...
Njegova prepucavanja sa legendom kao što je Boba Živojinović ne priliče ocu jednog od najboljih sportista na planeti. Smiješne su izjave tipa 'Živojinović je uništio tenis' , 'Živojinović nije zaslužan za osvajanje Davis Cupa', 'Živojinović opstaje zbog politike', 'Živojinović nije uradio ništa za Srpski tenis', itd...
Pored toga, njegova arogancija nema granica. Rijetki su primjer u sportu gdje se otac jednog vrhunskog sportiste ovoliko miješa u 'neke druge priče'. Zamisli da se Robert Federer počne miješati u stvari vezane za politiku, da je non-stop u medijima, i slično? Nekako mu ne priliči, zar ne?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nemojte molim vas o kompleksima, politici i ostalim stvarima. Nepobitna činjenica je da Novakov otac nema dvije čiste u glavi. Lik je čvaka nad čvakama i moram priznati da mi je Novak još draži zbog toga što ne liči na oca. Nadam se da će i u budućnosti ostati takav, te da neće biti "majstor za sve" kao njegov stari.
Nego, jedva čekam duel Novak - Murray. Jbt, pa bolje mečeve njih dvojica pružaju nego Nadal - Federer.
Nego, jedva čekam duel Novak - Murray. Jbt, pa bolje mečeve njih dvojica pružaju nego Nadal - Federer.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Poprilicno sam siguran da Novak uzima prvi set protiv Murraya, stvarno covjek kada hoce da igra ne vidim ko ga moze zaustaviti.
Btw. meni je najdrazi teniser od ovih top tenisera bezobzira sto je iz Srbije...
Btw. meni je najdrazi teniser od ovih top tenisera bezobzira sto je iz Srbije...
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Stvarno ne znam sta nije u redu sa svima vama
Cinjenica je da je Srdjan Djokovic bahat i bezobrazan, ali je cinjenica da se ne bavi on tenisom, vec njegov sin.
Tako da ne vidim razlog konstantnog pominjanja tog coveka na teniskim temama. Sa druge strane, ne razumem ni ove prekodrinske Srbe, koji neku svoju navodnu "superiornost" grade na tome sto pripadaju istoj naciji kao i Djokovic. Sta vi imate, gospodo, od toga
Nemate nista, niti ste kada imali nesto.
Dakle, ovo je tema o tenisu, a ne o kompleksima, Srbima, Bosancima, Srdjanu, Dodiku, qurcu-palcu ili cemu vec drugome...

Cinjenica je da je Srdjan Djokovic bahat i bezobrazan, ali je cinjenica da se ne bavi on tenisom, vec njegov sin.
Tako da ne vidim razlog konstantnog pominjanja tog coveka na teniskim temama. Sa druge strane, ne razumem ni ove prekodrinske Srbe, koji neku svoju navodnu "superiornost" grade na tome sto pripadaju istoj naciji kao i Djokovic. Sta vi imate, gospodo, od toga

Dakle, ovo je tema o tenisu, a ne o kompleksima, Srbima, Bosancima, Srdjanu, Dodiku, qurcu-palcu ili cemu vec drugome...
Magični po ko zna koji put objasnio. Ovim njegovim postom treba staviti ključ u bravu na temu "Srđan Đoković" i sve ostalo što nema veze sa tenisom.
Kao što jučer spomenuh, nameračio sam se da gledam meč Andya i Rafe, ali Rafa je shebao koncepciju. Sigurno je da bismo gledali prije svega zanimljiv i neizvjestan meč, što bi obojici, u zavisnosti ko bi pobijedio bio dobra uvertira i priprema za finale.
- Andy je stigao do finala vrlo(previše) lagano, sa dva WO-a. Nedostatak kvalitetnih mečeva i protivnika bi mogli uzeti danak u predstojećem finalu sa Novakom. Nije ušao u ritam udarca, nije puno taktizirao i izvlačio najbolje iz sebe, jer praktično nije imao ni potrebu za to. Novak, s druge strane dokazuje svoj šampionski mentalitet - pobijeđuje lagano i kad ne igra svoj najbolji tenis, iako je, kako sam i pretpostavljao od 1/4 finala ubacio u brzinu više i podsjetio nas na Novaka iz 2011 godine. Koliko nam mečevi protiv Ferrera i Monaca mogu pokazati Novakovu pravu snagu u ovom trenutku, to ne znam, ali bez obzira na te male padove i oscilacije u igri, mislim da Novak, kako se približavaju šljakasti mastersi, polako ulazi u svoju pepoznatljivu formu.
- Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
Mislim da bi meč između njih dvojice bio realan odraz njihovih snaga i trenutnih mogučnosti, te da bi smo mogli uvidjeti neke stvari i dobiti odgovore na neka pitanja, ali ne sumnjam da ćemo ih gledati u Rimu ili Madridu, jer je i guzonjama iz ATP-a u interesu da gledaju njih dvojicu u finalu prije finala. Siguran sam da će biti u istom dijelu žrijeba.
Sutra nas sigurno očekuje dobar meč. Znamo da je Andy opasan igrač po Novaka i praktično jedini ili jedan od rijetkih koji mu mogu parirati u dužim razmjenama, a i fizički. Obojica su besprijekorno fizički pripremljeni, ali ono što pravi razliku jeste ta mentalna stabilnost jednog, odnosno mentalna labilnost drugog tenisera, ali treba imati u vidu da je ovo Masters 1000 turnir, a ne GS, tako da ne treba računati na to kao ključnu razliku između njih dvojice. Tu je i Grozni čiji se rad na Murrayu već poznaje. Puno naprednija ofanzivna igra kod Andya je zaista vidljiva i primjetna, mada ima tu još dosta prostora za napredak.
Šta treba Andy raditi ? Obavezno imati dobar postotak prvog servisa, ne kao protiv Rogera u Dubaiu kada je imao oko 50%
i biti siguran u sebe i u svoje udarce. Mora miksati, biti agresivan na riternu i nekad prepuštati Novaku inicijativu u poenu, a nekad i pokušati biti što agresivniji. Bekend mora savršeno funkcionisati, to je njegovo najjače oružje i može on puno toga napraviti sa njim. Forhend mora biti konstantan. Dakle, sve je u glavi, ako ista bude funkcionisala, ne sumnjam da će i rezultat ići u njegovu korist, ali ono što je problem jeste to što sam spomenuo u prvom dijelu posta (nedovoljan broj mečeva ) tako da to stavlja Novaka kao (blagog) favorita u sutrašnjem meču.
Očekujem 3 seta, pa nek bolji pobijedi.
Kao što jučer spomenuh, nameračio sam se da gledam meč Andya i Rafe, ali Rafa je shebao koncepciju. Sigurno je da bismo gledali prije svega zanimljiv i neizvjestan meč, što bi obojici, u zavisnosti ko bi pobijedio bio dobra uvertira i priprema za finale.
- Andy je stigao do finala vrlo(previše) lagano, sa dva WO-a. Nedostatak kvalitetnih mečeva i protivnika bi mogli uzeti danak u predstojećem finalu sa Novakom. Nije ušao u ritam udarca, nije puno taktizirao i izvlačio najbolje iz sebe, jer praktično nije imao ni potrebu za to. Novak, s druge strane dokazuje svoj šampionski mentalitet - pobijeđuje lagano i kad ne igra svoj najbolji tenis, iako je, kako sam i pretpostavljao od 1/4 finala ubacio u brzinu više i podsjetio nas na Novaka iz 2011 godine. Koliko nam mečevi protiv Ferrera i Monaca mogu pokazati Novakovu pravu snagu u ovom trenutku, to ne znam, ali bez obzira na te male padove i oscilacije u igri, mislim da Novak, kako se približavaju šljakasti mastersi, polako ulazi u svoju pepoznatljivu formu.
- Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
Mislim da bi meč između njih dvojice bio realan odraz njihovih snaga i trenutnih mogučnosti, te da bi smo mogli uvidjeti neke stvari i dobiti odgovore na neka pitanja, ali ne sumnjam da ćemo ih gledati u Rimu ili Madridu, jer je i guzonjama iz ATP-a u interesu da gledaju njih dvojicu u finalu prije finala. Siguran sam da će biti u istom dijelu žrijeba.

Sutra nas sigurno očekuje dobar meč. Znamo da je Andy opasan igrač po Novaka i praktično jedini ili jedan od rijetkih koji mu mogu parirati u dužim razmjenama, a i fizički. Obojica su besprijekorno fizički pripremljeni, ali ono što pravi razliku jeste ta mentalna stabilnost jednog, odnosno mentalna labilnost drugog tenisera, ali treba imati u vidu da je ovo Masters 1000 turnir, a ne GS, tako da ne treba računati na to kao ključnu razliku između njih dvojice. Tu je i Grozni čiji se rad na Murrayu već poznaje. Puno naprednija ofanzivna igra kod Andya je zaista vidljiva i primjetna, mada ima tu još dosta prostora za napredak.
Šta treba Andy raditi ? Obavezno imati dobar postotak prvog servisa, ne kao protiv Rogera u Dubaiu kada je imao oko 50%

Očekujem 3 seta, pa nek bolji pobijedi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
E moj Janko nikad više ovake prilike za osvajanje titule ovog nivoa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Novaka sam gledao protiv Ferrera i kasnije protiv Monaca. Dva poprilično slična meča. Kada su Ferrer i Monaco igrali svoj najbolji tenis (mislim da bolje od onoga ne mogu), Novak je bio 'najstabilniji'. Na Ferrerove ubojite forhende odgovarao je ubojitim forhendima, na Monacovo pimplanje, odgovarao je pimplanjem i kada bi svi drugi igrači pokleknuli i vjerujem izgubili set, Nole je izlazio kao pobjednik.
Protiv Murraya će morati igrati svoj najbolji tenis. Škot će biti malo agresivniji nego inače, i ako bude držao dobar postotak prvog servisa - sigurno da ponovo može izazvati mnogo problema prvom reketu svijeta.
Protiv Murraya će morati igrati svoj najbolji tenis. Škot će biti malo agresivniji nego inače, i ako bude držao dobar postotak prvog servisa - sigurno da ponovo može izazvati mnogo problema prvom reketu svijeta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
igrali su jednom 2009 mislim finale i dobio marej ali tad je đoković bio pogubljen........Virtu4l je napisao/la:Novaka sam gledao protiv Ferrera i kasnije protiv Monaca. Dva poprilično slična meča. Kada su Ferrer i Monaco igrali svoj najbolji tenis (mislim da bolje od onoga ne mogu), Novak je bio 'najstabilniji'. Na Ferrerove ubojite forhende odgovarao je ubojitim forhendima, na Monacovo pimplanje, odgovarao je pimplanjem i kada bi svi drugi igrači pokleknuli i vjerujem izgubili set, Nole je izlazio kao pobjednik.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
IZ TVOJIH USTA U BOŽIJE UŠI.....ISKRENO NJEGA MAREJ NE MOTIVIŠE I NE IZVLAČI NAJBOLJE IZ NJEGA NIKAD KAO RECIMO RAFA I RODZER...valjda zato što su oni bili cilj i prepreke na putu ka vječnosti......retro je napisao/la:Uzima Nole.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
http://www.tennistv.com/video/clip/1959888" onclick="window.open(this.href);return false;
Travanj - nj- nj...

Travanj - nj- nj...

može to i bolje...ali svaka čast endiju i janku na ozbiljnosti...........
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jednoličan prvi set između Novaka i Murraya. Jednostavno, Murray je samo čekao, čekao i čekao. I dočekao samo 1 game.
Sumnjam da ću drugi set odgledati, kako je krenulo odlučiću se za Juventus - Napoli.
Eto dokle je došlo.
Murray imao samo jednu break loptu (ako sam dobro vidio), a tako ne može kontra Novaka. Novak po treći put osvojio Miami, a to je uspjelo Samprasu i Agassiju (potonji je, mislim, 5x osvojio ovaj turnir).

Murray imao samo jednu break loptu (ako sam dobro vidio), a tako ne može kontra Novaka. Novak po treći put osvojio Miami, a to je uspjelo Samprasu i Agassiju (potonji je, mislim, 5x osvojio ovaj turnir).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Od pocetka karije ceka, ceka i ceka. Strasno uporan i zilav igrac. Al' da bi pobjedio moraju zakazati Djokovic, Federer i Nadal. I tako iz godine u godinu...Monolog je napisao/la:Jednoličan prvi set između Novaka i Murraya. Jednostavno, Murray je samo čekao, čekao i čekao. I dočekao samo 1 game.Sumnjam da ću drugi set odgledati, kako je krenulo odlučiću se za Juventus - Napoli.
![]()
Eto dokle je došlo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Izuzetno tezak zrijeb je imao. Svaka mu castLeyton je napisao/la:Muray pokazao koliko je limitiran igrac u finalima![]()
Ovakvom igrom se ne moze dobiti No.1
Novak iskoristio zrijeb,bio je laksi nego sto je i on ocekivao,i eto,nova titula.
Svaka mu cast
Zove Marej majku i usplahirano joj govori:"Mama,mama pobedio sam,osvoio sam Majami!!!!Koooooooooonacno mama pobedio sam Novaka!!!!!
Majka:To sineeeeee,kralju moj.Hvala ti Boze......jooooooj sine ljubi te majka!!
Marej:Alo mama,sta se palis-APRILILILIIIIIIIIII!!!!!

Majka:To sineeeeee,kralju moj.Hvala ti Boze......jooooooj sine ljubi te majka!!
Marej:Alo mama,sta se palis-APRILILILIIIIIIIIII!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.