Cartman je napisao/la:Chelsea vec u drugoj sezoni ubjedljivo osvojio ligu, i vec biljezio znacajne rezultate u Ligi Prvaka. Jest da su i od prije imali bolju ekipu od Citya, ali arapi su vrlo lose trgovali sve u svemu. Evo vec 4. sezona, a izgleda opet nema titule. Da ne pricam o katastrofalnim izdanjima u Evropi, evo vec po treci put rano ispadaju.
Mislio sam da su do titule dosli nakon dvi godine. Al' kao sto kazes, Celzi je prije dolaska Abramovica imao jak tim, dosta izrazen pobjednicki mentalitet. Vec su bili veliki klub za razliku od Sitija. Lampard i Teri su temelj kluba, igraci od neprocjenjive vaznosti, kako igracki - tako karakterom. Oni su na pridoslice prenosili duh kluba i osjecaj pripadnosti. Siti nema takve igrace. Ricards i Hart nemaju autoritet i vaznost kao Teri i Lampard. Celzi je od dolaska Murinja pravio nevjerovatno dobre transfere. Prije njega su fulali sa Krespom, Mutuom, Veronom i dr. Klub su dolasci Ceha, Karvalja, Robena i Drogbe promovisali u daleko najjaci tim u EPL. Ne zna se ko je veca klasa. Jos kad na to dodas od ranije prisutne Terija, Lamparda, Galasa, Makelelea, Kola, Dafa, Gudjonsena,... Strasan tim. Jos su poslije pogodili sa Esienom, pa i Balakom. Sve odreda igraci ekstra klase. Neuporedivo jaci tim nego sada ima Siti.
Pisao sam o tome vise puta. Za mene je u timu Sitija jedino Jaja Ture igrac ekstra klase. Aguero je na dobrom putu da to postane, ali mislim da jos uvijek nije taj nivo. Ima kod njega dosta oscilacija u igri. Hart je veliki potencijal. Svi su oni izuzetno dobri igraci, ali NISU sami vrh evropskog fudbala. Zbog toga mislim da se previse ocekuje, posebno jer je ovo tim 'u nastajanju'. Trebaju oni odbolovati neke 'bolesti', profilisati se kao tim i stvoriti mentalitet velikog kluba. Nista ne ide preko noci. Sto se mene tice, Siti ide u pravom smjeru. Iduce godine ce biti jos jaci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.