Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 29 mar 2012, 21:56

NeToBoLa je napisao/la:Zar je tolika razlika između Liverpoola i Evertona kao što je između ta dva madridska kluba ?

Štaviše, Everton je po meni dosta bolji od Liverpoola u zadnje vrijeme samo im se ne da. Realno, Liverpool se u zadnje dvije do tri godine samo tako isprosipao sa transferima. Atletico Madrid je tek zadnjih godina živnuo, ali opet ko može igrati sa Realom i Barcom u Španiji ? Jedan Real sto miliona godišnje potroši na pojačanja, znači redovno, a Atletico je doveo tek ove sezone igrače iznad prosjeka ali to su samo dva, tri igrača dok Real na svakoj poziciji ima svjetsku klasu. Ne znam, po mom mišljenju, to dvoje se ne može porediti.
Pazi sve zavisi kako gledas. Npr. Atletico je uvijek imao solidnu ekipu a vec poprilicno sam siguran 11god. nisu dobili Reala medzutim Barselonu su redovno sili. Postoji izreka u Spaniji a to je "Real pocinje ligu sa 6+ bodova :lol: " a sto se ekonomije tice pa Atletico ima budzet od nekih 120 miliona eura godisnje a Real barem 3 puta toliko?? Everton ima budzet od nekih 80 miliona a Lpool baci 20-30milja na Carolla ako ne i vise posto ih ne pratim pa su mi te cifre nebitne i budzet od nekih 200-250 milja tako da otprilike ti isto dodze.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 29 mar 2012, 23:57

To jest, ne mogu se ta dva derbija porediti ni u kojem smislu. :)

Merseyside je pravi gradski derbi za razliku od tog madridskog. :)
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 30 mar 2012, 00:02

ma naravno da se ne mogu porediti, samo ako uzmeš međusobni skor između Madridskih i Liverpulskih rivala vidjećeš da je razlika ogromna...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 30 mar 2012, 10:54

Uz Arsenal i Manchester United u Premiershipu, uskoro će i Everton nositi NIKE opremu.
Who dares, wins !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 mar 2012, 11:27

NeToBoLa je napisao/la:To jest, ne mogu se ta dva derbija porediti ni u kojem smislu. :)

liverpool-manchester united je pravi derbi za navijace liverpoola a everton... eto kad budete nosili te nike dresova mozda budete bolji rival :P
samo da ne bude opet neka roza varijanta.
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.” evo kako je taj veliki gradski derbi shanks dozivljavao :D
Zadnja izmjena: fera, dana/u 30 mar 2012, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2012, 11:31

NeToBoLa je napisao/la:Uz Arsenal i Manchester United u Premiershipu, uskoro će i Everton nositi NIKE opremu.
Jesu izasli ti dresovi od NIKE-a ili tek trebaju da ih predstave, da vidimo, ako imas link ili slike, pa da postavis :D bas me zanima kako ce izgledati ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 mar 2012, 12:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Uz Arsenal i Manchester United u Premiershipu, uskoro će i Everton nositi NIKE opremu.
Jesu izasli ti dresovi od NIKE-a ili tek trebaju da ih predstave, da vidimo, ako imas link ili slike, pa da postavis :D bas me zanima kako ce izgledati ;)

Ne vjerujem da ih ima barem ne zasad jer je ugovor tek potpisan. Znaci mozda za koji dan/sedmicu??
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 mar 2012, 12:47

fera je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:To jest, ne mogu se ta dva derbija porediti ni u kojem smislu. :)

liverpool-manchester united je pravi derbi za navijace liverpoola a everton... eto kad budete nosili te nike dresova mozda budete bolji rival :P
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.” evo kako je taj veliki gradski derbi shanks dozivljavao :D
Bezze je to pravo ;) . Lpool je imao "samo takvu prednost" gledajuci trofeje nad Unitedom a vidi sad?? Toliki novci i jos vece nista to je taj Lpool.
Who is your čampion??

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 mar 2012, 13:00

zeljocity je napisao/la:
fera je napisao/la:

Bezze je to pravo ;) . Lpool je imao "samo takvu prednost" gledajuci trofeje nad Unitedom a vidi sad?? Toliki novci i jos vece nista to je taj Lpool.
ti pricas mozda o manchester cityu :D koji novci ? ako mislis na prethodni prelazni rok reci mi koliko je moguce napraviti tim za 100miliona ako si prethodnih 3-4 godine samo prodavao ponajbolje igrace a nista nije ulagano u nove ?
stvari se mijenjaju sada je vrijeme manchestera ali kad tad liverpool ce se vratiti na sami vrh.
btw nemam ja nista protiv evertona nego malo podgrijavam atmosferu pred utakmicu sezone i za nas i za everton
You are someone else I am still right here

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 mar 2012, 16:43

Razumijem ja tebe ali moram i ja vas malo bocnut ;) ne moze samo u jednom pravcu sega zar ne?
Cekaj ba bacite na Carolla koliko miliona?? Nemoj se meni zalit ba hahaha Zeljo no.1 u srcu budzet 1.5 miliona eura :mrgreen: Everton 80 miliona :roll: a vi onako otresete 100 milja u zadnjih 2god. na pojacanja i kukate :lol: .
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 31 mar 2012, 12:27

Hehe...vas čovjek nemože na 2-3 dana ostaviti same, a da vam se neokupe neke "čudne crvene ptice" :lol: ...ljepo od vas da imate vremena ,"dragi" gosti , da posječujete naš mali forum, da prosipate se tu, citirate nekog pijanu koji od svog crvenoga nosa ništa dalje nije ni vidio 8-) , ali nažalost ništa vam to neče pomoči 14.04...samo se nadam i čekam tu "plavu noć" -liverpoolska plava noć-hehehe,da nebi ovi iz Chelskia pomislili šta krivo ;) :lol:
Maa do tad još dvije hefte, a danas WBA koji baš i nije neki mačiji kašalj...ali pobjeda ostaje na Goodisonu...i sad dolazimo do zanimljive situacije-uzimanjem ta tri boda, i Liverpoolovim nasukavanjem na obalama RiverTyne, mi ih preskačemo u 31 kolu (sedam prije kraja!) pa čemo da vidimo ko če ove godine da bude bolji tim sa Merseyside-a :P just tinkin'
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 31 mar 2012, 16:34

Opet Jelavić. Stvarno mu paše igra Evertona
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 mar 2012, 17:57

SirAlexFerguson je napisao/la:Opet Jelavić. Stvarno mu paše igra Evertona
Kakav Jelavić. :? Osman šutao a lopta pogodila McAuleya i promijenila pravac.
Kako god, 2:0. Drugi gol Anichebe, lijep. Everton prestiže Liverpool. :lol:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 mar 2012, 18:43

Eh, evo ekipe na osmom mjestu. Liverpool se prešao. :)
Oni sutra kiksaju, ne znam s kim igraju ali nakaradna je to ekipa. :lol:
Danas mi je svako od raje odao poštovanje za igre u ovoj 2012. godini, a inače samo hakaju nakon kikseva. Samo taj derbi malo srozao prosjek ali nema veze, naplatit će se to u polufinalu.

Come On You Blues !
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 mar 2012, 19:18

konačno da i ja pogledam jednu relativno laganu tekmu... crveni ispod to je najvažnije ;), naprijed PLAVI

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 31 mar 2012, 20:51

slika

Oj majko mila. Još ste vi zeleni :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 mar 2012, 23:51

Henderson je napisao/la:slika

Oj majko mila. Još ste vi zeleni :mrgreen:
reci ti nama kako je biti ispod? boli li? :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 mar 2012, 23:55

NeToBoLa je napisao/la:Eh, evo ekipe na osmom mjestu. Liverpool se prešao. :)
Gostuju Svrakama. 8-)
Nadam se trećoj uzastopnoj pobjedi Newcastlea, a to bi značilo da je Liverpool izgubio 5 od posljednjih 6 mečeva u Premiershipu. :o Ne sjećam se kad su imali goru seriju.

Ma ovaj Everton nije normalan. :mrgreen: Prvi dio sezone igraju katastrofalno, a onda u drugom dijelu odigraju šampionski. :roll: Šteta što taj jesenji dio ne bude bolji za barem 50%, jer bi Karamele u tom slučaju pucale na još veću poziciju od ove sad. Ali, svi znamo šta je uzrok tome - nedostatak novca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 mar 2012, 23:59

Monolog je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Eh, evo ekipe na osmom mjestu. Liverpool se prešao. :)
Gostuju Svrakama. 8-)
Nadam se trećoj uzastopnoj pobjedi Newcastlea, a to bi značilo da je Liverpool izgubio 5 od posljednjih 6 mečeva u Premiershipu. :o Ne sjećam se kad su imali goru seriju.

Ma ovaj Everton nije normalan. :mrgreen: Prvi dio sezone igraju katastrofalno, a onda u drugom dijelu odigraju šampionski. :roll: Šteta što taj jesenji dio ne bude bolji za barem 50%, jer bi Karamele u tom slučaju pucale na još veću poziciju od ove sad. Ali, svi znamo šta je uzrok tome - nedostatak novca.
ma samo da se napravio iskorak s malo više rizika da se dovedu pravi igrači onda kad se obezbjedila LŠ 2005 sada bi Everton bio drugi klub, ali nisu imali muda jbg, popraviće se valjda i to, evo ubolo se sa Jelom, slijedeće sezone će sve biti drugačije...

proljeće nije zeleno, nego je PLAVO ;)

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 apr 2012, 17:34

Pa Moyes ja mislim takticki to radi. Postoje 2 opcije barem po meni npr. tempiranje forme ekipe znaci trener se odluci i gleda raspored kad mu je najbolje da su igraci najspremniji i igraju najbolje ili jednostavno se odluci da ce u drugom dijelu sezone forsirati ekipu maximalno znaci jednostavno je svjestan da nema materijala da odradi cijelu sezonu u istom tempu i zargonski receno "rasporedzuje snagu ekipe" na taj nacin. Druga opcija je ova, Moyes kad bude siguran da nece biti uvucen u borbu za opstanak jednostavno igra otvorenije znaci jednostavno se opustenije radi i onda se to cesto odrazi i na igru ekipe.

Uglavnom misljenja sam da treba dovesti dobrog igraca u svakoj liniji pogotovo jos jednog napadaca i igrati napadacki.
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.