FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 31 mar 2012, 16:23

Strasno me nerviraju ove duge lopte, tesko da se sa istim moze nesto vise postici.
Cim su krenuli igrati malo kroz sredinu stvarale su se prilike za centarsuteve, Pranjic i Muller nekoliko puta.
Robben totalno odsjecen, od njega sam danas najvise ocekivao.

Treba tu Schweini da malo poveze sredinu, a ne treba zaboraviti ni odbranu, koja je odigrala dosta dobro i nije napadacima Nurnberga pruzila mnogo sansi.

P.S. Strasno smo losi u skoku. :x
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 31 mar 2012, 16:59

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR

AAAAAAAAAAAARJEEEN ROBBEEEEEN
#miasanmia

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 mar 2012, 17:26

Uh teske utakmice braco mila. Ali jako vazna pobjeda na kraju, sad se sve odlucuje sa Dortmundom.
#divovi

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 31 mar 2012, 17:28

Na ovakvim utakmicama se dobija titula.Tipični Bayern-Dusel.Umalo Neuer ne ukaki na kraju :D .
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 mar 2012, 17:31

Arjen Robben. 8-)

Teška ali zaslužena pobjeda, danas Neuer dosta nesiguran kod istrčavanja malo je falilo da loptu izboksuje u gol :mrgreen: Sad pušemo Dortmundu za vrat :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 mar 2012, 17:32

moustapha je napisao/la:Uh teske utakmice braco mila. Ali jako vazna pobjeda na kraju, sad se sve odlucuje sa Dortmundom.
Jedva sam izdrzao, nisu morali praviti ovoliku dramu. :mrgreen: Nepravedno ponisten gol, pa zatim nekoliko prilika nije iskoristeno za vece vodstvo i na kraju umalo da Neuer primi gol sa 30-ak metara.

Dobro je, ove tekme sam se jako bojao. Idemo dalje, OM pa komsije iz Augsburga i onda slijedi spektakl. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 mar 2012, 17:32

Nisam gled'o tekmu, al dobro je.Pobjedi se ne gleda u zube :) .Dosta je nama i 1:0, nije fer heftano trpat po sedam komada.Ovo je ono sto nam je trebalo, sto ce momcima podignut nivo samopouzdanja na maximum.Bvb, stizemo :!:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 mar 2012, 17:34

Od silnog uzbuđenja duplam postove :lol:

Gero ukloni jedan. :D

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 mar 2012, 17:35

Saurman je napisao/la:Arjen Robben. 8-)

Teška ali zaslužena pobjeda, danas Neuer dosta nesiguran kod istrčavanja malo je falilo da loptu izboksuje u gol :mrgreen: Sad pušemo Dortmundu za vrat :D

rekoh ja vama da neuer treba jos iskustva da bi bio medju najvecim

dobro ste iskoristili onaj bozji dar od sinoc kako samo mozemo okarakterisati kiks borusije

sad je bayern vec u situaciji da prvenstvo njemacke zavisi iskljucivo od vas, naravno ako bi sve od reda pobjedjivali ukljucujuci i borusiju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 mar 2012, 17:36

Zadnjih 5 minuta za srcani udar. Doduse za one sa malo slabijom hercikom. :D

Ne znam, ali nase rezerve nemaju potencijala doci do gola, mozda i imaju ali ocigledno da ne znaju.
Tek po ulasku Svinjceka je to proradilo, taman na vrijeme se oporavio.

U posljednje vrijeme mi sudije idu pravo na nerve, za svaki njihov pogresan zvizduk imam odgovor. Danas nam je ponovo sviran ofsajd koji ni u kom slucaju nije postojao. Pola metra je Muller bio od zadnjeg igraca Nurnberga.

Gol nisam uspio vidjeti jer mi je stream puk'o u trenutku kad je Kroos presjekao loptu, pa ko prvi naleti na gol neka ga kaca. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 mar 2012, 17:43

Pomoćni sudija je posebna priča debil vidi ono što drugi ne vide , ne mogu da vjerujem da je svirao offsajd Mullera teško smo oštećeni a Gomez je nešto na švabskom promrmljo sudiji :D , mogu mislit kako bi Uli reagovao da nismo zabilježili pobjedu. :)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 31 mar 2012, 17:44, ukupno mijenjano 2 puta.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 mar 2012, 17:44

Romariooo je napisao/la: sad je bayern vec u situaciji da prvenstvo njemacke zavisi iskljucivo od vas, naravno ako bi sve od reda pobjedjivali ukljucujuci i borusiju
Ne vjerujem da ce Bayern pobjediti sve utakmice do kraja, kao i sto Borussia nece. Mec na njihovom terenu ce odluciti prvaka. Ni to ne mora znaciti, recimo u slucaju remija, obje ekipe su i dalje u trci, dok neki mogu popusiti gdje se bas ne nadaju.
Omere, Bilal dolazi u priliku gdje je bio neometen pred Schäferom, ali nedovoljno precizno puca, odnosno, direktno u golmana. Celavi mangup to mnogo bolje radi, gdje je "vanjskim" udarcem loptu plasirao u necuvani dio mreze.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 mar 2012, 18:07

Jako, jako značajna pobjeda, protiv nezgodnog protivnika, protiv loše tradicije iz zadnjih 5 godina....To smo sve prevazišli i došla nam je ekipa do bitne pobjede, koja je jako važna na psihološkom planu...A pogotovo bitno se sad približit na 3 boda Dortmundu, sad bi faktički možda nakon sljedečeg kola mogli biti prvi, ako Wolfsburg savlada BVB. Ali naravno opet je moguće da Bvb odigra sjajno i dođe do pobjede, a njihov novi kiks bi nam sjajno sjeo, jer imamo utakmicu kući protiv Augsburga, gdje smo jasno favorit.

Mislim da kad dobijamo ove utakmice, da bi onda sve do kraja mogli dobit, nakon sljedečeg kola ćemo znati s kakvom situacijom ulazimo u derbi protiv Dortmunda. Mnogo tu ima mogućnosti i mnogo kalkulacija, jer naravno Dortmund ima poslije nas teške utakmice sa Schalkeom i Gladbachom, a nam neće biti tamo kasnije lako sa Kolnom i Bremenom. Ta 2 gostovanja neće biti laka, iako se te 2 ekipe trenutno pokazuju u lošim izdanjima.
Međutim ova situacija je sjajna, nikad nisam gubio nadu i kod -7, tako da sad još više vjerujem u titulu, jer rekao sam i još jednom ponavljam, znamo odigrat dobro, lepršavao, lijepo, kompaktniji smo u odbrani, a znamo dobit i šugavo utakmice. :) Pravi FC Bayern se vratio, onaj koji volim....Dusel Bayern sind zurück.... :)

Moram spomenut i ono što mi je danas jako zasmetalo, to je onaj ofside, kada smo trebali zabit čist gol, nigdje ofsidea i sudije stvarno su u zadnje vrijeme donijeli par dosta diskutabilni odluka protiv nas.

Druga stvar, ona ležernost naših igrača kod slobodnog udarca Nurnberga, kada je Cohen neometano napravio par koraka i šutirao, a svi naši stoje tako ležerno u šesnaestercu, pa to ne ide nikako...Tako da ono bi vrlo malo išlo na dušu Neuera, jer kiša je već počela padat, lopta mokra, a drugo suigrači mu mirno puštaju Cohena da šutira....

Al na kraju Happy end i to je najbitnije....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 mar 2012, 18:13

Ono sto sam zaboravio napomenuti je to da su se pojedini igraci koliko toliko odmorili, sto moze biti od velikog znacaja.

Slijedi revans protiv Marseille-a u kome bi sigurno mogli ocekivati sarolik sastav, jer smo vec skoro pa osigurali polufinale, iako mislim da ne bi trebalo nista prepustiti slucaju.

Poslije slijedi novi vikend i Augsburg ali o tom potom.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 mar 2012, 18:18

geronimo je napisao/la:
Romariooo je napisao/la: sad je bayern vec u situaciji da prvenstvo njemacke zavisi iskljucivo od vas, naravno ako bi sve od reda pobjedjivali ukljucujuci i borusiju
Ne vjerujem da ce Bayern pobjediti sve utakmice do kraja, kao i sto Borussia nece. Mec na njihovom terenu ce odluciti prvaka. Ni to ne mora znaciti, recimo u slucaju remija, obje ekipe su i dalje u trci, dok neki mogu popusiti gdje se bas ne nadaju.
Omere, Bilal dolazi u priliku gdje je bio neometen pred Schäferom, ali nedovoljno precizno puca, odnosno, direktno u golmana. Celavi mangup to mnogo bolje radi, gdje je "vanjskim" udarcem loptu plasirao u necuvani dio mreze.

ma normalno da nece niko sve dobiti, ali eto kazem teoretski bayern ima sve u svojim nogama

jel tacan ovaj neki raspored po kojem igrate narednu kuci s ausburgom, pa sledece kolo derbi kod dortmunda, ako je tako onda vam i godi to, jer bolje rijesiti taj derbi prije polufinala lige prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 31 mar 2012, 19:02

Tesko izborena, ali zlata vrijedna pobjeda. Rekao sam da se najvise bojim ovakvih utakmica i tako se na kraju i ispostavilo. Jupp je ponovo izmijesao sastav, rezerve su pokazale solidnu igru, ali fali tu kvaliteta. Ulaskom Schweinia sve je proradilo i poceli smo igrati mnogo bolje. Robben, koji je bio skoro nevidljiv cijelu utakmicu, postize odlucujuci gol i donosi pobjedu. Na kraju smo imali i srece, ali bitno je da smo upisali 3 boda. Sada se okrenuti uzvratu sa Marseilom, a vjerujem da ce Jupp i u toj utakmici priliku dati rezervama, a volio bih na terenu vidjeti Petersena od prve minute.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 31 mar 2012, 19:31

lose od strane bayerna...
prvo poluvrijeme je pokazalo slabosti ekipe nedefinisanog i neporfilisanog sistema....sporost u tranziciji,koja ce biti velika prepreka inace radi izvlacenja maximuma iz ekipe....
nedostatak kreacije u sredini napada....

i najbitnije,apsolutni nedostatak kombinatorike i sporost sa loptom mullera i gomeza....ukoliko ce ovaj bayern pokusati da parira barceloni
kao najvisoj instanci...ta dva igraca ili da mjenjaju nesto ...ili da se odstrane i zamjene igracima koji su sposobni za dinamicniju igru i igru sa jako malo dodira....

ulaskom schweiniea dobila se dodatna dimenzija kroz sredinu i direktonst,sto ce pomoci....
robben je majstor,ali suigraci u bayernu i ofanzivna postavka izvlace u ovoj godini samo 70-ak % potencijala...
blokirana je dinamicnost i savrsen osjecaj za pozicioniranje i prostor...

ribery dosta dobar,mora imati slobodnu rolu u igri radi razbijanja defanzive protivnika.... i eto....

zadnja linija solidna,ali zanimljivo ce biti vidjeti kako ce ta zona reagovati kada se nadje protiv mourinhov radilica i presinga na 40 ak metara od gola kada ce se traziti mogucnost da se prenese...
nesigurno mi djeluju nekako...al vjerovatno ce to kompenzovati scweinsteiger...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 31 mar 2012, 21:42

Dobro je tri boda su uzeta

Ostaje jos da se pokaze milionerima ko okrece antenu a ko vice dobraaaaaaaaaa
Thomas Müller - Fußballgott

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 31 mar 2012, 21:47

don_burza je napisao/la:Dobro je tri boda su uzeta

Ostaje jos da se pokaze milionerima ko okrece antenu a ko vice dobraaaaaaaaaa
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 01 apr 2012, 00:56

Braco,ovo mi se ne svidja... Ja sam ranije halalio BL i kup titulu u zamjenu za LP,ali sad sam postao prozdrljiv i hocu sve :-D , a ne samo UEFA Super Kup i Svjetsko klupsko prvenstvo B-)
Evo sad procitah, Bild prenosi, isto i Marca pise, potpisali smo ugovor sa Higuainom, uz malo para dajemo i Alabu :-\
Sent from my Philips Smart TV.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.