Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
sta bi sa Djurasinovicem
ispostavilo se da nije toliki kvalitet + najvaznije mu je da dobije spansko drzavljanstvosantos je napisao/la:sta bi sa Djurasinovicem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Petrović: Još ne znam hoću li zadržati Domercanta
Aleksandar Petrović (53) prije dva mjeseca sjeo je na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine
Selektor BiH za hrvatske medije
Aleksandar Petrović (53) prije dva mjeseca sjeo je na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a prve ozbiljne akcije predviđene su na ljeto u kvalifikacijama za EP 2013.
„Ovo čime se sad bavim je tiha diplomacija, lobiranje. Obilazim one koji će biti na popisu za kvalifikacije, upoznajem se sa svojim igračima, no najveći sam posao napravio s glavnim tajnikom Košarkaškog saveza BiH Harunom Mahmutovićem. Pročešljali smo veći dio Evrope i Amerike u potrazi za nadarenim klincima koji su se izgubili u turbulentnom periodu kroz kojeg je ta zemlja prošla. Našli smo nekoliko što budućih juniorskih što kadetskih reprezentativaca koji su pristali igrati za nas“, kaže Petrović za sportski sedmičnjak MAX, a prenosi vecernji.hr .
„Idealno je doba za smjenu generacija pa, pored 5-6 igrača koji su bili na zadnjem popisu, gledam sve živo i još čekam neke odgovore. Razgovarao sam i s dva američka razigravača, dojmovi su pozitivni i bliži sam opciji sa stranim playom. Još ne znam ni hoću li zadržati Domercanta, nosio je teško breme šest godina, no već su mu 32 godine“, ističe selektor bh. košarkaša..
Za sada Petrović ne nailazi na probleme. Još ga niko nije odbio.
„Čini mi se da je, uvjetno rečeno, sve manje politizacije i da kod igrača sve više prevladavaju sportski motivi. Tu političku crtu treba zanemariti koliko god je to teško kad je riječ o BiH, no moram priznati da sam po tom pitanju zadovoljan dosadašnjim razgovorima, a bit ću još zadovoljniji kad pristanu. Ne vjerujem da ću se sretati s problemima kakve su imali moji prethodnici“, kaže Petrović kojeg posebno intrigiraju igrači iz Širokog.
„Jako me intrigiraju igrači Širokog. Neki koji su već nastupali za BiH vrste, kao što je Josip Naletilić, no i neki koje je “izbacila” ova sezona. Već sam razgovarao s njima i s klubom, no trebat će dva tri-tjedna da se definiraju odgovori. Shvaćam da ne mogu ekspresno donijeti odluke jer imaju dvojno državljanstvo i mogućnost biranja između BiH i Hrvatske“.
PS: jesuli osim sehica jos nekoga nasli u USA i dali su njegovi papiri sad sredjeni?
hvala i selam svima
PPS: bravo selektore!
Aleksandar Petrović (53) prije dva mjeseca sjeo je na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine
Selektor BiH za hrvatske medije
Aleksandar Petrović (53) prije dva mjeseca sjeo je na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a prve ozbiljne akcije predviđene su na ljeto u kvalifikacijama za EP 2013.
„Ovo čime se sad bavim je tiha diplomacija, lobiranje. Obilazim one koji će biti na popisu za kvalifikacije, upoznajem se sa svojim igračima, no najveći sam posao napravio s glavnim tajnikom Košarkaškog saveza BiH Harunom Mahmutovićem. Pročešljali smo veći dio Evrope i Amerike u potrazi za nadarenim klincima koji su se izgubili u turbulentnom periodu kroz kojeg je ta zemlja prošla. Našli smo nekoliko što budućih juniorskih što kadetskih reprezentativaca koji su pristali igrati za nas“, kaže Petrović za sportski sedmičnjak MAX, a prenosi vecernji.hr .
„Idealno je doba za smjenu generacija pa, pored 5-6 igrača koji su bili na zadnjem popisu, gledam sve živo i još čekam neke odgovore. Razgovarao sam i s dva američka razigravača, dojmovi su pozitivni i bliži sam opciji sa stranim playom. Još ne znam ni hoću li zadržati Domercanta, nosio je teško breme šest godina, no već su mu 32 godine“, ističe selektor bh. košarkaša..
Za sada Petrović ne nailazi na probleme. Još ga niko nije odbio.
„Čini mi se da je, uvjetno rečeno, sve manje politizacije i da kod igrača sve više prevladavaju sportski motivi. Tu političku crtu treba zanemariti koliko god je to teško kad je riječ o BiH, no moram priznati da sam po tom pitanju zadovoljan dosadašnjim razgovorima, a bit ću još zadovoljniji kad pristanu. Ne vjerujem da ću se sretati s problemima kakve su imali moji prethodnici“, kaže Petrović kojeg posebno intrigiraju igrači iz Širokog.
„Jako me intrigiraju igrači Širokog. Neki koji su već nastupali za BiH vrste, kao što je Josip Naletilić, no i neki koje je “izbacila” ova sezona. Već sam razgovarao s njima i s klubom, no trebat će dva tri-tjedna da se definiraju odgovori. Shvaćam da ne mogu ekspresno donijeti odluke jer imaju dvojno državljanstvo i mogućnost biranja između BiH i Hrvatske“.
PS: jesuli osim sehica jos nekoga nasli u USA i dali su njegovi papiri sad sredjeni?
hvala i selam svima

PPS: bravo selektore!
-
- Kontakt:
jos jedno pitanje, hoceli muminovic dobiti poziv, nesto se nespominje?
thx
thx

-
- Kontakt:
Mene interesuje još jedan momak. Zove se Darijan Stipanović čini mi se. Vidim niko ga ne spominje, a govorilo se prošle godine da je veliki talenat. Čak ga je i onaj Zeljković hvalio a nije ga odveo na Evropsko.edinjo-bih je napisao/la:jos jedno pitanje, hoceli muminovic dobiti poziv, nesto se nespominje?
thx
Znaš li možda i što nema Jahića iz Sparsa (čuo sam da je povrijeđen)?
-
- Kontakt:
nasi na sirim spiscima mladih repki slovenije:
U15:
adi muharemovic - geoplin slovan
U16:
aleksandar lazic - union olimpija
darijan stipanovic - zlatorog
U17:
tarik ceric - union olimpija
U18:
aldin hasic - elektra
U15:
adi muharemovic - geoplin slovan
U16:
aleksandar lazic - union olimpija
darijan stipanovic - zlatorog
U17:
tarik ceric - union olimpija
U18:
aldin hasic - elektra
povrijedenzaboljisportuBiH je napisao/la:Mene interesuje još jedan momak. Zove se Darijan Stipanović čini mi se. Vidim niko ga ne spominje, a govorilo se prošle godine da je veliki talenat. Čak ga je i onaj Zeljković hvalio a nije ga odveo na Evropsko.edinjo-bih je napisao/la:jos jedno pitanje, hoceli muminovic dobiti poziv, nesto se nespominje?
thx
Znaš li možda i što nema Jahića iz Sparsa (čuo sam da je povrijeđen)?
Da, dobit ce poziv.edinjo-bih je napisao/la:jos jedno pitanje, hoceli muminovic dobiti poziv, nesto se nespominje?
thx
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
hvala na informaciji, pogotovo sto je dobra vijest hehe 

sta je sa ostalim "strancima", hoceli oni igrati za nas. mislim na djedovica, todorovica, omeragica, ..neno#4 je napisao/la:Da, dobit ce poziv.edinjo-bih je napisao/la:jos jedno pitanje, hoceli muminovic dobiti poziv, nesto se nespominje?
thx
zapravo koji su to kadetski i juniorski reprezentativci o kojima petrovic prica
da li ko zna ko je ovaj
Karahodžić Kenan - Unikaha (Španija)
sto ga zovu na okupljanje U16 srpske reprezentacije?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pominjao ih je Albiongate na ovom forumu, njega i brata Kemala (centar,1989) koji igra za srpsku drugoligasku ekipu Spartak iz Subotice za koju ima 13.4 p i 6.3 skoka po tekmi,oni su iz vojvodjanskog mjesta Backa Topola a roditelji su im rodom iz BIH tako da imaju pravo nastupa za BIHnerminh74 je napisao/la:da li ko zna ko je ovaj
Kenan je krilo, 1996 god. i bio je takodje clan Spartaka iz Subotice,odigrao 4 tekme po 8 minuta,u ovom tekstu pise i da je visok 206
Unikaha dovela klinca iz Srbije
21.01.2012 13:30
Unikaha iz Malage je angažovala 15-godišnjeg košarkaša iz Srbije, prenose španski mediji.
U pitanju je Kenan Karahodžić (206 cm), igrač Spartaka iz Subotice. On je ove sezone nastupao za subotički tim u Prvoj B ligi Srbije, a skauti Unikahe prate ga već duže vreme.
Karahodžić će igrati za mladi tim Unikahe, u kojem se već nalaze trojica košarkaša sa ovih prostora Nikola Antić Dejan Todorović i Teo Kuzmić.
I s njim je obavljen razgovor.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Pa daj jbt šta kriješ koji đavo, reci mi neštoneno#4 je napisao/la:I s njim je obavljen razgovor.

Luko lukavi

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
to sto albion pominjao drugog karahozica (brata) iz druge srpske lige me i jeste zbunilo, a vidi lukavca albiona nije mu pomenuo bratasantos je napisao/la:Pominjao ih je Albiongate na ovom forumu, njega i brata Kemala (centar,1989) koji igra za srpsku drugoligasku ekipu Spartak iz Subotice za koju ima 13.4 p i 6.3 skoka po tekmi,oni su iz vojvodjanskog mjesta Backa Topola a roditelji su im rodom iz BIH tako da imaju pravo nastupa za BIHnerminh74 je napisao/la:da li ko zna ko je ovaj
Kenan je krilo, 1996 god. i bio je takodje clan Spartaka iz Subotice,odigrao 4 tekme po 8 minuta,u ovom tekstu pise i da je visok 206
Unikaha dovela klinca iz Srbije
21.01.2012 13:30
Unikaha iz Malage je angažovala 15-godišnjeg košarkaša iz Srbije, prenose španski mediji.
U pitanju je Kenan Karahodžić (206 cm), igrač Spartaka iz Subotice. On je ove sezone nastupao za subotički tim u Prvoj B ligi Srbije, a skauti Unikahe prate ga već duže vreme.
Karahodžić će igrati za mladi tim Unikahe, u kojem se već nalaze trojica košarkaša sa ovih prostora Nikola Antić Dejan Todorović i Teo Kuzmić.
iskreno bilo bi mi veoma drago da ga dovedu jer citam na 2 mjesta da ima potencijala
e sada kako je aco izjavio da u spaniji nije dobio odbijenicu od nijednog igraca sa kojim su pricali to moze biti pozitivnoneno#4 je napisao/la:I s njim je obavljen razgovor.
-
- Kontakt:
Jutros se u Avazu spominje taj mali Karahodžić iz Unicaje. Kako sam ja shvatio Harun kaže da očekuje da će igrati za nas. Doduše i Todorović je u istoj rečenici ali koliko sam ja upućen Todorović im nije ništa obećao ali nije ni odbio.nerminh74 je napisao/la:e sada kako je aco izjavio da u spaniji nije dobio odbijenicu od nijednog igraca sa kojim su pricali to moze biti pozitivnoneno#4 je napisao/la:I s njim je obavljen razgovor.
-
- Kontakt:
Zna li neko kakav je ovaj sin od Miroljuba Mitrovića? Po Avazu je dobar igrač. Igrao za Portland univezitet i imao dobru statistiku. Hajmo poznavaoci NCAA lige? Ja iskreno nikad nisam taj njihov sistem takmičenja pratio, pa tako ni ne znam koliko je jak ovaj Portland.
prije neki dan pricam sa kolegom sa posla o onome sta je Bosna bila 80-tih i pocetkom 90-tih, pominjali smo dzevdu, seju bukvu, maria primorca, firica, nenu i medju ostalim pominjali smo i mitrovica i onog cuvenog all-starsa iz zetre gdje se on naticao u 3-jkama i pita me kolega gdje je on, a ja mu odgovaram negdje u americi (pogodio sam kontinentzaboljisportuBiH je napisao/la:Zna li neko kakav je ovaj sin od Miroljuba Mitrovića? Po Avazu je dobar igrač. Igrao za Portland univezitet i imao dobru statistiku. Hajmo poznavaoci NCAA lige? Ja iskreno nikad nisam taj njihov sistem takmičenja pratio, pa tako ni ne znam koliko je jak ovaj Portland.

i sta procitam danas u avazu

neznam kakav je sin, ali otac mu je bio u namanju ruku bolji od npr. sada ikonica i ako on bude nesto slabiji od oca dobicemo solidnu zamjenu za gorana(njemu hvala na svemu), ali opet kazem neznam kakav je jer ja nepratim previse kosarku preko bare jer je po meni previse divlja, od odlaska mj-a, magica, ewinga, ... i ostalih postala skoro pa negledljiva
ali opet bio je na sirem spisku kanade pa to barem malo obecava
-
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zanimljivo Mitrovic nosi broj 33 na dresu
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zanimljivo Mitrovic nosi broj 33 na dresu

Sloboda je moja nacija