BiH - Turska

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2009, 23:47

NoName je napisao/la:Kakve sve gluposti neću pročitati ovdje. Ne zanosimo se ranije, razlika između nas i turske je 4 boda a na bandu ima još 9. Odakle sad to da smo već u baražu? Estonija nije mačiji kašalj, pokazali su to protiv Turske u Talinu ali i noćas.
Ako zijanimo od Turske i Španije a odigramo neriješeno sa Estonijom onda od baraža nema ništa, sve da turci izgube u Belgiji. Polako, treba odigrati makar neriješeno sa Turcima a onda možemo reči da smo skroz blizu baraža.

Situacija sa eventualnim protivnicima u baražu se komplikuje. Ko zna na šta će to da izađe

Estonija je gadna do bola, to sam napisao u 100 svojih prijašnjih postova hehe, mislim naravno na domaćem terenu. Imaju još tri utakmice da se igraju, mislim protiv Turske bod je dovoljan s tim da dobijemo Estoniju u Talinu. Ima još mnogo da se igra, ako sada kalkulišemo onda ništa od nas. Idemo pokazati i dokazati da smo jaći od njih.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 05 sep 2009, 23:49

Ljudi da vas pitam, ko ce prenositi utakmicu BiH-Turska, znam da prenosi BHT, ali nemam njihov prijem na satelitu. Danas sam gledao tekmu na armenskoj tv, pa me zanima hoce li neka turska tv prenositi ili neki sport klub?
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 05 sep 2009, 23:50

Nema tu kalkulisanja.
Mi svoju klasu trebamo pokazati na Bilinom protiv Turske i u gostima protiv Estonije. Tu trebamo odnjeti 6 bodova i onda ma ko nam dosao u barazu ja cu biti siguran da idemo na SP, ako mi kojim slucajem uz pomoc matematike odemo u baraz **** nas.

Protiv Spanije ne ocekujem pobjedu jer je Spanija nesto cemu mi jos nismo dorasli, jer najednom su izgubili gubitniski mentalitet i gaze sve odreda.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 05 sep 2009, 23:54

Spanjolska : Belgija 5:0 Toliko o jacini Belgije :o
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 05 sep 2009, 23:55

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:Nema tu kalkulisanja.
Mi svoju klasu trebamo pokazati na Bilinom protiv Turske i u gostima protiv Estonije. Tu trebamo odnjeti 6 bodova i onda ma ko nam dosao u barazu ja cu biti siguran da idemo na SP, ako mi kojim slucajem uz pomoc matematike odemo u baraz **** nas.

Protiv Spanije ne ocekujem pobjedu jer je Spanija nesto cemu mi jos nismo dorasli, jer najednom su izgubili gubitniski mentalitet i gaze sve odreda.

ne slzem se, prvo protiv turske i estonije nam ne treba 6 bodova. jer ako pobjedimo tursku i teoreski smo u barazu.

druga stvar, ako mi protiv spanije na punom kosevu odigramo kako znamo napadacki mi spance mozemo i uzeti a ne samo remizirati, pogotovo sto ce spanci biti opusteni zato sto su izborili prvo mjesto u grupi
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 sep 2009, 23:55

Belgijanci rupe. Samo me strah da nece ovako kiksati i protiv Turaka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

steps
Kontakt:

Post Postao/la steps » 05 sep 2009, 23:56

Nešto ne vjerujem u pobjedu belgije protiv turske pogotovo poslije ove petarde večeras, s kojim motivom da igraju? Isto tako se sjećam kako su turci u prošlom ciklusu dobili norvežane kad su ovi imali šansu da odu. Valjda će i nas jednom sunce ogrijati da ne moramo čekati rezultate drugih utakmica ali stalno mi je umu, čovječe dva kola prije kraja obezbijediti baraž!!! Pa jesmo li to mi? Dobiti turke u srijeduuuuuu!!!! Jedino se bojim da Ćiro ne postavi kao u prvoj utakmici, odbrana pukne jednom i onda ganjaj rezultat.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 05 sep 2009, 23:56

Sve sto se tice jos nasih novih bodova je ovo sad sto uspijemo ako ista uspijemo u Zenici. Sve ostalo po meni nemamo sanse..dakle to je cifra za kalkulaciju i nadu u razvoj dogadjaja.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 05 sep 2009, 23:58

omerbavarac je napisao/la:Belgijanci rupe. Samo me strah da nece ovako kiksati i protiv Turaka.

ako uzmemo turke u srijedu boli nas K*rac ocel kiksati
ja navij'o sam za vas!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 sep 2009, 00:00

To jest, ali valja pobijediti BRACU :evil: :evil: :evil: . Uh kako ih nece Dzeko rasuti......
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nafrI82
Kontakt:

Post Postao/la nafrI82 » 06 sep 2009, 00:02

Ma Turci ce biti pod velikim pritiskom, jos kad istrce na bilino polje ima da odma pocnu mahati bijelim zastavicama ;) i ne sumnjam uopste u pobjedu u srijedu aBd, sve nam ide na ruku, ekipa kompletna, mi svi redom ujedinjeni i spremni da ih podrzimo do kraja, raja ne sumnjajte uopste, i ne malerisite jer idemo dalje, turci su dva puta gostovali nama i dva puta su se vracali pognutih glava, zasto to nebi bilo i u srijedu ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 06 sep 2009, 00:03

Sa Turskom će biti sve osim lako. Kao prvo, radi se o jakoj reprezentaciji koja igra timsku igru, sa par vanserijskih igrača. Drugo, imaju ogromno iskustvo na međunarodnoj sceni a treće, mislim da će imati blagonaklonost sudija, ne previše ali ono, par situacija koje mogu ići na obje strane oni će suditi u njihovu korist.

Šta mi imamo? Kao prvo, prednost domaćeg terena i podršku fantastičnih navijača. Drugo, pritisak je ipak na Turskoj jer oni moraju juriti tri boda ali posebno bih istaknuo da mi imamo Ćiru ovaj put. Vjerujem da će momci biti na 200% snage u srijedu, što bi moglo biti odlučujuće. I da, imamo Misimovića.

Duboko vjerujem da ćemo utakmicu započeti u formaciji 5-4-1 sa Džekom u Špicu, sa Jahićem i Salihovićem na bokovima, Muratovićem, Misimovićem, Rahimićem i Ibričićem u sredini. Odbrana Spaha, Nadarević i vjerovatno Damjanović. Moramo igrati strpljivo, čekati svoju priliku a siguran sam da ćemo zavaliti makar 2 gola. Cilj je ne primiti 3.

Uz božju pomoć savladat ćemo i ovu prepreku a onda možemo reči da su vrata baraža širom otvorena. Iz utakmica sa Estonijom i Španijom moramo uzeti 3 boda, na nama je da odlučimo protiv koga :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 06 sep 2009, 00:05

Turci su jako nabrijani, mi smo nabrijani na pobjedu to je cinjenica.
Evo bas gledam na turskoj televizjin (onja ko ima kablovsku u zenici moze da pogleda) jedna sportska emisija, naravno posvecena samo reprezentaciji.
Nevjerovatno je o tome kako diskutuju o daljim kvalifikacijama. Samo su jos jace sada odlucni da u Zenicu dodju samo na pobjedu. Evo pustaju inserte iz utakmice kada smo igrali kod njih, analiziraju, traze slabe karike te govore koji igraci se najvise trebaju pripaziti na utakmici. Stvar je takva da su oni blago receno "ludo zeljni" da nas pobjede u Zenici, a ostalo kako kazu sve im izgleda kao katastrofa. Izjave igraca nakon utakmice uglavnom se okrecu oko toga da su spremni da pruze maksimalno u Zenici do pobjede. Jednostavno gledajuci sve ovo stekao se vrlo ocit dojam: mislima oni su vec u zenici i to dolaze moralno vrlo na visokom. Jedan komentator je cini me spomenuo da im pobjeda u zenici otvara bolje mogucnostim u utakmicama poslije nas, te iako smo jako tim mogu se provuci.

Prema svemu ovome mogu samo reci da ce utakmica biti "krvava". Za nas je ovo takodjer jedna od vaznih utakmica, i mislim da je pobjeda ovdje od sutisnke vaznosti. Utakmica sa Estonijom nam je takodjer od sustinske vaznosti, a vec ovim dvaju pobjedama bili bi osugurani za baraz i udaljili bi se od turaka. Mislim da ovdje ne treba posebno polemisati ali vecerasjom pobjedom, ali sigurno i pobdjeom Spanije u srijedu, ona je vec prosla, i vec ce se daleko udaljiti od nas na tabeli. Uostalom, mislim da bi mi spancima mogli pruziti najzesci otpor, izvuci nerjeseno a mozda cak i pobjedu, ali otom potom.

Najveci problem Turaka koliko sam ja mogao da vidim po njima jeste golman i zadnja linija donekle. Demirel je veceras primio go opet sa velike daljine - ne znam koliko dugo ali bacio se tako smijesno da mu je lopta korz ruke prosla:D
Gledam ove golove i svaki go kako su dali Estoniji, skoro svaki put bi se napravila neka guzva pred golom, zbrka-trka, dodju ih cetvorica i... Ali jos nisu upoznali Nemanju ili Asmira :)

Danas u Jermeniji mislim da je Dzeko uveliko razocarao siru javnost, vidim da se oko toga velik dio slaze. Naravno bilo je ocekivano od njega da bude pokretljiv, brz da docekuje loptu kako on to inace rdai, no prema ocjenama nekih novinara i evo ovdje i na drugim forumima, nije ni blizu forme koja se ocekuje od njega. Da li ima nekih problema ili... :?:

Ako Bog da, da nasi momci uz Boziju pomoc, odigraju najbolje kako to znaju u Zenici. Znam samo da ce u srijedu Zenica opet nositi epitet "Uzavreli grad". :P

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 06 sep 2009, 00:05

nafrI82 je napisao/la:Ma Turci ce biti pod velikim pritiskom, jos kad istrce na bilino polje ima da odma pocnu mahati bijelim zastavicama ;) i ne sumnjam uopste u pobjedu u srijedu aBd, sve nam ide na ruku, ekipa kompletna, mi svi redom ujedinjeni i spremni da ih podrzimo do kraja, raja ne sumnjajte uopste, i ne malerisite jer idemo dalje, turci su dva puta gostovali nama i dva puta su se vracali pognutih glava, zasto to nebi bilo i u srijedu ;)

upravu si 100%, ovo danas nije prava slika nase repke, sta god da pricali, oni su mislili na tursku, pogotovo nakon prvog gola, uopste ne sumnjam da necemo biti porazeni protiv turske
ja navij'o sam za vas!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 sep 2009, 00:07

ljudi da malo razbijemo monotoniju... jest off topic al evo plz pogledajte... Cirolini u akciji

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 06 sep 2009, 00:08

NoName je napisao/la:Sa Turskom će biti sve osim lako. Kao prvo, radi se o jakoj reprezentaciji koja igra timsku igru, sa par vanserijskih igrača. Drugo, imaju ogromno iskustvo na međunarodnoj sceni a treće, mislim da će imati blagonaklonost sudija, ne previše ali ono, par situacija koje mogu ići na obje strane oni će suditi u njihovu korist.

Šta mi imamo? Kao prvo, prednost domaćeg terena i podršku fantastičnih navijača. Drugo, pritisak je ipak na Turskoj jer oni moraju juriti tri boda ali posebno bih istaknuo da mi imamo Ćiru ovaj put. Vjerujem da će momci biti na 200% snage u srijedu, što bi moglo biti odlučujuće. I da, imamo Misimovića.

Duboko vjerujem da ćemo utakmicu započeti u formaciji 5-4-1 sa Džekom u Špicu, sa Jahićem i Salihovićem na bokovima, Muratovićem, Misimovićem, Rahimićem i Ibričićem u sredini. Odbrana Spaha, Nadarević i vjerovatno Damjanović. Moramo igrati strpljivo, čekati svoju priliku a siguran sam da ćemo zavaliti makar 2 gola. Cilj je ne primiti 3.

Uz božju pomoć savladat ćemo i ovu prepreku a onda možemo reči da su vrata baraža širom otvorena. Iz utakmica sa Estonijom i Španijom moramo uzeti 3 boda, na nama je da odlučimo protiv koga :mrgreen:
sve uredu jedino blagonaklonost sudija teško nešta muljaju ovi uefe i fife žele da ubiju više muha jednim udarcem odnosno Turska ispada u grupi u baražu BiH-Hrvatska budu veliki neredi izbace i jedne i druge jedino ih rumuni zeznuše da još zajebu i Srbiju i to bi bilo to
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 06 sep 2009, 00:09

LJUDI AKO POBJEDIMO TURKE, VISE NAM NISTA NE TREBA, NEZNAM ZASTO GOVORITE DA MORAMO I ESTONCE DOBITI, CAK IAKO IZGUBIMO PROTIV EST I ESP. OPET ECEMO BITI DRUGI NAJGORI, PA ZNATE LI MATEMATIKU
ja navij'o sam za vas!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 sep 2009, 00:09

ipak je jedno kada je najbolji bosanski igrac misimovic unutra i drugo kada je van igre.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 06 sep 2009, 00:10

Evo stanja reprezentacija koje su druge u svojim grupama
Rusija 12
Hrvatska 11
Francuska 11
R.Irska 11
Skotska 10
Grcka 10
BiH 9
S.Irska 8
Madzarska 7
Po ovome dobro stojimo sto se tice drugih reprezentacija
Mozemo izgubiti od Turske i Spanije a da pobijedimo EStoniju, stim da Belgija pobijedi Tursku u Belgiji i da Skotska nepobijedi Holandiju i u barazu smo
Zadnja izmjena: amir, dana/u 06 sep 2009, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 06 sep 2009, 00:11

amir je napisao/la:Evo stanja reprezentacija koje su druge u svojim grupama
Rusija 12
Hrvatska 11
Francuska 11
R.Irska 11
Skotska 10
Grcka 10
BiH 9
S.Irska 8
Madzarska 7
Po ovome dobro stojimo sto se tice drugih reprezentacija
ne kontam po čemu se ovo određuje
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.