............................
De Gea.........................
Walker............
Jones...........
Sakho.........
Santon
...........................
M'Villa...........................
............
Pjanic....................
Wilshere............
Gotze...............................................
Hazard
............................
Munian.........................
To bi bila neka moja ekipa trenutno najtalentovanijih mladih igraca svijeta. U obzir sam uzeo minutazu i samu vaznost igraca za ekipu i iz tog razloga se Pjanic nasao u prvih 11 (osim cinjenice da sam ocigledno subjektivan) jer momak je, za razliku od Thiaga, centralna figura kluba kakav je Roma koja ipak igra u mnogo jacoj ligi od one u kojoj nastupa Eriksen, koga bi vjerovatno mnogi stavili ispred Miralema. Na golmanskoj poziciji sam imao najvise dilema al’ odlucih se za De Geu zbog velicine kakav je United a i same njegove forme koja je itekako u uzlaznoj putanju posljednjih par sedmica. Ostatak je vjerujem manje/vise jasan.
Uz ovih prvih 11 svakako vrijedi spomenuti i:
Szczesny (Jedna od rijetkih svijetlih tacaka ove sezone slabog Arsenala)
ter Stegen (prelazak u veci klub bi ga lansirao u samu elitu najboljih golmana svijeta, izuzetan talenat)
Varane (bojim se da ce ga 'pojesti' Realova velicina i da ce ostati samo talenat)
Jantschke (standardni clan drugoplasirane ekipe Bundeslige i meni jako drag igrac koji ce, siguran sam, ostvariti odlicnu karijeru)
Rafael (uz Fergusona bi se lahko mogao razviti u novog Cafua)
Eriksen (daleko najbolji igrac Ajaxa koji ce vrlo vjerovatno na ljeto preci u veci klub)
Thiago (jos jedan izuzetan talenat koji bi uz majstore kakve ima Barcelona vrlo lahko mogao postati ono sto je Xavi trenutno u svijetu)
De Bruyne (jos jedan izdanak belgijske skole fudbala koja ima odlicnu mladu reprezentaciju, uostalom transfer u Chelsea dovoljno govori o njegovim kvalitetima)
Shaqiri (alfa i omega bronzane generacije svicarske mlade repke i Basela, mogao bi postati bolji Robben od Robbena

)
Lamela (mozda najveci argentinski talenat koji se trenutno muci sa problemom koji vecina juznoamerikanaca ima - nekonstantnost. potencijala i prostora za napredak itekako ima a kako ce se razviti to cemo vidjeti za sezonu/dvije)
Chamberlain (uz Wilsherea i v. Persija najjace oruzje koje Arsenal ima po mom misljenju, a zasto ga Wenger ne koristi cesce to morate pitati njega)
Coutinho (najveca greska Interove uprave ove sezone je pustanje brazilca u Espanyol gdje je vec u prvoj utakmici pokazao sve svoje kvalitete kada je orkestrirao veznim redom spanaca. danasnjem monotonom i rastimanom Interu bi bio od velike pomoci ALI . . . )
L. De Jong (28 nastupa - 21 gol, za bilo kojeg napadaca ovo je odlicna statistika koja uz cinjenicu da mu je tek 21 godina dobija jos vise na vaznosti)
El Shaarawy (i ptice na grani znaju da je korisniji igrac od kolege Robinha, zadnjih par pruzenih partija je pokrenulo glasine o navodnom pozivu za EURO 2012 sto govori samo za sebe kakav je zapravo igrac Faraon)
Prije nego me neko popljuje jer nisam ubacio Neymara, da se izjasnim:
Uz svo duzno postovanje prema svim postovaocima njegovog lika i djela, brazilac je za mene samo cirkusant dok se ne dokaze suprotno.