Athletic Club de Bilbao
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Athletic Club Bilbao
Neće prodavati 100%. Mislim, smiješi im se LPa naredne sezone, smiješi im se završnica ELe, igraju fenomenalno... Ako si Muniain ili neko drugi može dozvoliti da razmišlja o kojekakvim napucanim timovima, a ima ovakav pored sebe, onda neka ide. Samo još jedna potvrda da fudbal ide u k.urac. Ali neće, pisao sam kako treneri omladinaca brinu i o odgoju igrača, uče ih o Baskiji, ponosu, moralu, tradiciji i sl., a ne samo o igri.
No, brine me za šta će se Bielsa opredjeliti. Da li ići do samog kraja u ELi ili ipak se usredsrediti na četvrto mjesto u Primeri? Teško da mogu ići na oboje mada neću definitivno isključiti tu mogućnost.
No, brine me za šta će se Bielsa opredjeliti. Da li ići do samog kraja u ELi ili ipak se usredsrediti na četvrto mjesto u Primeri? Teško da mogu ići na oboje mada neću definitivno isključiti tu mogućnost.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Još kada tomu pridodamo i finale Kupa kralja protiv Barcelone. Bojim se da negdje ne pukne ukoliko se ne opredijeli konkretno na jedan front. Ipak, vidjet ćemo šta nam vrijeme nosi. Ja od srca želim svu sreću Baskijcima u predstojećem periodu.Bertrand je napisao/la:Neće prodavati 100%. Mislim, smiješi im se LPa naredne sezone, smiješi im se završnica ELe, igraju fenomenalno... Ako si Muniain ili neko drugi može dozvoliti da razmišlja o kojekakvim napucanim timovima, a ima ovakav pored sebe, onda neka ide. Samo još jedna potvrda da fudbal ide u k.urac. Ali neće, pisao sam kako treneri omladinaca brinu i o odgoju igrača, uče ih o Baskiji, ponosu, moralu, tradiciji i sl., a ne samo o igri.
Bilbao razmislja da dovede krilnog napadaca Real Sociedada,Antoine Griezmanna.Javier Irureta, director deportivo de Lezama, considera que el francés Antoine Griezmann, jugador de la Real Sociedad, cumple los requisitos para entrar dentro de la filosofía del Athletic, una vez que, pese a su origen (nacido en Maçon, en Borgoña), es un futbolista criado en la cantera de un club vasco.
Irureta, en declaraciones a ETB, relató que Griezmann, que el próximo 21 de marzo cumplirá 20 años de edad, podría ser objetivo del Athletic en un futuro si así se lo planteara, aunque matizó que a día de hoy la entidad rojiblanca no se plantea ningún tipo de negociaciones con la Real.
El club donostiarra reclutó a Griezmann cuando este contaba con 13 años de edad y después de que el Montpellier descartara incorporarle a su disciplina. Eric Olhats, ojeador de la Real, se fijó en él, por lo que ingresó en Zubieta en categoría infantil.
La temporada pasada, Griezmann, internacional sub"19 con Francia, dio el salto al primer equipo txuri-urdin, con el que anotó seis tantos en 39 partidos.
Uf kako bi onda tek bili strasni

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Baš razmišljam neki dan jel i on Bask
Samo mi je to malo previše on i Iker mi igraju sličnu poziciju,a ja jednog od njih dvojice vidim u Realu 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Realno sta ce jedan od njih u Realu,da grije klupu ili da donosi vodu?LBJ MVP je napisao/la:Baš razmišljam neki dan jel i on BaskSamo mi je to malo previše on i Iker mi igraju sličnu poziciju,a ja jednog od njih dvojice vidim u Realu

Zamisli samo Griezmann i Munain po krilima Bilbao da djeluju,a u napadu ubojica Llorente

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ma ja bih prodao Ronalda da napravim mjesta IkeruAdi_Zepce je napisao/la:Realno sta ce jedan od njih u Realu,da grije klupu ili da donosi vodu?LBJ MVP je napisao/la:Baš razmišljam neki dan jel i on BaskSamo mi je to malo previše on i Iker mi igraju sličnu poziciju,a ja jednog od njih dvojice vidim u Realu
![]()
Zamisli samo Griezmann i Munain po krilima Bilbao da djeluju,a u napadu ubojica Llorente

Kako bi imali jak napad

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ne bi bilo lose kad bi uz Grizmana pokusali dovesti i Iniga Martineza..Tad bi Athletic po mom misljenju bio nenadhebiv, ne usudjujem se reci da bi prijetili Realu i Barci,ali vjerovatno bi bili blize ovom dvojcu nego ostali..
Griezman je Francuz,eh sad ne vjerujem bas da ima neke Baskijske krvi kao Amorebieta 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Grizman je Bask, ima i u Francuskoj blizu granice sa Spanijom mjesto gdje je vecina stanovnistva Baski..L-Train je napisao/la:Griezman je Francuz,eh sad ne vjerujem bas da ima neke Baskijske krvi kao Amorebieta
ok,onda bi to definitivno bilo veliko pojacanje za Bilbao samo moraju sacuvati ove trenutno najbolje.Nadam se da ce uspijetiL_blancos je napisao/la:Grizman je Bask, ima i u Francuskoj blizu granice sa Spanijom mjesto gdje je vecina stanovnistva Baski..L-Train je napisao/la:Griezman je Francuz,eh sad ne vjerujem bas da ima neke Baskijske krvi kao Amorebieta

Sumnjam da će ga dovoditi. Jedino ako prodaju Muniaina.
Greatness dies
- JavierPortillo
- Kontakt:
Ma Griezmann je rodjen negdje u unutrasnjosti Francuske, ja bas istrazujem s koje strane bi mogao biti Bask. A nije odigrao niti jednu utakmicu za "Euskaru", pomalo mi nije jasno, ali eto, ocito je da ima Baskijskih korijena.L_blancos je napisao/la:Grizman je Bask, ima i u Francuskoj blizu granice sa Spanijom mjesto gdje je vecina stanovnistva Baski..L-Train je napisao/la:Griezman je Francuz,eh sad ne vjerujem bas da ima neke Baskijske krvi kao Amorebieta
Za one koji nisu znali, i Iker Casillas moze zaigrati u Athleticu jer mu je djed s majcine strane Bask (i on i njegov brat nose baskijska imena). Negdje sam citao da je cak i Forlan mogao zaigrati u Athleticu.
A sto se tice Iniga Martineza. Nadam se da nece preci u Athletic jer bi to bila veleizdaja, nesto slicno sto je uradio Ertxeberria. Sreca pa na Anoeti ima atletska staza, inace bi letjelo svega i svacega na njega.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa
Koja je samo razlika u napadu kada igra Toquero umjesto Lorentea
totalno su bezopasni .
Sinoc su jos dobro i prosli . Tek su poceli igrati 15 min. prije kraja ,nakon sto je Bielsa pomjerio Martineza u napad, mada su se i igraci Atletica dosta opustili u finisu .
Lorente bi trebao biti spreman za Gijon, sto je dobra vijest pred duele sa opasnim Schalkeom .
Inace,jucer sam saznao da im Bielsa,pred svaku tekmu pusti 3-4 utakmice protivnicke ekipe ,objasni taktiku .
I onda sutradan svakog igraca pojedinacno pita jel zna sta treba raditi . Dobar trener nema sta
.
Bice im poprilicno zahebano u narednom periodu .Nakon utakmice sa Schalkeom,koja se igra u cetvrtak ,odmarat ce svega dan i u subotu igrati protiv Barce .

Sinoc su jos dobro i prosli . Tek su poceli igrati 15 min. prije kraja ,nakon sto je Bielsa pomjerio Martineza u napad, mada su se i igraci Atletica dosta opustili u finisu .
Lorente bi trebao biti spreman za Gijon, sto je dobra vijest pred duele sa opasnim Schalkeom .
Inace,jucer sam saznao da im Bielsa,pred svaku tekmu pusti 3-4 utakmice protivnicke ekipe ,objasni taktiku .
I onda sutradan svakog igraca pojedinacno pita jel zna sta treba raditi . Dobar trener nema sta

Bice im poprilicno zahebano u narednom periodu .Nakon utakmice sa Schalkeom,koja se igra u cetvrtak ,odmarat ce svega dan i u subotu igrati protiv Barce .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Nazalost po njih vec 3 poraza za redom u primeri,jbg utakmice protiv Manchestera odnijele su svjezinu.
Ja mislim da oni nemaju prevelikih ambicija u Primeri,vec su izborili Ligu Evrope za narednu sezonu ,a LP im je za sad malo pretezak cilj s obzirom da igraju jos na dva fronta,tako da vas porazi u Primeri ne trebaju previse zavaravati..
Po trenutnoj formi Bilbau se ne piše dobro pred meč sa Schalkeom. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman je napisao/la:Po trenutnoj formi Bilbau se ne piše dobro pred meč sa Schalkeom.
Vidit cemo veceras

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Pa da bas cemo vidjeti,ili su zaista pali u formi ili su shvatili da nemaju potrebe da ganjaju prvenstvo pored finala kupa i 1/4 finala evropa lige jer ionako slabe su im sanse za 4 mjesto 

Bolji Schalke u prvom poluvremenu . Bilbao ima dosta problema na sredini terena,ova cetvorka Schalkea zadaje im dosta problema. Nekako mi odbrana Schalkea djeluje dosta troma i nesigurna,tu vidim najvecu sansu Athletica da postignu jos neki pogodak .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.