Vjerovatno ce i u ovom kolu biti iznenadjenja
Rudar/ Prijedor/ - Borac/Banja Luka/ 12 (Banjalucani imaju jaci sastav, ali nisu uvjerljivi u proljetnom dijelu sampionata, tako da Prijedorcani mogu da iznenade)
Olimpic/Sarajevo/ - Čelik/ Zenica/ 1 (Čelik ponovo ulazi u krizni period, Olimpic je solidna ekipa u ovom trenutku su puno i jaci i ozbiljniji i ambiciozniji tim od nas , tako da ce sve osim pobjede domacina predstavljati senzaciju)
Široki Brijeg - Sloboda Tuzla 1 ( Do 2007.g. Sloboda je bila izuzetno neugodan gost Sirokom Brijegu, jer je od 7 utakmica na Pecari 5 puta odnijela bod, ali zadnjih godina redovno gubi, mislim da ce tako biti i ovog puta, iako je Siroki Brijeg ovog proljeca bas kao i Borac neuvjerljiv, ali mislim da ce kako tako doci do pobjede, jer je kvalite i uigranost tima ipak na njihovoj strani)
Kozara/ Bosanska Gradiška/ - Velež/ Mostar/ 1 ( Teska utakmica za prognoziranje, jer je Velez ovog proljeca jako dobar u gostima, ali za Kozaru je ovo sudbonosna utakmica, ako ne pobjede, neka se pakuju iz lige. Mozda ste zaboravili da su oni jesenas iz Vrapcica donijeli bod)
Leotar/ Trebinje/ - GOŠK/Gabela kod Čapljine/ 1x ( Leotar je protiv Borca pokazao da se budi, ali Gosk zna da se zatvori, da odigra tvrdo a i da iznenadi. Imaju gostili jedno 10 % sansi za bod)
Sarajevo - Slavija/Istočno Sarajevo/ 1 ( Sarajevo ukoliko ne pobijedi, moze se slobodno oprostiti od igranja u evropskim takmicenjima, iako su sto se tice trenutnog plasmana tu negdje, jer ce se u tom slucaju pokazati da se Sarajevo nalazi u dosad najvecoj krizi nakon rata)
NK Travnik - Zvijezda Gradačac 1 (Travnik se definitivno vraca, to je pokazao u svim dosadasnjim proljetnim utakmicama, kada mu treba zna da zapne, pobijedili su Olimpic pobjedice i slabiji tim od Olimpica- Zvijezdu)
Zrinjski Mostar - Željezničar Sarajevo x2 ( Zrinjski ovog proljeca nije ni nalik na onaj tim iz jesenjeg dijela prvenstva, ugoscuju najbolji tim u drzavi, koji je u top formi, tako da sumnjam da domacin moze do pobijede. Ako uzmu bod to ce im biti ko kuca)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor