Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 28 mar 2012, 23:31

Buric ce vjerovatno vrlo brzo biti drugi ili treci golman u repci.Za jedinicu valja mu u jaci klub ili ligu.
Tek je sad uspio oteti keca Kotorovskom tako da za njega ima vremena.
U vezi Ljevakovica,Mahmutovica itd pa zbog menadjera su i otisli iz kukuruz ili ti fildzan lige.Jaci skauti samo proputuju kroz BIH i to ako ih put navede.
E sad posto je vise nego poznato da u Ceskoj,Poljskoj i takvim ligama Svabe i ostali pokupise sve sto valja.
U velikoj mjeri je i do skauta,koji vide igraca ili ne na terenu.Menadjer moze tu pjevati borbene,ako skauti iz jacih klubova ne stave ove u biljeznicu.A skaut moze vrlo lako ostati bez posla ako ubiljezi par njih koji se na kraju ispostave kao tanki.
Za sad oko ovih nasih se paucina uhvatila oko biljeznica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 28 mar 2012, 23:55

harishp je napisao/la:Buric ce vjerovatno vrlo brzo biti drugi ili treci golman u repci.Za jedinicu valja mu u jaci klub ili ligu.
U vezi Ljevakovica,Mahmutovica itd pa zbog menadjera su i otisli iz kukuruz ili ti fildzan lige.Jaci skauti samo proputuju kroz BIH i to ako ih put navede.
E sad posto je vise nego poznato da u Ceskoj,Poljskoj i takvim ligama Svabe i ostali pokupise sve sto valja.
U velikoj mjeri je i do skauta,koji vide igraca ili ne na terenu.Menadjer moze tu pjevati borbene,ako skauti iz jacih klubova ne stave ove u biljeznicu.A skaut moze vrlo lako ostati bez posla ako ubiljezi par njih koji se na kraju ispostave kao tanki.
Nemaju sta skauti pricati ni tebi ni meni niti su oni mjerodavniji od mojih ociju ,gledao sam 50-60 utakmica Teplica i smijem ruku u vatru staviti da nije bilo situacije u kojoj Ljevakovic pravi gresku i Teplice primaju gol.
Naseg igraca sa vecom borbenoscu i srcanoscu nemamo na poziciji DM-a , covjek je uvijek bio medzu najboljim u timu a ne mali broj i najbolji...
Kazem jos jednom steta sto ga se nikad nije probalo u repki , siguran sam da je ikad zabiljezio nastup u njoj da bi igrao 100% u Bundes ligi...
Da se ne zaboravi da samo reprezentativci svojih zemalja mogu ostvariti transfer u lige petice tako da mozes slobodno ostaviti prasinu na biljeznici dok ovaj ne bude clan repke... ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 mar 2012, 00:02

Buric,Ljevakovic i Mahmutovic moraju dobiti priliku. Prvi odlican golman(za nase uslove), drugi dobar vezni, i sad dok ne igra Medo, mislim da njeg treba probati, a Rahim isto ode tako brzo iz repke, tako da ce nam jos vise trebati, a treci je brz spic sa solidnom zavrsnicom. Uz njih pozvati i oba Vranjesa, i dobije se mlada i ambiciozna ekipa, koja i fizicki moze parirati velikim ekipama.
Celik!3,2,2.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2012, 00:17

Za_raju je napisao/la:
harishp je napisao/la:Buric ce vjerovatno vrlo brzo biti drugi ili treci golman u repci.Za jedinicu valja mu u jaci klub ili ligu.
Nemaju sta skauti pricati ni tebi ni meni niti su oni mjerodavniji od mojih ociju ,gledao sam 50-60 utakmica Teplica i smijem ruku u vatru staviti da nije bilo situacije u kojoj Ljevakovic pravi gresku i Teplice primaju gol.
Naseg igraca sa vecom borbenoscu i srcanoscu nemamo na poziciji DM-a , covjek je uvijek bio medzu najboljim u timu a ne mali broj i najbolji...
Kazem jos jednom steta sto ga se nikad nije probalo u repki , siguran sam da je ikad zabiljezio nastup u njoj da bi igrao 100% u Bundes ligi...
Da se ne zaboravi da samo reprezentativci svojih zemalja mogu ostvariti transfer u lige petice tako da mozes slobodno ostaviti prasinu na biljeznici dok ovaj ne bude clan repke... ;)
Kako nemaju sta,pa skauti su ti koji su i Dzeku na neki nacin doveli u Wolfsburg ostalo se zna.
To je i Magath sam ponovio,da mu je tada skaut rekao dovodi Edina i ne cekaj ni sekunde.Jer ce ovaj otici negdje drugo.
Nece treneri hodati po selima,gradovima i gledati ko zna ili ko ne zna pimplati loptu.
Iz Poljske,Ceske najlakse idu u BL ili dalje,ko imalo zna normalno i da hoda a kamoli da igra loptu.
To nije slucaj za nase vedete,sto je vise nego ocigledno..
P.S Mujdza nije bio clan ni ovih ni onih tada vec odavno,pa spici u BL,ili ti ligu petice ;)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 29 mar 2012, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 00:20

harishp je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
Kako nemaju sta,pa skauti su ti koji su i Dzeku na neki nacin doveli u Wolfsburg ostalo se zna.
To je i Magath sam ponovio,da mu je tada skaut rekao dovodi Edina i ne cekaj ni sekunde.Jer ce ovaj otici negdje drugo.
Nece treneri hodati po selima,gradovima i gledati ko zna ili ko ne zna pimplati loptu.
Iz Poljske,Ceske najlakse idu u BL ili dalje,ko imalo zna normalno i da hoda a kamoli da igra loptu.
To nije slucaj za nase vedete,sto je vise nego ocigledno..
P.S Mujdza nije bio clan ni ovih ni onih tada,pa spici u BL ;)
Opet iz pocetka kako ce Ljevakovic u lige petice ako nije REPREZENTATIVAC????
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2012, 00:22

Naveo sam vec,kao recimo Mujdza,jos ovaj iz kud ikamo losije lige.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 00:26

harishp je napisao/la:Naveo sam vec,kao recimo Mujdza,jos ovaj iz kud ikamo losije lige.
Izvoli od 2004 do 2006 godine http://bs.wikipedia.org/wiki/Mensur_Mujd%C5%BEa" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2012, 00:42

Za_raju je napisao/la:
harishp je napisao/la:Naveo sam vec,kao recimo Mujdza,jos ovaj iz kud ikamo losije lige.
Izvoli od 2004 do 2006 godine http://bs.wikipedia.org/wiki/Mensur_Mujd%C5%BEa" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
Do 2006 igrao i to za mladu repku,nikada za seniore.A 2009 otisao u BL.Znaci bolje prosao kad nije igrao za repku.
Uostalom sta je sa Mahmutovicem kojeg si isto spominjao i on je igrao u mladoj repci pa niko ni habera.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 01:40

harishp je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
Do 2006 igrao i to za mladu repku,nikada za seniore.A 2009 otisao u BL.Znaci bolje prosao kad nije igrao za repku.
Uostalom sta je sa Mahmutovicem kojeg si isto spominjao i on je igrao u mladoj repci pa niko ni habera.
Ne prebacuj vruc krompir meni , ja striktno govorim o Ljevakovicu o kakvom Mahmutovicu pricas?
On je mozda nekad i trebao na desno krilo zbog brzine ali sad kad su tu Visca i Stevan sto ce nam on?
Jedino ako zagusti u napadu da nam nema Dzeke i Vede on moze doci u neke kombinacije ovako je on daleko od repke , mada je za 4-5 standardnih nasih profesor fudbala...
Pravilo je jasno ako nemas nastup za repku (U21 ili A) svoje zemlje a dolazis iz zemlje koja nije u EU nemozes u lige petice u tom i lezi tajna duzeg boravka Ljevakovica u Gambus ligi...
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2012, 01:53

Ne prebacuje se vruc krompir,vec izlazu cinjenice.
Sto se tice tog ''pravila' jedino kod Engleza to fercera.Pa mi na prste nabrojati mozemo standardne reprezentativce koji igraju u velikoj petorci.
I Stilic je bio najbolji strani igrac Poljskoj ligi,odlicno igrao protiv jednog Juventusa,Cityja ,osvojio titulu,kup sa klubom imao pozive cak i minutazu u repci.Ali naravno nista od toga.
A kamoli ove iz gambrinus lige da ''trzaju'' a ne mogu ni u inter toto kup(da ga opet ima ) sa klubom da se plasiraju..
Nije to Engleska u kojem to pravilo postoji kako rekoh,kod BL,i ostalih uopste nije bitno.Ako ga zele u tim i vide da ima hajra od toga i pozvat ce ga.Yebe se njima jel ovaj igrao za repku ili ne,vazno im je kako igra sad.
Uostalom ni jaci klubovi Ceske ih ne zovu sebi koji cesto igraju u Evropski kupovima,a kamoli iz lige petice.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 29 mar 2012, 02:28

Kako ti se da bolan, i to u ova doba, ispravljati post po 60 puta :lol:
A za raju, lupa gluposti za raju :lol: Čuj ne možeš u ligu petice ako nisi reprezentativac ; :lol: :lol:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 02:33

dilajla je napisao/la:Kako ti se da bolan, i to u ova doba, ispravljati post po 60 puta :lol:
A za raju, lupa gluposti za raju :lol: Čuj ne možeš u ligu petice ako nisi reprezentativac ; :lol: :lol:
Cinise da ti DM kanal upotpunjava dan , to ti je tako nisam ja to izmislio...Dilajlo
"No God is Good God "

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 29 mar 2012, 02:40

"Čini se" su dvije riječi, ispred zareza se ne pravi razmak nego poslije njega itd. I kralju, pišeš gluposti neviđene. Za ligu petice, osim premiershipa, nije preduslov da si reprezentativac svoje zemlje.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 mar 2012, 09:01

Imamo mi jednu desetak igraca koji bi trebali dobiti sansu, medju njima su sigurno Buric, Ljevakovic i Mahmutovic i sl. I mislim da ce to Pape da uradi u ove dvije nareden priateljske sto se igraju jedna za drugom. Jer tu bi moglo cak da igra i 30 igraca. Eov jedan spisak nasih igraca po Evropi koji su standardni u svojim timovima i koji bi mogli dobiti priliku:
Golmani: Buric (Lech),
Odbrana: O.Vranjes (Krasnodar), Cocalic (Macabi), Sunjic (Zorya), Zukanovic (Kotrijk), Malic (Mattersburg),
Vezni: S.Vranjes (Cluj), Galesic (Gorica), Hadzic (Ried), Jovanovic (Korona K.) Ljevakovic (Teplice),
Napadaci: Fajic (Mura), Mahmutovic (Teplice).
Ovdje namjerno nisam naveo igrace koji su 90. godiste ili maldji jer su oni u tom periodu potrebni maldoj preprezentaciji.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 09:43

dilajla je napisao/la:"Čini se" su dvije riječi, ispred zareza se ne pravi razmak nego poslije njega itd. I kralju, pišeš gluposti neviđene. Za ligu petice, osim premiershipa, nije preduslov da si reprezentativac svoje zemlje.
noname@ Jesto ti? :lol: Profesore?
Sta cu ti ja sto ne mozes shvatiti da je to mehanizam kojim se osigurava kvalitet navedenih liga...
Za ove cetri sam siguran , ne znam za Francuze...
Uzivaj u DM-u :lol:
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2012, 10:41

Za_raju je napisao/la:
dilajla je napisao/la:"Čini se" su dvije riječi, ispred zareza se ne pravi razmak nego poslije njega itd. I kralju, pišeš gluposti neviđene. Za ligu petice, osim premiershipa, nije preduslov da si reprezentativac svoje zemlje.
Sta cu ti ja sto ne mozes shvatiti da je to mehanizam kojim se osigurava kvalitet navedenih liga...
Sta si siguran,ima li i to na wicko-pediji.
Salu na stranu.Kad nesto tvrdis onda to i potvrdis sa linkom ili bilo cim.
Barem to nije tesko.Ili ipak jeste.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 12:18

harishp je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
Sta si siguran,ima li i to na wicko-pediji.
Salu na stranu.Kad nesto tvrdis onda to i potvrdis sa linkom ili bilo cim.
Barem to nije tesko.Ili ipak jeste.
Hajd javi ce se neko da potvrdi nemam kad "snjuhati" ...
Naravno ovo vazi za igrace koji dolaze iz zemalja koje nisu clanice EU i trebaju da odmah igraju u ligi bez nekih tamo posudbi po Braunšvajgu ...;)
A sta tebi igra ulogu link kad si od Wikipedije htio prikazati wickopediju...
Dao sam ti sinoc 10 linkova na koje si se oglusio i dalje tvrdio po svom...
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 29 mar 2012, 12:20, ukupno mijenjano 2 puta.
"No God is Good God "

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 29 mar 2012, 12:19

Za_raju je napisao/la:
Kralju, nisi ti siguran ni kako se ti zoveš a ne za nastupe u ligama petice. Ponavljaš kao papagaj da se ne može nastupiti. Daj dokaži brate, potkrijepi svoje tvrdnje nečim. Ne možeš jer nemaš čim. Ja ću ti izbaciti minimalno 100 igrača koji nisu ubilježili nastup za reprezentaciju a došli su u ligu petice.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 29 mar 2012, 12:31

dilajla je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
Kralju, nisi ti siguran ni kako se ti zoveš a ne za nastupe u ligama petice. Ponavljaš kao papagaj da se ne može nastupiti. Daj dokaži brate, potkrijepi svoje tvrdnje nečim. Ne možeš jer nemaš čim. Ja ću ti izbaciti minimalno 100 igrača koji nisu ubilježili nastup za reprezentaciju a došli su u ligu petice.
Hajd ti podkrijepi da nije tacno!
I nemoj mi tamo davati transfere iz 90-ih godina...Bujrum...
"No God is Good God "

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 mar 2012, 13:18

Idemo iz krajnosti u krajnost. Načelno se u puno većoj mjeri slažem sa @harijem nego sa drugim "ekstremistima", koji bi u repku pozvali sve i svašta.

Nas jbe trend i navika. Mi smo haman navikli da nam igru nose ili makar da na klupi sjede igrači iz izraelske, češke, madjarske i poljske lige. :cry:

Za mene igrač mora biti baš outstanding ako igra u takvim ligama, da bi imao mjesta u repci. Aj, ne kažem Zukanović oke, mada nisam njegov fan, al' igra (bar kako se tvrdi) izvrsno u Belgiji, a mi nemamo nekih boljih igrača na štoperu, pa i ne bi bilo neke štete.

Hadžić je baš klasa iznad austrijske lige i on svakako treba da dobije poziv. Dovoljno je čuti da su se za njega interesovali iz Palerma, po meni ekipe, uz Udine ,koja u Italiji ima najizgradjeniju skauting mrežu. On će svakako napraviti solidnu karijeru, u to sam siguran. A btw. on je igrač, koji može pokriti svih 5 pozicija pozadi (od bekova do destruktivca u sredini) i tako se riješavamo bespotrebnog gomilanja igrača u ekipi.

Ne ide mi u glavu isto tako, kako neko može "lobirati" za nekog igrača, koji ima 26 ili 27 godina a igra u manjim ligama. Za mene je to ponižavanje repke.

Cocalić, Štilić i etc. ako su kvaliteti, neka idu u jače lige i neka se odatle nameću Papetu, u Izraelu i Poljskoj nema hajra. I manijaci, ne shvatajte ovo ništa lično, iako navijam za vaše rivale ipak sam realan i smatram vaš omladinski pogon najboljim u državi, jako ga simpatišem i svakako mišljenja sam da može dati reprezentativca. :mrgreen:

A moj problem sa FK Željom je taj da nam u repku pokušavate ugurati Zebu i nepozivanje dotičnog doživljavate kao nekakva razočarenja. Zajko ima 27 ili 28 godina i nikakve izglede da napravi kakvu takvu karijeru. Ne pratim Želju, skoro pa nikak, al' pristao bih npr. da se Kvesić gura u A tim, jer je to po meni prihvatljivo i dosta realno.

Momak je mlad i igra na poziciji, gdje i nemamo puno rješenja. Ako se ne varam on je lijevi bek, a ako i nije, siguran sam da igra pozadi. I naravno, ima kakve- takve predispozicije da napravi solidnu karijeru. Čolić je npr. drugi takav igrač, gdje ne bih imao ništa protiv da upiše debi za A reprezentaciju.

Po meni i treba da se daje prilika igračima iz BHPL-a, al' ne takvim koji su prestari i koji ne mogu napraviti neki iskorak u karijeri, radije neka Europa (mada sam siguran da oni to rade i bez toga) vidi kakve mi imamo talente, a Željo kao najbolja ekipa BHPL-e sigurno ima par za izvoza.

Daću vam jedan primjer, koji jako dobro znam: Mreža skauta Arsenala je sigurno jedna od najboljih u svijetu , izvlače igrače iz svih filDJan liga i iz svih banana država, dovoljno je ako kažem da su Tourea našli u Africi ili Koscielnya* u drugoj francuskoj ligi NEMA skauta zadužena za Bosnu i Hercegovinu. Postoji skaut ZADUŽEN za BiH, a njegov primarni zadatak je traženje talenata u HRVATSKOJ.

*Koscielny je praćen u Toursu i Guicampu već, ali je tek kupljen nakon par sezona u Lorientu.

Eto, ovaj primjer dovoljno pokazuje koliko smo privlačni i koliko vrijedimo u svijetu, iako je BiH rodna gruda i Haseta i Papeta, Vahe, poslije rata i Baljića, Kodre, Barbareza, Džeke.

Slažem se sa svima i oko Stevanovića i Višće, al' definitivno ne treba pretjerati i osakatiti mladu reprezentaciju. A repka neće biti puno jača, ako im uzmemo oba igrača, jer bi jedan obično sjedio na klupi, a drugi uz Lulića na krila. Al' naravno, jedan od njih bi trebao dobiti poziv Papeta ,al' samo jedan, jer tako ne bi oštetili ni mlade (Zakarić i jedan od njih dvojce +Suljić) a u A repci Lulić i jedan od njih dvojce. Ja tipujem da Pape da poziv Višći, čisto jer igra u jačoj ligi. A idealno drugo riješenje bi bio onaj Hajrović iz Švicarske, jer nam on i treba kao back-up, a ne neko ko će odma' igrati u prvih XI.

Što se tiče napadača, mi trećeg napadača kalibra Ibiševića (a pogotovo Džeke) nemamo i sa tim se treba pomiriti. Ima i Liverpool Carolla, al' šta će im ,kad ne umije zabiti gola, tako isto i nama. Sreća po nas, pa je Edin satkan od čelika haman, aludiram da se rijetko ozljedjuje, stoga sa tim i nemamo nekakvih problema.

Opet, u nedostatku napadača, sam ZA da se riješenja traže u BHPL, a ne u Češkoj, Madjarskoj ili sličnim ligama.

A po drugoj strani, moram jasno naglasiti Adilović NE! ,jer je takodje prestar da bi napravio neku veću karijeru. Al' bih pristao da se uzme Bilbija, Haskić (nije što je bordo momak) ili npr. Bekić, evo na ovog slučajno naidjoh.

Posebno se treba obratiti pažnja na to, da taj napadač bude poprilično brz i da ima dobru tehniku, jer visina ,sama po sebi ne može izvlačiti igrače amatere (Džeko/Ibrahimović na jednoj i Caroll/ Crouch na drugoj), da je mlad i da igra često i dobro.

Eto, da sumiram, za mene bi mjesta u našoj repci imali Zukanović, Hadžić, Višća, po potrebi Hajrović i jedan napadač iz BH lige, al' samo kada su Edin i Vedad ozlijedjeni. I naravno, ponekim igračima iz BHPL-a dati šansu da budu na klupi reprezentacije , ala Kvesić ili Čolić.

Evo i ilustrativno:
-----------------------(Šehić)---------------------
-----------------------Begović---------------------
(Jahić)-------(Zukanović)---(*)---------------(**)
Mujdža--------Pandža------Spahić---------Papac
----------------------(Zahirović)-------------------
-----------------------Rahimić----------------------
--------------(Misimović)---(Medunjanin)--------
----------------Pjanić----------Salihović----------
(Hajrović****)----------------------------------(***)
Višća-------------------------------------------Lulić
----------------------(Ibišević)---------------------
------------------------Džeko-----------------------

* tu može igrati Zukanović, Jahić, pa i Hadžić
** tu Salihović, Lulić, Hadžić
*** tu bi mogao igrati i Salihović, pa ako baš zatreba i Hajrović, Višća
Hajrović****- ako dodje dobro i jest, ako ne onda nikom ništa, nit' preveliki dobitak, nit' preveliki gubitak :mrgreen:
Kvesić i Čolić (npr. oni) bi mogli dobiti priliku, kada je ozlijedjen neko iz prvih XI, pa da oni posjede na klupi, možda odigraju koju minutu.
Napadač- dok su Vedad i Edin zdravi nema panike.

Naravno, ne trebam ni spominjati da sam ZA da Pape protjera Ibričića, Maletića, pa i Hasagića.

Crveno - tu smo vrlo konurentni ostalim reprezentacijama i to treba da čini naš kostur.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Proximic i 19 gostiju.