Rodikovo vrijeme je definitivno prošlo i najbolje mu je da okači reket o klin. Naravno, desi se povremeni bljesak kao nekoć protiv Rogera, ali to je sve. Nema kontinuitet, nema igru, ništa što ga je nekada krasilo i po čemu je bio poznat. To bi bilo to što se tiće njega. Neću ga više podcjenjivati, jer možda me demantuje i stigne do finala Wimbledona.
Glede 1/4finala, mislim da su moguća i neka iznenađenja.
Tsonga može pobijediti Rafu, ali mora igrati na vrhunskom nivou i svi udarci moraju slušati. Prije svega mu je potreban dobar postotak prvog servisa i jak i konstantan forhend. Mora igrati agresivno, jer teško će parirati Rafi ako bude išao na loptu više. Rafa će igrati svoj tenis. Top spin na bekend, držati lopticu što više u igri i fokus baciti na ritern. Obojica igraju izvanredno kada uđu u svoj mod, tako da bi mogli gledati jako dobar i kvalitetan meč.
Očekujem pobjedu Rafe, ali ko zna kakvu partiju može pružiti Francuz. Sve karte su otvorene.
Tipsarević - Murray je odličan meč u najavi. Janko je poprilično lagano stigao do 1/4finala i drago mi je zbog toga. Momak je zaista veliki talenat i jako lijepo igra. Međutim, večeras će morati da bude smiren, maksimalno skoncentrisan i da igra svoju igru. Podloga je spora tako da možemo očekivati dosta dugih poena i razmjena udaraca sa osnovne linije. Obojica imaju fantastične 2HBH-e, samo je razlika u pristupu igri jednog i drugog tenisera. Janko priliku može tražiti na drugi servis Murraya, koji je jako loš. Dobar ritern bi mu omogučavao preuzimanje inicijative u poenu, a to je protiv Andya itekako važno.
- Andy će igrati onako kako zna, čekat će pad koncentracije Janka i iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži. Ima odličan ritern i strašne udarce. Nadam se da će igrati što ofanzivnije, jer on to može, ali dosta toga će zavisiti od postotka prvog servisa, jer ako bude manji od 65-70%, Andy bi mogao imati dosta problema.
- Uglavnom, očekujemo dobre mečeve. Nadam se da ćemo takve i dobiti.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com