FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 18:33

Valdez ne može biti u top 5 i nije se mogao ni razviti u golman top 5 zbog stila igre Barcelone ... Daj tog Valdeza u ekipu koja igra "normalno" i koja dopusti 10tak šuteva na gol pa će se viditi njegov kvalitet i da li vrijedi nešto ... Smješno je uopšte o tome raspravljati ...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 18:41

effe_sa je napisao/la:@Romarioo: Ovo gore prije se s tobom i slažem po pitanju lidera, lideri su na terenu potrebni, objasnio sam u nekom prije postu kakva je tu sada situacija kod Bayerna po tom pitanju, tako da se tu neću vraćat....
Slažem se i po pitanju para da i tu sad ne treba te stvari uzimat kao neki argument, jer ovo što je Barca sada napravila je rezultat dobrog sistema, znači od najmlađih kategorija pa nadalje......

Naravno da je Barca imala i neracionalnog trošenja kod nekih transfera koji po meni nisu bili potrebni, ali je poenta da je ova jaka ekipa dostignuta dobrim sistemom rada, jedinstvenim prilično u Evropi i bio je često dobar izbor trenera te data je sada maksimalna podrška Guardioli, koji svo vrijeme može radit u miru....

Međutim, s ovim da je Valdez bolji golman od Neuera se ne mogu nikako složit i rijetko bi se bilo koji stručnjak složio s tim, jer već sam pisao koliko je samo bitnih odbrana imao Neuer u Schalkeu, tamo su mu znali gol rešetat stalno pa je čovjek znao nulu sačuvat. U nekim ključnim utakmicama poput Gladbacha je i Bayerna izvukao....Veliki je kad je najpotrebniji i konstantan u reprezentaciji i jako cijenjen u fudbalskom svijetu.....

A sad ne možeš reći da je neko nabrijan, ev ja se s tobom nisam slagao kad si jednostavno pretjerano hvalio Barcu, po tebi u tom timu ni jedan igrač nema ni jedne jedine mane. A često si tražio neke mane kod Bayerna, a evo dokaz da ništa nemam protiv tebe je ovaj prvi dio posta i onda još jednom kad je sa Šećom bila diskusija isto sam rekao da si par stvari upravo. Al ti budeš nekad nastrojen i zaliječeš se odmah u nekim stvarima.....
A ja ako se s nečim slažem reči ću slažem se i ako je to još baš realno, a ako je nešto nerealno mora se i tad reagovat.....

heh, ma normalane diskusije su lijepa stvar, nije lose nekad i podhebavati jer i to je dio fudbalskog i forumskog folklora

pretjerano hvaliti barcu je tesko, i zato nikad u tim stvarima nisam ni grijesio, toliko je to mocno sve da je tesko tu nesto pretjerivati, ima tu milion nekih primjera, recimo sad zadnje finale na wembliju kazu ja pretjerujem kad kazem da united ima tek nekih 20 posto sansi, a onda fino lijepo vidimo na terenu da nista romario nije pretjerao, nego i previse sansi dao

elem, tako je i ovdje, slabosi bayerna koje spominjem su stvarne slabosti i one se uvijek i pokazu, mogu ja sad ove pricati i neku uvlakasku pricu pa da me onda kao svi cijene, al ja sam jednostavno teski realista koji ce sve reci bez nekih uvlakaskih metoda

druga je stvar sto neki zbog mog nicka i dresa na slicici odmah pocinju pricu o barci, na bayernovoj temi sam uvijek pricao o bayernu, sve dok ne vidim da neki drugi odmah tu pocinju pominjati barcu i valjati neke nebuloze. i kad pricamo o nedostacima, ne znam sta vam je upitno tu, sve one nedostatke bayerna o kojima sam govorio, i sami ste priznali, samo vas boli kad to kaze neko drugi, a sad sto barca nema te nedostatke, i to je druga stvar, nema je je puno bolja i od bayerna i svakog drugog, a brojni strucnjaci i legenede fudbalske igre, od koji su i neki bayernove legende, rekli su finu da svijet nikad nije vidio toliko mocan klub kakav je danas barca

upravo ovi sto odmah prozivaju barcu minimizaraju na neki nacin bayern, a ne ja, greska je porediti bayern i barcu jer ce u svakom poredjenju bayern ispadati donji, jer takav je jednostavno odnos snaga

sto se tice golmana, ovo sto sam rekao, i to je mrtva cinjenica, radi se o poredjenju dvojicae sjajnih golmana, od kojih je jedan standardan golman ekipe koja vec godinama igra ili ponajbolji ili najbolji fudbal, a u par zadnjih godina najbolji fudbal ikada, golman koji je poceo kao totalni anonimus i svojim se znanjem izborio za mjesto u klubu koji je mogao dovesto koga je htio, medjutim nije jer je valdez sjajno radio svoj posao itd, i sve to poredimo s jednim neurom koji je branio u salkeu sjajno, al salke je salke, a barca ili bayern su druge dimenzije, zbog toga je neuer i dosao u bayern uostalom da se pokaze na nekom visem nivou, i tu je tek nepunu godinu, sad cemo fino da ga gledamo u jakoj ekipi i jakim utakmicama, kad se i tu dokaze u nekom kontinuitetu priznat ce romario da je bolji od valdeza, za sad to nije, kad bude i ako bude, nema nikakvih problema da to priznam, kao sto priznajem da je jedan casiljas iz omrazenog reala bolji, jer se frajer dokazao, a neuer se takodje u nekoj mjeri vec dokazao. al kao sto rekosmo na manjem levelu

sad ako neko misli da je isti level braniti ili igrati u salkeu ili bayernu, to je drugi star opanaka, masa je golmana u manjim klubovima koje gledamo u nekim utakmicama i ostanemo fascinirani, a kasnije se izgube negdje ili kad predju u top klub postanu losiji golmani, jednostavno, pritisak nije isti u slakeu i bayernu,barci unitedu i sl,

sve sto sam rekao savrseno je realno, kad pricamo o golmanima tu su top clasa dokazana casiljas, bufon, ceh,van der sar doskora i teko mozda jos poneki golman koji godina brani vrhunski u ligama i ligi prvaka, naravno mora se biti u top klubu da bi se i branilo konstatno recimo u zavrsnici lige prvaka, dok je mladi neuer tek usao u tu neku druzinu i vidjecemo, ako se bude pokazao u ovoj i narednoj sezoni mozemo ga porediti s ostalima iz druzine

potencijal je nesto drugo, on i po meni ima potencijal da bude nesto kao kahn, al potencijal je potencijal, a cinjenicno stanje je ono sto smo vidjeli, a ne ono sto cemo vidjeti, i to more bit bidne, more bit ne bidne
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 28 mar 2012, 18:41

E svasta Valdez i Neuer u istoj recenici.I kao argument za Valdeza je to sto je osvojio sve sto se moze osvojiti, kao da je ovo individualni sport pa to moze biti kriterij.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 19:03

tevezito je napisao/la:E svasta Valdez i Neuer u istoj recenici.I kao argument za Valdeza je to sto je osvojio sve sto se moze osvojiti, kao da je ovo individualni sport pa to moze biti kriterij.
nisam nigdje ni govorio o titulama, govorio sam o levelima na kojima neko igra, tek prelaskom u bayern neuer je presao na jedan visi level na kojem ce sad imati priliku da igra u zavrsnicama lige prvaka konstantno, a ako nije tako koji je onda qrac odlazio iz salkea, i koji qrac inace najveci talenti idu u bolje klubove, sto ne ostaju svi u mahali dje su poceli, ili ne idu u sangaj ili mahalacku gdje su pare najvece

morate poznavati elementarne osnove fudbala da bi razumjeli o cemu pricam jednostavno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 mar 2012, 19:06

tevezito je napisao/la:E svasta Valdez i Neuer u istoj recenici.I kao argument za Valdeza je to sto je osvojio sve sto se moze osvojiti, kao da je ovo individualni sport pa to moze biti kriterij.
Ma Romario je ocito pomijesao termine "Najuspjesniji" i "Najkvalitetniji" 8-)
Romariooo je napisao/la:nisam nigdje ni govorio o titulama
:mrgreen: :mrgreen: :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 19:11

ne želim da poredim Neuera i Valdesa ali tvrditi da Valdes ima refleks, linijsku igru, koncentraciju, duel igru, igru u polju itd. u top 5 je PREGLUPO ... il et ako hoćeš da ti bude lakše nije imao priliku da je pokaže ...

Uostalom ma kakav Neuer, taj je obični levat ... taj je gori od Pinta jer ovaj ima 100% odbranjene šuteve jer protivnički tim šutira samo jednom na gol T_T

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 mar 2012, 19:15

Valdez nije ni među 20 golmana Europe prema tome neka usporedba sa Neurom je obična glupost.

Večeras idemo razbiti Marseille i osigurati 1/2.

Mia San Mia.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 28 mar 2012, 19:20

Ja ne znam kako vas Romario može toliko tangirati... :roll: Ja ga jednostavno ignorišem kao sve one ulične prodavače na Ferhadiji - vidiš ih, a ne vidiš ih :twisted: Ima čojk demokratsko pravo da se negdje isprovaljuje i bude nagrađen za to (da je ranije rođen, gostovao bi kod Springera), no pustite čojka nek piše, nek nam povećava tiraž podforuma :D
Nego, idemo se mi lagano spremati za večeras... pitam ostalu braću 'po klubu', osim streama, koji kanal još prenosi ovu tekmu?
Sent from my Philips Smart TV.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 28 mar 2012, 19:20

Romariooo je napisao/la:
nisam nigdje ni govorio o titulama, govorio sam o levelima na kojima neko igra, tek prelaskom u bayern neuer je presao na jedan visi level na kojem ce sad imati priliku da igra u zavrsnicama lige prvaka konstantno, a ako nije tako koji je onda qrac odlazio iz salkea, i koji qrac inace najveci talenti idu u bolje klubove, sto ne ostaju svi u mahali dje su poceli, ili ne idu u sangaj ili mahalacku gdje su pare najvece

morate poznavati elementarne osnove fudbala da bi razumjeli o cemu pricam jednostavno
Cuj novi level.Pa igrao je ligu prvaka i Njemacku ligu i igrao na svjetskom prvenstvu i nema vecih levela od tih.Nije mu bio potreban Bayern za to.I nema se sta dokazivat ovo sto je do sada pokazao je za Valdeza naucna fantastika.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 28 mar 2012, 19:23

Vidim kazes nisi spomenuo titule pa nam objasni ovu svoju recenicu:
"morate gledati malo i cinjenice, a cinjenice kazu da neuer nema nikakvu titulu osim njemackog kupa"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 20:06

tevezito je napisao/la:Vidim kazes nisi spomenuo titule pa nam objasni ovu svoju recenicu:
"morate gledati malo i cinjenice, a cinjenice kazu da neuer nema nikakvu titulu osim njemackog kupa"
da, to je spomenuto, a jesam li igdje govorio koliko je titula valdez osvojio, sto timskim, sto licnih, o kojima naravno nemate pojma, kao sto nemate pojma kad kazete ferguson falio neuera, a ko je valdeza hvalio, a hvalio ga upravo isti taj ferguson, al eto sta ces, neznanje je jako rasireno kod danasnje omladine, tako da nije zamjeriti

eto nije valdez ni medju prvih 20 ni prvih 60 golmana, drze ga u najboljem klubu radi lijepih okica itd, bespotrebno raspravljati,sve ste u pravu, jos da imate ijedan valjan pokazatelj osim vasih licnih ubjedjenja, bilo bi cool, ovako konkretne cinjenice nisu vazne za ocjenu kvaliteta kao necije licne impresije al ajd

bayern igra vaznu utakmicu veceras opet kazem, i o tome bi trebalo pricati, manite se vi valdeza i svog znanja o njegovom neznanju

marsej je sugav protivnik, ja sam predvidio kao i uvijek sto predvidjam stvari oko bayerna da cete upravo njih izvuci, u sta ste se mogli fino uvjeriti, dakle romariooo osim sto ima ogromno znanje o fudbalu i ma i moc predvidjanja ko ce koga izvuci

veceras bayern mora igrati strpljivo, jer takve sugave ekipe kao marsej tako se najbolje prolaze, ne treba srljati jer oni mogu jedino na kontru uvaliti neki gol. marsej nije ekipa koja zna graditi igru i koja bi bayerna stjerala u sesnaest. njihova sanse je jedino neko srljanje bayerna naprijed, pa de ostavi prostor za kontru

ne smije se dozvoliti luksuz da veceras izgubite jer protiv njih je tesko ganjati rezultat u revansu, nisu ni blizu bazela, oni se znaju dobro braniti i ne bi bilo nikakvo iznenadjenje da veceras zavrsi 0 0
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 28 mar 2012, 20:07

Večerašnja postava

slika
Sent from my Philips Smart TV.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 28 mar 2012, 20:16

Ovaj Romario ne zna napisati recenicu u kojoj se Barca ne spomene kao najbolji tim nije bitna tema da se o Boltu prica on bi Barcu spomuo.

I da Neuer je bar po meni za klasu bolji od Valdeza .
Glory Glory Man United !!! :D

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 28 mar 2012, 21:34

Messi je veoma blizu ,Mario Gomez 0-1 ,teska utakmica tako da je ovaj gol idealan :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2012, 21:34

Bravo Mario bravo Bayern. Hajmo jos jedan u drugom i onda lagano odraditi revans na Allianz Areni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 21:34

Teško za sada... Sudija lagan na kartonima T_T

Konkretniji smo bili, sretno postigli gol ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 mar 2012, 21:36

A sudije bezveze podijeli kartone Kroosu i Lahmu , Gustavo je zasluzio , medjutim vidi se da je spanac oce da stima Realu . E pa nece moci ove noci sudija. Inace kod postignutog gola lopta prvenstveno pogodila Lahma u ruku , nakon cega je proistakla cijela akcija i gol Gomeza. Marseille imao sjajnu priliku na otvaranju utakmice, kada je cini mi se Remy promasio gol s 2 metra.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 mar 2012, 21:38

Zasluženo vodimo iako je i Marseille imao par šansi, Gomez sjajna reakcija i realizacija iako gol ide i malo na dušu Andradea :) Idemo u drugom riješiti pitanje prolaza.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 mar 2012, 21:39

dobro je gol u gostima smo dali

jebu zuti kartoni al valjda ce biti pametni u revansu

kad smo vec kod golmana kako bi bilo da kazemo da je Valdez sjedio na klupi i osvojio SP i tri LP a Kahn 1 LP i nikad SP

jel to govori da je fucking Valdez veci golman od Kahna
Thomas Müller - Fußballgott

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 28 mar 2012, 21:40

Mario nastavlja golgetersku formu, samo nek nastavi 8-) Valjda nas nece ovi zuti kartoni zakinuti, kad/ako budemo igrali protiv Reala :evil:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.