FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

proFCB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 15:24

ma nemas brige u zivotu,veceras pobjeda lagana!!! 0-3 poluvrijeme!!!
hehehhe
Stern des Südens

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 15:55

proFCB je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
kahn je bio zaista istinski lider i neko ko je mogao razbuditi saigraci natjerati ih da se uozbilje

takav jedan vodja je potreban ovom bayernu, mozda jeto ono sto vam i najvise fali, prvo sto nemate trenera koji je neki extra hebeni autoritet kao sto to ima barca, real, united, ili kao sto je bio recimo hicfeld. ovaj vas trener jest strucnjak i prije bio i sad je vjerovatno, ali nije onaj tip teskog autoriteta opet
aj mi samo reci da je Guardiola neki autoritet??? kod ovih ostalih si i pogodio....
Romariooo je napisao/la: sto se tice igraca ni tu nemate takvu licnost, lahm nije taj tip, ne djeluje kao neki autoritet u odnosu na ostale, po meni to bi trebao biti sweini, al ni on nema te drskosti u sebi kao recimo effenberg basler ili kahn

riberi bi takodje mogao biti taj vodja, al ni njegova karakter nije za toga, on je vise umjetnik nego vodja i ima problema sa svojim karakterom tako da nema sanse da se nametne iznad ostalih
BOATENG! On bi zasigurno mogao obavljati tu funkciju i vjerovatno da ce u skorasnje vrijeme i preuzeti tu ulogu.
Romariooo je napisao/la: ovako bayern je prilicno demokratski klub gdje je dosta dobrih igraca al niko se posebno ne izdvaja autritetom, steta sto kahn ne brani u ovom vremenu jer on bi bio idealan da se izdere na riberija i ostale kad se pocnu zahebavati
De mi reci ko je u Barceloni vodja???

guardiola je neprikosnoveni lider u barceloni, igraci ga slusaju kao da ima je babo, mnogo puta su to svi igraci potvrdili, a potvrdio je i Ibra u svojoj autobiiografiji gdje lijepo kaze da kad pep prica mesi xavi iniesta i drustvu sjede ko skolarci i slusaju ga. a kako i ne bi, vecina igraca dok su bili djecaci imali su pepov poster na zidu, i svaka prica da pep nije autoritet je smijesna

to da bi boateng trebao ili mogao biti neki autoritet u bayernu je presmijesno, ne znam samo dje njega nadje, covjek tek dosao, nije toliko ni siguran prvotimac, nit je dijete bayerna niti koji qrac, pored tolikih igraca pomenu8ti boatenga je necuveno

sto se tice pitanja ko je u barceloni vodja, to se zna, na terenu je to kapiten puyol, koji je dijete kluba, ima veliko iskustvo i mentalitet vodje i pobjednika i on je neosporan vodja, a poslije njega je tu xavi

to su ti moji odgovori, iako nisam trebao ni odgovarati jer su pitanja blago receno smijesna

a sto se tice toga da je prica o vodjama glupa, nimalo nije, to je nesto jako pozitivno za ekipu da ima kapitena u pravom smislu te rijesi, nekoga ko ce svojim autoritetom sprijeciti zahebancije neke i opustanja

mozemo pricati i o tim nekim stotinama miliona eura, ako kazes da zbog tog bayern nije u rangu barce, pogledaj fino ko sve nosi igru barce i bayerna, pa izracunaj koliko je stotina miliona ko potrosio na njihovo dovodjenje

bayern je skupo platio golmana, barca svog odskolovala, dakle bayern potrosio dvadesetak miliona vise

barca je kupila bekove i to za dobre pare, bayern lahama odskolovao i doveo ovog boatenga, na bekove je bayern istina manje potrosio

stopera buytena bayern platio fino, badstuber odskolovan, oba stopera barca odskolovala

vezni red segrio xavi iniesta odskolovan, bayern platio timoscuka, luisa gustava, sweini i kroos odskolovani, dakle i tu je bayern vise trosio

napad messi i pedro odskolovani, alexix placen, kod bayerna masno placeni i riberi i roben i gomez

ako pogledamo timove, barca masno platila vilju, alexisa, fabregasa i maskerana i alvesa, dok je bayern masno platio neuera, riberija, robena, gomeza, a dzaba nisu bili ni boateng, gustavo, buyten i neki drugi

ako sve ovo fino izanalizaras, videces fino majstore da nikakve stotine miliona eura barca nije vise potrosila na ovaj tim koji dominira nego sto je bayern potrosio na svoju ekipu, moguce kad bi se sve zbrojalo da je bayern potrosio i vise
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2012, 16:00

Veceras ocekujem rutinsku pobjedu Bayerna, jer jednostavno kvalitet je na njihovoj strani a takodjer Basel im je bio opomena sta se moze desiti kada lezerno udjes u utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2012, 16:13

[quote="Romariooo"

a sto se tice toga da je prica o vodjama glupa, nimalo nije, to je nesto jako pozitivno za ekipu da ima kapitena u pravom smislu te rijesi, nekoga ko ce svojim autoritetom sprijeciti zahebancije neke i opustanja
[/quote]

Itekako je glupa ako zbog toga Bayern uspoređuješ sa Barcom i Realom. Nek barca i real sad padnu na 300 miljona a bayern nek skoči na 450, zaboravit ćeš ti vođe odmah ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 16:27

anton 1983 je napisao/la:[quote="Romariooo"

Itekako je glupa ako zbog toga Bayern uspoređuješ sa Barcom i Realom. Nek barca i real sad padnu na 300 miljona a bayern nek skoči na 450, zaboravit ćeš ti vođe odmah ;)[/quote]

ma brkas pojmove, bogatstvo i vodja na terenu nemaju veze, dobro je da imas pravog autorirativnog kapitena i u vrbanjusi i u realu, nebitno koliko je klub bogat, normalno ne zavise rezultati samo od toga, al bolje je jednostavno imati nego nemati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2012, 16:51

Romariooo je napisao/la:

ma brkas pojmove, bogatstvo i vodja na terenu nemaju veze, dobro je da imas pravog autorirativnog kapitena i u vrbanjusi i u realu, nebitno koliko je klub bogat, normalno ne zavise rezultati samo od toga, al bolje je jednostavno imati nego nemati
Imaju ako se raspravlja o tezi tašto Bayern nije na razini reala i Barce...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 16:56

Romariooo je napisao/la: bayern je skupo platio golmana, barca svog odskolovala, dakle bayern potrosio dvadesetak miliona vise

je*enog li golmana xD nedo Bog da protivnici imaju po 10tak šuteva na njegov gol xD
Valdes može samo u kategoriju dobrih golmana (nema njemu mjesta u top 10)

a što se tiče ko je koga masno platio samo dva imena ... Eto i Ibrahimović ... kad se sve sagleda ovdje je Barca u minusu 50 mil ako ne i više xD

Arminn
Kontakt:

Post Postao/la Arminn » 28 mar 2012, 17:07

Live Champions League Marseille v Bayern Munich 20:30
http://****.cc.cc/p/sport-uzivo2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.cc.cc/p/sport4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.cc.cc/p/sport6.html" onclick="window.open(this.href);return false; ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 17:19

ma bezeveze je ta prica o parama, a bezveze je i sto se ovdje non stop i porede barca i bayern, sta ima veze ko je koliko koga platio, a uostalom dobro je poznato da barca ima najbolju skolu u zadnje vrijeme, nek otjera bayern sve svoje igrace sto je masno platio, a nek otjera i barca, pa sta mislis ko bi bio vise ostecen, mi bez alexixa, alvesa i mascerana ili vi bez riberija, robena, neuera, gomeza itd

bezveze je da u te price uplicete barcu kad je poznato da nas tim kao nijedan na svijetu ima skoro cijelu ekipu odskolovanu u svojoj skoli, i bayern je po tom pitanju pozitiva, samo sto bayern nije na tom nivou jer je stvorio jednostavno manji broj tih top igraca nego barca

a sto se tice valdeza, ja ga ne bih mijenjao za tri neuera, svi vi njega slobodno potcjenjujte, a ja znam koliko nas je puta spasavao u velikim utakmicama, a neuer jos puno pogace mora pojesti, tj igrati takve utakmice da se pokaze ko je i sta je, valdez brani perfektno godinama, na pocetku jes bio rupa, al izrastao je u top 5 a ne top 10 golmana, a sad jel u toj druzini vas neuer to je pitanje, znam ja da je on za vas najbolji na svijetu, al cinjenice govore da je tom decku do sada najvece dostignuce polufinale lige prvaka gdje je i izbusen ko sito, dok je nas valdez branio ovrhunski u mnogim finalima i polufinalima

morate gledati malo i cinjenice, a cinjenice kazu da neuer nema nikakvu titulu osim njemackog kupa mislim,njegovo vrijeme dokazivanja na najvecem nivou tek dolazi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 17:21

odstupi romario :D
EDIT:
Neuer je doktor nauka za Valdeza
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 mar 2012, 17:27

Romariooo je napisao/la: a sto se tice valdeza, ja ga ne bih mijenjao za tri neuera, svi vi njega slobodno potcjenjujte, a ja znam koliko nas je puta spasavao u velikim utakmicama, a neuer jos puno pogace mora pojesti, tj igrati takve utakmice da se pokaze ko je i sta je, valdez brani perfektno godinama, na pocetku jes bio rupa, al izrastao je u top 5 a ne top 10 golmana, a sad jel u toj druzini vas neuer to je pitanje, znam ja da je on za vas najbolji na svijetu, al cinjenice govore da je tom decku do sada najvece dostignuce polufinale lige prvaka gdje je i izbusen ko sito, dok je nas valdez branio ovrhunski u mnogim finalima i polufinalima
Grohotom se smijem.

Cuj Valdes top 5, cuj bolji od Neuera, to samo moze nas biser Romario izvaliti. :lol:
Nema tog golmana koji brani perfektno, ustvari nema tog covjeka na svijetu koji nesto radi perfektno, to si valjda trebao do sada nauciti.

Ti ocigledno nisi gledao to polufinale u kojem je Neuer branio, jer da si isto gledao ovako ne bi pricao.
Ocigledno si veci strucnjak od SAF-a. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 mar 2012, 17:30

Romariooo je napisao/la:a sto se tice valdeza, ja ga ne bih mijenjao za tri neuera, svi vi njega slobodno potcjenjujte, a ja znam koliko nas je puta spasavao u velikim utakmicama, a neuer jos puno pogace mora pojesti, tj igrati takve utakmice da se pokaze ko je i sta je, valdez brani perfektno godinama, na pocetku jes bio rupa, al izrastao je u top 5 a ne top 10 golmana, a sad jel u toj druzini vas neuer to je pitanje, znam ja da je on za vas najbolji na svijetu, al cinjenice govore da je tom decku do sada najvece dostignuce polufinale lige prvaka gdje je i izbusen ko sito, dok je nas valdez branio ovrhunski u mnogim finalima i polufinalima

morate gledati malo i cinjenice, a cinjenice kazu da neuer nema nikakvu titulu osim njemackog kupa mislim,njegovo vrijeme dokazivanja na najvecem nivou tek dolazi
A zar nisi pomislio da je lakse osvajati trofeje u timu kakav je Barcelona i to pogotovo ovakva Barcelona, koja je posljednjih nekoliko godina bila bez premca najbolji klub na svijetu ? Neuer je branio u jednom Schalkeu, osrednjem evropskom klubu koji bas i nema prevelike ambicije sto se tice trofeja. Covjek je u Schalkeu branio nevjerovatno, sjetimo se samo one prve utakmice Schalkea protiv Manchestera na veltinsu :shock: . I ne znam uopste kakve su titule mjerilo kada se odredjuje kvalitet golmana, primjer Casillasa koji je vec par godina zaredom najbolji golman na svijetu a nije osvojio trofej cini mi se od sezone 2007/08. Lako je braniti kao sto neko vec rece, par siromasnih udaraca koji bivaju upuceni na gol Barcelone po mecu. Zar je doslo do toga da se govori kako je Valdez bolji golman od Neuera :roll: . Nego da ne spamamo temu , nema potrebe da se otvaraju daljnje diskusije o ovome, bolje stavljajte prognoze za vecerasnju utakmicu, zanimljivosti etc.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 mar 2012, 17:31

Po @Romario logici ispade da je Valdes bolji od Buffona ... i to za klasu ... :roll:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 17:46

Nema ba druze Romario,nema tebi pomoci deffinitivno!
Uzivaj veceras u tekmi!
Stern des Südens

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 17:48

nije bolji od buffona, niti od kasiljasa, ili van der sara, ili nekad kahna ili od tako nekih golmana koji su svoj kvalitet dokazivali na najvisem nivou, al nije ni gori od neuera, barem ne do sada, neur je veliki talenat i mlad golman, lijepo sam rekao da njegovo vrijeme dolazi, tek od ove sezone brani u top klubu i vidjet cemo kako ce se dokazati

a znam ja sve ove mozgove po kojima je i bayernov vodoinstalater ili portir bolji golman od valdeza ili bolji stoper od pikea, te fudbalske znalce odavno poznajem hehe

decki moji manite se palamudjenja, pogledajte neke utakmice barcelone, finale lige prvaka protiv arsenala ili neka polufinala pa cete fino vidjeti da su protivnici itekako sutirali po golu i sta je sve victor branio

reci da je mladi i na vrhunskom nivou nedokazani neuer bolji od provjerenog valdeza je isto kao i reci da je jedan reus bolji od robena i sl

a smijesna je prica kako je barca mocan tim pa je lako valdezu, tako isto pricaju da je lako nasim stoperima je barca mocan tim, pa se prica i kako je lako nasim napadacima kad je barca mocan tim, pa onda opet bilo je i prica da je lako xaviju kad ima messija, i da je lako messiju kad ima xavija. ko tu onda koga hebe

valdez je bolji golman od neura sve dok se na terenu ne pokaze suprotno, a i ja priznajem da je neuer vjerovatno veci talenat i da ce s godinama postati ili najbolji i medju 5 najboljih, a dok se to ne pokaze manite laprdanja i hinjskog nekog podhebavanja romarija koji vas samo suocava s nekim najnormalnijim i najrealnijim cinjenicama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 28 mar 2012, 17:55

Ti jarane, ko da je Neuer prije Bayerna branio u nasoj premijer ligi, a ne u Salkeu. Ok, Valdez je dobar, osvojio je sve sto se moglo osvojiti (na klupksom planu), Neuer nije, sto opet ne znaci da Neuer nije bolji.
I da Neuer nije najbolji na svijetu trenutno (da se razumijemo, ja to jos nikad nisam ni tvrdio, niti sam, iako navijam za bayern siguran u tu tvrdnju, iako lijepo zvuci :P ), on sigurno ima potencijal da to uskoro i zvanicno postane, sto Valdez nikada nije imao, niti ce imati. Cica mica gotova prica. :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 18:03

ribery je napisao/la:Ti jarane, ko da je Neuer prije Bayerna branio u nasoj premijer ligi, a ne u Salkeu. Ok, Valdez je dobar, osvojio je sve sto se moglo osvojiti (na klupksom planu), Neuer nije, sto opet ne znaci da Neuer nije bolji.
I da Neuer nije najbolji na svijetu trenutno (da se razumijemo, ja to jos nikad nisam ni tvrdio, niti sam, iako navijam za bayern siguran u tu tvrdnju, iako lijepo zvuci :P ), on sigurno ima potencijal da to uskoro i zvanicno postane, sto Valdez nikada nije imao, niti ce imati. Cica mica gotova prica. :)
eh tako, tako sam i ja lijepo rekao, pa ko je onda lud u cijeloj prici, vidis da uvijek u svim nekim raspravama tvoji bavarci nabrijani ispadaju samo nabrijane neznalice

al hebiga s obzirom kakav nam je obrazovni sistem i sve to, razumijem ja djecicu sto ne znaju razliku izmedju termina potencijal i dokazani kvalitet

to sto je branio u salkeu ne potcjenjujem ga, al ni valdez nije branio u nekoj sabaniji ligi, istina da ima najmocniju ekipu ikada sto je igrala fudbal, ali i on sam je dio te ekipe i ima svoje zasluge u tome, jer je nebrojeno mnogo puta znao sjajno braniti, a gresaka nekih kardinalnih nije pocinio nista vise nego bilo koji top golman

i tako, cica mica gotova je prica, ko misli da ne pricam realne stvari vec dokazane, nek misli i dalje, zaboli mene

aktuelna tema u bayernu je vecerasnji mec protiv marseja i o tome treba pricati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 mar 2012, 18:09

Neuer je bolji od Valdeza za 3 klase i to je cinjenicno stanje , proistaklo od strucnjaka koji se bave kvalitetom golmana.Neuer je 2 golman svijeta odmah iza Casillasa, ovo je cinjenica.On cesto dobiva komplimente od strane velikih golmanskih imena , nema potrebe da ih sada nabrajam. Kada je Valdez dobio kakvu pohvalu ? Neuer nema potrebe da se dokazuje kao veliki golman jer on to jeste, mi koji pratimo Bundesligu i Ligu prvaka smo uveliko upuceni u to.
Dovoljno je samo pogledati kako je branio protiv Intera i Manchestera. Neuer je davno prevazisao Valdeza, i on nije talenat koji ce se kaliti narednih 5/6 godina , on je vec izgradjen golman ciji je cilj u buducnosti postati najboljim golmanom na svijetu. Kakva je to logika da se kvaliteta golmana odredjuje samo po postignucima tima u kojemu on brani, a ne njegovim licnim kvalitetama.@ Ribery ti je govorio kako Neuer ima predispozicije da postane najbolji golman na svijetu, a ne da postane bolji golman od Valdeza ne znam zasto to izvrces na taj nacin.Jedino ako Valdez nije najbolji golman trenutno :?: :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 mar 2012, 18:10

@Romarioo: Ovo gore prije se s tobom i slažem po pitanju lidera, lideri su na terenu potrebni, objasnio sam u nekom prije postu kakva je tu sada situacija kod Bayerna po tom pitanju, tako da se tu neću vraćat....
Slažem se i po pitanju para da i tu sad ne treba te stvari uzimat kao neki argument, jer ovo što je Barca sada napravila je rezultat dobrog sistema, znači od najmlađih kategorija pa nadalje......

Naravno da je Barca imala i neracionalnog trošenja kod nekih transfera koji po meni nisu bili potrebni, ali je poenta da je ova jaka ekipa dostignuta dobrim sistemom rada, jedinstvenim prilično u Evropi i bio je često dobar izbor trenera te data je sada maksimalna podrška Guardioli, koji svo vrijeme može radit u miru....

Međutim, s ovim da je Valdez bolji golman od Neuera se ne mogu nikako složit i rijetko bi se bilo koji stručnjak složio s tim, jer već sam pisao koliko je samo bitnih odbrana imao Neuer u Schalkeu, tamo su mu znali gol rešetat stalno pa je čovjek znao nulu sačuvat. U nekim ključnim utakmicama poput Gladbacha je i Bayerna izvukao....Veliki je kad je najpotrebniji i konstantan u reprezentaciji i jako cijenjen u fudbalskom svijetu.....

A sad ne možeš reći da je neko nabrijan, ev ja se s tobom nisam slagao kad si jednostavno pretjerano hvalio Barcu, po tebi u tom timu ni jedan igrač nema ni jedne jedine mane. A često si tražio neke mane kod Bayerna, a evo dokaz da ništa nemam protiv tebe je ovaj prvi dio posta i onda još jednom kad je sa Šećom bila diskusija isto sam rekao da si par stvari upravo. Al ti budeš nekad nastrojen i zaliječeš se odmah u nekim stvarima.....
A ja ako se s nečim slažem reči ću slažem se i ako je to još baš realno, a ako je nešto nerealno mora se i tad reagovat.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 28 mar 2012, 18:28

Romario

Samo cu ti ovo reci al je rijec o kosarci jedan Fisher mislim da ima 5 prestenova u NBA,a jedam npr Malon ili Stokton nemaju e sad ti meni reci jel Fiser bolji igrac od ove dvojice navedenih.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.