@Genghis: Dosta si stvari dobro rekao, a ovome tvom treba dodat ovo što su rekli prethodnici i što se prije ponavljalo a to je da uprava Bayerna voli racionalno poslovanje, bez nekog zaduživanja. Znači vole sigurnost.....
Da se vratim malo na priču o liderima pošto se gore povela dalje ta diskusija, nekoliko puta sam govorio o tim našim ranijim liderima i to su bile prave ličnosti koje mi danas malo fale i u Bayernu, u Bundesligi a i u svijetu fudbala, nekako su to bile markantne ličnosti. A danas je na terenu previše ušminkani momaka....Ma nekad ti ti lideri na terenu stvarno trebaju, jer kad ekipa ima igračke elemente onda ona razvali protivnika, a kada joj ne ide, potreban je neko da tu ekipu razdrma....
Ima tu par žešći tipova u Bayernu, nije naša ekipa ni sad sastavljena od mekušaca, ako treba vodit kavgu brzo se tu nađe Ribery, Badstuber, po malo Gomez, Schweini naravno......Ne kažem sad da trebaš vodit tuče na terenu, nego moraš imat igrače ovakve koji će se znat postavit, zagalamit protivniku, unijet mu se i tako zarađuješ respekt.
Al prije sam samo spominjao da su na jedan poseban način Effe i Kahn znali predvodit ekipu, bili su i žestoki tipovi, ali i tipovi koji usmjeravaju ekipu......
Sada se naravno odgovornost mora podijelit na više ramena i sad mi se čini da ekipa nekako još više ima petlje, da ima onu neku žestinu koju nije imala u onim utakmicama kada nas je lošije išlo. Sad se u presudnoj fazi sezone moraju pokazat kao
echte Kerle, jer za titule ti treba više od igre tih čisto igračkih , fudbalskih komponenti, posebno za Ligu prvaka, tu ti često treba i mangupluk. Bez mangupluka možeš jedino ako ćeš svakog protivnika igračkim elementima suzbit uza zid....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland