Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 14:05

Historija je učiteljica života. ;)
Sad se ti i ja ovdje možemo ubjeđivati do sutra ili dok nas neko ne odstrani.. uglavnom složiti ćemo se samo da se ne slažemo i to je to...

Maggio će izgleda biti spreman za derbi protiv Juventusa. Dobar igrač.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 27 mar 2012, 14:26

ramiral je napisao/la:Historija je učiteljica života. ;)
Sad se ti i ja ovdje možemo ubjeđivati do sutra ili dok nas neko ne odstrani.. uglavnom složiti ćemo se samo da se ne slažemo i to je to...

Maggio će izgleda biti spreman za derbi protiv Juventusa. Dobar igrač.
nemamo razloga raspravljati se , vi smatrate da je istina na vasoj strani , ostali su rekli svoje ali i to je nevazno , kazem da se morate rijesiti tereta proslosti jer ce vas sputavati i iznova vracati moggiu , titulama u proslosti , ali to ce biti i teret za moguce osvajanje novih trofeja , ako ove godine ne osvojite kup ili prvenstvo uz ovaj naboj koji je napravio conte u slijedecoj sezoni cak i sa pojacanjima ga nece biti i juve ce biti kvalitetna ekipa ali sa puno manje zara i borbe , dakle znam da se ponosite svojom istorijom i to je normalni svi navijaci bilo kojeg kluba sa bogatom istorijom su ponosni i trebaju biti , ja vam kazem da nastavite dalje jer sa 28 i 29 mahati nekom ispred nosa vas opet vraca u mracno doba kojeg se trebate rijesiti , ja pozdravljam da se juve vraca u vrh talijanskog fudbala i ne zelim raspravu ali vas upozoravam da se ostavite proslosti koja nije postena i okrenete se sadasnjem trenutku i buducnosti inace ce te jos dugo patiti , pozdrav

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 mar 2012, 14:35

Dzeko ce 80% zavrsiti u Juventusu,a onih 20 % u Realu.. Za njega bi bilo bolje da ode u Juve,igrao bi stalno..mogao bi pokazati svima da je pravi nasljednik Ibrahimovica u tom klubu,Juventus ima para i to je najvaznije.. uz Dzekuu govesti Giovnica iz Parme i jednog lijevog beka i to je to..bili bi jaci bar 30-40 % u narednoj sezoni i najozbiljniji konkurenti za titulu u Serii A! Dzeko je provjeren i dokazan fudbaler ,a Italija bi mu najvise odgovarala,taj stil igre je rodjen za njega! Samo su Juventus treba rijestiti nekoliko sivisnih i polovnih igraca koje imaju na platnom spisku i onda samo dovoditi provjerene igrace.. Vucinic lijevo,Dzeko u sredini i Giovnico na desnoj strani.... taj trio bi bio u rangu onog kojeg ima Milan sa Robinjom i Ibriom...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 14:39

Pa očito je da se Juve okrenuo budućnosti. Pogledaj samo strukturu kluba od vrha do dna sve je novo i podređeno stvaranju te iste budućnosti od predsjednika, direktora, savjetnika, stadiona, igrača (prosjek godina), planova, projekata...

Sve je usmjereno ka boljoj budućnosti kluba.
Ali se ne zaboravlja lahko jedna od najvećih sportskih nepravdi na dunjaluku. Pa duže traje suđenje mafijašima koji su, palili, mučki zlostavljali, uzimali reket, trgovali drogom i robljem nego što je to bilo u slučaju Juventusa (tri sedmice) i navodnim ''namještanjem'' utakmica koje nikada nije dokazano niti presuđeno.
Zar je trebalo takvim igračima namještati..?... Buffon, Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Vieira, Trezeguet, Del Piero, Camoranesi... isti su igrali finale svjetskog prvenstva te 2006 te ga većina i osvoji...
Svjetsko prvenstvo ne osvajaju razno-razne ''lehudije'' kojima njihov debeli ćelavi direktor kupuje bodove po vukojebinama Italije da bi se moglo reći ''29 Scudetti vinti sul campo'', nego vrhunski spremni i pripremljeni igrači sa psihofizikom na 300 gradi.
Budućnost je u projektu ozbiljnom, ali se uvijek treba prisjetiti prošlosti, čisto radi većeg motiva, od navijača do igrača.

P.S. Isto bih pisao i da se desilo Interu tada - nepravedno izbacivanje i srozavanje na dno.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 15:15

Najbolji golman svijeta će izgleda karijeru završiti u Juventusu. On će biti nagrađen za vjernost novim ugovorom.

Gianluigi Buffon ima 34 godine i dalje brani na vrhunskom nivou, a u Juventusu smatraju da će to biti i slučaj u narednim godinama.

Buffon ima ugovor do 2013. a Juve će mu ponuditi novi, i to pod još boljim uslovima.

Gigi zarađuje oko 6 miliona godišnje, što je daleko najveća plata u Juventusu, a sada bi mogao da dobije i više. Jedno je povjerenje kluba u njegovu sposobnost da traje još najmanje četiri ili pet sezona, a drugo želja Juventusa da mu se oduži za sve što je dao u protekloj deceniji, ali i za činjenicu da je ostao kada je bilo najteže.

Novi ugovor bi Buffon trebalo da potpiše na kraju sezone.

Kralj, šah, car, sultan, padišah i faraon među stativama.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 mar 2012, 15:19

Nema jačeg, što se mene tiče do 40-te može bez problema, npr. pogledati VDS čak i pred penziju je bio ubjedljivo najbolji golman EPL, tako da očekujem isto i od Buffona.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Skafiskafnjak
Kontakt:

Post Postao/la Skafiskafnjak » 27 mar 2012, 15:26

Šta ima, raja!? :mrgreen:

Evo samo da vas pozdravim, dok me oni ublehaši od cinkaroša nisu prijavili, prijavio sam se samo da kažem nešto onom šupku od admina. Nisam se mogao suzdržati. :mrgreen:

Pozdrav! ;)

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS :!:

AMICI DI NESSUNO :!:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 15:33

AMICI DI NESSUNO
COBRA :mrgreen:

Skafiskafnjak
Kontakt:

Post Postao/la Skafiskafnjak » 27 mar 2012, 15:49

[youtube][/youtube]

Iz ovog ugla se najbolje vidi kako smo im se ušetali u gol. Lagano mirno od noge do noge, isto kao na treningu. Juventus je ovim golom učino da PES 2012 izgleda realan. :mrgreen:

Bili su zreli za 4 gola, krivo mi je što ih nismo dotukli. :D

Finale Coppa Italia ćemo igrati u Milanu, a ne u Rimu kako je prvobitno planirano.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 16:21

Skafiskafnjak je napisao/la:[youtube][/youtube]

Iz ovog ugla se najbolje vidi kako smo im se ušetali u gol. Lagano mirno od noge do noge, isto kao na treningu. Juventus je ovim golom učino da PES 2012 izgleda realan. :mrgreen:

Bili su zreli za 4 gola, krivo mi je što ih nismo dotukli. :D

Finale Coppa Italia ćemo igrati u Milanu, a ne u Rimu kako je prvobitno planirano.

Covjek da se najezi, radujem se kao da ponovo vodimo :D. Kako je Juve odigrao drugi dio, samo se moze pozelit. Upravo sam pregledao snimak utakmice gdje se komentatori FOX-a sazu da se radi o jednoj od najbolju utakmica sezone....

Pirlo, Vucinic, Casere, Alex, Vidal, sve ratnik do ratnika...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 27 mar 2012, 16:45

Tardelli: Juventusu trebaju još tri igrača

"Potrebna su im još tri pojačanja kako bi napravili posljednji skok u kvaliteti. I napadač svjetske klase, neko kao Higuain, bio bi jako koristan.

"Osim toga, potreban im je i veznjak svjetske klase i dobar bask-up za Pirla. Andrea će trebati odmarati za LP naredne sezone."

Vratio sam svoj dragi avatar. :D :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 16:49

harebianconero je napisao/la:Tardelli: Juventusu trebaju još tri igrača

"Potrebna su im još tri pojačanja kako bi napravili posljednji skok u kvaliteti. I napadač svjetske klase, neko kao Higuain, bio bi jako koristan.

"Osim toga, potreban im je i veznjak svjetske klase i dobar bask-up za Pirla. Andrea će trebati odmarati za LP naredne sezone."

Samo 3 :D...dobro je pa nije vise...

Jaquinat je tvoj ljubimac... :D

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 mar 2012, 16:50

Čuj 3...ja u to nevjerujem,imaju super ekipu,dosta je kompletna,možda jedino Džeko da dođe i kraj priče :mrgreen: Jedini je problem,starost tj. mladost.Najmladji igrac ima 23 godine,a prosijek je negdje oko 28...trebalo bi u sezonama koje slijede pomladiti ekipu,iako ova igra odlicno,treba razmisljati o budućnosti.
Keep walking.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 16:54

Cautinho je napisao/la:

Čuj 3...ja u to nevjerujem,imaju super ekipu,dosta je kompletna,možda jedino Džeko da dođe i kraj priče :mrgreen: Jedini je problem,starost tj. mladost.Najmladji igrac ima 23 godine,a prosijek je negdje oko 28...trebalo bi u sezonama koje slijede pomladiti ekipu,iako ova igra odlicno,treba razmisljati o budućnosti.
sigurni idu Grosso, Borielo, pa cak i Ale :roll: , tako da ce taj prosjek spasti za koju godinu. Pirlo, Buffon i Barzagli imaju preko 30, ostatak je dosta mladji...

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 27 mar 2012, 16:56

Viking je napisao/la:

Jaquinat je tvoj ljubimac... :D
Neka si me napomenuo. Njega ću malo da držim na avataru, zaslužio je. :mrgreen:

Džeko za 36 mil. ? Previše mi to zvuči ..
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 mar 2012, 17:02

John Carles
Omar Sivori
Giampiero Bonipertio

Tko su oni?
Keep walking.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 17:05

Cautinho je napisao/la:John Carles
Omar Sivori
Giampiero Bonipertio

Tko su oni?
Juventus Legends:D

Mislim da su svi dobili zlatnu zvijezdu na novom Juvenutusovom stadionu. Ako sam pogrijesio vec ce me neko ispraviti... :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ju ... us_Legends" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Viking, dana/u 27 mar 2012, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 mar 2012, 17:05

Pa nisu godine uopšte problem,Caceres,Bonnuci,Vidal,Estigaribia su 1987 godište,Marrone 1990,Marchisio i De Ceglie 1986,Giack 1985.

Over 30 su Pirlo,Buffon,Barza od ovih što redovno igraju,od ostalih golmani Manninger i Storari i to je to.

A trebat će malo više od 3 igrača jer će neki ići,ali da će doći 3-4 kvalitetna - to mora.
Ja bih dodao Tardelievim željama bar još jednog igrča u zadnjoj liniji,po mogućnosti lijevi bek.

Što se tiče napada,tu će doći minimum 2-3 igrača jer će Boriello,Quaglia i vjerovatno Alex ići.

Cautinho,to su legende kluba,Sivori je i osvajač zlatne lopte.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 mar 2012, 17:09

Bravo,obojica,vidim da znate.Naisao sam na taj podatak,da je ta trojka najbolja u Juventusovoj povijesti.Pravi ste "simpatizeri" :D
Keep walking.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 mar 2012, 17:21

Finale kupa će se ipak igrati u Rimu,pao je dogovor iako je bilo nekih problema.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi, nerkolfc, Voland i 15 gostiju.