Ma ljudina, da nije dao kip iz razloga sto je to protiv Islama, on je inace veoma religijozan. Napravio je i jednu dzamiju u Houstonu. Uvjek je smiren, nikad se nije kurcio ikao je bio jedna od najvecih zvijezda NBA u to doba zajedno sa Jordanom. Negdje sam cito da su ga ostali igraci pokusavali isprovocirati, posebno Shaq kad smo igrali finale protiv Orlanda, gdje mu je spominjo mater i tako to, ali kaze vazda se samo nasmijo i govorio ok Shaq, its ok Shaq.dema je napisao/la: ljudina,igracina za mene najbolji centar kog sam gledao i meni najbolji igrac poslije Jordana kojeg sam gledao.Nije dao kip da se pravi ,vjernik je i to mu je i zabranjeno ali inace smatra da je samo covjek a nekakvo bozanstvo,kako neki u NBA sebi umisljaju

I meni je najbolji centar svih vremena, mada statisicki nije ipak su Abdul Jabbar i Wilt Chamberlain bili isto extra dobri, ali ne vjerujem da se i jedan centar mogao kretati kao sto se on kreto, njegov "dream shake", slobodna bacanja i sut iz igre je malo koji centar mogao, cak je i tricu pogodio cini mi se. Jednostavno jedan od najkompletnijih igraca, jer mnogim centrama je vazda nesto falilo, njemu nije nista. Zavrsio je karijeru sa najvise blockova u historiji NBA oko 4 hiljade. Najbolji igrac Rocketsa svih vremena sigurno. Ostavio je dubok oziljak na Rocketse, jer od njega uvjek traze centra slicnog njemu, ali jedan je Hakeem, tesko ce se opet on ponoviti.
Treniro je Kobija, Dwight Howarda i Jamesa (cini mi se).

[youtube][/youtube]