Rekonstrukcija stadiona u BiH

Rosas7
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Rosas7 » 23 mar 2012, 11:42

KB-TM87 je napisao/la:Ko će ovo koristiti :mrgreen:
nece nitko brate,termin ce biti skup drama,i nece to moci platiti ni zrinjski ni velez,a nisu jaki ni jedan niti drugi u dvoranskim sportovima(kosarka,rukomet)

a arena se nalazi minut od strogog centra grada spanjolskog trga ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 mar 2012, 13:41

Opcinski budzet na dnevnom redu iduce sedmice
Služba za budžet i finansije Općine Zenica sačinila je Prijedlog ovogodišnjeg budžeta,čiji su prihodi i rashodi planirani u iznosu od 40.930.000 konvertibilnih maraka.

-U odnosu na Nacrt budžeta,došlo je do povećanja od oko 1,5 milion maraka,kao rezultat većih prihoda od komunalne naknade,poreza na dohodak,rente i KGZ-a,pojasnio je pomoćnik načelnika za budžet,Dževad Selimović.

-Kada je u pitanju rashodovna strana,veći je transfer za poljoprivredu i umjesto 250.000 iz Nacrta,sada iznosi 280.000 maraka.

-U budžetu je predviđeno i izdvajanje 500 hiljada maraka po osnovu PDV-a za fakture izvedenih radova na glavnoj gradskoj magistrali,pri čemu općina polaže pravo na povrat ovih sredstava,istakao je Selimović.

-Za nastavak rekonstrukcije stadiona Bilino polje,odnosno aktivnost zamjene travnjaka,predviđeno je izdvajanje oko 1 milion,a za ustanove kulture 250.000,te dodatnih 50 hiljada maraka za pojedinačne projekte.

-Veća sredstva u odnosu na Nacrt,predviđena su i u oblasti komunalne infrastrukture.

bron:www.rtvze.ba

eto ga ide novi travnjak 100% :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 mar 2012, 14:17

Ako su izdvojili 1 milion to je super, vala za te pare mogu travnjak sredit da bljesti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 mar 2012, 19:54

zenicanin je napisao/la:Opcinski budzet na dnevnom redu iduce sedmice
Služba za budžet i finansije Općine Zenica sačinila je Prijedlog ovogodišnjeg budžeta,čiji su prihodi i rashodi planirani u iznosu od 40.930.000 konvertibilnih maraka.

-U odnosu na Nacrt budžeta,došlo je do povećanja od oko 1,5 milion maraka,kao rezultat većih prihoda od komunalne naknade,poreza na dohodak,rente i KGZ-a,pojasnio je pomoćnik načelnika za budžet,Dževad Selimović.

-Kada je u pitanju rashodovna strana,veći je transfer za poljoprivredu i umjesto 250.000 iz Nacrta,sada iznosi 280.000 maraka.

-U budžetu je predviđeno i izdvajanje 500 hiljada maraka po osnovu PDV-a za fakture izvedenih radova na glavnoj gradskoj magistrali,pri čemu općina polaže pravo na povrat ovih sredstava,istakao je Selimović.

-Za nastavak rekonstrukcije stadiona Bilino polje,odnosno aktivnost zamjene travnjaka,predviđeno je izdvajanje oko 1 milion,a za ustanove kulture 250.000,te dodatnih 50 hiljada maraka za pojedinačne projekte.

-Veća sredstva u odnosu na Nacrt,predviđena su i u oblasti komunalne infrastrukture.

bron:www.rtvze.ba

eto ga ide novi travnjak 100% :D
svaka im cast :o , 1 milijun izdvojit nije malo
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 26 mar 2012, 15:31

Vijest od 21.3.2012.

Brcko:

Izgradnja zapadne tribine stadiona na pola puta

Za nastavak radova na izgradnji gradskog stadiona u Brčkom ovogodišnjim proračunom distrikta planirano je 1.700.000,00 KM, kaže Slavko Medunić, šef Pododjela za javne objekte u Vladi distrikta.
Prema njegovim riječima radovi na izgradnji stadiona izvode se fazno, a pored planiranih sredstava iz ovogodišnjeg proračuna na raspolaganju im je dodatnih 150 tisuća maraka iz ranijeg perida.
"Završili smo krov stadiona iu tijeku je primopredaja radova. Trenutno smo u fazi izvođenja radovi na izgradnji zapadne tribine i tu smo na pola posla ", istaknuo je Medunić i dodao da je u tijeku priprema tendera za vrijednost radova proporcionalno obezbijeđenim sredstvima,
Planira se, kaže on, raditi na infrastrukturi, prilaznim cestama i parkinzima koliko to sredstva dozvole.
Do sada je, pojašnjava Medunić, osigurano pola sredstava koštanja zapadne tribine, a stadion je projektiran tako da se može, po standardima UEFE, pustiti u funkciju po završetku radova na zapadnoj tribini.
S obzirom da dinamika osiguravanja sredstava nije određena krajnjim rokom završetka objekta, nego je uvjetovana mogućnostima proračuna distrikta za tekuću godinu, Vlada distrikta Brčko imenovala je komisiju koja će sačiniti plan i program mjera i aktivnosti za naredne korake u ovom projkta.
"Nadam se da će se ići ka tome da u 2013. godini završimo zapadnu tribinu i stavimo je u funkciju ", kaže Medunić.
Gradski stadion u Brčkom projektiran je 2004 godine kapaciteta 16. tisuća gledatelja. Ukupan projektantski predračun izgradnje gradskog stadiona u Brčkom je oko 19. milijuna maraka, a za dosadašnje radove utrošeno je više od četiri milijuna maraka.

Ako ima koja gramaticka greska il ako je nesto nejasno zanemarite, to sam preveo i google prevoditelju s cirilice na latinicu, jer znam da ovdje ima onih koji ne poznaju cirilicu, pa da im je lakse procitat :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 mar 2012, 16:09

Bolje bi im bilo da ulože novac u klub, da takav grad ima barem prvoligaša.

Ne kažem ja da nije lijepo imati funkcionalan i oku ugodan stadion, ali je.bemu, kome graditi ovoliki stadion ako klub nije u entitetskoj/državnoj "eliti".

Inače, može li mi netko reći koji je najlošiji prvoligaški stadion, i to predočiti slikama?

EDIT: Uuu, 1500. post.. ajde neka je na stadionima. :mrgreen:
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 26 mar 2012, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 26 mar 2012, 16:29

badblueboylivno je napisao/la:Bolje bi im bilo da ulože novac u klub, da takav grad ima barem prvoligaša.

Ne kažem ja da nije lijepo imati funkcionalan i oku ugodan stadion, ali je.bemu, kome graditi ovoliki stadion ako klub nije u entitetskoj/državnoj "eliti".

Inače, može li mi netko reći koji je najlošiji prvoligaški stadion, i to predočiti slikama?
Jedinstvo iz Brckog je na posljednjem mjestu 2.Lige RS, bas sam gledao danas. Nadam se da ce opstat i da ce ulozit pare i uc u Prvu L. RS

A najlosiji Premijerligaski stadione je onaj Kozare

slika

Jos dva jako losa su onaj pod BB i Grbavica. Ima jos losih, al na njima se svako malo na uredjenju radi npr Vrapcici, Tusanj, Pirota, Prijedor.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 mar 2012, 16:36

Mislio sam na Prvu ligu, ne Premijer. :D
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 26 mar 2012, 19:35

badblueboylivno je napisao/la:Mislio sam na Prvu ligu, ne Premijer. :D
To je onda jako tesko procjenit :lol:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 mar 2012, 21:53

Znači moći će moj Troglav igrati. 8-)
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 26 mar 2012, 23:34

badblueboylivno je napisao/la:Znači moći će moj Troglav igrati. 8-)
Evo malo sam ti iz dosade istrazio. Od slika koje sam nasao na netu ni jedan nije toliko los, eventualno ovaj Gradine

slika

Sad ne znam gdje igra Capljina, govorkalo se u Citluku, jer njihov ne zadovoljava kriterije. Ne znam ni gdje igra Famos/SAŠK Napredak. Ako igraju u Doglodima onda za 1.LFBiH nije potreban stadion. Igrao sam gore prije 2-3 godine, ravniji je krizni put u Medjugorju nego njihov teren, a tribina nije vrijedna spomena - UZAS!!! Ako igraju u Vojkovicima u sto i vjerujem onda je stadion sasvim ok, tu sam bio isto prije 2-3 godine, teren nije cemu, al bolji nego onaj u Doglodima, jedna tribina nova salivena i imaju neku cudnu iza gola, ne sjecam je se bas, al mislim da je drvena. Predpostavimo li da ovi igraju u Vojkovicima onda ti mogu rec da najgori stadion ima Vitez, slike nisam nasao. Gore sam bio prije 2-3 godine takodjer. Na tribini ispod koje su svlacionice ne znam imal stolica, al znam da je beton gotov, a na onoj drugoj tribini raste trava. Mozda cak oni i ne igraju na njemu, al vjeruj mi, ako oni imaju dozvolu igrat na tom stadionu onda ne znam tko sve ne moze da dobije dozvolu za igranje na bilo kakvom. Ne znam sad kakav je vas stadion, al cisto sumnjam da je gori od onog u Vitezu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 mar 2012, 23:53

A nikakav, crvenim se radi toga. Nije obnavljan 40 godina.

Tribina je gola, ima 5 redova, na sredini 6 ili 7, ne znam točno, odvojene od ostatka - nešto kao loža - tu su bile stolice, ali sad ih nema. Ne smeta nam/mi, jer smo navikli stajati. Stepeništa za ulazak su raspadnuta, svi idu na kraj tribine da izađu, malo tko koristi stepenice. Ima poprilično sređene svlačionice u zgradi pored i sređen parking i prilazne ceste, to ne mogu zamjeriti. To je to.

Teren poprilično dobar.

Užas, sve skupa. Nemam slika - bilo je nekih novijih, ali su izbrisane. Sad su izbori, valjalo bi štagod probat izvući. :D

Ovaj u Srebreniku je svemirski brod za naš.
Hayley <3

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 27 mar 2012, 00:01

Na kraju ove sezone pocinju radovi na stadionu grbavica,grati se zapad sa oko 8000-9000 sjedecih mjesta.
Pare ce obezbjediti kanton,opcina,savez,zeljo!
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 27 mar 2012, 00:09

ScooTeR je napisao/la:Na kraju ove sezone pocinju radovi na stadionu grbavica,grati se zapad sa oko 8000-9000 sjedecih mjesta.
...narod, pdv, bh telecom :D
Dragon Town

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 mar 2012, 00:10

zmaj_Bosne je napisao/la:
ScooTeR je napisao/la:Na kraju ove sezone pocinju radovi na stadionu grbavica,grati se zapad sa oko 8000-9000 sjedecih mjesta.
...narod, pdv, bh telecom :D
Koji ti je ba :mrgreen:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 27 mar 2012, 13:48

Nikad necu shvatit tebe i jos 10 likova koji su napisali isto sto i ti. Sviju njih sam upitao odakle im informacija i da priloze plan gradnje. Nitko od njih nije ni odgovorio. Vidio sam i ja negdje clanak, al takvih sastanak je bilo kamara. Volio bi kad bi Zeljo dobio stadion kakav zasluzuje, ne samo Zeljo, vec kad bi i Kosevo rekontruirali, te kad bi BB ucinili normalnim stadionom. Svi dodju tu i napisu da se na kraju sezone gradi zapad kapaciteta 8000 i nista vise. Ajde daj nam da vidimo kako to izgleda, daj nam neke dokaze da se uvjerimo. Volio bi da za 2 mjeseca bageri osvanu na Grbavici, al do tad bi bilo lijepo kad bi nam netko pricao s dokazima o tome.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 mar 2012, 20:26

Polahko raja zakuhava se oko Grbavice ;)
Nego, ima li kakvih slika tog stadiona u Brčkom ?
DRUG NEBI TI PUNCA

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 27 mar 2012, 20:41

Jack777Pott je napisao/la: Ne znam ni gdje igra Famos/SAŠK Napredak. Ako igraju u Doglodima onda za 1.LFBiH nije potreban stadion. Igrao sam gore prije 2-3 godine, ravniji je krizni put u Medjugorju nego njihov teren, a tribina nije vrijedna spomena - UZAS!!! Ako igraju u Vojkovicima u sto i vjerujem onda je stadion sasvim ok, tu sam bio isto prije 2-3 godine, teren nije cemu, al bolji nego onaj u Doglodima, jedna tribina nova salivena i imaju neku cudnu iza gola, ne sjecam je se bas, al mislim da je drvena.
Igraju u Hrasnici na stadionu na kojem trenira reprezentacija, jer su se fuzionisali FAMOS i SAŠK. Do ove sezone su igrali u Doglodima.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 27 mar 2012, 22:27

@bagrcavi - Imas par stranica prije. Sagradjena zapadna tribina s dva nivoa, te je pokrivena, slijedi uredjivanje. A za Grbavicu svi mi cekamo, a ja samo po forumima vidim da se zakuhava, nigdje nista konkretno. Mogu i ja bacit neku pricu da raja siri, al od tog nece bit nista. Al nadam se bagerima za 2 mjeseca :mrgreen:

@gollum - Ma znam da su se spojili, igrao sam protiv obojih prije spajanja, al ne i nakon spajanja, pa nisam znao gdje igraju. Eto onda za kolegu iz Livna. Ovi igraju u Hrasnici i Vitez definitivno ima najgori stadion u ligi.

Evo stanje tog stadiona

[youtube][/youtube]

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 27 mar 2012, 23:51

Jack777Pott je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Bolje bi im bilo da ulože novac u klub, da takav grad ima barem prvoligaša.

Jedinstvo iz Brckog je na posljednjem mjestu 2.Lige RS, bas sam gledao danas. Nadam se da ce opstat i da ce ulozit pare i uc u Prvu L. RS

A najlosiji Premijerligaski stadione je onaj Kozare

slika

Jos dva jako losa su onaj pod BB i Grbavica. Ima jos losih, al na njima se svako malo na uredjenju radi npr Vrapcici, Tusanj, Pirota, Prijedor.
E jbg pa znaci Gabela ima bolji stadion od nas nidze veze, po meni nas je bolji i od Travnika i od Polica al dobro :)))

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.