FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 25 mar 2012, 23:31

Amar_TM87 je napisao/la:
High je napisao/la:Pa vi više mrzite FK Sarajevo nego što volite svoj klub. Ja vam se divim kad imate toliko slobodnog vremena kojeg trošite na ove rasprave i provokacije, balavci.
"Mrzim Zeljeznicar" na derbiju .. :roll:
Kakav autogol... Vi ste na proslogodisnjem derbiju 70 minuta pjevali pjesme u kojima se spominje HZ i Sarajeva.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 mar 2012, 23:37

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Amar_TM87 je napisao/la:
High je napisao/la:Pa vi više mrzite FK Sarajevo nego što volite svoj klub. Ja vam se divim kad imate toliko slobodnog vremena kojeg trošite na ove rasprave i provokacije, balavci.
"Mrzim Zeljeznicar" na derbiju .. :roll:
Kakav autogol... Vi ste na proslogodisnjem derbiju 70 minuta pjevali pjesme u kojima se spominje HZ i Sarajeva.
slika
to momak zeli reci i takodjer vas vise boli ovaj nas uspjeh, nego vas neuspjeh, to je naucno dokazano :mrgreen:
edit : necemo na derbiju pjevati pjesme za lesinare, a na utakmici sa borcem, pjesme o vama :?
Za zivot cijeli!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 25 mar 2012, 23:53

Trenutna temperatura u gradu je -11!LAKU NOĆ!
Zadnja izmjena: DANDY, dana/u 26 mar 2012, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 mar 2012, 01:01

Polako dragi moji pitari, fini, lijepi, divni, krasni. Tek je pocelo ledeno doba za vas klub. Ukoliko ne izborite Evropu, sto ce biti veoma tesko, vi definitivno tonete na puno nizu razinu nego sto je ova... I Zeljo je od zadnje titule sa Amarom, bio dobar 2,3 godine poslije, kao i vi od zadnje titule, ali onda je krenula lavina i sve zatrpala, i bili smo tu gdje jesmo. Tada se vratio Amar, Dzeko donio neophodne pare, bez kojih bi danas bili i gori od vas.. Ovako, mora se priznati, mi smo imali srece i hvala Bogu sto je tako, jer Bog sve pamti i sve vraca, nekome dobro a nekome zlo, tako to ide...

Smijesno je i pricati da je ova ekipa Sarajeva tu negdje sa Zeljinom.. Mislim, halloooo ????
Vidjelo se u derbiju, rastavljanje na faktore (drugo sto Osim smiruje strasti), komotno 2,3 razlike trebalo biti, vidjelo se u derbijima protiv Sirokog, Borca ko bolje stoji na terenu. Kada bismo poredili svaku pojedinacnu poziciju na terenu, Zeljo ima 10 boljih igraca, a mozda cak i 11, ali ne da mi se razmisljati ko je bolji od naseg, pa eto nek ima tu taj 1 igrac bolji u vas.

Ali eto, drago mi je sto ste uvjereni da ste tu negdje sa nama, jer realno i nama odmah sladje kad se nalozite na neku pricu o titulama nakon 1 kola... :D Sretno vam u nastavku prvenstva, i nadam se da ce do kraja maja na Koševu vladati niske temperature, nesto poput onih na Bjelasnici, od -20 C.. 8-)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 26 mar 2012, 02:46

[quote="sekac

Šta ima el classico **** te pa vaš trener govori da ste nezasluženo pobijedili ili opet jeden bunike a Boga mi sam gledao nešto mi niste baš ostavili dojam kao da ste vodeči naprotiv a i gool je malo ćudan ali opet ponavljam kao i ovom gore samo vi uživajte i slavite ali opet tvrdim (jedino da sam slijep) da niste imali nikakvu igru protiv Travnika ali pobjedi se ne gleda u zube.Ne znam šta si lijepo vidio na utakmici sinoć promašaj Selimovića ili onog iz Travnika pa ono moje dijete ne bi fulilo ali eto i to vi volite, da je ostalo 0:0 **** bi majku danas Selimoviću je li to dobra igra opaliti loptu sa 5 metara na prazan gol a on je poslao na tribine nešto tu ne vidjeh neke ljepote nego neznanja i nedostatka kvaliteta eto toliko o pogledu na utakmicu ni ova danas nije ništa, jedna velika 0 je sve ali to je naša realnost samo vi uživajte da ja ne bi bio ljubomoran jarane[/quote]

Ako mogu malo da se umijesam ovde,inace ne pisem nista na vasoj temi,ali tebi cu napisati jer si stariji navijac,a i ja sam ti takav slican na suprotnoj strani...
da je ostalo bez golova mi bi psovali Selimovicu,opalio loptu preko gola ,bila mrtva sansa,da li si gledao akciju koja je bila i na koji nacin je doslo do te sanse...vrhunska akcija...vodili smo svakako,ne vidim problem...vidio sam nekoliko lijepih stvari koje ti nisi htio da vidis.Vidio sam u prvom poluvremenu odlicnu akciju u kojoj je opet na kraju Selimovic akter sa idealnim centarsutom i udarac glavom kojeg sa 5 metara brani njihov golman.Vidio sam predivan slobodnjak Zebe,vidio sam odlicnu akciju u kojoj Beslija sa strane niskom loptom uposljava Adilovica na zicer ali ovaj pogresno postavlja nogu...to su brate 4 gola u svakoj normalnoj ekipi koja zna igrati lopte.Ziceri...E dobro,mi ne znamo tako,ali zabijemo jedan seljacki gol,i to je dovoljno za pobjedu.Daleko od toga da je utakmica bila dobra,ali za ovo danas je predobro...ali bas predobro,i ti to znas.To sto i ti imas misao kao i svi da je Zeljo daleko odmakao do te mjere da mora pobijediti Travnika sa 5 razlike je druga prica.Nije to bas tako.I dalje smo mi svi u 5 deka.Razlika je u drugim stvarima i to uopste nisu velike plate i redovne plate i stimanje utakmica i sta ti ja znam sta vise nece izmisliti.Snaga ekipe je razlika.Napravis sanse i u losoj utakmici.Vi ste danas imali losu tekmu,nabroj mi vase sanse.Gdje si vidio bilo sta sto te natjera da se opravda takva igra bez obzira koliko volis svoj klub.Zasto je Amar nezadovoljan,pa zato.Zato sto smo odigrali lose,zato sto smo mogli primiti gol,zato sto nam je Travnik mogao napraviti problem.Ali nije na srecu,ali zato je ljut.I to je dobra kritika,a ne varijanta u kojoj Jovic kaze da ste jos napravili i uspjeh sa ovim rezultatom gdje na gol niste pogledali a kamoli bili ozbiljan protivnik.To je navodno zbog soka koji je bio protiv Goska.Pa nismo mu ti i ja dali varijantu da izgubi od Goska.Ko je ovaj sok napravio? Ti mozda koji volis svoj klub ? Ja mozda? Jos ima obraza da kaze da bi on cestitao svojoj ekipi na uspjehu...hebote zivot,hajde skontaj...u istoriji prica Zelje i Sarajeva je uporediva,po raznim stvarima...danas je ona u ovom momentu neuporediva,jer Zeljo se ne sjeca kada je gola primio,a kamoli nerijeseno odigrao i gubio,a Sarajevo ima svojih problema koji su evidentni.Ne guraj utakmicu Sirokog i Zelje po onakvom terenu ili prijedor...sve su to iskustva koja smo dobili...igracete i vi sa Sirokim.Meni je drago kada vidim da je nas trener nezadovoljan sa minimalnom pobjedom.Mi cemo slaviti i uzivati,nekad se odigra slabo,ali nekad se zabije petica,U oba slucaja maksimalan broj bodova.U cemu je uopste poenta.Biti prvi ili sta? Cime si ti drugar moj konkretno zadovoljan? Ovo vise nije doba romantizma kao sto se obojica sjecamo,ali jeste neko novo doba koje nam se obojici vjerovatno ne svidja.No u toj varijanti ove dvije price bar trenutno su neuporedive.
Veliki pozdrav za tebe!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 26 mar 2012, 03:00

Izvinjavam se svim navijacima Sarajeva na dugom postu,i nemam namjeru da bilo cim omalovazavam vas klub i vase rezultate.Ja ovde ne pisem cesto,u stvari gotovo nikako,ovo je jedan normalan dijalog i nemam namjeru da bilo cim izazovem bilo sta drugo osim normalnog dijaloga.I ne planiram da postanem dio ove vjecite rasprave oko dva kluba.Odgovorio sam Sekacu.A pamtimo obojica sigurno mnogo bolja vremena za oba kluba.Danas moramo da zivimo sa onim sto imamo.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 26 mar 2012, 03:03

Sarajevo izvuklo bod na strani kod ne bas lose ekipe Veleza. Zapravo Velez je igracki veoma los ali ih je Mirza fino poslozio. Sad ce neki reci da ja samo Mirzu dizem i gotivim. Ali to je cinjenica. Gledao sam utakmicu i ono mi na sve lici samo na fudbal nije licilo. Nekada davno sam gledao Iran - Australija kvalifikacije za SP. Ne mogu se sjetiti rezultata tacno samo znam da je Iran imao rezultat u uzvratnoj utakmici koji ih je vodio na SP i igralo se zadnjih 20 minuta. Sve sto su Iranci radili je nabijali su loptu.

Eh na to me posjeti jucerasnja utakmica Veleza i Sarajeva. Neke divlje akcije. Izbij, nabij, pravo nekako amaterski. Velezu je falilo iskustvo da pobjedi ovu utakmicu a imam osjecaj da je Sarajevo igralo jos 45 minuta da nebi bilo nekih pravih sansi. Ali to je gostujuca utakmica. Nekada je bio pojam izvuci bod sad se ismijava bod sa strane. Previsoko misljenje imaju pojedini navijaci o svojim klubovima. Ja nisam neki strucnjak nogometni iako sam nekad veoma blisko zbog posla u bivsoj drzavi pratio nogomet. Ali ja nijednog igraca iz FK Sarajeva ne bih mogao preporuciti evo sad za neki inostrani klub. Trenutno sam u Istanbulu i sad da me ovdje pita jedan od Istanbulskih klubova kojeg bi igraca Sarajeva preporucio ja apsolutno nijednoga ne mogu izdvojiti kao kvalitetnoga. Kao prvo oni su svi fizicki i kondiciono nespremni. Svako malo valjanje istezanje misica. Pa dobro majka mu stara da li se bave nogometom ili sahom?

Molim vas nemoj da vas cujem da iko Torlaka hvali. On ce ostati vjeciti talenat. Jedno je ljubav prema klubu takav je bio u Mulalic Edis volio Zelju poginuo bi za Zelju ali je mogao samo da igra za Zelju isto je i sa Torlakom. Momak kako je krenuo jos ce nazadovati. Da napomenem da sam ga ja hvalio i vjerovao da ce od njega biti igrac, ali ove sezone je nazadovao.

Sto se PL BiH tice Sarajevo se nalazi na super odlicnoj poziciji ako se u obzir uzme kakvu igru trenutno igra. Trenutno treci na tabeli i pored uzasne forme. Jovic mora dobro da poradi na kondiciji i taktici. Bolju je igru imao sa Zvijezdom nego sa Sarajevom. Ovo me je pomalo iznenadilo. Dosao je u klub cak i sa pricama o tituli. Titula je jos toretski moguca ali kako stvari stoji i Evropa je upitna. Velika sreca za Zelju i Sarajevo je ta sto su ostali konkurenti uzasni pa ce Zeljo malo lakse doci do titule a Sarajevo mozda i izadje u Evropu. I ako ne izadje nije katastrofa. Katastrofa je ako se Jovicu odmah nakon toga uruci otakaz. U zadnje tri godine preko 100 otkaza je podijeljeno trenerima u PL BiH.

Ja razumijem izjave i Jovica i Osima. Jovic mora davati izjave pozitivnoga tipa, jer je novi u klubu od njega se cuda ocekuju i ne smije nista ruzno reci jer ce ga na zub uzeti i navijaci i igraci i uprava. Dok Amar ima slobodu da kaze da mu tim igra kilavo, da su smotani, da su sretno pobjedili da su ga navijaci razocarali posjetom. Zasto? Zato sto je Zeljo njegov, on je tu domaci. Bas kao sto je i Husref mogao u Sarajevu. Da je kojim slucajem Sarajevo dobilo Travnik guzovace Jovic bi rekao mi smo zasluzeno slavili nakon velikog broja prilika. Dok Amara nervira cinjenica da je Selimovic promasio cisti zicer (nisam gledao utakmicu vidio sam sazetak na federalnoj) i zna da je Travnik mogao dati 2 cista gola.

Jedini nacin da nasi klubovi napreduju je taj da se zadrze treneri. Normalno da niko nece trpiti nesposobnog trenera ali zasto trpiti ljude koji dovode te trenere. Preko 100 otkaza je uruceno trenerima u svega 100 utakmica PL BiH. Statisticki to znaci otkaz po utakmici. To je strasnja cinjenica. U Njemackoj u prve 3 lige nije uruceno 100 otkaza u zadnjih 100 utakmica. Dobro neka se prostudira taj statisticki podatak.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 26 mar 2012, 07:37

PL BiH -1 je napisao/la: Jedini nacin da nasi klubovi napreduju je taj da se zadrze treneri. Normalno da niko nece trpiti nesposobnog trenera ali zasto trpiti ljude koji dovode te trenere. Preko 100 otkaza je uruceno trenerima u svega 100 utakmica PL BiH. Statisticki to znaci otkaz po utakmici. To je strasnja cinjenica. U Njemackoj u prve 3 lige nije uruceno 100 otkaza u zadnjih 100 utakmica. Dobro neka se prostudira taj statisticki podatak.
Mislio si reći 100 otkaza u nekih 100 kola, i to je prosječno otkaz po kolu :D

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 26 mar 2012, 08:11

DANDY je napisao/la:Trenutna temperatura u gradu je -11!LAKU NOČ!
Navrati nekada i do škole, pa ćes znati da se ne piše NOČ, nego NOĆ. Mene brine strašno ova Slavija, još ako nam oni uzmu bodove na Koševu :cry:
Oko za oko, zub za zub!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 mar 2012, 08:18

boccaccio je napisao/la:Izvinjavam se svim navijacima Sarajeva na dugom postu,i nemam namjeru da bilo cim omalovazavam vas klub i vase rezultate.Ja ovde ne pisem cesto,u stvari gotovo nikako,ovo je jedan normalan dijalog i nemam namjeru da bilo cim izazovem bilo sta drugo osim normalnog dijaloga.I ne planiram da postanem dio ove vjecite rasprave oko dva kluba.Odgovorio sam Sekacu.A pamtimo obojica sigurno mnogo bolja vremena za oba kluba.Danas moramo da zivimo sa onim sto imamo.
de, Bogati, navrati češće.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 26 mar 2012, 08:38

samir825 je napisao/la:
DANDY je napisao/la:Trenutna temperatura u gradu je -11!LAKU NOČ!
Navrati nekada i do škole, pa ćes znati da se ne piše NOČ, nego NOĆ. Mene brine strašno ova Slavija, još ako nam oni uzmu bodove na Koševu :cry:
Možda je čovjek slovenac iz Celja,pa navija za Hit Goricu. :D

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 mar 2012, 19:12

boccaccio je napisao/la:[quote="sekac

Šta ima el classico **** te pa vaš trener govori da ste nezasluženo pobijedili ili opet jeden bunike a Boga mi sam gledao nešto mi niste baš ostavili dojam kao da ste vodeči naprotiv a i gool je malo ćudan ali opet ponavljam kao i ovom gore samo vi uživajte i slavite ali opet tvrdim (jedino da sam slijep) da niste imali nikakvu igru protiv Travnika ali pobjedi se ne gleda u zube.Ne znam šta si lijepo vidio na utakmici sinoć promašaj Selimovića ili onog iz Travnika pa ono moje dijete ne bi fulilo ali eto i to vi volite, da je ostalo 0:0 **** bi majku danas Selimoviću je li to dobra igra opaliti loptu sa 5 metara na prazan gol a on je poslao na tribine nešto tu ne vidjeh neke ljepote nego neznanja i nedostatka kvaliteta eto toliko o pogledu na utakmicu ni ova danas nije ništa, jedna velika 0 je sve ali to je naša realnost samo vi uživajte da ja ne bi bio ljubomoran jarane
Ako mogu malo da se umijesam ovde,inace ne pisem nista na vasoj temi,ali tebi cu napisati jer si stariji navijac,a i ja sam ti takav slican na suprotnoj strani...
da je ostalo bez golova mi bi psovali Selimovicu,opalio loptu preko gola ,bila mrtva sansa,da li si gledao akciju koja je bila i na koji nacin je doslo do te sanse...vrhunska akcija...vodili smo svakako,ne vidim problem...vidio sam nekoliko lijepih stvari koje ti nisi htio da vidis.Vidio sam u prvom poluvremenu odlicnu akciju u kojoj je opet na kraju Selimovic akter sa idealnim centarsutom i udarac glavom kojeg sa 5 metara brani njihov golman.Vidio sam predivan slobodnjak Zebe,vidio sam odlicnu akciju u kojoj Beslija sa strane niskom loptom uposljava Adilovica na zicer ali ovaj pogresno postavlja nogu...to su brate 4 gola u svakoj normalnoj ekipi koja zna igrati lopte.Ziceri...E dobro,mi ne znamo tako,ali zabijemo jedan seljacki gol,i to je dovoljno za pobjedu.Daleko od toga da je utakmica bila dobra,ali za ovo danas je predobro...ali bas predobro,i ti to znas.To sto i ti imas misao kao i svi da je Zeljo daleko odmakao do te mjere da mora pobijediti Travnika sa 5 razlike je druga prica.Nije to bas tako.I dalje smo mi svi u 5 deka.Razlika je u drugim stvarima i to uopste nisu velike plate i redovne plate i stimanje utakmica i sta ti ja znam sta vise nece izmisliti.Snaga ekipe je razlika.Napravis sanse i u losoj utakmici.Vi ste danas imali losu tekmu,nabroj mi vase sanse.Gdje si vidio bilo sta sto te natjera da se opravda takva igra bez obzira koliko volis svoj klub.Zasto je Amar nezadovoljan,pa zato.Zato sto smo odigrali lose,zato sto smo mogli primiti gol,zato sto nam je Travnik mogao napraviti problem.Ali nije na srecu,ali zato je ljut.I to je dobra kritika,a ne varijanta u kojoj Jovic kaze da ste jos napravili i uspjeh sa ovim rezultatom gdje na gol niste pogledali a kamoli bili ozbiljan protivnik.To je navodno zbog soka koji je bio protiv Goska.Pa nismo mu ti i ja dali varijantu da izgubi od Goska.Ko je ovaj sok napravio? Ti mozda koji volis svoj klub ? Ja mozda? Jos ima obraza da kaze da bi on cestitao svojoj ekipi na uspjehu...hebote zivot,hajde skontaj...u istoriji prica Zelje i Sarajeva je uporediva,po raznim stvarima...danas je ona u ovom momentu neuporediva,jer Zeljo se ne sjeca kada je gola primio,a kamoli nerijeseno odigrao i gubio,a Sarajevo ima svojih problema koji su evidentni.Ne guraj utakmicu Sirokog i Zelje po onakvom terenu ili prijedor...sve su to iskustva koja smo dobili...igracete i vi sa Sirokim.Meni je drago kada vidim da je nas trener nezadovoljan sa minimalnom pobjedom.Mi cemo slaviti i uzivati,nekad se odigra slabo,ali nekad se zabije petica,U oba slucaja maksimalan broj bodova.U cemu je uopste poenta.Biti prvi ili sta? Cime si ti drugar moj konkretno zadovoljan? Ovo vise nije doba romantizma kao sto se obojica sjecamo,ali jeste neko novo doba koje nam se obojici vjerovatno ne svidja.No u toj varijanti ove dvije price bar trenutno su neuporedive.
Veliki pozdrav za tebe![/quote]EEE prijatelju sad sam sa posla došao .Stariji jesam i pamtim baš bolja vremena ali vjeruj bez imalo patetike vidio sam sve Željine šanse i Travnikove i Veležove i Sarajeva jednu šansu i jedan slobodnjak vidi kad se sve sabere i oduzme govorim o rejtingu zato je Travnik bio najbolji od ovih ekipa. Ako se Sarajevo vadi na psihološki pritisak a imali su ga to je očito šta reči za vezire kojima je haman svaka utakmica biti ili ne biti.Ko je nekad znao za Travnik ali za ove stare prvoligaše smo svi znali oni su najslavniji timovi iz BH realno gledajuči možda još Borac i Ćelik.Naravno mi smo sami krivi (razlog niko ne zna)za poraz od Goška i nama je to noge okovalo zato ovaj bod koliko god jadan i mali nekom bio velik je ko kuća za povratak psihološki(nadam se)a i vidi sad ovo i Željo je sebi nabio psihozu bez veze nešto se trka sa Realom ili Bragom ma daj bar ti razumiješ gdje naša liga a gdje su ovi ali ipak ovo je za veliki respekt što je Željo napravio ali ja jednostavnoi ne mogu uživati u pobjedama Sarajeva onako po 1:0 imali smo mi Piriju pa igrali po1:0 ili neriješeno pa sam procvjetao kad je otišao.Bilo je i dobrih tekmi Želje nije sve tako kako želite da mi prišijete nije lako nikom zabit 5 ni kod kuće a kamoli u gostima ali ove dvije pa i tri utakmice (Široki-Borac-Travnik) gledao sam sve nije vala neka igra i više ste sretno nego spretno došli do pobjeda 1:0 ali opet ponavljam pobjedi se ne gleda u zube čast izuzecima kao što si ti.Eto to postavljanje nogu to je kvalitet a ne izbij nabij ganjaj sudiju(Bešlija)ili postizanje sretnih golova golman Borca golman Travnika a ipak da je više igrača kao Zeba on igra dobro i jedini mi zadovoljava ukus ali brate nigdje razlike prvak i Travnik, a šta tek reči za Velež i Sarajevo .Tačno govoriš na svim ovim utakmicama nije bilo ni po pet razmjena bez greške, sad ti kažeš težak teren ovo ono ma sjeti se kad su igrali po snijegu a ne po travi-blatu nekad pa Pape- Musu-Hatunića na glavu baca u snijeg lažnjacima ili Baljić Mirsad na Kantridi koja je uvijek bila bazen napravi komplet odbranu Rijeke budalama, nema opravdanja prijatelju loš fudbal iz godine u godinu lošije i lošije talenti ćim nešto odigraju bježe van pa kad ih niko neče onda se vrate kao kerovi(Lesi se vraća....). E sad vidi ovo, vidio sam odbranu Adilovića čist gool,prečku Veleža,šansu Obuće,slobodnjak Sarajeva,šansu Juge pa šansu Brkovića pa kratku nogu Sesara pa lošu povratnu obuće za Haskića itd.... ali sve i kod vas i kod nas je to brate jadno samo za razliku od nas vas prate rezultati i zato malo više euforično gledaš na ovo u odnosu na mene, meni je sve ovo jadno ali ako je išta dobro u ovom to je da konaćno smo tu gdje jesmo u vrhu gdje su i Željo i Sarajevo pa Velež u polufinalu kupa itd... malo mi žao Slobode i Čelika ali nadam se da če se i kod njih srediti stanje kao naravno i kod nas da malo počnemo gledati fudbal.Igrali smo mi sa Širokim i popušili smo već si vidio kako ali to nije tema a ljudi su vama napravili šansu kakvu na Koševu nisu mogli ni pomisliti i crnjak je još veći mi zijanili vi dobili ali to je naša realnost.Amar i ja smo zajedno igrali lopte po terminima ali ovo što on ovako posmatra utakmice je za svaku pohvalu kritika i pored pobjede a to večini navijača fali a Jović je jedan veliki gospodin nadam se da če mu krenuti, pa nije sad opalio neku euforiju ali realno zadovoljniji je bodom nego da je zijanio a mogao je. Eto to su neka moja gledišta u dosta ih se slažemo i budi pozdravljen uvijek sam otvoren za razumnu komunikaciju i drago mi je da smo približno tu generacijski, kao što poštujem i dino lj i ti imaš moj respekt ima dosta pametnih koje si mi rekao i nadam se da te nisam povrijedio i da sam i ja tebi rekao koju pametnu, ako ne, ne ljuti se ipak je to samo moje viđenje situacije i mišljenje moje malenkosti ! ;)
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 26 mar 2012, 19:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 mar 2012, 19:15

Joj raja izvinite na malo podužem postu pošlo me ipak neko ko me mogu pisati a da me razumije ono generacijski i volio bi da češče izmijenimo mišljenja ako ne ovde onda na private.
Sarajevo ljubavi moja!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 mar 2012, 19:25

sekac je napisao/la:Joj raja izvinite na malo podužem postu pošlo me ipak neko ko me mogu pisati a da me razumije ono generacijski i volio bi da češče izmijenimo mišljenja ako ne ovde onda na private.
Samo lupi pokoji eneter ponekad. da ej lakše čitati.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 26 mar 2012, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 26 mar 2012, 19:32

sekac je napisao/la:Joj raja izvinite na malo podužem postu pošlo me ipak neko ko me mogu pisati a da me razumije ono generacijski i volio bi da češče izmijenimo mišljenja ako ne ovde onda na private.

daj ba cime se hranis ti, meni ovo mrsko citat a kamoli pisat :D

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 26 mar 2012, 19:56

slazem se u vecini sa tobom, tj mislim da je citava liga u pet deka, odnosno ovi sto se bore za titulu i ovi sto se bore za opstanak. Primjer tome je da li Zeljo ima zagarantovane bodove u Tuzli, naravno da nema.
Ali isto tako moze se reci da je Zeljo trenutno za klasu ispred svih, bar sto se tice respekta od strane ostalih klubova, nisi nikad mogao procitati da navijac Zrinjskog kaze da vece sanse ima gost na utakmici, e sada to mozes cuti(a Zrinjski se bori za europu). jer bilo ko drugi da dolazi u Mostar -Siroki,Borac, FKS,bilo bi standardna "nista osim pobjede za Zrinjski".
Dakle u pravu si ti, mada ima vise tacki gledista i svako gleda svoje.
eto idemo sad na tekmu protiv Slavije pa da gledamo to tvoje na djelu, sve je u pet deka, jer sa FK Sarajevom trenutno to najbolje se vidi, ja mislim da je sve pitare malo strah Slavije, a to je mnogo smijesno, priznaj.

TM87doboj
Kontakt:

Post Postao/la TM87doboj » 26 mar 2012, 20:16

tu i tamo je napisao/la:
slazem se u vecini sa tobom, tj mislim da je citava liga u pet deka, odnosno ovi sto se bore za titulu i ovi sto se bore za opstanak. Primjer tome je da li Zeljo ima zagarantovane bodove u Tuzli, naravno da nema.
Ali isto tako moze se reci da je Zeljo trenutno za klasu ispred svih, bar sto se tice respekta od strane ostalih klubova, nisi nikad mogao procitati da navijac Zrinjskog kaze da vece sanse ima gost na utakmici, e sada to mozes cuti(a Zrinjski se bori za europu). jer bilo ko drugi da dolazi u Mostar -Siroki,Borac, FKS,bilo bi standardna "nista osim pobjede za Zrinjski".
Dakle u pravu si ti, mada ima vise tacki gledista i svako gleda svoje.
eto idemo sad na tekmu protiv Slavije pa da gledamo to tvoje na djelu, sve je u pet deka, jer sa FK Sarajevom trenutno to najbolje se vidi, ja mislim da je sve pitare malo strah Slavije, a to je mnogo smijesno, priznaj.
ma kakvih bolan "5 DEka" sta vam je ljudi moji...svako moze odigrat losu utakmicu ali ekipa koja ima niz od 12 tekmi i zadnjih 6 nisu gola primili u kupu 3 godine bez poraza 21 utakmicu u nizu bez poraza u svim takmicenjima i o kakvih "5 deka" se ovdje prica. Ako sve stavio na jednu strani opet mi imamo Amara koji 3 godine vodi Željeznicar i koji je iznad svih ostalih trenera u ligi. Adilovic zabio 15 komada ko je iza njega ja i ne znam prvi asisitent Zajko i opet neki spominju "5 deka" Mi smo 5 klasa iznad svih po svemu,to cemo jos da dokazemo do kraja sezone a titulu cemo slavit najkasnije na kosevu. Zivi bili pa vidjeli
5 deka joj majko mila :lol:
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 mar 2012, 20:48

Matko i Haskić za pobjedu protiv Olimpica.- Rezerve slavile pobjedu rezultatom 3:2.

Na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" rezerve FK Sarajevo i FK Olimpic odigrale su prijateljski susret.

Zanimljiva nogometna predstava pokazala je mnoštvo dobrih prilika. Kranji rezultat je glasio 3:2 u korist Bordo ekipe.

Za FK Sarajevo su nastupili: Pantić/Plakalo, Diatta, Dupovac, Trebinjac, Kenan Handžić, Bajraktarević, Faris Handžić, Huseinović, Čomor, Matko, Haskić. Priliku su još dobili talentovani juniori Bajramović, Muharemović i Čiva.

Na samom početku utakmice igrači Olimpica su propustili odličnu priliku. Nakon greške Čomora, Durak šutira iz daljine, ali njegov udarac odlazi preko gola Pantića.

Samo nekoliko minuta poslije igrači Olimpica su bili opet blizu pogotka. Bučan preciznim dodavanjem proigrava Duraka. Napadač gostiju šutira, ali njegov udarac blokira Trebinjac i lopta od prečku odlazi u gol aut.

Novi igrač FK Sarajevo, Said Huseinovič, je dio svoj potencijala pokazao u 10. minuti. Uzeo je loptu, izbacio dva igrača Olimpica, ušao u šesnaesterac, šutirao, ali njegov udarac igrači Olimpica uspijevaju da blokiraju i lopta od prečku odlazi u korner.

U 20. minuti Matko odlično proigrava Haskića, koji izlazi sam ispred bivšeg golmana FK Sarajevo Dine Hamzića. Haskić je šutirao, ali Hamzić odličnom intervencijom izbacuje njegov udarac.

Do kraja prvog poluvremena igrači FK Sarajevo su pretežno držali loptu u svojim redovima. Prvu ozbiljnu priliku imao je Kenan Handžić u 28. min. Huseinović i Bajraktarević su kombinovali po desnoj strani i posljednji je ubacio u šesnaesterac. Na njegovu loptu natrčava Handžić, koji direktno šutira u golmana Olimpica. U 38. minuti postignut je i prvi pogodak na utakmici. Čomor je prošao po desnoj strani, ubacio za Matka koji prizemnim udarcem pogađa gol Olimpica. Sa rezultatom 1:0 igrači su otišli na odmor.

Odmah na početku drugog poluvremena strijelac prvog pogotka, Matija Matko, odličnim udarcem šutira sa vrha šesnaesterca. Njegov udarac golman Olimpica krajnjim naporima izbacuje u korner.

U 55. minuti igrači Olimpica su izjednačili. Đurić je šutirao sa lijeve strane šesnaesterca i postigao pogodak za goste.

Nakon 5 minuta igranja igrači Sarajeva su ponovo bili u vodstvu. Haskić ulazi u šenaesterac gdje ga nepropisno ruši golman Olimpica. Loptu je uzeo Matija Matko i sigurnim udarcem sa jedanaest metara postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici.

Samo nekoliko minuta nakon pogotka Matka, Nermin Haskić se upisuje u strijelce. Said Huseinović uzima loptu na centru. Poslije solo prodora od 30m, u kojem je prošao dva igrača Olimpica, odličnim dodavanjem pronalazi Haskića, koji efektnim udarcem povećava vodstvo Bordo ekipe.

Posljednji pogodak postigli su gosti sa Otoke. Trebinjac loše procjenjuje let lopte nakon slobodnog udarca i njegovu grešku iskoristio je Đurić, koji postiže svoj drugi gol danas.

http://www.fcsarajevo.ba/info.php?n=414" onclick="window.open(this.href);return false;

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 26 mar 2012, 20:52

izgleda da i sa 15kg :P viška, još uvijek zna s centra do šensaesterca praviti budalama protivnike. :mrgreen:
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 26 mar 2012, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 26 mar 2012, 20:53

samir_tm87 je napisao/la:

daj ba cime se hranis ti, meni ovo mrsko citat a kamoli pisat :D
Posmrtna pripomoć .Vuglji, vuglji.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Dadox, ErosViverosViv, riki46, Vanja8 i 57 gostiju.