FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 24 mar 2012, 16:19

Do gola smo vrlo lose izgledali, Hannover je cak u pojedinim momentima bio bolji tim.
Sredina nam izgleda smijesna, valjda je sada svima jasno zasto Pranjic ne dobija priliku za igru.

Bilo je nekoliko dobrih prilika, pogotovo nakon vodeceg gola, prvo Robben pa i Olic pred kraj poluvremena. S druge strane i Hannover je imao neke prilike a najbolju su propustili nakon nove greske Neuera (oscilira puno :x ), ali je odbrana nekako otklonila opasnost.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 24 mar 2012, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 24 mar 2012, 17:22

Gomez majstor !! Izvukli su se na kraju ,lijep gol Konana ,mogao je poslije odma i Diuf da pogodi ali na srecu nije ,sve u svemu vazna pobjeda i tri buda ,i sutra se nadati da Koln odigra odlican mec :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 mar 2012, 17:26

Eto imali ste i vi danas malo srece , da ne kukate samo kako BvB mazi fortuna ! ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 mar 2012, 17:27

Teška utakmica i na kraju Boateng je mogao sve upropastiti da nije bilo Neuera takođe i Hannover je imao svoje šanse majstorski gol Konana kao i Gomeza kakvo bacanje i završnica :D

Na ovim se mečevima dobija i gubi titula sad nam ostaje da čekamo jarčeve da nabodu BvB. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 mar 2012, 17:30

U sustini, sami sebi je ucinismo teskom. Moglo se ovo ranije zavrsiti, da nije bilo bespotrebnog komplikovanja pred golom. Al' dobro je, 3 boda, cekamo gresku BVB-a :)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 mar 2012, 17:33

Po meni Heynckes je napravio gresku stavivsi Olica od prve minute, a trebao je Gomez da igra jer bi inace u roku 35 minuta maximalno pitanje pobjednika vec bilo rijeseno. Uveliko se mogao primijetiti umor igraca, pogotovo Riberya.
Nije to izgledalo bog zna kako dobro na terenu, medjutim barem za mene je ovo bila jedna odlicna utakmica Bayerna s obzirom na tempo zadnje 2 sedmice.Olic mi je djelovao trampavo na terenu da se tako izrazim, vidi se koliko nije uigran s ostatkom ekipe a ako cemo pravo i nema neke sposobnosti potrebne da igra u Bayernu, barem ne sada.
Heynckes je pogrijesio zbog toga sto se veliki dio ekipe dosta umorio do kraja utakmice ,a Ribery i Robben su morali da igraju do kraja.Iako vidjelo se da su se igraci u toku utakmice cak i odmarali pogotovo krila.U srijedu na Marseille i po nastavak pobjednickog niza 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 mar 2012, 17:35

Zadnjih 15 minuta je bilo bas puno nervoze, nije im trebalo da mi to priuste, ali na kraju se sve dobro zavrsilo.
Puno prilika se propusta, moglo se mnogo ranije sve ovo zavrsiti.

Strasno me nerviraju sudije u posljednjih nekoliko utakmica, nevjerovatno je koliko se sudo na stetu Bayerna. :evil:
HzBvB je napisao/la:Eto imali ste i vi danas malo srece , da ne kukate samo kako BvB mazi fortuna ! ;)
S druge strane nas je pratila nesreca u napadu, tako da smo na nuli sto se toga tice. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 mar 2012, 17:41

Sta ste se uskukali da se vidi umor kod igraca? Pa vi cete, ako prodjete Marseja, igrati srijeda-subota sve do kraja sezone. Tek pred kraj sezone, kad se bude odlucivalo o tituli, ce taj umor doci do izrazaja.

Ako se vec lozite na LP, ne znam sto ne pustite nama Bundesku, sto se dzaba umarate 8-) . Samo ce vam se bitni igraci povrijediti, pa necete ni LP ni Bundeslige.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 mar 2012, 17:44

raja Boga vam recitemi kako je stanje sa robenom oko njegovog prduzivanja sa bajernom nesto me zabrnu onaj pakas od komentatora na eurosportu dace najvjerovatnije roben na ljeto napustiti bajern a s druge strane u nazad citam da je bajern blizu u dogovoru sa robenom da produzi sa bajernom nadam se da nece isto biti ko sa bilalom one sezone kada smo igrali finale lp a poigravali se sa nama isli nam na zivce kral,uli da li ce hoceli bilal produziti sa bajernom ili ce otici i to uoci samog finala potpise novi ugovor..unapred hvala

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 mar 2012, 17:45

kraljttbvb je napisao/la:Sta ste se uskukali da se vidi umor kod igraca? Pa vi cete, ako prodjete Marseja, igrati srijeda-subota sve do kraja sezone. Tek pred kraj sezone, kad se bude odlucivalo o tituli, ce taj umor doci do izrazaja.

Ako se vec lozite na LP, ne znam sto ne pustite nama Bundesku, sto se dzaba umarate 8-) . Samo ce vam se bitni igraci povrijediti, pa necete ni LP ni Bundeslige.
Jel' ja to primjecujem dasak straha? 8-)
Sta se sekiras, davno sam ja rekao da je za Bayern titula izgubljena, ovo je samo da se koliko toliko ucini zanimljivom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 mar 2012, 17:46

Solidna igra Bayerna ali ništa više od toga. Vjerujem da su mnogi fanovi bavarskog diva navikli na 5-6 (i više) golova kod kuće, ali jasno je da to teško prolazi, pogotovo protiv tvrde i opasne ekipe Hannovera. Sve u svemu, povreda se piše, igra briše. Bilo je mnogo komplikacija u redovima Bayerna, Diouf je zadavao glavobolje defanzivcima, pritom je i Neuer napravio kardinalnu grešku, no na sreću Mame se nije najbolje snašao i odbrana je intervenirala. Robbenu je isto tako krajnje vrijeme da postane manje sebičan i igra timski. Također, puno propuštenih šansi za Bayern, što jest, jest. Mada, isto vrijedi i za goste, tako da je ste u tome jedan jedan. :mrgreen: Imala je Slomkina momčad prilika preko već pomenutog Dioufa, Ya Konana (koji je postigao lijep pogodak), te Rauscha i ostalih koji su većinom pokušavali udarcima sa distance. Baš što se kaže, Bayern od dobivene utakmice pravi veresiju. Bez razloga se unosi neizvjesnost i strepnja u posljednjih 10-15. minuta, umjesto da se sve fno privede kraju i upišu novi bodovi.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 mar 2012, 18:09

Omerbavarac je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Sta ste se uskukali da se vidi umor kod igraca? Pa vi cete, ako prodjete Marseja, igrati srijeda-subota sve do kraja sezone. Tek pred kraj sezone, kad se bude odlucivalo o tituli, ce taj umor doci do izrazaja.

Ako se vec lozite na LP, ne znam sto ne pustite nama Bundesku, sto se dzaba umarate. Samo ce vam se bitni igraci povrijediti, pa necete ni LP ni Bundeslige.
Jel' ja to primjecujem dasak straha? 8-)
Sta se sekiras, davno sam ja rekao da je za Bayern titula izgubljena, ovo je samo da se koliko toliko ucini zanimljivom.

Na pocetku sezone vecina nas zutih je bila zadovoljna sa direktnim plasmanom u LP (3. mjestom), a sve preko toga je bilo bonus. I moram priznati da je bilo je cisto uzivanje dok smo bili drugi i imali ostvaren cilj, a tek kad nam prepustiste prvo mjesto, onda malo poce nervoza :mrgreen:

Ne brinite i ako se previse umorite i ostanete "kratkih rukava", poklonit cemo vam taj kup. Cisto da ne bude propala sezona, bez ijednog trofeja 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 mar 2012, 18:26

Pobjeda se piše , a na kraju kako smo dobro zadržavali vrijeme i loptu u svojim redovima , može se reći i rutinska pobjeda. Ono što je napredak ekipe u odnosu na prošlu sezonu je i to što bi mi jednu ovakvu utakmicu vjerovatno prošle sezone izgubili ili barem remizirali, na kraju bi utakmice sve prokockali. Ali sada ekipa se drugačije ponaša, ima tu sigurnost. Znači postajemo i sve kompaktiniji, kompaktnost i jaka odbrana je to što je kod Bayerna uvijek bio stub uspjeha. Ovo drugo, jaka odbrana se danas manje vidjelo nego na primjer u Gladbachu, u Kup utakmici, ono u Gladbachu je bilo odlično odrađeno kad govorimo o kompaktnosti i sigurnosti zadnjeg reda, a danas je tu bilo manjih propusta, Boateng nije imao svoj dan pa ga zamalo još sam sebi zabi... :)

U svakom slučaju mora malo i on imati slabiji dan, mora biti propusta, pa koliko je samo utakmica bilo proteklih dana i u koliko nam se utakmica cijela sezona lomila, od Basela pa nadalje. Ekipa se istrošila i fizički i psihički i naravno da su se danas vidjeli neki propusti. Ali bilo je tu i dosta rutine....
A kako samo Super Mario uđe i odmah zvekne stativu, a zatim poslije fin lažnjak i kulerski pogodak.
Sve u svemu ovakve su utakmice jako bitne u borbi za titulu, protivnik nezgodan, jak, ekipa iz prvih 6. Eto protiv tih ekipa koje su među prvih 6 smo bilans opet popravili , pobjedom nad Hannoverom. Inače imamo 2 pobjede protiv Schalkea, 1 protiv Leverkusena kući, 1 protiv Werdera kući (drugu igramo još protiv Werdera) i sad jedna protiv Hannovera koja je isto slatka jer smo u prvom dijelu izgubili od njih. Kad se i to pogleda, onda se mora reči da smo zasluženo i dalje ozbiljan kandidat za titulu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 24 mar 2012, 22:43

Hoeneß: "If Blatter wants to be a reformer he has to get rid of at least 80% of his people." :lol:

Koji je Uli King
Thomas Müller - Fußballgott

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 mar 2012, 09:49

Bas kao sto neko rece ovo su utakmice na kojima se titula moze izgubiti ili dobiti. Heynkes nas je malo iznenadio sa pocetnim sastavom, sto je rezultiralo i slabijom igrom na sredini terena, ali i u napadu. Pranjic definitivno vise nece dobijati priliku, a mislim ni Olic. Vrijeme je da Petersen pocne ulaziti s klupe i u Bundesligi. Na kraju smo ipak uspjeli sacuvati prednost i ostvariti veoma tesku pobjedu. Sada se treba fokusirati na LP, ali prije toga navijati za Koln :)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 mar 2012, 13:02

Ma Pranjić od starta nije imao nivo za Bayern, ja ne znam šta je Van Gaal u njemu vidio. Vidio je vjerovatno određenog potencijala i Pranja jeste u suštini solidan igrač, ali opet to nije nivo za Bayern.
Pranjić da je otišao u Koln ili možda čak i Wolfsburg on bi se proslavio, jer on ima određeni kvalitet, znači čak i za neke od boljih Bundesligaša, sad uzeh primjer ova 2 kluba, ne znači da on ne bi možda i u Leverkusenu uspio, ali definitivno za Bayern nema. Međutim čovjek se svo vrijeme korektno ponašao i nije galamio s klupe, pa čak i sad kad su mu uskratili prelazak u drugi klub tokom zimske pauzet, za takvo nešto mu skidam kapu.

Olić je naš veliki junak, mnogo dao klubu, ogromne, ogromne zasluge za onu fantastičnu sezonu od prije 2 godine, ali Ola je već u godinama, a kada dobije priliku onda nema ni sreće. Fali mu prakse u igri, malo je igrao i naravno da sad kad uđe ne može briljirat. Ja bi volio da se u nekoj od utakmica do kraja sezone još proslavi, onda bi mogli razmislit da i ostane još jednu sezonu kod nas. Olić je tip koji je 100 % odgovarao Bayernu, jer je ratnik, borac i čovjek koji se trudom izbori za golove a i ogroman posao trkom odradi na terenu, tako da je često protivničke ekipe dovodio do ludila (samo se treba sjetit ManU-a i Lyona)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 mar 2012, 17:58

Zutalji puse 8-)
Thomas Müller - Fußballgott

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 mar 2012, 19:14

don_burza je napisao/la:Zutalji puse 8-)
Edit-uj post :lol: 8-)

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 25 mar 2012, 19:14

Jesu se Bavarci bili ponadali
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 mar 2012, 19:17

po meni je smiješno od strane bavaraca ako su uopće polagali nade u ovo ghovno od kluba po imenu Keln
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.