Nakon 18.kola( još 2 tekme) neke stvari su se koliko toliko iskristalisale u PL...Željo je,pa ajmo reći već 70% šampion,za mjesta u Evropi boriće se ŠB,Borac,Sarajevo,Olimpik i Zrinjski,biće krljanje do kraja

...Mirna sredina tabele i spokojan hod do kraja prvenstva imaće Zvijezda,Čelik,Velež i najvjerovatnije Sloboda koja je malo stala na noge i mislim da se neće boriti za opstanak iako je na početku sezone sve ukazivalo na taj scenario. A za opstanak će biti "veselo"

Veoma zanimljiva borba će da se vodi do 30 kola...Kandidati za ta dva mjesta su po meni GOŠL,moj Rudar nažalost

,Leotar,Travnik,Kozara,Slavija kao i što tabela kaže sama po sebi.Sve ekipe imaju do kraja po 6 utakmica na strani i 6 kući,to jest još 36 bodova u opticaju....i po meni ekipa koja uspije od sad pa do 30 kola da osvoji 20 bodova sigurno ostaje u ligi....biće velika gužva na kraju.Gledajući na raspored mislim da Kozara ima najteži jer su domaćini(Velež,Sarajevo,ŠB,Travnik,Olimpik,Zvijezda) a u goste idu (Slavija(konkurent),Čelik,Leotar(konkurent),Rudar P (konkurent),Zrinjski,Željezničar) i oni ako osvoje 15 bodova do kraja trebaju pjevati borbene,a bojim se da to neće biti dovoljno za opstanak..

..GOŠK i Travnik imaju poprilično povoljan raspored do kraja i mislim da će prije svega GOŠK da opstane,a Travnik ima izuzetno povoljan raspored na Piroti(Zvijezda,Sloboda,Velež,Sarajevo,Leotar,Rudar P) a imaju i "lakša" gostovanja GOŠK-u,Slaviji,Kozari gdje bi mogli iščupati koji bod,tako da mislim da imaju poprilične šanse za opstanak.Znači pored Kozare za koju (nažalost) mislim da će izgubiti status Premijerligaša,u najtežoj situaciji su moj Rudar P

,Leotar i Slavija...gledajući raspored ove 3 ekipe do kraja,kad se sve sabere i oduzme,predvidi,prognozira izgleda će se Slaviji obiti o glavu što u jesenjem djelu prvenstva nisu imali bar još koji bod više .....
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...